Şimdi Ara

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>> (143. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.958
Cevap
68
Favori
531.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tumatuya

Merhabalar...

Aralık gibi yazdığım üzere Mart teslim oyak kampanyasından aldık aracımızı 2 gün önce...2 gündür saatlerce geziyorum,hala doyamadım arabanın keyfine :)
    1.5 Executive,Gece yarısı Mavi aldık,prestij paket ve cam tavan yok...
    Birkaç sorum ve notum olacak izninizle:

-Renault Estetik denen bir boya koruma döşeme koruma ve motor korumayı oyak indirimi+sıfır araba olduğu için baya indirimli yaptılar,150 lira ödedim bunlar için...Normal fiyatı sanıyorum 400 lira civarında.Ama dışarıda duyduğum ve forumda yazanlar 1000 liraya yakın,aralarındaki fark nedir acaba biliyor musunuz?..

-Bir de arabanın halı paspasları çok kirleniyor...Kauçuk ve krem-bej rengi döşemeyle uyumlu bir paspas önerebilir misiniz?..Ankarada ikamet ediyorum,internet sitesi de uygundur...

-Aynı şekilde rengi önemli olmamakla birlikte bagaj havuzu da almak istiyorum,öneriniz nedir?..

-Ankarada bakım yaptıran var mıdır? Arabayı MAİSten aldık ama acaba bakım zamanları Neziroğlunu mu tercih etmeliyiz,özen vs açısından? Düşüncesi,bilgisi olan var mıdır bu konuda?..

-Arabaya gece yarısı mavi gerçekten çok yakışıyor...Rengi Türkiyede görmek pek mümkün değil,resmen katalogtan yakıştırdık,Renault da yakıştırmış ki katalog fotoğraflarına koymuş inci beyaz ile birlikte :) Teslim eden adam da ilk defa gece yarısı mavi veriyorum dedi ve çok beğendiğini insanlara önereceğini söyledi :)

-Arabanın motorunun kesinlikle çok çok yeterli olduğunu söyleyebilirim,hele ki lpgli ve benzinli bir araçtan geçen biri olarak dizelin yüksek tork değerleriyle beraber arabadan çok daha yüksek performans aldığımı söyleyebilirim eski arabama göre...Şehiriçi çok yakıyoruz şu an ama sanıyorum dizele ve 6 tane vitese daha alışamadık çok

Herkese teşekkürler buradaki değerli fikirleriniz ve önerileriniz için...Bir Latitude kullanıcısı daha kazandırdınız...En kısa zamanda gece yarısı mavi fotoğrafları eklemeye çalışacağım...

aracınız hayırlı ugurlu olsun gule gule kullanmayı nasıp etsın Allah kaza bela vermesın :)
    oncelıkle arac gercekten cok yuksek donanıma sahıp kullanmak keyıf verıyor :) motor performansı yeterlı ve en onemlısıde tuketım oldukca dusuk :) bu arac ıle takılırken emın olun aklınıza gelen en son sey yakıt tuketımı oluyor:))
    panaromık cam tavan gercekten cok guzel ve acaıp dıkkat cekıcı:)
    pazar gunu hava cok guzeldı arabayı jılet gıbı parlattım soyle sırınce kusadası falan takıldım :) ınanın acaıp bır latıtude reklamı oldu arabayı goren gozunu alamadı desem yerıdır :)) latıtude ılk kez gorduklerın emınım ve ılk gorustede vuruldular araca kı cam tavanıda acmıstım off off :))
    uzun lafın kısası en kısa zamanda gece mavısı latıtude fotolarını gormek ısterım :))
    saygılar..

• Yunus soruna kısaca cevap vermeye çalısayım.
    Evet aynen seninde dediğin gibi ön süspansiyon daima daha serttir bunun belli başlı sebepleri
    1-Frenajda ki aracı asıl durduran ön frenlerdir arcın öne yıgılmasının önüne geçmek
    2-Aracı yönlendiren ön tekerleklerdir virajlarda merkezkaç kuvvetine maruz kalıp aracın salınımının önüne geçmek.
    Tabi burada önemli olan sertlik dengesini kurabilmek muhendisler için çok sert olursa evet ıyı yol tutar ama kucucuk bır tas parcasını bile içerde hissedersiniz ki buda hiç konforlu olmaz. Aksi durumda çok yumusak olursa hızlı girilen virajlarda aracı dengede tutamazsınız. Bu yuzden arazi araçlarının süspansiyonları bozuk yola göre oldugundan çok daha yumusaktır ve yuksek yapıları sebebiyle de asfalt kullanımlarında yüksek suratlere cıkmasına ozel elektronik destekler (yanı q7 de oldugu gibi sport mod tarzı) yoksa fabrika üretimde sınırlandırır zaten.
    Renault'un nasıl bir ayar yaptıgı hususunda bilgi sahibi değilim açıkcası ama tahmınım kamber açılarının değiştirildiği yönünde ama bu durum sertlesmeye sebep oluyor mudur? Onu bilmiyorum gerçekten. Savas abinin araçta ayar değişikliğinden sonra kullanma fırsatım olmadı olsaydı fikrimi soylerdim.
    Herkese hayırlı aksamlar diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: apeksss

quote:

Orijinalden alıntı: advocat

sevgili yunus latitude de denemediğin neler kaldı :) yakında renault seni fransa'ya aldırır, test ekibine dahil ederse şaşırmayacağım..

şaka bir yana geçen yolda giderken, hızım 170-180 falandı, ya dedim şimdi ben şu el frenini şöyle bir dokunsam ne olur acaba diye içimden geçirdim.. ama sadece içimden geçirdim :)

şu an km 8.500 oldu, 10 binde hava filtresi değiştireceğim ve aldığım notları sizlerle paylaşacağım inşallah.. yok 10 binden önce hayatta olmaz Yunus, ısrar etme :) ama sana ve arkadaşlara bir sorum gelsin : geri görüş kamerasının konumu ve açısı sabit midir? sanki ilk aldığım zamandan daha fazla yere doğru bakıyor, ben istiyorum ki geri görüşten geride bıraktığım günbatımını izleyeyim, çok fazla şey istiyorum değil mi :) görüşü ve tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim..

forumu tam takip edemiyorum kusura kalmayın, şu meşhur gezinme hissi ve bunun rot ayarıyla giderildiğini yazıyordu arkadaşlar, bunu yapan ve sorunu çözen oldu mu acaba?

10.000 km de yeniden görüşmek üzere, Rabbim işinizi, gücünüzü rast getirsin.. Evinizi ve işinizi huzurla doldursun inşallah, amin..

Selamlar Fatih hocam,

- Aracın bakımında bende fazladan bir tane hava filtresi aldım, 10binde değiştiricem, sizde değiştirin çok faydalı olur

- 20bin bakımına az kala, havalandırmayı sonuna kadar açsam da az gibi geliyordu, polen filtresi tıkanmış, resmen çamur gibi olmuştu, 10bin km de polen filtresini de değiştirmek lazım

- Meşhur gezinme hissini; Yunus Emre yaptırdıktan sonra ben vazgeçtim, aracın konforu bozulacak sonuçta, bence yaptırmayın derim.

selam kardeşim,

süspansiyonla ilgili yazılanları okudum, aklıma takılan şu : 10.000 km de yağ değişimine gideceğim inşallah, gittiğimde resmi olarak arıza kaydımı açtırayım geziniyor gerekçesiyle (ki gezinmedi hiç) yoksa süspansiyonlara bir ayar çekin mi diyeyim?? Tam takip edemedim daha evvel yazılanları Renault böyle bir arıza yada kusuru kabullenip, tamir yada düzeltme yoluna gitti mi? Yunus kardeşim sen nasıl bir işlem yaptırdın süspansiyonlara? bir ara bu forumda okumuştum, latitude lardaki rot ayarları problemliymiş, sonradan latitude e ait rot ayarı yapılıp sorun düzeltiliyormuş, vs.. aramızda bu tip ayar yaptıran var mı, tecrübeleri neler?

Latitude Executive 1.5 dCi 2011 İnci Beyaz Prestij Paket + Cam tavan

• quote:

Orijinalden alıntı: tumatuya

Merhabalar...

Aralık gibi yazdığım üzere Mart teslim oyak kampanyasından aldık aracımızı 2 gün önce...2 gündür saatlerce geziyorum,hala doyamadım arabanın keyfine :)
    1.5 Executive,Gece yarısı Mavi aldık.
    Birkaç sorum ve notum olacak izninizle:

-Renault Estetik denen bir boya koruma döşeme koruma ve motor korumayı oyak indirimi+sıfır araba olduğu için baya indirimli yaptılar,150 lira ödedim bunlar için...Normal fiyatı sanıyorum 400 lira civarında.Ama dışarıda duyduğum ve forumda yazanlar 1000 liraya yakın,aralarındaki fark nedir acaba biliyor musunuz?..

-Bir de arabanın halı paspasları çok kirleniyor...Kauçuk ve krem-bej rengi döşemeyle uyumlu bir paspas önerebilir misiniz?..Ankarada ikamet ediyorum,internet sitesi de uygundur...

-Aynı şekilde rengi önemli olmamakla birlikte bagaj havuzu da almak istiyorum,öneriniz nedir?..

-Ankarada bakım yaptıran var mıdır? Arabayı MAİSten aldık ama acaba bakım zamanları Neziroğlunu mu tercih etmeliyiz,özen vs açısından? Düşüncesi,bilgisi olan var mıdır bu konuda?..

-Arabaya gece yarısı mavi gerçekten çok yakışıyor...Rengi Türkiyede görmek pek mümkün değil,resmen katalogtan yakıştırdık,Renault da yakıştırmış ki katalog fotoğraflarına koymuş inci beyaz ile birlikte :) Teslim eden adam da ilk defa gece yarısı mavi veriyorum dedi ve çok beğendiğini insanlara önereceğini söyledi :)

-Arabanın motorunun kesinlikle çok çok yeterli olduğunu söyleyebilirim,hele ki lpgli ve benzinli bir araçtan geçen biri olarak dizelin yüksek tork değerleriyle beraber arabadan çok daha yüksek performans aldığımı söyleyebilirim eski arabama göre...Şehiriçi çok yakıyoruz şu an ama sanıyorum dizele ve 6 tane vitese daha alışamadık çok

Herkese teşekkürler buradaki değerli fikirleriniz ve önerileriniz için...Bir Latitude kullanıcısı daha kazandırdınız...En kısa zamanda gece yarısı mavi fotoğrafları eklemeye çalışacağım...

Hocam aracınız hayırlı ugurlu olsun sizide listmeze ekliyorum Ankaradaki üyelerimiz servis konusunda size yardımcı olurlar yazınızı gördükten sonra .

Boya korum olarak Ben aracıma yaptırmadım ama tavsiye isterseniz forumdaki (TOMKEDİ) Metin abimin yaptırdığı yer jantların içine kadar adamlar titizlikle yapmışlar :)) Birde sürekli boya koruma yaptırdığınız yerde yıkatmalısınız ki boya korumanın özelliği kaçmasın bana para tuzağı gibi geldi :)))

Kauçuk paspas konusunda normal bir oto aksesuarcılarda bulabilirsiniz 50 TL civarı olması lazım. Bagaj havuzu forumdan HELİTEKNİK ve APEKSS aldı onların yorumlarınıda bekliyoruz bu konuda daha aydınlatıcı olmuş olur sizin için :)

Renk olarak cidden merak ediyorum sizin aracı en kısa sürede fotoğrafları yüklerseniz sevinirim :)

Dizelin Torkuna aldanmayın :) Önceki aracınız benzinli idi galiba size ufaktan TURBODİZEL araçlarla ilgili bilği aktarayım belki biliyorsunuzdur ama :)
    *Benzinli gibi yüksek devir çevirmeyiniz bizim araçlar max beygiri 4000 devirde veriyor üstü hem bizim cebimize hemde araca zarar verir size tavsiyem 3700 deviri geçirmemeniz
    *Sabahları motor soğukken çalıştırır çalıştırmaz yola koyulmayın mümkünse 1 dk kadar bekleyiniz. Aynısını akşam eve döndügünüzdede uygulayınızı, Uzun süreli yolculuklarda 2 3 dk motoru açık bırakın direk kapatmayınız böylelikle Turbonuz daha saglıklı olur .
    *Düşük devir yüksek vites aracı zorlamayınız :) örnegin 1200 devir 4 ,5, 6 vites de iken ilerlemek istediginizde gaza bassanız bile araç çok hantal ilerler ve turboya baya zararı ve fazla yakıt harcamanıza neden olur :) ufak bir el hareketi ile vitese ulaşıp 1 2 kademe küçülttügünüzde hiç bir problem kalmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yek_ka -- 22 Mart 2012; 8:54:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: selimm64

uşak tan katılıyorum emre kardeşim,benide bi latıtude kullanıcısı olarak ekleyebilirsin.zaten cok uzun zamandır takip ediyordum forumu ve öyle seviyeli güzel bi forum ki okumaktan paylaşılanları takip etmekten mutlu oluyodum,nihayet bende aranıza katıldım biraz geçde olsa

Artık o seviyeli muhabbette sizi de görmek isteriz :)

Orijinalden alıntı: HEPHAISTOS

Yunus soruna kısaca cevap vermeye çalısayım.
    Evet aynen seninde dediğin gibi ön süspansiyon daima daha serttir bunun belli başlı sebepleri
    1-Frenajda ki aracı asıl durduran ön frenlerdir arcın öne yıgılmasının önüne geçmek
    2-Aracı yönlendiren ön tekerleklerdir virajlarda merkezkaç kuvvetine maruz kalıp aracın salınımının önüne geçmek.
    Tabi burada önemli olan sertlik dengesini kurabilmek muhendisler için çok sert olursa evet ıyı yol tutar ama kucucuk bır tas parcasını bile içerde hissedersiniz ki buda hiç konforlu olmaz. Aksi durumda çok yumusak olursa hızlı girilen virajlarda aracı dengede tutamazsınız. Bu yuzden arazi araçlarının süspansiyonları bozuk yola göre oldugundan çok daha yumusaktır ve yuksek yapıları sebebiyle de asfalt kullanımlarında yüksek suratlere cıkmasına ozel elektronik destekler (yanı q7 de oldugu gibi sport mod tarzı) yoksa fabrika üretimde sınırlandırır zaten.
    Renault'un nasıl bir ayar yaptıgı hususunda bilgi sahibi değilim açıkcası ama tahmınım kamber açılarının değiştirildiği yönünde ama bu durum sertlesmeye sebep oluyor mudur? Onu bilmiyorum gerçekten. Savas abinin araçta ayar değişikliğinden sonra kullanma fırsatım olmadı olsaydı fikrimi soylerdim.
    Herkese hayırlı aksamlar diliyorum.

Açıklama için çok teşekkür ederim abi :)

• Orijinalden alıntı: advocat

selam kardeşim,

süspansiyonla ilgili yazılanları okudum, aklıma takılan şu : 10.000 km de yağ değişimine gideceğim inşallah, gittiğimde resmi olarak arıza kaydımı açtırayım geziniyor gerekçesiyle (ki gezinmedi hiç) yoksa süspansiyonlara bir ayar çekin mi diyeyim?? Tam takip edemedim daha evvel yazılanları Renault böyle bir arıza yada kusuru kabullenip, tamir yada düzeltme yoluna gitti mi? Yunus kardeşim sen nasıl bir işlem yaptırdın süspansiyonlara? bir ara bu forumda okumuştum, latitude lardaki rot ayarları problemliymiş, sonradan latitude e ait rot ayarı yapılıp sorun düzeltiliyormuş, vs.. aramızda bu tip ayar yaptıran var mı, tecrübeleri neler?

Abi bütün araçlarda yokmuş zaten arkayı salma eger sizde viraj + çukurlarda arka geziyor hissi veriyorsa söyleyiniz yoksa bence yaptırmanıza gerek yok :)

Bu ayarı benim takip ettiğim kadar forumdan SEHAT_19, EREKAN ve ben yaptırdım sonuçta kimsede rahatsız degil memnun benim tek derdik eskiden dahada yaylanarak gidiyordum o

• quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

quote:

Orijinalden alıntı: okanttnc

Aracımızın yakıt tüketimi gayet makul.

Forumda moda oldu , bu aracın hakkını verememek.

5. vites galiba birde bu kaç km nin ortalaması :)) 3.7 için baya sabrettiniz galiba :)

25km ortalaması 3.7lt gibi birşey çıktı.

Aracımın sol aynası kapanırken ses yapıyor , kadranına toz kaçtı , debrajına basarken gacır gucur ses çıkarıyor.

Garantiye verdim hepsini değiştireceklermiş

200km boyunda ortalama hızım 158km olan yakıt tüketimi 7,8lt idi.

• quote:

quote:

quote:

5. vites galiba birde bu kaç km nin ortalaması :)) 3.7 için baya sabrettiniz galiba :)

Aracımın sol aynası kapanırken ses yapıyor , kadranına toz kaçtı , debrajına basarken gacır gucur ses çıkarıyor.

kadran ilk seferde değişiecektir, ama gene toz girecek

benim kadranda değişti, yeni gelen kadrana da toz girdi, şimdi bunun içi açıp temizleyip silikon çekecekler, size tavsiyem kadranınız değiştiği gün, camının alt kısmına silikon ya da bant çektirin, bizim kadranların genelinde bu sorun var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selimm64

uşak tan katılıyorum emre kardeşim,benide bi latıtude kullanıcısı olarak ekleyebilirsin.zaten cok uzun zamandır takip ediyordum forumu ve öyle seviyeli güzel bi forum ki okumaktan paylaşılanları takip etmekten mutlu oluyodum,nihayet bende aranıza katıldım biraz geçde olsa

Artık o seviyeli muhabbette sizi de görmek isteriz :)

eywallah kardeş sağolasınn...
  • şu arabanın arkasının kayıyo hissi vermesi benim araçta da var ama cok defa denedim baya zorladım aracı fakat en ufak bi sıkıntı cıkmadı,normalden daha hızlı girdiğim virajlarda bile beklemediğim verimi aldım aractan.yani demek istediğim eğer bu sizi rahatsız etmiyosa cokta önemli bişey değil arkadaşlar

quote:

Orijinalden alıntı: advocat

Abi bütün araçlarda yokmuş zaten arkayı salma eger sizde viraj + çukurlarda arka geziyor hissi veriyorsa söyleyiniz yoksa bence yaptırmanıza gerek yok :)

Bu ayarı benim takip ettiğim kadar forumdan SEHAT_19, EREKAN ve ben yaptırdım sonuçta kimsede rahatsız degil memnun benim tek derdik eskiden dahada yaylanarak gidiyordum o

Yunus, bu ayarlar için süspansiyonlara dokünmuyorlarmış, sadece arka takımın yere basma taban açılarını değiştiriyorlarmış, bu yüzden senin süspansiyonlara baktırsan iyi olur diye düşünüyorum.

selimm64 arkadaşın dediği gibi aracın kullanımında fiziksel olarak bir kayma söz konusu değil, sadece biz öyle hissediyoruz. Ben şahsen öyle hissetmek istemediğim için ayarları yaptırdım

Zaten bir araçta süspansiyon ne kadar zayıf olursa, virajlarda o kadar hassas oluyor araç. Bence çok yumuşak bir süspansiyon olacağına, virajlarda savrulmayan bir araç olsun daha iyi

Bu arada bu ayarları yaparken, arabanın yazılım versiyonunu da yükselttiler galiba, çünkü benim sesli arama komutlarımdan hiç biri çalışmıyordu. Tekrar'dan kaydettim ve düzeldi arkadaşlar. Sizde ses komut düğmesine bastığınızda, çalışmaz ise tekrar ayar yapmanız gerekiyor... Bilgilerinize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erakan -- 23 Mart 2012; 1:23:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erakan

Yunus, bu ayarlar için süspansiyonlara dokünmuyorlarmış, sadece arka takımın yere basma taban açılarını değiştiriyorlarmış, bu yüzden senin süspansiyonlara baktırsan iyi olur diye düşünüyorum.

selimm64 arkadaşın dediği gibi aracın kullanımında fiziksel olarak bir kayma söz konusu değil, sadece biz öyle hissediyoruz. Ben şahsen öyle hissetmek istemediğim için ayarları yaptırdım

Zaten bir araçta süspansiyon ne kadar zayıf olursa, virajlarda o kadar hassas oluyor araç. Bence çok yumuşak bir süspansiyon olacağına, virajlarda savrulmayan bir araç olsun daha iyi

Bu arada bu ayarları yaparken, arabanın yazılım versiyonunu da yükselttiler galiba, çünkü benim sesli arama komutlarımdan hiç biri çalışmıyordu. Tekrar'dan kaydettim ve düzeldi arkadaşlar. Sizde ses komut düğmesine bastığınızda, çalışmaz ise tekrar ayar yapmanız gerekiyor... Bilgilerinize..

Abi inşaALLAH bendeki psikolojiktir

Ben aracı servise bıraktıktan sonra navigasyon afallamaya başladı :) 5 sokak arkada gösteriyordu sonra düzeldi tabi :)

• quote:

quote:

quote:

He 25 km gibi kısa mesafelerde böyle ortalamalar tutturmak pekde zor degil :) ben istanbul içi 40km de 4.4 le gezdim +Boğaz köprüsünde trafikte bekledim birde :)) Ama 3.20D verilerinizi görünce otomobil genelde oharaa dedim baya sabırlısınız :)

158 KM ortalama hız için baya yüksek süratlarda gezdiniz anlaşılan ve 7.8 cidden çok komik rakamlar :)

• quote:

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>

Birde kadranlar cidden çok itici geldi bana bizim araçlardakiler biraz daha şekilli ılımlı duruyor

• selam arkadaşlar,

benim direksiyonun kenarları soyulmaya başladı, yarın garantiden sağ far ve gösterge tablosuna bakacaklar

daha önce garantiden direksiyonu değiştiren oldu mu, soyulduğunu yazan arkadaşlar olmuştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeliTeknik -- 24 Mart 2012; 10:10:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeliTeknik

2000 görmek güzeldi, kısa da sürse :)

Herhalde rekor bende :)))

Orijinalden alıntı: apeksss

selam arkadaşlar,

benim direksiyonun kenarları soyulmaya başladı, yarın garantiden sağ far ve gösterge tablosuna bakacaklar

daha önce garantiden direksiyonu değiştiren oldu mu, soyulduğunu yazan arkadaşlar olmuştu

Bende ufaktan soyulmalar başladı servis yaza doğru değişiriz demişti yazılın daha da çok soyulunca. Birde benim şoför koltuğu yaylanıyor başkasında da böyle sorun var mı ??

Uzun zamandır yazamadım, malumunuz Almanya'da olmamdan dolayı. Ve sanırım 7-8 Nisan'a kadar da buralardayım.

Daha önce yazan bazı arkadaşlarımızın yazdıklarına değinmeye çalışacağım eğer arada unuttuklarım varsa affola...

apeksss kardeşim,
    İltifatın için teşekkür ederim ama çevremdeki sizler gibi güzel arkadaşlarımın hüsn-ü zannıdır söylediklerin. Teşekkür ederim tekrar ve layık olmaya çalışıyoruz malum.
    Eskişehir'e her zaman beklerim. Ben de şimdi almanya dönüşü arka bagaj kapağı üzerindeki küçük kaza izini kaldırmak için arabamı servise vereceğim. Bakalım ne kadar sürecek ve renk tutturma konusunda nasıl bir sonuç çıkacak. Ama arabamı çok özledim vallahi...:)) Hoş burada da arabam var ama Latitude'ün bendeki etkisi ve kullanım keyfi çok başka... Buradaki arabamın resmi yoktu Eskişehir'de yanımda ama şimdi çektim ve onu da sizinle paylaşacağım. Bakalım resimlerden modeli kim bilecek? :))

Diğer taraftan yıkama konusunda bir trik daha vereyim. Aracınızın başında durmanıza gerek yok aslında. Sadece kendinize göre kontrol noktaları belirleyin ve yıkama işleminin ardından doğrudan oraları kontrol edin. Eğer istediğiniz gibi değilse söyleyin düzeltsinler. Yıkamacıların başında durmak onları sıkar ona inanırım. Çünkü sadece onlar değil, iş yapan herkesin başında durmak genelde insanı rahatsız eder.
    Mesela ben, benzin deposunun kapağının içinin silinmesini isterim, bagaja kapağının altındaki suyun akma kanallarının silinmesini isterim ve en önemlisi de ahşap bölümlerin çiilmeden silinmesiniisterim. Sen de böyle yerler belirle kendine göre ve oraları kontrol et. Zaten bir kere kontrol edip düzelttirdiğinde bir daha ki sefere senin neye dikkat ettiğini bilir ve uyarmana gerek kalmadan yaparlar. Ancak burada da önemli olan sürekli aynı yerde yıkatıyor olmanızdır.

dougles kardeşim,
    Sizin de aracınızı aldığınız haberini duymayı bekliyoruz.

okanttnc kardeşim,
    Aracın hakkını verememkten bahsetmişsin ya bu konuda en hassas benim sanırım. Belki önceki yazılarımı okudun ama okumadıysan ben araçlarımızın birer ağır abi olduğunu iddia etmiştim. :)
    Gerçekten de böyledir. Çünkü benim gibi bir adam bile (Almanya'da üst segment 4 farklı marka ve modele binmiş birisi olarak) bu arabayı ilk gördüğünde afallıyorsa ve 5 kere teste gidip daha emin daha da emin olmanın derdine düşüyor ve sonra aynı dönemde test ettiği Toyota Avensis, Honda Accord, Peugeot 508, Opel Insignia, Citroen C5 ve Ford Mondeo'nun ardından Latitude'de karar kılıyorsa bunu gerçekten dikkate alsın herkes derim. Bu yazdıklarım henüz Latitude almamış ve forumu okuyanlaradır aslında. Ve bizim araçlarımız öncelikle sürat otomobili ve seri kalkış otomobili, yarış otomobili ve kapışma otomobili değil (yek_ka burası sana :))) ). Bizim araçlarımız ağır duruşu olan ve bu duruşunu da gerek dış gerekse iç tasarımında gösteren özellikler barındırıyor.
    Ve daha öncede söylediğim gibi Latitude kullanan adamın yada bayanın trafikte dikkat çeken aracının ağırlığını göstermesi çok daha değer katar. Çünkü hoplaya zıplaya giden, kırmızı ışıklarda fırlayarak kalkan ve yollarda insanları kışkırtan birsürü sürücü var ve bunlar genel olarak ucuz arabalara binip, kelle koltukta gidiyorlar. Ama benim bakışımda çoğumuz aile babasıyız. Çoluk çocuğumuz var. Ve onlardan sonra da bizi seven ve bugün başımıza bir iş gelse (Allah korusun) arkamızdan göz yaşı dökecek çok kişi var. Bunu genel söylüyorum çünkü bu forumdaki kaliteli ve seviyeli/saygılı yazışma, paylaşma, halleşme şekli araçlarımızı kullananların genelde düzenli bir haytları olduğu ve zaten ağırbaşlı insanlar olduğu izlenimini veriyor bana. İstisnalar kaideyi bozmaz. Ama onlarda zamanla ağır abi olurlar inşallah :)))))

selimm64 , erakan ve tumatuya kardeşlerim,
    Öncelikle araçlarınız hayırlı olsun. Biraz geç yazdım kusuruma bakmayasın. Şuan yurt dışında olduğum için bütün yazılanları okuyorum ama toplu bir katılım sağlamak için daha geniş zaman kolladım ve nasip bugüneymiş. :)

Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Yunus Emre'nin dediği gibi telefon ve/veya mailinizi iletirseniz yek_ka ve bana ilerideki buluşma ve/veya faaliyetlerimizde forum dışında bu yollarla da size ulaşabiliriz.

yek_ka , serhat_19 ve erekan kardeşlerim,
    Sizler aracın arka salınım hissiyle ayar yaptırmışsınız. Bu konuda şuan ki hissiniz de değişme oldu mu? Yoksa sadece böyle bir ayar yapıldığı bilgisiyle psikolojik bir etki olabilir mi?

okanttnc kardeşim,
    Bizim araçlarımız şehir dışında düşük yada yüksek hızlarda (aynı segment araçlar içinde) gerçekten iyi değerler veriyor ama benim bu konudaki şikayetim şu ki, benim arabam şehir içinde çok yakıyor. bunu Almanya dönüşü servise ileteceğim. Çünkü şehir içinde 11.00 - 11.05 l/km gibi rakamları gördüm. Bunu kısmen kışın ağır hava şartlarına bağlasam da gene de çok geliyor bana.

erakan ve selimm64 kardeşim,
    Benim arabamda bu arkanın salınımı yada geiniyor izlenimini ben hiç yaşamadım mesela. Ve aracımdan bir şikayetim olmadığı için şikayet durumu hasıl oluncaya kadar ben bu konuda herhangi bir ayar yaptırmayı düşünmüyorum.
    Diğer taraftan bu sesli arama komutları konusunu sormam lazım. Zaten bunu ben hiç kullanmadım bu konuda kullanım tecrübesi ve bilgisi olan bir arkadaş yada siz yazarsanız sevinirim.

Heliteknik kardeşim,
    Depoyu fullediğim birgün ben 2090 km'yi görmüştüm. Bir daha ki sefere ben de fotoğrafını çekip paylaşırım inşaALLAH. Ama 2000 km gibi bir rakam gerçekten çok güzel bir rakam.

• 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.