Şimdi Ara

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>> (115. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.957
Cevap
68
Favori
525.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Baykun

arkadaşlar bu güncelleme işini bende beceremedim.

Aracımı alalı 1 hafta oldu haritayı güncellemek için tomtom home programını bilgisayarıma yükledim kartı güncellemek istediğimde şu fiyata alabilirsiniz diyor. Aracı aldığım bayii güncelleme sınırının olmadığını söylemişti. Şu an program benden ücret talep ediyor.

Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa sevinirim.

Abi müşteri hizmetlerini arıycaksınız ve ruhsatınzın resmini mail ile yolliyacaksınız onlar sizin güncelleme alanına en son güncel olan haritayı yükliyecekler . siz ücretli olandan satın almayınız zaten bu güncelleme bir defaya mahsus.

Bana sorarsanız çokta önemli degil ben güncelledim fakat bir etki göremedim. yollar gine yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

quote:

Aracımı alalı 1 hafta oldu haritayı güncellemek için tomtom home programını bilgisayarıma yükledim kartı güncellemek istediğimde şu fiyata alabilirsiniz diyor. Aracı aldığım bayii güncelleme sınırının olmadığını söylemişti. Şu an program benden ücret talep ediyor.

Abi müşteri hizmetlerini arıycaksınız ve ruhsatınzın resmini mail ile yolliyacaksınız onlar sizin güncelleme alanına en son güncel olan haritayı yükliyecekler . siz ücretli olandan satın almayınız zaten bu güncelleme bir defaya mahsus.

Bana sorarsanız çokta önemli degil ben güncelledim fakat bir etki göremedim. yollar gine yok :)

Arkadaşım sağolda aldığım bayii güncelleştirme sınırının olmadığını söylemişti. Ne yani oyuna mı geldik şimdi :)

Navigasyon 2-3 sene önce yapılan İstanbul duble yolunu bile bilmiyor. Nasıl memnunmusunuz navigasyondan yoksa çoğu zaman işlevsiz mi kalıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

quote:

Arkadaşım sağolda aldığım bayii güncelleştirme sınırının olmadığını söylemişti. Ne yani oyuna mı geldik şimdi :)

Navigasyon 2-3 sene önce yapılan İstanbul duble yolunu bile bilmiyor. Nasıl memnunmusunuz navigasyondan yoksa çoğu zaman işlevsiz mi kalıyor.

şöyle bir durum var dag yolların neredeyse hepsi mevcut ama şehir içine gelince 1 yıllık yolu bile göstermiyor anlamadım gitti :)

navigasyonu adres yazarak kullanmıyorum kitçegim yeri kuş bakışı navigasyondan bakım öle kafamda rota çizipte gidiyorum :)) alet güzel de onla gittigin yolları haturlamıyorsun :))

• yeni aracımız:) 2.0 full

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>

Orijinalden alıntı: GeCee

yeni aracımız:) 2.0 full

Hayrılı ugurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. Çok güzel bir araç Benimle aynı anda bir abimde bundan aldı sıfır. Onada bindim ve gerçekten fark var bizim araçlara göre. Daha bir kaliteli hissettiriyor executive :) Ama ne yaparsın bizim ekmeğimiz bu kadar köfteye yetti :))

• çok teşekkür ederim, ön tampon altını biraz çizdik göz çıktı diyip içimiz gitti ama Allah kaza bela vermesin. Allah herkesin gönlüne göre nasip etsin. az para değil ama parasını hak eden bir araba olmuş

yeni aracımız:) 2.0 full

hocam maşALLAH allah nazardan saklasın. ufak çiziklerde önemli degil :)) bu arada ara hızlanmada video çekip koyabilirmisiniz mesala 60-140 veya 40-160 arası ?? :) merak etmiyo degilim bu 2.0 perfonmasnsını

• tmmdır şu anda müsait değil yollarda kardan dolayı ama ilk fırsatta dediğinizi yapacağım. amin :)

Orijinalden alıntı: honda06

Ya arkadaşlar birde şu tomtom ücretsiz güncelleme işini beceremedim bu konuda yapan varsa bilgi verirse çok sevinirirm. Özelden telini verirse arayabilirim kendisini..

Teşekkürler.

Yek-ka kardeş, doğru diyorsun büyütmemek lazım ama çok önyargılı davranıyoruz ya hep bu marka fanatikliği :P Ama ne yalan söyleyim kolay kolay atılmıyor bu hala accordlara bakmıyor değilim :)) ama çok çok mantıklı bir karar verdiğimin de farkındayım. Aynı paraya benzinli 2.0 motor araç alacaktım nerdeyse :)

Ben aracımı leasing (finansal kiralama) ile aldım ve kendi firması şirketi olanlar için çok mantıklı bir alışveriş oldu çok çok uyguna geliyor araç. Tek dezavantajı aracı 2 yıl içinde satsanız dahi alan kişi üzerine alamıyor leasing firması üzerinde kalıyor fakat leasing firmasında sahibi satın alan oluyor, yani borcu kalmıyor ama kanunen böyle bir kural var işte :)

Neyse sonuç olarak bir Ankara buluşması organize etmek istiyorum. Tabiki şu havalar dahada iyileştikten sonra. Bu konu ile ilgili fikirleri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Sevgiler, saygılar...

Sevgili kardeşim öncelikle hayırlı geceler diliyorum sana ve tüm Latitude camiasına :)

- Tomtom ücretsiz güncelleme konusunda şunları söyleyebilirim. Öncelikle bir kart okuyucu alıp, aracın kartını ona takıyorsunuz. Sonra kart okuyucuyu SUB porttan bilgisayara takıyorsunuz. Ve internetiniz bağlı ise otomatik olarak kendi sitesine bağlanıp güncellemesi lazım. Yok olmazsa ersion 2.0'ı bilgisayarınıza indirin ve kurun ondan sonra yukarıdaki işlemi deneyin. Ben bu yolla iki kere güncelleme yaptım arabayı aldığımdan 04 Ekim.2011'den beri.

- Marka fanatikliği konusunda ben o safhayı geçtim şükürler olsun. Ben de arabamı almadan önce Peugeot 508, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Honda Accord, Citroen C5, Opel Insignia gibi birçok arabayı test ettim. Ve dediğin gibi bu arabalardan elbette albenisi olanlar var ve onlara denk geldiğim zaman ben de dönüp bakıyorum ama diğer taraftan her bakışımda ne kadar doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Çünkü yukarıda saydığım araçların mutlaka + tarafları var ancak + ları çoğunlukta olan bir arabaya biniyoruz. Daha önceki yazılarımda ifade etmiştim ki ben üst segment birçok arabaya bindim özellikle Almanya'da daha çok kaldığım zamanlarda. Bu yönden bakınca üst segmentin neleri içermesi gerektiğini biliyoruz elbette ve o gözle bakınca Latitude her yönüyle 4 4 lük olmasa da segmentindeki hatta bir üst segmentteki araçlarla kıyaslanabilecek özelliklere sahip olması bana çok cazip geldi ve tekrar söylüyorum ki, yaptığım tercihten dolayı bırakın 1 gün 1 dk olsun pişmanlık yaşamadım. Bu fiyata, bu kadar görsellik, bu kadar konfor, bu kadar geniş bir hacim, bu kadar klas bir ağırlık yok arkadaşlar. Varsa söyleyin onu da değerlendirelim. Dedim ya marka fanatikliğim hiç bir zaman olmadı. Eğer öyle birşey olsaydı bende Volvo S80 hayallerimi süsleyen arabaydı ve ona 70 yaşında binebilmeyi hayal ederdim. Fakat Almanya'ya gittiğim 6. ayında aldım ve bindim. Yani hayalimi süsleyen araçları kullandım ben. Fakat verdiğim maddi değere ne alıyorum sorusunun en mantıklı tercihi yine Latitude bana göre. Kimi arkadaşlar Alman arabası diye tuttursa da ben Alman arabasının Mercedes, BMW ve Audi'den ibaret olduğunu söylerim. VW Türkiye'de alman arabasıdır Almanya da halk arabasıdır. O sebeple Passat beni hiçbir zaman çekmemiştir. Passat'a o kadar para sayacağıma gider Volvo S80 alırım. Dünyaca meşhur İsveç çeliği ve tüm dünyada en güvenli araç sıralamasında en üst sıralardadır ki benim için aracın güvenliği PS olarak gücünden önce gelir. Aracın gücüne istediğiniz zaman ihtiyacınız olur ama güvenliğine hiç istemediğiniz zamanda ihtiyacınız olur ve o sizi hayata bağlar yada koparırı. Latitude'ün güvenlik testleri konusunda sanırım hala bir bilgi yok yada en azından ben henüz bilmiyorum. Fakat arabanın kemikli duruşu ve kimilerine göre geziyor dediklerinin şasinin yere sağlam basışını ben hissediyorum. Bu sebeplerle hiç kafanı yorma kardeşim ve senin öyle yada böyle çevrende canını sıkmak isteyenlere de gerekeni söyle. Ben hep diyorum herkes Latitude almasın. Latitude kendisini taşıyabileceklerin arabası olsun. Belki yarın ben de başka bir arabaya bineceğim ama emin olun ki Latitude sayesinde yükselen beğeni çıtamın aşılması da bu fiyatlara kolay olmayacaktır...

Ankara buluşmasına gelince kardeşim, ben malumun üzere Eskişehir'deyim ve ne zaman nerede olsa gelirim Allah nasip ederse. Çünkü bugüne kadar tanıştığım bütün Latitude kullanıcıları hepsi birbirinden değerli ve karakteri oturmuş kişilikli insanlardı, bu sebeple Latitude kullanıcısı herkesle tanışmaktan büyük keyif alacağımı tahmin ediyorum. Ve onun içindir ki neresi olsa giderim. Mesela bugün, Baykun rumuzuyla yazan Eskişehir'li kardeşimle bugün öğleden sonra buluştuk ve tanıştık. Kendisi gerçekten az önce yukarıda bahsettiğim kişilik ve karakter özelliklerini fazlasıyla taşıyan ve Latitude'ün o makam aracı asaletini taşıyan bir kardeşim olarak tanıdım ve bu konudaki tezime güçlü bir delil de oldu...

Velhasılı Ankara bana uyar. Ne zaman nerede olsa gelirim İnşaALLAH.

Sevgi ve muhabbetlerimle...

• quote:

tmmdır şu anda müsait değil yollarda kardan dolayı ama ilk fırsatta dediğinizi yapacağım. amin :)

Sevgili kardeşim sana da hayırlı geceler diliyorum.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun ve Rabbim kazasız, belasız, keyifli sürüşler nasip etsin inşaALLAH.

Nevşehir'e kucak dolusu selamlar kardeşim...

Orijinalden alıntı: tomkedi

quote:

tmmdır şu anda müsait değil yollarda kardan dolayı ama ilk fırsatta dediğinizi yapacağım. amin :)

Sevgili kardeşim sana da hayırlı geceler diliyorum.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun ve Rabbim kazasız, belasız, keyifli sürüşler nasip etsin inşaALLAH.

Nevşehir'e kucak dolusu selamlar kardeşim...

çok teşekkür ederim aracımız kayseride ama nevşehir plaka aldık işyerimiz nevşehirde :) as ayrıca

Bugün bir şey yaşadım bun yaşayanınız oldumu ve bu bir problemmidir diye sormak istiyorum.

Sabah hastaneye uğradım aracı parkettim çıktım gittim kendi kendine kapandı. Sonra geldim her zaman yaptığım gibi elimi kapı kulpunun arasına yerleştirdim sinyaller yandı açtı araç fakat kapı açılmadı. Donduğunu felan düşündüm sonra diğer kapıları denedim onlar açıldı şöför kapısı hariç diğer tüm kapılar açıldı. Sonra içten açmayı denedim içtende açıldı. Neyse içten açıp girdim bindim ama içime dert oldu daha sonrasında böyle bir sıkıntı yaşamadı. Acaba bu elektronik algılama ile ilgili bir problemmidir yada nedir ne biliyim çözemedim. Acaba servise sormak felan gerekir mi yoksa önemsenmeyecek birşeymidir ?

Herkese sevgiler saygılar...

Selamlar arkadaşlar,

Bugün bir şey yaşadım bun yaşayanınız oldumu ve bu bir problemmidir diye sormak istiyorum.

Sabah hastaneye uğradım aracı parkettim çıktım gittim kendi kendine kapandı. Sonra geldim her zaman yaptığım gibi elimi kapı kulpunun arasına yerleştirdim sinyaller yandı açtı araç fakat kapı açılmadı. Donduğunu felan düşündüm sonra diğer kapıları denedim onlar açıldı şöför kapısı hariç diğer tüm kapılar açıldı. Sonra içten açmayı denedim içtende açıldı. Neyse içten açıp girdim bindim ama içime dert oldu daha sonrasında böyle bir sıkıntı yaşamadı. Acaba bu elektronik algılama ile ilgili bir problemmidir yada nedir ne biliyim çözemedim. Acaba servise sormak felan gerekir mi yoksa önemsenmeyecek birşeymidir ?

Abi şuana dek ben böyle bir sorunla karşılaşmadım.. eger bir daha böyle porblemle karşılaşırsan götür abi .

• quote:

Selamlar arkadaşlar,

Sevgili kardeşim,

Arabanın kitapçığında bununla ilgili çok fazla ihtimali izah eder bölümler var. Ancak böyle bir durumda arabanın kartından yani yanına taşıdığın kart anahtardan açma düğmesine basarak açmayı dene. Eğer açılırsa kısmen sorun yok demektir. Ama eğer aynı kapıda tekrar nükseder ise o zaman bence de götür...

• quote:

Selamlar arkadaşlar,

Eğer kapıyı tam kilitleri açma sırasında açmaya çalışmışsanız (aracın açılmasıyla, kapı açma kolunu aynı an da çekdiyseniz), güvenlik dolayısı ile çoğu merkezi kilite sahip araçlar bu tip bir olay sergiler. Eğer dediğin gibi olmadı diyorsanız, yine de servise bir danışın derim. En azından kontrol etsinler.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Bu arada bir ekleme daha. Yaklaşık 2 sene evvel Dizel megan II kullanmıştım. O aracı kullanım sırasın da kesinlikle bu tip yol bir tutuş problemi ile karşılaşmamıştım. Bu normal bir olay değil arkadaşlar. Bu araçta ciddi ciddi bir problem var. Bakalım Renault bu soruna bir çare üretecek mi? Fakat, benim için LTT hikayesi bitmiştir maalesef. Umarım bu sıkıntıyı yaşayanlar bir an evvel sıkıntılarını çözüme kavuştururlar.

Saygılarımla.

selamlar..
    arac bugune kadar hep otoyolda kullanıldıgı ıcın dedıgınız olayı bırturlu test edememıstım fakat gecen gunkı gezım sırasında bahsettıgınız olay benımde basıma geldı..aracın arka tekerlerınden bırısı asfaltın yuksek bır kısmına denk geldıgı zaman yapıyor bunu ozellıkle arac vıraj ıcersınde bır tarafa yaslanmıs ıken daha da belırgın oluyor..ben aracın yol tutus konusundakı yorumlarımı daha once yazmıstım yıne soyluyorum aracın kesınlıkle yol tutus ıle ılgılı bır sorunu yok cunku otoyol kullanımlarında aracı oldukca fazla zorlamama ragmen bır sıkıntı yoktu..bu olay baska bırsey bence cunkı aracın arkası soyledıgınız gıbı garıp bır hareket yapıyor ve bunu sadece arka tekerlerden bırısı asfalt sevıyesınden bıraz daha yukarda yada asagıda bı yerden gectıgınde yapıyor..
    daha once yazmıstım fakat yıne yazayım..manısa ordu a.s dekı atolye sefı cok yakın arkadasımdır.kangoo aracımı servıse goturdugumde LTt aldıgımızı soyledım.ben hıcbırsey demeden memnun olup olmadıgımı sordu.memnunum dedım..ben hıcbırsey soylemeden kendısı bana aracın arkasının savurması ıle ılgılı arac hakkında sıkayetım olup olmadıgını sordu.ben ogune kadar olayı yasamadıgım ıcın olmadıgını soyledım ve kendısıne forumdakı sıkayetlerden bahsettım..bana aynen dogru aracın bır sıkıntısı var ve FRansa'nın gereklı testlerı yapıp yenı ayar yolladıgını soyledı..en kısa zamandada aracımı yetkılı servıse goturmemı soyledı..konusması bıtınce ben ozellıkle kendılerının boyle bır ayarı Ltt araca uygulayıp uygulamadıklarını ve sıkayetın ortadan kalkıp kalkmadıgı sordum..cevabı sıkayetın ortadan kalktıgı yonundeydı..suan yogun oldugumdan dolayı servıse gıdemıyorum fakat sanırıım 1hafta ıcerısınde aracımı servıse goturecegım ve sıze duzelıp duzelmedıgı konusunda buraya cvp yazacagım arkadaslar :)

ha bana sorarsanız benım fıkrım sorunun buyuk fakat cozumunun kolay olacagı yonundedır..cunku arac esnemeyecegıne gore arka ayarlar ıle ılgılı bır hatadan kaynaklandıgını dusunuyorum..aracımdan gayet memnunum arkadaslar boyle seyler olmasa ıyı olur tabıkı ancak sonucta yenı tasarlanmıs bır arac ıllakı sıkıntıları olacaktır cozulecekktırde..
    bırcok marka model arac kullandım arkadaslar 04 hıghlıne otomatık passat aracımız 115000de bırgun sabah naptımsa calıstıramadım butun enjktorler degıstı sebeb kotu yakıt masraf 5000tl,2005 vectra c yol tutusu surusu cok hosuma gıden bır aractı fakat suspansıyonları seslı calısırdı ozellıkle arkasu cok tangır tungur ses yapardı cok ıyı bakılmasına ragmen salak salak arızalar cıkarırdı kalorıfer motoru bı turlu dıkıs tutmuyordu konsolda soldakı olan kucuk ekran ledlerı kendı kendıne bozulup duzelıyordu,2007 cady kalkarken hep tıtrerdı cok ovulmesıne ragmen ben bırturlu begenememıstım gercekten ıcı cok dandık bır aractı arkasının heryerı sunta ıdı tek begendıgım motor performansı ısede oda sadece 130a kadardı 25000kmde sebebsızce turbosu yanmıstı :)
    yanı ne bıleyım her aracta sorunlar cıkabılıyor arkadaslar yanı hıcbır arac sorunsuz degıl bana gore yanı sonucta bırde sans meselesı var tabıkı..
    Ltt almadan once bız captıva hıgh 7k sıparısı vermıstık yanı babam ılla captıva ıstıyordu ben captıva topıgınıde takıp ettıgımden o aractakı sıkayetlrıde bılıyordum zar zor vazgecırdım :) captıvanın ıcını hıc begenmıyorum otomatık sanzıman berbat yakıt tuketımı yuksek amotısorler acaıp dangır dungur yol bılgısayarı hatalı ve ozelıkle o kısım cok kotu tasarlanmıs tek guzel yanı dıs tasarımı :) kıme sorsam alma pısman olursun dıyor :):)
    herneyse arkadaslar Allah Ltt nasıp etmıs olacak kı bu aracı aldık ılerıde neyın ne olacagı bellı olmaz :) bırı gıder bırı gelır dıyorum Allah once hepımıze saglık versın bunlar gelıp gecıcı seyler cok fazla kafaya takmaya gerek yok :)
    hepınıze ıyı geceler dılerım..Allaha emanet olun..

• LTTD'ün arka suspansyonu ile ilgili daha evvel yazdıklarımı düşününce aslında ne kadar haklı olduğumu düşünüyorum. Yıllardır Renault'a yapılan en buyuk eleştri neden Renault gibi bir firmanın bağımsız süspansiyonlu araba üretmediği idi (ki renault araçlarının neredeyse %99 u torsiyon bilyalı sistemdir) işte birazda bu eleştrilere cevap vermek adına partneri olduğu nissan dan aldğı bağımsız süspansiyonu olduğu gibi uygulamaya kalktığı için birzda bu sorunu yaşıyor ve serhat arkadaşımında dediği gibi çözülmeyecek bir sorun değil. Ancak hep ifade ettiğim bir durum var keşke ah keşke Renault Laguna 3 un arka tekerleklerden yönlendirmeli 4 whell dediği kend sistemini tüm eleştrilere kulak tıkayarak bu araca uygulamış olsaydı. Evet belki o zaman biraz konfordan ödün vermiş olacaktı ama milyon dolarlar yatırdığı ezbere bildiği bir sisteminde güvenini yaşamış olacaktı.

Renault mühendisleri soruna en kısa sürede en sağlıklı çözümüde üreteceklerdir muhakkak ve her yeni üretilen aracın bebeklik arızaları ve sıkıntıları muhakkak var olur bu mercedes ıcınde bmw içinde boyledir. Bu araç parasını son kuruşuna dek hak eden bir araç ve sahibini üzmeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat:_19

quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Bu arada bir ekleme daha. Yaklaşık 2 sene evvel Dizel megan II kullanmıştım. O aracı kullanım sırasın da kesinlikle bu tip yol bir tutuş problemi ile karşılaşmamıştım. Bu normal bir olay değil arkadaşlar. Bu araçta ciddi ciddi bir problem var. Bakalım Renault bu soruna bir çare üretecek mi? Fakat, benim için LTT hikayesi bitmiştir maalesef. Umarım bu sıkıntıyı yaşayanlar bir an evvel sıkıntılarını çözüme kavuştururlar.

Saygılarımla.

selamlar..
    arac bugune kadar hep otoyolda kullanıldıgı ıcın dedıgınız olayı bırturlu test edememıstım fakat gecen gunkı gezım sırasında bahsettıgınız olay benımde basıma geldı..aracın arka tekerlerınden bırısı asfaltın yuksek bır kısmına denk geldıgı zaman yapıyor bunu ozellıkle arac vıraj ıcersınde bır tarafa yaslanmıs ıken daha da belırgın oluyor..ben aracın yol tutus konusundakı yorumlarımı daha once yazmıstım yıne soyluyorum aracın kesınlıkle yol tutus ıle ılgılı bır sorunu yok cunku otoyol kullanımlarında aracı oldukca fazla zorlamama ragmen bır sıkıntı yoktu..bu olay baska bırsey bence cunkı aracın arkası soyledıgınız gıbı garıp bır hareket yapıyor ve bunu sadece arka tekerlerden bırısı asfalt sevıyesınden bıraz daha yukarda yada asagıda bı yerden gectıgınde yapıyor..
    daha once yazmıstım fakat yıne yazayım..manısa ordu a.s dekı atolye sefı cok yakın arkadasımdır.kangoo aracımı servıse goturdugumde LTt aldıgımızı soyledım.ben hıcbırsey demeden memnun olup olmadıgımı sordu.memnunum dedım..ben hıcbırsey soylemeden kendısı bana aracın arkasının savurması ıle ılgılı arac hakkında sıkayetım olup olmadıgını sordu.ben ogune kadar olayı yasamadıgım ıcın olmadıgını soyledım ve kendısıne forumdakı sıkayetlerden bahsettım..bana aynen dogru aracın bır sıkıntısı var ve FRansa'nın gereklı testlerı yapıp yenı ayar yolladıgını soyledı..en kısa zamandada aracımı yetkılı servıse goturmemı soyledı..konusması bıtınce ben ozellıkle kendılerının boyle bır ayarı Ltt araca uygulayıp uygulamadıklarını ve sıkayetın ortadan kalkıp kalkmadıgı sordum..cevabı sıkayetın ortadan kalktıgı yonundeydı..suan yogun oldugumdan dolayı servıse gıdemıyorum fakat sanırıım 1hafta ıcerısınde aracımı servıse goturecegım ve sıze duzelıp duzelmedıgı konusunda buraya cvp yazacagım arkadaslar :)

ha bana sorarsanız benım fıkrım sorunun buyuk fakat cozumunun kolay olacagı yonundedır..cunku arac esnemeyecegıne gore arka ayarlar ıle ılgılı bır hatadan kaynaklandıgını dusunuyorum..aracımdan gayet memnunum arkadaslar boyle seyler olmasa ıyı olur tabıkı ancak sonucta yenı tasarlanmıs bır arac ıllakı sıkıntıları olacaktır cozulecekktırde..
    bırcok marka model arac kullandım arkadaslar 04 hıghlıne otomatık passat aracımız 115000de bırgun sabah naptımsa calıstıramadım butun enjktorler degıstı sebeb kotu yakıt masraf 5000tl,2005 vectra c yol tutusu surusu cok hosuma gıden bır aractı fakat suspansıyonları seslı calısırdı ozellıkle arkasu cok tangır tungur ses yapardı cok ıyı bakılmasına ragmen salak salak arızalar cıkarırdı kalorıfer motoru bı turlu dıkıs tutmuyordu konsolda soldakı olan kucuk ekran ledlerı kendı kendıne bozulup duzelıyordu,2007 cady kalkarken hep tıtrerdı cok ovulmesıne ragmen ben bırturlu begenememıstım gercekten ıcı cok dandık bır aractı arkasının heryerı sunta ıdı tek begendıgım motor performansı ısede oda sadece 130a kadardı 25000kmde sebebsızce turbosu yanmıstı :)
    yanı ne bıleyım her aracta sorunlar cıkabılıyor arkadaslar yanı hıcbır arac sorunsuz degıl bana gore yanı sonucta bırde sans meselesı var tabıkı..
    Ltt almadan once bız captıva hıgh 7k sıparısı vermıstık yanı babam ılla captıva ıstıyordu ben captıva topıgınıde takıp ettıgımden o aractakı sıkayetlrıde bılıyordum zar zor vazgecırdım :) captıvanın ıcını hıc begenmıyorum otomatık sanzıman berbat yakıt tuketımı yuksek amotısorler acaıp dangır dungur yol bılgısayarı hatalı ve ozelıkle o kısım cok kotu tasarlanmıs tek guzel yanı dıs tasarımı :) kıme sorsam alma pısman olursun dıyor :):)
    herneyse arkadaslar Allah Ltt nasıp etmıs olacak kı bu aracı aldık ılerıde neyın ne olacagı bellı olmaz :) bırı gıder bırı gelır dıyorum Allah once hepımıze saglık versın bunlar gelıp gecıcı seyler cok fazla kafaya takmaya gerek yok :)
    hepınıze ıyı geceler dılerım..Allaha emanet olun..

Serhatım hayırlı sabahlar kardeşim.

Yazdılarının altında harfiyyen imza atarım. Elektronik yada mekanik her ne satın alırsanız alın bu bir nasip işidir. Görsel ve işitsel elektroniğin devi SONY marka bir ürün alırsınız ama aldığınıza pişman olursunuz çünkü burnunuzdan gelir. Yolda kalmaz denen araçlardan birini alırsınız, ilk sürüşünüzde dağ başında kalırsınız v.s. örnekleri yığınla var bu gibi şeylerin. Fakat bazen de tersi olur ki, en dandik bir malı kullanan kişi çok memnun olduğunu hatta ondan önce marka bir ürünü kullandığını ama başının çok ağrıdığını söyler ve bizler bunları çok duymuşuzdur. Emin olun ki bunlar da gerçektir. Fakat senin dediğin gibi kardeşim, önemli olan aldığımızı ürünün baştan sona defolu olmaması. Yani bazı markaların bazı ürünlerinde, bir üretim döneminde meydana gelen bir hammadde yada işçilik hataları o partinin kullanıcısı olan herkesi mağdur ediyor. Fakat ben Latitude'den çok memnunum desem inanın ki bu çok kelimesi yeterli olmaz. Kullandığım her saniyesi ayrı bir zevk ve haz benim için, arabamdan inip evime gelmek istemiyorum. İnanın ki arabamı o kadar çok seviyorum ki, ben birçok üst sınıf arabayı kullandım. Ama bu arabaya ayrı bir bağlılığım oldu. Mutlaka evladım değil nihayetinde ve günün birinde belki ayrılacağız ama şuan ben arabamı çok seviyorum ve aldığıma zerre pişman değilim.

Diğer taraftan böyle bir sorunu ben daha yaşamadım. Senin bahsettiğin gibi sadece otoyolda da kullanmadım. Benim kullanımımın neredeyse %70'i şehir içi ve hatta ara sokaklar ve bol kasisli yerler. Özellikle kasisli yerlere girdiğim zaman daha büyük bir keyif alıyorum çünkü arabanın süspansiyonları çok hoşuma gidiyor. Fakat şu var ki, eğer arkadaşlar kot farkı olan bir yolda arka tekerlek ayrı ön tekerlek ayrı kotlu bir zemine basıyorsa yada arka tekerleklerden herbiri ayrı ayrı yüksekliklere basıyor yada bu yükseklikteki zeminlere aynı anda sert giriyorsa bu tür bir tepki çok da abes değil bence. Demiyorum ki, bir ayarsızlık yoktur. Ama söylenen şeylerde çok normal yada hergün rastlanabilecek şeyle değil. Bir de böyle zeminlere girdiğiniz hız, açı ve onda ki doluluk oranınız o andaki direksiyon hareketiniz (yani düz giderken mi hafif viraj alırken mi) gibi birçok etmen bunu farklı hissettirebilir ve bunu tasarlayanların da testler sırasında ihtimal dışında kalan yada test edemedikleri fakat sonradan çıkan şikayetler üzerine bazı ayarlarla bunu çözüyor olmaları da güzeldir. Düşünsenize bir de ayarla çözülemeyecek bir sorun olsa o zaman insan neler düşünmez ki, yani acaba arabada daha düzeltilemeyecek ne gibi hatalar var gibi bir evham sahibi de olur insan.

Benim şahsi düşüncem, eğer bu sorunu yaşadığını söyleyen arkadaşlar bunu bazı ayarlar yoluyla aşıyorlarsa bu da güzel birşeydir. Çünkü kurulan sistem altyapısının ne kadar esnek ve oluşabilecek sorunları basit ayarlarla düzeltilebilmeye müsait olduğunu gösterir ve bu da arabayı bir basamak daha üste taşır. Birçoğumuz biliriz ki birçok araba markası birçok modelini zaman zaman hatta yıllar sonra bile servislere çağırıp ilgili kısımlarını değiştirmiş yada başka operasyonlara zorunlu bırakmıştır. Ümit edelim ki böyle zorlu işlemler içeren bir sorun çıkmasın araçlarımızda. Yoksa ayarlar v.s. bunlar basit işler.

Bir de şunu söylemek istiyorum. Araçların üretildiği ve sunulduğu ülkelerin altyapılarına bakmak lazım. Şimdi diyeceksiniz ki, bir araba tasarlıyor ve piyasaya sürüyorsan bunun tüm testlerini yapacaksın. Evet bu kesinlikle doğru. Fakat bunu yapan insan ve test edilecek kalemleri belirleyen de insan ve test eden de insan. Belki bu sorun testleri sırasında da yaşandı ama test eden kişilerin dikkatini çekmedi yada bir sebeple gözden kaçtı. İnsanın olduğu ve elinin karıştığı herşeyde hata ihtimali her zaman vardır. Ama ben çok da büyük ve aşılamaz bir sorun olduğunu, arabaları elden çıkarmamaız gerektiği gibi birşey olduğunu sanmıyorum. Dediğim gibi ben bu sorunu henüz yaşamadım. Fakat eğer ayar yoluyla çözerseniz bilgimiz olsun ki biz de servislere gidip gerekli ayarları yaptıralım.

Gene çok yazdım :)))

Neyse arkadaşlar şimdilik herkese hayırlı işler ve başarılar diliyorum. Allah'a emanet olunuz....

• servislerin bu sorunu çözdüğünü biliyorum artık. bu sorunu yaşayanlar servisle iletişime geçsin. :)

Selamlar arkadaşlar,

araç anahtarı ve cep telefonum aynı cebimde olunca böyle şeyler yapıyor, kendi otomatik kitlemiyor felan, ayrı bir cebe koyunca sorun olmuyor, gene de bu aklında bulunsun dedim

• 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.