Şimdi Ara

Renk kayması monitörmü ekran kartımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
15.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar cok değişik bir sorun var basımda

ekranda koyu renkler acık renge, acık renkler koyu renge doğru nesne sola doğru sürtülmüşçesine iz bırakıyor.

Örneğin duvar kağıdım siyah, msn programı acık mavi.

msn programının sağ tarafına doğru iz bırakıyor.Sanki sağa gölgesi düşüyor gibi.

Driver ile alakalı değil.
    SCREEN ALDIGIM ZAMAN AYNI İZ BASKA PCDE GÖRÜNMÜYOR.SCREEN ALAMIYORUM.SADECE BEN ÖYLE GÖRÜYORUM.O YÜZDEN SORUNU SCREEN ALAMIYORUM.

Şimdi bu durum.

MONİTÖR - ARA KABLO - EKRAN KARTI

hangisi ile alakalı ? hangisini değiştirmeliyim

komik olacak ama böyle özetleyebilirim:

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitör Renk Kayması: Monitör Mü Ekran Kartı Mı?

Monitöründe renk kaymalarıyla karşılaşıyorsan, bunun nedeni monitörün veya ekran kartın olabilir. İşte her ikisinin de neden olabileceği belirtiler ve sorun giderme adımları:

Monitör Renk Kaymasının Nedenleri:

• Arızalı pikseller: Tek veya bir grup piksel düzgün renkleri üretmeyebilir ve bu da renk bozulmalarına neden olabilir.
    • Bağlantı sorunları: Monitörün bilgisayarına gevşek veya arızalı bir şekilde bağlanmış olması, renk kaymalarına neden olabilir.
    • Panel kusurları: Ekran panelindeki kusurlar, renk kaymaları veya diğer görüntü bozulmalarına neden olabilir.

Ekran Kartı Renk Kaymasının Nedenleri:

• Sürücü sorunları: Grafik kartı sürücüleri güncel değilse veya bozulmuşsa, renk kaymaları oluşabilir.
    • Arızalı bellek: Ekran kartındaki arızalı bellek, çeşitli grafik sorunlarına, renk kaymaları da dahil olmak üzere neden olabilir.
    • Aşırı ısınma: Ekran kartı aşırı ısındığında, renk kaymaları da dahil olmak üzere bir dizi soruna neden olabilir.

Sorun Giderme Adımları:

• Monitörü kontrol et: Bağlantıları kontrol et ve monitörün farklı kaynaklarla (örn. başka bir bilgisayar veya oyun konsolu) çalışıp çalışmadığını gör.
    • Sürücüleri güncelle: Hem monitör hem de ekran kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
    • Bağlantıları sıkıştır: Monitörü ve ekran kartını bilgisayarına sıkıca bağladığından emin ol.
    • Ekran kartını kontrol et: Ekran kartının aşırı ısınmadığını kontrol et. Soğutma fanlarının çalışıp çalışmadığını ve kartın iyi havalandırılıp havalandırılmadığını kontrol et.
    • Farklı bir ekran kartı dene: Elinizde varsa, sorun gidermek için farklı bir ekran kartı dene.
    • Farklı bir monitör dene: Elinizde varsa, sorun gidermek için farklı bir monitör dene.

Yukarıdaki adımları izleyerek, monitör renk kaymasının nedenini belirleyebilir ve sorunu çözebilirsin. Sorun devam ederse, profesyonel yardım alman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ekran kartı driverin yüklenmemiştir.
  • Screen aldığınızda görememeniz normal çünkü almak istediğiniz bozuk görüntü masa üstünde değil monitörde oluşuyor.Ekran kartını değiştirip deneyin.
  • Çizgiler halinde aralarda boşluklu kaymalar varsa ekran kartı arızasındandır 2 kartta bu sorunu yaşatım dalgalı bir şekilde hafif boşluk yani silik ve kayma oluşmuştu saatlerce driverdan tut kablolara monitöre kadar değiştirdim sonun da kesin ve kati arızalı olduğuna karar verdim ki başka seçenek yoktu :)
  • @aLFoNs0 konuyu okursan driver ile alakalı olmadıgını söylemiştim.
    @faNtAsYbOy aralarında boşluk yok fakat dediğiniz gibi silik halde

Yani bu sorun EKRAN KARTI ilemi alakalı ? Değiştirirsem kurtulurmuyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_boyz

@aLFoNs0 konuyu okursan driver ile alakalı olmadıgını söylemiştim.
    @faNtAsYbOy aralarında boşluk yok fakat dediğiniz gibi silik halde

Yani bu sorun EKRAN KARTI ilemi alakalı ? Değiştirirsem kurtulurmuyum.

o bilgisayarda başka bir ekran kartı ya da monitör denersen sorunun nereden kaynaklandığını anlayabilirsin

eğer ekran kartı ya da monitör bulamazsan bir bilgisayarcıya falan götür oonlarda bol bol oluyor ve onlarda deneyebilirsin
  • Ekran kartnı sök komşuya koş yada yakın bir arkadaşına yada evinde lcd plazma tv varsa pc desteği mevcutsa deneyebilirsin büyük ihtimalle şuan ekran kartı gözüküyor.
    Birde dahili ekran kartı varsa bilgisayarının onboard monitörünü ona tak dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Bozuk Görüntü
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya arkadaşlar PRINT SCREEN de farkedilmeyen bir bozukluk nasıl ekran kartından olur?
    Biraz düşünün!!!!
  • Aynı şehir de olsak 1,5 ay önce müşteriden çıkarttığım ekran kartını verirdim takardın makinene görürdün. Varsayımlar üzerine hareket etmiyoruz değil mi ?
  • valla sen driverden değil diyorsun ekran kartını başka pc de denemiyorsun başka ekran kartı denemiyorsun sen sorunu zor halledersin ve biz daha nerde arıyalım sorunu Sorun Hdd'demi diyelim yani arkadaşım
  • arkadaslar dogru söyluyor zaten sınırlı secenekler var. buyuk ihtimal ekran kartında ama
    ilk kabloyu
    sonra monıtörü
    en son ekran kartını komsuda bı test etmen gerekiyor.

aman ya ne ugrasacam diyorsan götür bı bilgisayarcıya o ugrassın :)
  • Kasayı baska monitörde denemelisin. eger sorun devam ediyorsa ekran kartını degıstirmen gerekecek.
  • Ya ben size ne diyeyim bilmiyorum..

faNtAsYbOy

Ekran kartında sorun olsa VE BUNU print screen yapsan her bilgisayarda o sorun görünür..
    Ama ekranda sorun war görüyorsun bunu print screen yapıyorsun ve başka bilgisayarda düzgün görünüyor..Bunun esprisi ne
    anlatayım sana

Bak bir resim ekledim..Birgün geldin bilgisayarını açtın ve ekranda böyle bir leke gördün diyelim.
    Dedin ki ulan ne bu!Hemen donanımhabere başlık açıp sorayım.

Başlığı açtın.dediler ki sana bir ekran görüntüsü koysana
    sen de print screen yaptın bunu foruma upload ettin ama foruma attığın resimde böyle bir leke yok.

Şimdi sana soruyorum

BU BOZUK EKRAN KARTI SEN PRINT SCREEN YAPMADAN ÖNCE KARŞINDA BÖYLE BİR LEKE OLUŞTURUYOR DA ALDIĞIN VE FORUMA KOYDUĞUN PRINT SCREEN DE BU LEKE NEDEN GÖRÜNMÜYOR?

Sen print screen yaparken bilgisayarının YAZILIMSAL OLARAK sana sunduğu veriyi alırsın..İstersen bilgisayara takılı monitör olmasın.Bir sistemle bunu aldığını düşünelim.O leke orada yok ise bunu nasıl ekran kartıyla bağdaştırırsın?

Başka bir şekilde açıklayayım.

Bu sorunu yaşayan arkadaşın bilgisayarına bağlanayım team viewer ile.
    O ANLATTIĞI sorunubilgisayarında görecek ama ben teamviewer ile bağlandığımda göremicem çünkü ekran kartında birşey yok
    O lekeyi ekran kartı yapmıyor

ÖNEMLİ EKLEME : Tüm bu söylediklerimi GÖRÜNTÜDE SORUN VAR AMA PRINT SCREEN YAPINCA BAŞKA PCLERDE GÖRÜNMÜYOR cümlesi üzerine söylüyorum..

Ayrıca

mcse_turk

Screen aldığınızda görememeniz normal çünkü almak istediğiniz bozuk görüntü masa üstünde değil monitörde oluşuyor.Ekran kartını değiştirip deneyin.

Demişsin.Bir cümlede tam tersi 2 husus.

MONİTÖRDE OLUŞUYOR diyorsun..Ama ekran kartı bozuk diyorsun.
    Ekran kartı bozuk olsa aldığı print screende kabak gibi görünür hata.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Mesut dostum burada olmaz olmazları iddia etmiyoruz arkadaşın yönlendirmesi dahilinde hareket ediyoruz tabiki o kadar cahil değiliz ama üzerine basa basa bende şunu belirtiyorum bugüne kadar binlerce iş yaptım şirketlerden tut şahıslara kadar 2 kez bu şekle yakın hatta birisinde hemen hemen aynı sorunu yaşadım. Bende ilk karşılaştığım da senin gibi baktım olaya farklı bir yerden bakmıyoruz ikimizde aynı düşüncelere doğru yönelmişiz fakat 1,5 ay önceki mevzuyu direkt anlatayım sana. Monitör philips lcd 19 inc üst seri bir monitör ve yeni neyse gittim müşteri şirketine öncelikle yazılımsal boyutuna baktım herhangi bir sorun yok daha sonra donanum incelemeye başladım kablolardır ekran kartı dır monitördür ramlerdir her yeri kontrol ettim alası bir durum gözle gözükmüyor aynı masada aynı monitörden bir tane daha var ve hemen yan masa da aynı monitörün bir alt serisi var monitörden şüphelerek monitörleri değiştirdim sorun hala aynı sorun olan durum ise ekrandaki dalgalı silikler ve kayma, nitekim diğer monitörlerdede aynı sorun ekran kartını çıkkartıım diğer makinelerde ekran kartı yok zaten onboard kullanıyor muhasebe makineleri o makinelerin birine taktım driver kurmadan zaten otomadik algıladı ve aynı sorun güncel driverlarıda kursam yine sorun yine sorun kaldıki ekran kartıda uzun zaman olmadı değişeli. Sonra arabamdan çıkartım yeni bir ekran kartı ekran kartını diğer makinelerde deneme sebebim de donanım sorunları oluşma olasılığı idi yeni açtığım ekran kartını taktım ve monitörlerde herhangi bir sorun olmadığını net bir şekilde gördüm tabi bir saat sonra oluyor bu olay ardından sorun ekran kartında fakat sorunu teşkil eden nokta ne onu araştırmaya başladım bilgisayarları kapattım ekran kartını sökerken bir yerden ciiitt diye bir ses geldi sesin kaynağını ararken 3 makinenin bağlı bulunduğu bir ups vardı 2 gün öncesi elektrik sorunları yaşanılmış ve ups bu esnada olacakki arızalanmış sorunun temeli buna yüklemekten başka herhangi bir hata bulamadım ups ini garantiye gönderim yenisini taktım ekran kartınıda yeniledim güllük gülistanlık çalışıyor.

Arkadaşa bir çok deneme yanılma yöntemi tarif ediyoruz yönlendiriyoruz denese zaten sorunun nerede olduğu meydana çıkacak ama bunları denemediği için tam anlamıyla sorunun temeline inemiyoruz ve varsayımlarla hareket ediyoruz. Burada illa şu sorun veya bu sorun diyerek direkt cevaplar yazmıyoruz.

Hepimizin amacı ayrı bir noktadan bakarak sorun teşkil eden noktayı bulabilmek sende hak verirsin ki elektroniğin nerede ne yapacağını çok fazla kestiremiyoruz her ne kadar deneyim tecrübe ve bilgi birikime sahip olsakda.

Ve şunu da eklemek istiyorum git ekran kartını değiştir kesinkez hata burda dememişim mesajlarımda dene ibaresi mevcuttur komşudur dosttur evdeki tv dir direkt senin bana ders vermek istediğin noktadan net bir vurgulama belirtmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faNtAsYbOy -- 12 Aralık 2009; 17:27:16 >

• faNtAsYbOy

Üstte yazdığın mesajın hiçbir noktasına İTİRAZIM YOK

Bana sadece şunu söyle :

Printscreen olayını anlat.Printscreen yapıldığında alınan resimde görünmeyen ekrandaki bozukluklar için EKRAN KARTIN BOZUK denilir mi?
    ONU DA GEÇTİM

Ekran kartından olur mu?

Yoksa ekranda bulanıklk var kayma var,ben buna
    EKRAN KARTI OLMAZ MONİTÖRDÜR o
    demiyorum ki!

Yazdıklarımı lütfen iyi okuyun, lütfen iyi cvp verin.

Sadece sen değil, ekran kartı diyen herkese sesleniyorum.
  • Tamam dostum artık şu forumda yazı yazmayacağım herkes kendi yazdıklarının yanlış okumamasını algılanmamasını söyleyip duruyor. Yukarıda açık bir dille belirttim 2. mesajım okuyupda anlayana dır yineliyorum son mesajım dada söyledim arkadaş denemediği için varsayımlar üzerine gidilmiştir direk fatura ekran kartına kesilip illede bu git değiştir denilmemiştir ve daha önce yaşanan sorundan dolayı bir deneyim doğrultusunda yazılmıştır. Son zamanlarda forum geneli için söylüyorum bilsede bilmesede bir ben bilirim havası esiyor boş vaktimde giriyorum şuraya hem kafam dağılsın hemde bir kaç arkadaşa yardımcı olalım diyoruz ama nafile sadece olay kutuplaşmaya gidiyor. Ha bunları neden yazıyorum direkt isim verdiğin için yazıyorum. Ve artık şu dakkadan sonra tavsiyedir sorundur sıkıntıdır arızadır hiç birşeye yazmayacağım hangi konuya baksam göz ucuyla aynı manzara neyse artık girip geyik yapılacaksa yapıp çıkacağım. Birşey yazmak isteyen olursada lütfen özelden yazsın konuya yazıp cevap hakkı doğurtup konuya dahil olmayayım.

• arkadaşlar test etme şansım olmadıgı için size sormustum

yardım etmeye calısan herkese en başta teşekkür ederim.
    sonuçta sizde benim söylediklerim doğrultusunda yardım etmeye calısıyorsunuz.

Arkadaşlar aldıgım screende ben görüyırum kesinlikle başka pc de görünmüyor.
    DRİVER ile alakalı değil 8600GT kartımın sürücüsünü NVIDIA dan indiriyorum.
    Driver yüklemeden veya DRIVER ile aynı sorun var WINDOWS 7 / XP / 98SE hepsinde aynı sorun var.

Düşüncelerim monitör doğrultusunda yogunlastı.
  • Sorun monitorde yuzde 99
  • faNtAsYbOy dediklerine katılıyorum bazı arkadaşlar herşeyi ben bilirim havasında ukala tavırlar içerisinde sorun çözmek değil sorunu çözmeye çalışanların açıklarını aramakla meşgul

sayın mesut haksoyhttp://forum.donanimhaber.com/m_36349926/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36349926 adresindeki yazdığım mesajımdada benim problemi olan arkadaşa sorduğum soruya ukala bir gülümseme ile sorunu iyi anlamak lazım usta yazmıştı ben sorunu zaten sayın mesut haksoydan çok önce gayet iyi anlamıştım sadece net çözümü vermek için tek ve kısa bir soru sordum ve verdiğim çözüm ile arkadaşın problemi çözüldü orada sayın mesut haksoya cevap vermedim gerek duymadım buradada ben şahsi fikrimi yazdım yanlış olabilir ben yanlış yazmış olabilirim hiçbirşey bilmiyor olabilirim kafadan atıyor olabilirim beğenmyirosan sen doğrusunu yaz benim mesajlarımın peşinde dolaşıp açıklarımı yakalamak ve beni tuş etmek için uğraşma ben yanlışsa zaten evet yanlış yazmışım derim 6500 mesaj atmış olmanız herşeyi sizin çok iyi bildiğiniz anlamına gelmiyor.

• Durun arkadaşlar ne oluyor böyle ? Kimsenin kimseyi faka bastırdığı yada tuzak kurduğu filan yok. Mesut, benim gibi 28 yaşına gelmiş bi adam saçma saçma çocuksu davranışlar kıskançlıklar sergileyecek yaşı geçtik. Şimdi akıl yaşta değildir vs muhabbetine girecek genç kardeşlerim olacaktır eminim, ancak onlara bizim yaşımıza gelince tekrar bu günleri düşünmelerini tavsiye ediyorum bizi anlamaları için.

2002 den beri bu forumdayım, sürekli yazdığım söylenemez öyle olsa onbinlerce mesajım olurdu ama gerekli yerlerde yazıyorum gerekli yerlerde okuyorum. Kısaca sizin bildiğiniz hemen hemen herkesten ( çoğu yönetici-admin dahil ) önce ben buralardaydım ve kimin ne tarz bir yapıya sahip olduğunu iyi kötü biliyorum. Tüm bunların ışığında ;

1- Mesut mart 2007 den beri forumda ve kendisiyle o zamandan bu yana beri muhabbetimiz var. Bir çok konuda beraber yazmışızdır ve sorunu çözmüşüzdür. ikimizinde post geçmişine bakarsanız bunu görürsünüz. Ne o, ne ben HİÇBİR ZAMAN başkalarını kendimizden aşağı görmemişizdir. Zaten böyle bir saplantı içine girmek psikolojik rahatsızlık demektir. Sadece kesin olan şu ki ben ve mesut gibi bir kaç arkadaş diğer üyelerden daha tecrübeliyiz ki problem tespitinde ve çözümünde bunu herkes fark edecektir/ediyordur. Ancak bunu övünmek yada yüceltilmek istediğimden söylemiyorum, bu donanımhaber in diğer sitelerden farkı ve zenginliğidir. Ben yoksam bir başkası o saatlerde %99 online dır ve sorunlarla ilgileniyordur.

2- Üyelerimiz için azımsanmayacak ölçüde PC teknik servisleri ve İnternet Cafe sahipleri / Çalışanları var. Bu arkadaşların kendilerini diğer üyelerden ve yöneticilerden farklı görme gibi bir alışkanlıkları var maalesef. Ben bilirim benim dediğim doğrudur sizler ne bilirsiniz tarzı triplere genelde bu arkadaşlar giriyor. Ancak gözden kaçırdıkları şey forumda ismi cismi bilinen bir çok üyenin geçmişinde zaten bu var. Lise ve Üniversite hayatım boyunca (ki 9 yıl yapıyor bu) part time olarak PC servilerinde çalıştım ben. Üniversitede Niğde Beko-Arçelik Servisinde PC sorumlusu idim. Bu servislerde 386 lara DOS 6.22 de kurdum elime çek çek alıp yerleride süpürdüm. Şunun için anlatıyorum, benimkine benzer geçmişe sahip bir çok arkadaş var ve bu arkadaşlar hiç bir zaman sizlere "sen kim oluyorsun ben yıllardır bu işin içindeyim benim dediğim doğrudur" demez. Eğer bir yanlışı varsa büyük bir zevkle doğrusunu öğrenir.

YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEK YADA DOĞRU BİLDİĞİ BİR ŞEYİN YANLIŞ OLDUĞUNU ÖĞRENMEK BELLİ BİR ZAMANDAN SONRA İNSANA DEĞİŞİK BİR MUTLULUK VERİYOR. Çünkü bu duyguyu genç arkadaşlarımız gibi sık sık yaşayamıyoruz.

@faNtAsYbOy sanırım sende teknik servis işi yapıyorsun, söylediklerimden alınma direkt sana söylemiyorum. Ama bu böyle fark etmediysen biraz dikkatlice bakın etrafına mutlaka fark edeceksin.

Arkdaşın sorununa gelince çok büyük ihtimalle monitörden. Aşağıdaki fotoğraf iş yerimde kullandığım monitöre ait. Daha doğusu değişmeden önceki eski monitöre. Bende ekran kartından ve monitörden şüphe ettim sorun monitörde çıktı. Değiştirdik.

Printscreen ile görüntü yakalanmıyordu, HP servisine yollayacaktım olmadı. Bende fotoğraf çektim.
    Normalde bir başkası bana bunları yollasa büyük ihtimalle VGA gidiyor derim. Zaten ilk görenlerin yorumu hep bu yönde oldu.

Umarım anlatabilmişimdir derdimi. Lütfen kendinizi ve başkalarını zor durumda bırakacak yorumlar yapmayın. Herkes burada kendi isteği ile duruyor ücret almadan para pul işine girmeden canla başla yardım etmeye çalışıyor. Bu ortamı bozmayalım.

BÜTÜN ARKADAŞLARI SAYGI VE SEVGİ İLE SELAMLARIM

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.