Şimdi Ara

Renault neden teneke?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 60.000 tl'ye sifir araç bakiyorum. Renault clio 'nun dış tasarimi cok hosuma gidiyor. Hrle kirmizi ve turuncu renkler çok cekici duruyor. Fakat konustugum cogu kisi bu aracin teneke oldugunu, ayni paraya sifir polo almam gerektigini soyluyor. Ama gorunusu clio'ya gore pek cekici degil. Soruma gelince.. Neden teneke derler Reno'ya?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sen birkaç zibidinin lafına bakma.Esas olan euroncap testleridir.İki aracın verilerini aşağıya atıyorum.İkiside 5 yıldız fakat clio nun puanı daha yüksek.Sen gözü kapalı al clio nbu güle güle bin.
    www.euroncap.com
    Resmi Renault Clio 2012 güvenli derecelendirme sonuçları
    http://www.euroncap.com/tr/results/renault/clio/10944

www.euroncap.com
    Resmi Volkswagen Polo 2009 güvenli derecelendirme sonuçları
    http://www.euroncap.com/tr/results/vw/polo/11069

• Duuuuurrrr yapmaaaaa. Ne 60 bini ne cliosu kardesim. Bu bu ikiliyi yanyana yakistiriyorsan vay halimize vah basimiza gelenlere

• quote:

Orijinalden alıntı: Doory

60.000 tl'ye sifir araç bakiyorum. Renault clio 'nun dış tasarimi cok hosuma gidiyor. Hrle kirmizi ve turuncu renkler çok cekici duruyor. Fakat konustugum cogu kisi bu aracin teneke oldugunu, ayni paraya sifir polo almam gerektigini soyluyor. Ama gorunusu clio'ya gore pek cekici degil. Soruma gelince.. Neden teneke derler Reno'ya?

O diyen kisiye diyeceksinki bu teneke ise digerleri nedir ? altin kaplamami, Arabanin araba oldugu saglam araclar 1995 ve óncesiydi simdi bir cok marka ortak karoser ve ortak motor kullaniyor, Fransiz markalarini kótülerler ama bugün en lüx marka araclarda bile fransiz marka Michelin lastik vardir adam alamn aracini óver fransiz kalitesiz der arabasinin tekeri michelin Fransiz markadir dolayisiyla bóylelerine itibar etme, gónlün neyi isterse onu al bizim millet neyi kótülerse bilki o iyidir. Bende yedek arac olarak Renault var 23 yil sonra baski balatasini degistirdim !! 23 yil diyorum araba Concorde, Ayni zamanda yeni kasa mersedes vosvagende var, ama tam bir fiyasko elektronik ariza istemedigin kadar dis yapi itibariyle eski mercedesler kadar saglamlik kasa dayanikligi yok, bir cok sey plastik, yani demek sitedigim simdi bir cok marka ortak uretim yapiyor, Mercees Renaulttan dizel motor satin aliyor, dusunun yani, Kótü olsa alirmi ? Bazi forumlarda goruyorum almanlar Renaulta binmezmis filan dyenler olmus, bunu diyen kac kez almanya ya, gitmis górmus yada Hollanda gibi ulkelere gidip górmüs almanyada almanlar kendi araclarini daha cok alirlar ama fransiz araclarda vardir Fransada ise daha cok Citroen Renault Peugeot lar coktur, ama alman araclarida vardir, yani bizim insanimiz Camur at izi kalsin hesabi yapar hep, sen kimseye aldirma canin ne istiyorsa ona bin. Burda milleti dinlemene gerek yok, para senin zevk keyif senin. not her markanin dusuk segmentli ve yuksek segmentli modelleri vardir. gidip Reneultun clio baska markanin yuksek segmentli araciyla kiyaslarsan olmaz tabiki, Markalar piyasaya gore ülkelere gore uretim yapar bugun Turkiyede satilan mersedes ile almayada satilan arasinda cok ozellik farki var.

• Renault fiyatina gore kaliteli arac turkiyede uretilmesinden dolayida bol bol parcasi var vw gitsin ilk basta 10 bin kmde biten baski balatasini duzgun uretsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ülkemizde şöyle bir beklenti var.
    Aracın kasası çok sağlam ve ağır olacak,çok konforlu ve lüks olacak. İçinde olmayan donanım,olmayan özellik olmayacak. 1000 cc motor olacak,az yakacak ama bastığın zaman zıplayacak,200-250 km hızlarda banamısın demeyecek.. Vergisi çok düşük olacak ama bu araba ile yanaştığın heryerde milyarder havası verecek.. Hiç sorun,hiç arıza çıkarmayacak,bakımları 50-100 lira ile bitecek. Motor ömrü nasıl kullanırsan kullan 750k-1000k kmleri görecek. Adı mercedes,audi,bmwlerle yarışacak ama fiyatı 10-15 bin olacak vs vs vs !
    Böyle bir şarkı yok arkadaş,böyle bir araba yok. Renaultu eleştirenlerin çoğunun ya hiç arabası yoktur yada şahine dogana binip,yükseltecek parası olmayan apaçilerdir.
    Altından kalkamayacağım mercedese binip,benzinciye yanaştığımda 20 liralik benzin alıp rezil rüsva olup arkamdan konusturacagima, renoma,clioma binip,paşa paşa gezer,kimseye boyun bükmem, ben gücüm elverdiğince clioma bakarım,cliomda beni yarı yolda bırakmaz.
    %100 edindiğimiz,gördüğümüz,yaşadığımız,bildiğimiz tecrübelerle sabit olmak üzere, en ince ayrıntısına kadar bakımları düzenli ve titiz yapılmış benzinli ve ozellikle dizel motorların,rahat rahat 700 bin kmleri devirdigini anlamış olduk.
    Yakıtı az,bakımı nispeten ucuz,motoru sağlam,karoseri de hiçte teneke olmayan bir markaya çamur atmak,sadece rakip firmaların ve çekemeyenlerin havlamalarıdır..

• Tok kapı sesi'cigillerden birine rastlamışsın belli..

Renault'a olan önyargılarım, 2012 de sıfır aldığım Clio Grandtour ile kırıldı, son derece konforlu, gayet de sağlam bir arabaydı. Zaten 2012 Clio'lar da arkadaş linki vermiş Ncap'den 5 * almış araçlar.

En son da Kadjar aldım dizel otomatik, bana da Reno'ya 96 bin lira mı verilir'ciler uğradı. varsın uğrasın.. Aldığım 2015 model Kadjar'da euro Ncap'den 5 * almış bir araç. Tasarımı ile de bence diğer hepsinden güzel.

Bilindik markalarda, aynı segmentte çok fark olacağını sanmıyorum. E serisi bir Mercedes'e, 5 Kasa BMW'ye lafım yok, ama aynı segmentleri karşılaştırdığınızda bence çok fark olamaz, afedersiniz cücük kadar Polo mu daha güvenli olacakmış Clio'dan ? Peh.. bence hiç fark yoktur, zaten Euro nCap'de tescillemiş bu önermemi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 10 Eylül 2016; 6:43:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault twingo neden alınmaz ?
    16 yıl önce açıldı
    Renault Fluence mi Fiat Linea mı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu ikili arasında ww e para veren enayidir,saftır ... dır. adamlar hem burnundan kıl aldırmıyor millet manyak gibi ww e gidiyor hala. parasının hakkını veren bir araba clio 4 ufak tefek eksiklikleri mevcut ama çok mühim şeyler değil. gözün kapalı al bin. özellikle 2014 sonrası
  • Ana sebebi millet hala renaultu toros zannediyor..

• 2 yıldır 2013 megane 3 dizel manuel kullanıyorum, bir kez bile arıza olmadı çok şükür, sürekli uzun yol yapıyorum konfor bence gayet yeterli, yakıt zaten üzmüyor. Sadece yol tutuşu çok kötü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Toplum baskısını bu kadar önemsememek gerek

• Amcam 2009'da sıfır Symbol aldı. Daha ne arabasından şikayet etti, ne yolda kaldı. Ncap'ın 2012'nin en iyi süperminisi olarak gösterdiği Clio'da güvenlik olmadığını iddia eden kimseler, arabanın a sından anlamayanlardır. Ncap'ta 5 yıldız alan Polo'da perde havayastıkları olmasına karşılık ülkemize gelenlerde iki havayastığı bulunuyordu. Ülkemize gelen Polo'ların 5 yıldız alabilmesi mümkün değildi, şimdi değişti mi bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün babam 1.2 75 hp clio4 aldı. Mis gibi micrası 20.000 de balata yiyince kızdı.
    Neyse sorun balata olunca otomatik vites micra almaya (mach 1.2 otomatik) ikna ettim. Nissan bayisindeki kafasızların internet fiyatından fazla istemesi ve geri adım atmaması üzerine renoyu aldı.

İç aksam plastik kalitesi kalitesiz, radyo ve klima yeri çok cansız duruyor. Çekişi zayıf ancak motor açılınca değişir umarım.
    Bir de koltuk yükseltme yok.
    Onun dışında fiyatına göre fena araç gibi durmuyor. Vites geçişleri iyi.

Araçları araştırırken ford fiestaya baktık. Sadece sürücü ve yolcu hava yastığı var. Bırakın perdeyi yan hava yastığı bile yok.
    Bazıları hala renonun kaportasına takmış durumda.  Renault neden teneke?

Araç karşılaştırırken çizelge hazırladım. Micra, Clio 4 ve Corsa. İsteyen bakıp kendisi yorum yapabilir.
    Ekliyorum.

• Renault anladığım kadarıyla maliyetten kısıp rekabet ederek fiyatı düşük tutma ve bu sayede ucuz olmaya çalışan bir marka gibi bir intiba bırakıyor bende her aracında.
    Aslında sorun yaşamadım diyebilirim ama şu kaportayı neden teneke gibi yapıyor bir türlü anlamıyorum. Kendim de bir clio 4 dizel kullanıcısıyım mesela bir fiesta polo i20 gibi araçların kaporta maşallah taş gibi clio ya kıyasla. Bunun bir açıklaması olmalı bence. Ağırlığı düşürmek amaçlı olamaz zira ruhsatta 1150 kilo yazıyor yani i20 hariç emsallerine göre hafif değil aynı ağırlıkta. Bunu açıklayacak tecrübeli arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.