Şimdi Ara

Render problemi i7 3770

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2.5 dk lik bi videoyu render etmek icin 30 dakika sure istiyo.
    Cs 5.5 programi.
    I7 3770 islemci
    ge force gtx680 ekran karti
    8gb ram var.

    Render esnasinda %90 civarinda islemci kullaniliyor. Sicaklik 80 derece.

    Problem tam olarak nedir? Bilgisi olan yardimci olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



    _____________________________
    superkarga
  • vegassa normal hocam ınternette hızlı render ayarlarını bulabılırsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    \( •_•)_†
  • Adobe CS5.5 kulanmıyorum. CS3 kullanıyorum. Video klibin kurgusunda kullanılan efektler, eklemeler ne kadar fazla ise render süresi o kadar uzar. İşletim sisteminiz 64bittir zaten. 2.5 dakikalık bir videoyu, bu bilgisayarın ortalama 10 dakikada hatta fazla efekt yoksa 10 dakikadan bile kısa sürede renderleyip çıktısını vermesi lazım. İşletim sistemi düzgün çalışıyor mu? Çipset, ekran kartı sürücülerinde sorun olabilir. Genel sistem performansı nasıl? CS5.5 in kurulumunda sorun olabilir. Başlat çalıştırdan %appdata% local/Adobe/PremeierePro altında Cs5.5 in oluşturduğu ayar dosyaları vardır. Bunları silip programın ayarları resetlenebilir.Programı çalıştırınca bu dosyalar tekrar oluşur. Bilgisayarın genel render performansı nasıl? Movie maker ve ya başka bir video dönüştürme yazılımı ile bunu deneyebilirsiniz.
    İşinize yarar mı bilmem ama şu linki de bir inceleyin isterseniz.

    https://youtu.be/xPCcNDQdWo0
    _____________________________
    Volkswagen GOLF 8.5 eTSI / MSI SUMMIT E16 Notebook / SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA / SAMSUNG GALAXY TAB S9+ / SAMSUNG GALAXY WATCH 4 CLASSIC /DELL Alienware Aurora 16 Gaming Notebook




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LokmanHekim

    Adobe CS5.5 kulanmıyorum. CS3 kullanıyorum. Video klibin kurgusunda kullanılan efektler, eklemeler ne kadar fazla ise render süresi o kadar uzar. İşletim sisteminiz 64bittir zaten. 2.5 dakikalık bir videoyu, bu bilgisayarın ortalama 10 dakikada hatta fazla efekt yoksa 10 dakikadan bile kısa sürede renderleyip çıktısını vermesi lazım. İşletim sistemi düzgün çalışıyor mu? Çipset, ekran kartı sürücülerinde sorun olabilir. Genel sistem performansı nasıl? CS5.5 in kurulumunda sorun olabilir. Başlat çalıştırdan %appdata% local/Adobe/PremeierePro altında Cs5.5 in oluşturduğu ayar dosyaları vardır. Bunları silip programın ayarları resetlenebilir.Programı çalıştırınca bu dosyalar tekrar oluşur. Bilgisayarın genel render performansı nasıl? Movie maker ve ya başka bir video dönüştürme yazılımı ile bunu deneyebilirsiniz.
    İşinize yarar mı bilmem ama şu linki de bir inceleyin isterseniz.

    https://youtu.be/xPCcNDQdWo0



    Genel olarak sistemin performansi iyi. Oyunlarda test ettigimde hicbir sorun cikarmiyor. Daha yeni format attim bilgisayara render esnasinda 80 dereceye ulasiyor islemci sicakligi bunun buyuk bir etkisi olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    superkarga




  • Premierede render sırasında işlemci sıcaklığı ne kadar oluyor hiç bakmadım. Ama fanlar biraz hareketleniyor. İşlemci kullanımı render edilen formata göre değişmekle beraber kimi zaman %20-30 lar arasında kimi zaman da %60-70 lere vardığı oluyor ama asla full yüklenme olmuyor. Yani %90 ve üzerilerini görmüyorum. Benim işlemci i7 3610QM. Render işlerinde hiç bir performans sorunu yaşamıyor. RAM 16gb ama render esnasında RAM kullanımı 4-5gb arasında geziyor. İşlemcinin çok ısınması performansını olumsuz etkileyebilir. İşlemcinin termal macunu yeterli mi, soğutma problemi olabilir mi acaba? buna bakmak lazım.Ya da Premiere kurulumunda sorun olabilir.
    _____________________________
    Volkswagen GOLF 8.5 eTSI / MSI SUMMIT E16 Notebook / SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA / SAMSUNG GALAXY TAB S9+ / SAMSUNG GALAXY WATCH 4 CLASSIC /DELL Alienware Aurora 16 Gaming Notebook
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LokmanHekim

    Premierede render sırasında işlemci sıcaklığı ne kadar oluyor hiç bakmadım. Ama fanlar biraz hareketleniyor. İşlemci kullanımı render edilen formata göre değişmekle beraber kimi zaman %20-30 lar arasında kimi zaman da %60-70 lere vardığı oluyor ama asla full yüklenme olmuyor. Yani %90 ve üzerilerini görmüyorum. Benim işlemci i7 3610QM. Render işlerinde hiç bir performans sorunu yaşamıyor. RAM 16gb ama render esnasında RAM kullanımı 4-5gb arasında geziyor. İşlemcinin çok ısınması performansını olumsuz etkileyebilir. İşlemcinin termal macunu yeterli mi, soğutma problemi olabilir mi acaba? buna bakmak lazım.Ya da Premiere kurulumunda sorun olabilir.

    Sogutmayi yenileyip adobe cc kurup gozlemlerimi tekrar yazacagim. Tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    superkarga
  • nec0 N kullanıcısına yanıt
    sistemin gayet iyi benim halime göre %90 işlemci gayet normal, renderi ekran kartı CUDA hızlandırması ile almıyorsun, işlemci üzerinden alıyorsun sanırım. sen bunda niye 5.5 kullanıyosunki.direk cc 2014 kur bence. proje oluştururken mercury playback engine GPU accelerated seçeneğini seç. yardır gitsin.
    30 dk render meselesi ise video formatı ve bit hızı ile ilgili olabilir. render ayarlarında VBR olan kısmı CBR yapıp altındaki bit değerini 7 veya 8 yapıp dene birde.
    tüm bunları premiere pro kullandığını varsayarak söylüyorum tabi. bahsettiğin program after effects ise 3 milyon dakika dese şaşırmazdım.
    ha birde cc kurarken yanında media encoder programını da kullanmanı tavsiye ederim. renderi onun üzerinden aynı hızla ve PCyi daha az kasarak alabilirsin.
    _____________________________
    &lt;Silginin yolla buluştuğu yer&gt;
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.