Şimdi Ara

Renk körümüyüm yoksa renklerin adını bilmiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler soru çok garip ben mavi olarak bildiğim renklere mavi diyorum arkadaşlar ne mavisi pembe yada mor diyor kırmızı diyorum kahverengi diyolar ve böyle bazı renkleri karıştırıyormuyum adlarınımı yanlış biliyorum bilmiyorum. Küçükken renklerle ilgili okulda bir şey öğrenmişmiydik onu hiç hatırlamıyorum.

Bu sıkıntıdan yaşayan varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bothrops -- 9 Mayıs 2013; 21:51:18 >

gibi renkler ayırt edilemez.
    Aynısına yakın benim kardeşimde var.

Orijinalden alıntı: gahst

Renk körlüğünün 5. çeşiti vardır, bunlardan biri kontrastı ayıramayandır. Renklerin farklı tonları ya da siyah oranı farklı olan renkler birbirinden ayrılamaz.
    Mor mavi
    Kırmızı, Bordo, Kiremit, Kahverengi,
    gibi renkler ayırt edilemez.
    Aynısına yakın benim kardeşimde var.

ben o cinsindenim o zaman birbirine yakın renkleri karıştırıyorum bu yüzden iş yerinde alınıp sinirlenip bir arkadaşıma giriştiğim oldu tedavisi varmıdır.

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• Renk körlüğü testleri her cinsi için geçerli değil, bunu bir doktora danışın derim.
    Bildiğim kadarıyla tedavisi yok ama kendinizi eğiterek, daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz, kardeşim 2 senede filan mor ve maviyi ayırt edebilmişti ve bana bir renge sanki daha az ışık vuruyormuş gibi göründüğünü söylemişti.

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Renk körlüğü testleri var internette, onlardan faydalanabilirsin.

hocam resimler var resimlerde yok şu rakamı gören şu hastadır gibisinden şeyler diyorda ben onun dediği şeyleride görmüyorum

Orijinalden alıntı: lakiros

quote:

hocam resimler var resimlerde yok şu rakamı gören şu hastadır gibisinden şeyler diyorda ben onun dediği şeyleride görmüyorum

O testlerden bazılarını insanların bir çoğu göremiyor (yalnız bir kaçı). Ama sen çoğunu göremiyorum diyorsan renk körlüğü vardır. Çok da önemli bir sorun değil.

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lakiros

quote:

O testlerden bazılarını insanların bir çoğu göremiyor (yalnız bir kaçı). Ama sen çoğunu göremiyorum diyorsan renk körlüğü vardır. Çok da önemli bir sorun değil.

neyse zaten miyop var o tedavi edilebilir durumda ama biraz daha yaşın ilerleyip numaranın oturmasını bekliyorum renk körlüğü kalıcak galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: gahst

Renk körlüğü testleri her cinsi için geçerli değil, bunu bir doktora danışın derim.
    Bildiğim kadarıyla tedavisi yok ama kendinizi eğiterek, daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz, kardeşim 2 senede filan mor ve maviyi ayırt edebilmişti ve bana bir renge sanki daha az ışık vuruyormuş gibi göründüğünü söylemişti.

artık o şekilde bir şey yapıcaz hocam neyse hayatıma engel olmadı ama renkleri olduğu gibi görebilmek isterdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorbeyi_ -- 20 Haziran 2016; 4:25:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.