Şimdi Ara

Renk kayması monitörmü ekran kartımı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
15.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: clarion

Printscreen ile görüntü yakalanmıyordu, HP servisine yollayacaktım olmadı. Bende fotoğraf çektim.
    Normalde bir başkası bana bunları yollasa büyük ihtimalle VGA gidiyor derim. Zaten ilk görenlerin yorumu hep bu yönde oldu.

Yukardaki yazdığın durumuda değerlendirerek yazmıştım o mesajları konuyu açan arkadaşa diğer mesajlarımdada belirttim SORUN KESİNLİKLE EKRAN KARTINDADIR GİT DEĞİŞTİR demedim sürekli birşeylerle deneyebilmesini söyledim.

Evet bende teknik servis-satış işi yapıyorum. Gördüğüm bildiğim şeyler doğrultusunda yönlendirmeler yapmaya çalıştım ama kişiselleştirmemek adına ben asla isim yada rencide edici cümleler kurmadım kaldıki bana ders verircesine konuşulmasına rağmen konu uzamasın dedim yazmadım ama devam ediyor. Burada seninde dediğin gibi hepimizin amacı birilerine yardımcı olabilmek paylaşabilmek. Ve emin ol her gün yeni birşeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşım 30 oldu 30 senedir yaşıyorum ve ömrüm olduğuncada yaşayacağım çünkü hayatın her evresi insana yeni tecrübeler bilgiler katıyor bunun için bu mutluluk hep daim olacak. Umarım konu artık devam etmez yada kilitlenir yoksa bu uzadıkça uzayıp gidecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Ya arkadaşlar PRINT SCREEN de farkedilmeyen bir bozukluk nasıl ekran kartından olur?
    Biraz düşünün!!!!

Gayet normal bir durumdur. Şöyle ki ekran kartı görüntüyü işler. Tamam, işledi. Şimdi bilgisayar bu görüntü verisini biliyor. Bir ekranımız olsa da olmasa da. Eğer kullanıcı gayet normal bir istekle bilgisayarı görüntü desteğiyle kullanmak istiyorsa (1980'lerden beri böyle) o bilgisayara monitör bağlar. Şimdi sıra bu bilinen veriyi monitörün anlayacağı dilde monitöre iletmektir. Her şey hazırdır. Kasamızın görüntü çıkışına sinyaller gelir, kablo aracılığıyla monitöre gider. Monitör de bu veriler yanlış veya doğru demez, doğal olarak bize gösterir. Fakat bu yanlışlıktan kasamız haberdar değildir.

Bu uzun ve biraz değişik anlatımımdan anlaşılıyor ki, sorun ekran kartının çıkışında (ya da o bölgelerde). Bunun kanıtı da SSlerde görünmemesidir. Yani çıkışlar hariç her şey kusursuz. Görüntünün işlenmesi de dahil. Sorun analog düzeyde, dijital değil.

Herneyse işte karman çorman anlattım ben de kısacası eğer düşünürsek (dediğiniz gibi) gayet olası bir durum. Nereden mi biliyorum? Aynı sorun bende de var ve çıkışları gözden geçireceğim. Eğer sorunu halledemezsem PC'ye bir yenileme çekerim. Bu durumdaki arkadaşlara tavsiyem: önce ekran kartı çıkışından şüphe edin

Değiştirme: Bendeki ilk mesajdaki gibi. Çok hafif de olsa benim gibi grafikle çok haşır neşir kimseler için önemli bir olay. Monitörden olmadığını da salona koymadan önce odamda olan Xbox'umdan biliyorum. Bir monitörde iki alet kullanıyordum. İlk mesajdaki şekle benzer bir durum yani

Değiştirme 2: Size karşı bir şey demek değil amacım, karışıklığı düzeltmek. Bu konudaki kimsenin ilk mesajdaki durumu anlatamamış olması beni üzdü açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson -- 26 Şubat 2011; 20:37:22 >

• ekran kartı değil çünkü aynı sorunu bende yaşıyorum gtx 1050 ekran kartım vardı değiştirdim gtx 1660 super aldım hala var aynı sorun monitörden bende monitörümün markası dell

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.