Şimdi Ara

Renk körlüğü polis,astsubay,subay olmak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
40.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende kırmızı yeşil eksikliği var şimdi bu gibi okullara girerken böyle eksikleri alıyorlar mı? Yani illa renk körü olmamak mı gerekiyor? Yani ben sayı okuyabiliyorum ama bazıları yanlış oluyor. Bildiğim kadarıyla tam renk körü olunca okula alınmıyor. Bu gibi renk eksikliklerinde alınma şansı varmıdır?

• Hayır maalesef direk elenirsin.İlk mülakat komisyonlarında hemen onun testini yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orhankoxp

Hayır maalesef direk elenirsin.İlk mülakat komisyonlarında hemen onun testini yapıyorlar.

Yani illaki hiçmi renk körü olmıyacaksın eksiklik dahi olmıyacak
  • dostum dene şansını,sana gösterilenleri okursan geçersin.ama elbet birgün karşına çıkar hemde beklemediğin anda,mesleğinden hazırlıksızken atılırsın.renk körlüğü doğuştan olduğundan, sonradan oldum desende kimse yemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 12 Mart 2012; 2:11:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAS

quote:

Hayır maalesef direk elenirsin.İlk mülakat komisyonlarında hemen onun testini yapıyorlar.

Ya saçmalamayın insanları yanlış yönlendiriyorsunuz dene şansını ne demek boşa umutlandırıyorsun hayır arkadaşım kesinlikle olamazsın elenirsin.Ezberleyip geçsen de sağlık raporu alırken ortaya çıkar.Ayrıca renk körü olan adam polis,subay olmasın zaten.Telsizden anons geçilse şu renkte kıyafetli adam vs şu renkli araba vs diye napacaksın? Subay olsan yine aynı durumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Southland -- 12 Mart 2012; 11:36:41 >

• quote:

quote:

quote:

Ya saçmalamayın insanları yanlış yönlendiriyorsunuz dene şansını ne demek boşa umutlandırıyorsun hayır arkadaşım kesinlikle olamazsın elenirsin.Ezberleyip geçsen de sağlık raporu alırken ortaya çıkar.Ayrıca renk körü olan adam polis,subay olmasın zaten.Telsizden anons geçilse şu renkte kıyafetli adam vs şu renkli araba vs diye napacaksın? Subay olsan yine aynı durumlar..

Renk körlüğü öylemi sanıyorsun yani biz herşeyi aynı renk görmüyoruz. Sen renk körüsün maviyi beyaz herşeyi aynı renk görmüyoruz işte o karışıklıkta renkleri seçilmediğinden sayılar okunmuyor. Normalde pempe turunculu adam dedinmi bilirim okadar. Renk körlüğünü yanlış anlamayın. Renk körüyüm dendimi herşeyi aynı renk görmez tabiki bizde sizin gibi görüyoruz renkli Ama iş o sayı testine gelince ortalık karışıyor

• hocam ehliyet bile vermiyorlar yanlış anlama aşağılama gibi bi durumum yok kesinlikle ama ehliyet alamayan bir hastalık sence askeri okul gibi sıfır göz isteyen bir yere alınabilirmi?renk körlüğü testindeki tüm sayıları eksiksiz ve beklemeden okuman lazım ancak öyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astsubay Olmak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: x264

hocam ehliyet bile vermiyorlar yanlış anlama aşağılama gibi bi durumum yok kesinlikle ama ehliyet alamayan bir hastalık sence askeri okul gibi sıfır göz isteyen bir yere alınabilirmi?renk körlüğü testindeki tüm sayıları eksiksiz ve beklemeden okuman lazım ancak öyle

İşe bak ya biz yaşamıyalım ozaman ölelim.
  • Yanlış bilgilendirmeyelim,Renk körleri ehliyet alabilir.Öyle bir saçmalık var ki ülkemizde Askeriye,polis gibi yerlere almazlar fakat,Askerliğe çağırırlar.Avrupada kısmi renk körleri böyle yerlere girebiliyor.Fakat ülkemizde bu saçmalık halen devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

Yanlış bilgilendirmeyelim,Renk körleri ehliyet alabilir.Öyle bir saçmalık var ki ülkemizde Askeriye,polis gibi yerlere almazlar fakat,Askerliğe çağırırlar.Avrupada kısmi renk körleri böyle yerlere girebiliyor.Fakat ülkemizde bu saçmalık halen devam ediyor.

Bende anlamıyorum sonuçta herkezin bildiği renkleri biliyoruz ve görüyoruz ama iş o sayı okumaya gelince karışıyor. Bir savaş esnasında bize o sayılarımı okutucaklar. Hala o şeyi anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x264

hocam ehliyet bile vermiyorlar yanlış anlama aşağılama gibi bi durumum yok kesinlikle ama ehliyet alamayan bir hastalık sence askeri okul gibi sıfır göz isteyen bir yere alınabilirmi?renk körlüğü testindeki tüm sayıları eksiksiz ve beklemeden okuman lazım ancak öyle

Ehliyet veriyorlar. Yasa değişti.

Arkadaşlar hafif derecede olan renk körleri normal hayatlarında hiç bir sorun yaşamazlar. Sadece o mülakatlarda okutulan kitabı yanlış okurlar kadar. Kırmızı yeşil renk körü demek bu 2 rengi birbirine karıştırması demek değildir.
  • Almazlar havacı olduğunu düşün düşürürsün uçağı mazallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Where Is My Mind ?

Almazlar havacı olduğunu düşün düşürürsün uçağı mazallah.

Neden düşüceğini söyle?
  • quote:

Bende kırmızı yeşil eksikliği var şimdi bu gibi okullara girerken böyle eksikleri alıyorlar mı? Yani illa renk körü olmamak mı gerekiyor? Yani ben sayı okuyabiliyorum ama bazıları yanlış oluyor. Bildiğim kadarıyla tam renk körü olunca okula alınmıyor. Bu gibi renk eksikliklerinde alınma şansı varmıdır?

:) Tam renk körlüğü farklı kardeşim, siyah beyaz görenler öyle..

Herkesin sandığı ve yaygın olan kırmızı-yeşil renk körlüğüdür.. birbiri içinde ayırt edilmez ve iki rengide gri gibi görürler.. bordo yapraklı bir çiçeği dahi görsen bunun yaprakları yeşil dersin.. olay gözdeki reseptör hücrelerinde bitiyor ve tedavisi henüz yok..

Renk körü olduğu halde ehliyeti alan arkadaşım var, ben de alırken renk körlüğü testi yapılmadı.. ama Polis ve Subay olman toplumun iyiliği için gerekli değil.. gözleri bozuk olan birinin keskin nişancı olması gibi bir şey, Subaylar Polisler renklerle çok işi olmuyor tabiki ama,

Kurallar böyle.. 1.60 boyundaki arkadaşlarda olamaz, bir sürü şart var..

• Tam prosedürünü bilmiyorum polisliğin ve askeriyenin ama Anomaloskop testinden geçerli seviyeye ulaşabilenler Gemi Adamı belgesi bile alabiliyorsa eğer, polislikte ya da askeriyede de böyle bir hak olacağını düşünmekteyim. Ben de bir renk körü olarak çok iyi anlayabiliyorum durumunu. Ehliyette ise bir sorun çıkmıyor merak etme.
  • Arkadaşlar malesef bende Askeri okuldan ve pmyolundan elenen bir bireyim ne yazıkki renk körlüğü ile renk ayırt etme eksikliğini birbirine karıştırıyorlar.Gözlerin 2 dereceyi geçmeyecek şekilde bozuk olmasını kabul ediyorlar ama ne hikmetse renk körlüğünü derecesine bakmaksızın eliyorlar bu resmen renk körlerini aşşağılamaktır.Ayrıca 2.dünya savasında almanların tarihini incelerseniz savas ortamlarında özellikle renk körlerini kullanmışlardır kamufile olmus askerleri daha iyi görebilmektedir renk körleri.
  • Direk elenirsin. Üniversiteden sonra sınavları geçerek Subay adayı oldum. Aklına takılan sorular varsa sorabilirsin sağlıkla ilgili. Göz dereceleri tolere edilebiliyor ancak renk körlüğü özellikle askeri sistem içerisinde en tehlikeli göz rahatsızlığıdır. Dünyadaki çoğu askeri kamuflajların renkleri birbirine benzer 100- 200- 400 -800 -1000m atış yapıyorsun bu durumda yakından göremediğin renkleri o mesafeden ayırman imkansızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

Direk elenirsin. Üniversiteden sonra sınavları geçerek Subay adayı oldum. Aklına takılan sorular varsa sorabilirsin sağlıkla ilgili. Göz dereceleri tolere edilebiliyor ancak renk körlüğü özellikle askeri sistem içerisinde en tehlikeli göz rahatsızlığıdır. Dünyadaki çoğu askeri kamuflajların renkleri birbirine benzer 100- 200- 400 -800 -1000m atış yapıyorsun bu durumda yakından göremediğin renkleri o mesafeden ayırman imkansızdır.

sözleşmelı subay mı oldun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

Direk elenirsin. Üniversiteden sonra sınavları geçerek Subay adayı oldum. Aklına takılan sorular varsa sorabilirsin sağlıkla ilgili. Göz dereceleri tolere edilebiliyor ancak renk körlüğü özellikle askeri sistem içerisinde en tehlikeli göz rahatsızlığıdır. Dünyadaki çoğu askeri kamuflajların renkleri birbirine benzer 100- 200- 400 -800 -1000m atış yapıyorsun bu durumda yakından göremediğin renkleri o mesafeden ayırman imkansızdır.

sözleşmelı subay mı oldun ?

Evet.Aşamaların bitmesini bekliyoruz. Güvenlik soruşturması, evrak koşturmacaları filan.

• kanka bende gırıcem dedıklerının mulakatlarına ıyıce arastırdım gıdıp sordum renk koru de dahıl ne derece olursa olsun goz kusru olmayacak ıslet sıstemı normal olacak konusmanda aksaklık kekemelık pelteklı vb olmayacak yuzunde oranda burunada yanık derın cızık ve yarık ızı olamayacak bel bosluguna dıkkat edıyolar duz taban carpık bacak vb olayacaksın kısacası kusursuz bedene sahıp olmak gerıyo bedenı yeterlılık sınavına gırebılmek ıcın.bedenı yeterlılıkten sonra bı saglık muayenesı daha var orda bunların hepsıne tekrar ayrıntılı bakılıyo cıplak olarak ıncelıyorlar her yerıne bakılıyo testler yapılıyo organların hepsı kusursuz calıscak ıskelet sıstemınde bozukluk olamyacak .psıkolojık testlerde var konusmana falan bakıyolar sonra hepsınden aldıgın puanı bı puanlama sıstemıne gore ortalaması alıp asil veya yedek lıstesıne alıyolar :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.