Şimdi Ara

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>> (112. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.957
Cevap
68
Favori
525.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Metin abi telefon numaramı özel mesajdan gönderdim.

arkadaşlar dün shell gtl yakıt aldım, sanki düşük devirlerde aracın gidişi daha güzel oldu, litresi 4 lira euro dizelle arada 100-120 kuruş bir fark var.

Orijinalden alıntı: apeksss

Günaydın arkadaşlar

Metin abi telefon numaramı özel mesajdan gönderdim.

arkadaşlar dün shell gtl yakıt aldım, sanki düşük devirlerde aracın gidişi daha güzel oldu, litresi 4 lira euro dizelle arada 100-120 kuruş bir fark var.

Hayırlı sabahlar kardeşim,

Ben arabayı aldığım günden beri yani ilk diesel aldığım andan beri sürekli Shell'den ve sürekli Euro Diesel GTL alıyorum. Kesinlikle sana katılıyorum. Çok iyi bir yakıt seçimi. Bu vesile ile arkadaşlarla kendi alışkanlığımı paylaşmak isterim. Arkadaşlar mümkün olduğunca dieseli aynı yerden alın ve mutlaka makbuzları saklayın derim. Çünkü Allah korusun yakıttan kaynaklı bir sorun yaşarsanız elinizdeki makbuzlar en büyük deliliniz olur. Benim bir arkadaşım sürekli aynı istasyondan alırdı ve makbuzlarını da saklardı. Sonra araçta bazı sorunlar başgösterdi. Gitti akaryakıt istasyonuna ve şikayetini söyledi. Adamlar hemen itiraz edip başka yerden almışsındır falan dediler. Sonra sorun çözülemedi ve servis yakıttan kaynaklı olduğunu söyleyince ve bunu raporlayınca arkadaşım da o raporla ve elindeki makbuzlarla beraber dava açtı ve zararının tazminini istedi. Savcılık bir bilirkişi oluşturdu ve makbuzlardan yola çıkarak arabanın ortalama yapacağı km yi buldular ve servisin raporunda da bu tür bir sorunun en az 3 depo yakıtta başgöstereceğini söylediler. Ve yapılan hesaplarda makbuzlardaki yakıt miktarı arabanın km.sine tuttu ve savcılık suçlamayı yaptı. O istasyondan zarar görenlerden sadece bu benim arkadaşım tazminat aldı...

Ve ben o gün bugündür mutlaka makbuz alır ve mutlaka saklarım. Zaten bilinen yerlerden almak en başta dikkat edilecek konu ama gene de makbuz konusunu atlamayın diye tavsiye eferim.

Bu arada normal eurodiesel ile GTL arasında o kadar fiyat oynamıyor. Sanırım litrede 7 kuruş oynuyor o da full depoda yaklaşık 4-5 lira arası bir fark yapıyor ki hiçbirşey değil bana göre...

• Şunu da eklemek istiyorum ki, ben arabamı almadan önce birkaç kere teste gittim ve sürekli motor sesinden şikayet ederdim. Araba her yönüyle iyiydi bana göre ama motor sesi beni çok düşündürdü ve bunu satıcıya da söyledim. Fakat arkadaşlar yakıt bu motor sesini çok etkiliyormuş meğer. Ve ben GTL aldığım zamandan beri arabayı test ettiğim zamanlardaki motor sesini duymuyorum. Hele ki uzun yolda cruise control de iken motor neredeyse hiç yok gibi. Hatta sevdiğim bir abim bu araba benzinli mi diye sordu? Çok yakar olum bu dedi. :)) Ben diesel deyince çok şaşırmıştı...

Yani benim tesbitim GTL motoru daha sessiz yapıyor. Fakat şehir içinde normal dieselden daha fazla yakıyor gibi geliyor bana...

Orijinalden alıntı: tomkedi

Arkadaşlar öncelikle hayırlı sabahlar, hayırlı mesailer hayırlı kazançlar dilerim.

Buluşma konusuyla ilgili kontrolü elime almak istiyorum izniniz olursa. Ve lütfen ama lütfen bu forum altında olan, Latitude aracı olan, Latitude'ünü bekleyen, sempatisi olan, fanatiği olan her kim varsa benim özelime mesaj yoluyla cep telefonlarınızı iletirseniz sevinirim arkadaşlar. Ve üzülerek söylemeliyim ki, genel anlamda bir güvensizlik seziyorum ben. Yani bu ve benzeri konuları defalarca yazmama rağmen bana mesaj yoluyla cep numarasını veren 1 kişi oldu.

Yani arkadaşlar hergün defalarca yere cep telefonu hatta kişisel kimlik bilgilerinizi sordukları zaman veriyorsunuz. Hatta internet alışverişlerinde kredi kartı bilgilerinizi bile veriyorsunuz. Arkadaşlar neden cep telefonu numaralarınızı yada size ulaşabileceğim mail adreslerinizi en azından benimle ve Yunus Emre (yek_ka) kardeşimle paylaşmıyorsunuz. Yani arkadaşlar biz ne yapmaya çalışıyoruz? Birbirimizi tanıyalım, birbirimizin tecrübelerinden istifade edelim istiyoruz. Latitude özel bir araçtır ve bu araçların kullanıcıları da özeldir bana göre yada özel olmalıdır. Ve ben bu özel olarak gördüğüm kişilerle tanışmak istiyorum. Bazı arkadaşlarımız bunu hoş bulmayabilir. Ona da peki? Demokrasi diye birşey var kimseyi zorlamıyoruz ama en azından yazın deyin ki "arkadaşlar ben katılmak ve tanışmak istemiyorum" Biz de tamam deyelim arkadaşlar. Örneğin geçenlerde Eskişehir'li bir arkadaşımız Latitude aldığını buradan duyurdu ve ben alenen cep telefonumu verdim ki konuşup tanışalım, nihayetinde aynı şehirde yaşıyoruz diye. Fakat tek ese gelmedi ve ben buna üzüldüm. Arkadaşlar birbirimize önyargı ile bakamayız. Bu ülke ne çektiyse önyargıdan çekti. Nasıl ki, suçluluğu ispatlanıncaya kadar herkes masumsa, kötü karakterde olduğu belli oluncaya kadar herkes iyidir bana göre. Benim bakış açım budur? Kimseye önyargı koymam. İhtiyatlı olmamaktan bahsetmiyorum.

Neyse sevgili arkadaşlar sanırım konu anlaşılmıştır. Lütfen ama lütfen bu forum altında olup yazan yada sadece yazılanları okuyan bütün değerli arkadaşların telefon bilgilerine ihtiyacım var. Ben herkesle tanışmak istiyorum. Ben zaman zaman birçok şehre gidiyorum. Topluca görüşemesek bile birbirimizin şehrine uğradığımız zaman birkaç dakika bile olsa bir çay içimi kadar bile olsa görüşelim derim. Bu bakışıma destek veren arkadaşlardan katkı bekliyorum.

Şimdiden anlayışınız için teşekkür eder, yeniden hayırlı sabahlar dilerim...

:))

Abi benden yana sıkıntı olcagını düşünme :) :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tomkedi

Arkadaşlar öncelikle hayırlı sabahlar, hayırlı mesailer hayırlı kazançlar dilerim.

Buluşma konusuyla ilgili kontrolü elime almak istiyorum izniniz olursa. Ve lütfen ama lütfen bu forum altında olan, Latitude aracı olan, Latitude'ünü bekleyen, sempatisi olan, fanatiği olan her kim varsa benim özelime mesaj yoluyla cep telefonlarınızı iletirseniz sevinirim arkadaşlar. Ve üzülerek söylemeliyim ki, genel anlamda bir güvensizlik seziyorum ben. Yani bu ve benzeri konuları defalarca yazmama rağmen bana mesaj yoluyla cep numarasını veren 1 kişi oldu.

Yani arkadaşlar hergün defalarca yere cep telefonu hatta kişisel kimlik bilgilerinizi sordukları zaman veriyorsunuz. Hatta internet alışverişlerinde kredi kartı bilgilerinizi bile veriyorsunuz. Arkadaşlar neden cep telefonu numaralarınızı yada size ulaşabileceğim mail adreslerinizi en azından benimle ve Yunus Emre (yek_ka) kardeşimle paylaşmıyorsunuz. Yani arkadaşlar biz ne yapmaya çalışıyoruz? Birbirimizi tanıyalım, birbirimizin tecrübelerinden istifade edelim istiyoruz. Latitude özel bir araçtır ve bu araçların kullanıcıları da özeldir bana göre yada özel olmalıdır. Ve ben bu özel olarak gördüğüm kişilerle tanışmak istiyorum. Bazı arkadaşlarımız bunu hoş bulmayabilir. Ona da peki? Demokrasi diye birşey var kimseyi zorlamıyoruz ama en azından yazın deyin ki "arkadaşlar ben katılmak ve tanışmak istemiyorum" Biz de tamam deyelim arkadaşlar. Örneğin geçenlerde Eskişehir'li bir arkadaşımız Latitude aldığını buradan duyurdu ve ben alenen cep telefonumu verdim ki konuşup tanışalım, nihayetinde aynı şehirde yaşıyoruz diye. Fakat tek ese gelmedi ve ben buna üzüldüm. Arkadaşlar birbirimize önyargı ile bakamayız. Bu ülke ne çektiyse önyargıdan çekti. Nasıl ki, suçluluğu ispatlanıncaya kadar herkes masumsa, kötü karakterde olduğu belli oluncaya kadar herkes iyidir bana göre. Benim bakış açım budur? Kimseye önyargı koymam. İhtiyatlı olmamaktan bahsetmiyorum.

Neyse sevgili arkadaşlar sanırım konu anlaşılmıştır. Lütfen ama lütfen bu forum altında olup yazan yada sadece yazılanları okuyan bütün değerli arkadaşların telefon bilgilerine ihtiyacım var. Ben herkesle tanışmak istiyorum. Ben zaman zaman birçok şehre gidiyorum. Topluca görüşemesek bile birbirimizin şehrine uğradığımız zaman birkaç dakika bile olsa bir çay içimi kadar bile olsa görüşelim derim. Bu bakışıma destek veren arkadaşlardan katkı bekliyorum.

Şimdiden anlayışınız için teşekkür eder, yeniden hayırlı sabahlar dilerim...

:))

Sevgili abicim,

Ben Eskişehirli değilim :) Ankara'da yaşıyorum fakat eşim eskişehirli. Bu yüzden eskişehire sık sık gelip gidiyorum. Tel numaramı gizlemek yada vermemek gibi bir endişem yok inanın boşuna sıkmışsınız canınızı şu işlerim hafiflesin zaten özel bir web sitesi yapmayı düşünüyorum bu araç ile ilgili..

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: honda06

Sevgili abicim,

Ben Eskişehirli değilim :) Ankara'da yaşıyorum fakat eşim eskişehirli. Bu yüzden eskişehire sık sık gelip gidiyorum. Tel numaramı gizlemek yada vermemek gibi bir endişem yok inanın boşuna sıkmışsınız canınızı şu işlerim hafiflesin zaten özel bir web sitesi yapmayı düşünüyorum bu araç ile ilgili..

Saygılar...

Sevgili kardeşim hayırlı sabahlar diliyorum şahsında bütün arkadaşlara...

Hanım tarafından Eskişehir'lisin, kendin Ankara'lısın yani sen yarı Eskişehir'li değil 3/4 Eskişehir'lisin kardeşim :)))

Bu arada şunu da belirtmeliyim ki, yazdıklarımı bir sitem olarak anlamayınız. Benim gayem Latitude sebebiyle tanıştığımız bu sanal ortamı gerçek hayata ne kadar geçirebilirizin derdindeyim. Bütün söylemlerim bu yöndedir ve bana bilgilerini verdiğin için çok teşekkür ederim. Eskişehir'e geldiğiniz zaman vaktinizde müsait olursa mutlaka görüşelim derim. Ve ben de Ankara'ya gelirsem ararım inşaALLAH.

Sevgi ve muhabbetlerimle kardeşlerim...

• selam arkadaşlar

metin abinin tavsiyesi üzerine, shell gtl yakıt almıştım, dediği gibi de çıktı, rolantide araç içine hiç ses gelmiyor, titreme gitti diyebilirim

sol cam açık arabada sigara içiyorum, yağmur yağınca tabi su giriyor içeri, bizim araca uygun, cam rüzgarlığı var mıdır, daha önce bir yerde gören var mı?

Orijinalden alıntı: SonpoL

Arkadaşlar merhaba,

Yakın bir akrabamız kendilerine privilage donanım almışlar. Bu hafta sonu için İzmit'ten, İzmir'e yanımıza gelecekler. Bu vesile ile aracı test edeceğim. Fakat amcam aracından memnun olmadığını satacağını söyledi. Araçla bozuk yollarda gidemiyorum, arkası salıyor dedi. Ben kendisini burada yazılanlardan yola çıkarak bilgilendirdim fakat kafasına koymuş satacakmış. Birde bu konuda Renault'un çözüm üretmediğinden şikayetçiydi. Açıkçası bu şikayeti yakınımdan duyunca oldukça üzüldüm ve araçtan soğudum. Eğet LTT'de içime sinmezse D segmentinde tercih edeceğim başka bir model kalmıyor. İdareten B veya C segmenti alıp bir kaç sene yolumuza devam edeceğiz :((... Neyse, ilerleyen günlerde sürüş izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Saygılarımla.

selamlar ben yukarıda bır mesajımda bu durum hakkında yazmıstım fakat sanırım fark etmemıssınız msjım aynen soyle:

arkadaslar selamlar..
    size bi haberim var..bugun 09kangoo aracımı manısa/ordu a.s ye goturdum..servıstekı atolye sefı ısım soyısım benzerlıgım olan aramın cok ıyı oldugu bırı..bana Latitüde araclar ıcın fransadan yeni arka ayar yollandıgını ve sıkayet edılen sorunun boylece ortadan kalktıgını soyledı en yakın zamandada yetkılı renault servısıne aracımı gorturmemı soyledı..bırcok araca uyguladıklarını ve sıkayetın gıderıldıgını soyledı..bılgılerınıze...
    hayırlı gunler..

ben aracımı servıse gotumedım fakat en yakın zamanda goturecegım..bunu akrabanızada ıletırsenız belkı ısıne yarayabılır..
    ıyı forumlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat:_19

quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Arkadaşlar merhaba,

Yakın bir akrabamız kendilerine privilage donanım almışlar. Bu hafta sonu için İzmit'ten, İzmir'e yanımıza gelecekler. Bu vesile ile aracı test edeceğim. Fakat amcam aracından memnun olmadığını satacağını söyledi. Araçla bozuk yollarda gidemiyorum, arkası salıyor dedi. Ben kendisini burada yazılanlardan yola çıkarak bilgilendirdim fakat kafasına koymuş satacakmış. Birde bu konuda Renault'un çözüm üretmediğinden şikayetçiydi. Açıkçası bu şikayeti yakınımdan duyunca oldukça üzüldüm ve araçtan soğudum. Eğet LTT'de içime sinmezse D segmentinde tercih edeceğim başka bir model kalmıyor. İdareten B veya C segmenti alıp bir kaç sene yolumuza devam edeceğiz :((... Neyse, ilerleyen günlerde sürüş izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Saygılarımla.

selamlar ben yukarıda bır mesajımda bu durum hakkında yazmıstım fakat sanırım fark etmemıssınız msjım aynen soyle:

arkadaslar selamlar..
    size bi haberim var..bugun 09kangoo aracımı manısa/ordu a.s ye goturdum..servıstekı atolye sefı ısım soyısım benzerlıgım olan aramın cok ıyı oldugu bırı..bana Latitüde araclar ıcın fransadan yeni arka ayar yollandıgını ve sıkayet edılen sorunun boylece ortadan kalktıgını soyledı en yakın zamandada yetkılı renault servısıne aracımı gorturmemı soyledı..bırcok araca uyguladıklarını ve sıkayetın gıderıldıgını soyledı..bılgılerınıze...
    hayırlı gunler..

ben aracımı servıse gotumedım fakat en yakın zamanda goturecegım..bunu akrabanızada ıletırsenız belkı ısıne yarayabılır..
    ıyı forumlar..

Teşekkür ederim. Amcam geldiğinde kendisi ile foruma göz atarız ve bu yazınızı da gösteririm.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

Daha önce deneyen oldumu bı cihazlardan ??

Bu cihaz benim şu an Koleos'da denediğim cihazın bir benzeri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lokosit

hocam son hıza etkisi oldu mu ara hızlanmalar nasıl ??

eskiden 60-140 nasıl iken şuan 60-140 nasıl arada belirgin farklar varmı ?

quote:

Bu cihazın bir benzerini eşimin Yaris d4d de 2009 dan beri kullanıyoruz ama dediğiniz anlamda hiç ölçmedim, kullanmaktaki amacım düşük devirdeki güçsüzlüğü ortadan kaldırmaktı ve bunda cihaz oldukça başarılı. Gaza abanmazsanız bir miktar ekonomi sağladığını söyleyebilirim ama çokda belirgin olduğunu söyleyemem. Ancak gaza abanırsanız eskisinden fazla yaktığı kesin.
    Ara hızlanmalarda sonuç çok iyi. Belirgin fark var.
    Kalkış çok iyi. Bazılarınız inanmayabilir ama Yaris ile 3.18 i kalkışta tokatladım ve o 3.18 1 ay sonra satıldı:))
    Benim kullandığım cihazda 8 kademeli ayar var. Ben Yaris'i 2. kademede Koleos'u 4. kademede kullanıyorum. 7 ve 8 ayarlar performans içinmiş.
    Bu cihazı ekonomi için almayın, ara hızlanmalar ve düşük devirlerdeki cansızlığı yok etmeye birebir.
    Yaris ile rampada vites küçültünce önceden toparlamakta zorluk çekiyordu, şimdi hiç sıkıntısı kalmadı.

• quote:

quote:

quote:

Bu cihazın bir benzerini eşimin Yaris d4d de 2009 dan beri kullanıyoruz ama dediğiniz anlamda hiç ölçmedim, kullanmaktaki amacım düşük devirdeki güçsüzlüğü ortadan kaldırmaktı ve bunda cihaz oldukça başarılı. Gaza abanmazsanız bir miktar ekonomi sağladığını söyleyebilirim ama çokda belirgin olduğunu söyleyemem. Ancak gaza abanırsanız eskisinden fazla yaktığı kesin.
    Kalkış çok iyi. Bazılarınız inanmayabilir ama Yaris ile 3.18 i kalkışta tokatladım ve o 3.18 1 ay sonra satıldı:))
    Benim kullandığım cihazda 8 kademeli ayar var. Ben Yaris'i 2. kademede Koleos'u 4. kademede kullanıyorum. 7 ve 8 ayarlar performans içinmiş.
    Bu cihazı ekonomi için almayın, ara hızlanmalar ve düşük devirlerdeki cansızlığı yok etmeye birebir.
    Yaris ile rampada vites küçültünce önceden toparlamakta zorluk çekiyordu, şimdi hiç sıkıntısı kalmadı.

chip le bunun arasındaki farklar ney biliyormmusun abi genelde forumlarda chip tunningler daha güvenilir diye öneriliyor hep ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TNR GT

Hayır göğüsten kasislerde çıtırtı geliyor. Sesler emniyet kemeri bölümündeki direklerden geliyor. Ayrıca arka kapı içlerinden de gelen hafif tıkırtılar var ve kendisi bunlardan çok rahatsız daha 20.000de araç.... Reno aldığına pişman ben aldırdım aracı bide ayıp oldu çocuğa

aynı şikayet bende de var,servise götürdüm,arka kapı gergileri değişecek dediler,sadece fransadan geliyormuş bu parça,siparişi verildi,beklemedeyim. çok rahatsız edici bir gacırtı sesi çıkıyor.
  • Evet abilerim bugun aklıma bir konu takıldı internet üzerindeki satılık LTT ler :) ve ufaktan düşünmeyede başladım aracını eski alanlar fiyatları (EXECUTİVE donanım için) 58-64 bın TL arası degişiyorken yeni alanlar ise 64-73 bin TL arasında fiyat yazmışlar büyük ihtimalle eski alanlar araclara gelen zamdan haberi olmayanlar babamda dahil :) Bende satma gibi bir durum yokken aracımızı satılık ilanlar arasına koydum tabi fiyatıda iyice şişirip 69 bın TL gibi bir rakam yazarak. bunu koymamdaki amac internet üzerindeki aracın fiyatlarını bir nevide olsa yukarıda tutmak. çogu kişi aracınının ilanını koyarken kendi emsallerinin fiyatlarına bakarak kendi aracına fiyat aralıgı belirliyor eger internet üzerindeki fiyatlar yüksek ise kendiside yüksek yazıyor

Benim tavsiyem forumdaki abilerimden aracını satmak gibi bir gayesi olmayanlar bile sahinbinden.com a üye olup aracının plakalarını gizleyip yüksek fiyattan aracını satılıga çıkarmaları bir nevide olsa ikinci elinin fiyatını yüksek tutmuş oluruz .

Yeni gelen güncellemelerle araclarımızı liste fiyatları .

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yek_ka -- 11 Ocak 2012; 21:03:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

chip le bunun arasındaki farklar ney biliyormmusun abi genelde forumlarda chip tunningler daha güvenilir diye öneriliyor hep ?

güç olarak hemen hemen aynı değerler alınıyor..

FARK şurada;

Hissedilen güç dediğimiz bir olay var..Box da düşük devirlerde ani bir tork patlaması olur ve 3500 rpm gibi bu artış zayıflamaya başlar..4000-4500 rpm de ki gaz tepkisi eskiye çok yakın olur..Chiptuning de ise Hem alt devirler dolu dolu olur hemde aynı ivmelenmeyi 5000 devire kadar yaşarsınız..
    Alıntıdır(Mehmet Gazihan)

Box'u seçme nedenim, aracı servise giderken söküp gidebildiğim içindir. Servisin bunu anlama imkanı yok.
    Chip uygulamasında aracın yazılımı değişiyor. Garanti bitince uygulanabilir diye düşündüm.

Mehmet Gazihanın yazılarından alıntıdır..bilgi için

Boxlar Analog ve Dijital olarak temelde 2 ye ayrılır..

Analog box lar üzerlerindeki bir potansiyometre ile ayarlanırlar veya hiç ayarlanmazlar ve sensörün voltaj beslemesi ile çalışırlar..

Dijital box ları set lemek için özel bir ayar konsolu gerekir ve aküden ekstra besleme alırlar..3-4 farklı parametresi ayarlanabilir(arttırım dozajı, devreye girme zamanı, grafik peak seviyesi, devreden çıkma zamanı v.s.) bu ayarlar box üreticileri tarfından araca özel refere edilir..

Dijital box lar aralarında bir kaç çeşittirler..

kimisi Rail Basınç Sensöründen sisteme dahil edilir ki bu tip sistemler özellikle alt devirleri canlandırır.çünkü sistemin mekanik olarak kaldırabileceği basınç sınırı bellidir, üzeri regüle edilir.sınırın altındaki basınç değerlerini sınıra kadar yükselterek eksta basınç ve ekstra tork elde edilir..ama üst yüklerde zaten normaldede basınç sınırdadır box bu durumda sisteme müdahale edemez..çünkü basınç mekanik olarak düşürülecektir..

Kimisi direk enjektör sinyallerini üzerinden geçirerek konsolla girilen ayar parametreleri doğrultusunda sinalleri optimize eder..Bu tür boxlar zaman zaman chiptuning den daha fazla güç artışı da sağlayabilirler..örnekleri mevcuttur..

Dijital yani mikroişlemci kontrollü box ların üzerinde herhangi bir ayar potansiyometresi bulunmaz..Box a özel ayar konsolu ile setlenirler..

İşte box lar böyle çalışır..Sinyalleri işlerler..Chiptuning bu sinyalleri daha oluşum aşamasında boxın değiştirdiği gibi üretilmesini sağlar..Yani aradaki tek fark box sadece tek bir parametreyi işler, chip kontrol edilebilen her parametreyi..dır

Chiptuning ile Rail(Enjeksiyon) basıncına müdahale edemiyoruz..Ve bu yüzden Alt devirlerde sağlıklı bir tork artışı sağlanamıyor..Yani turbonun doldurmasını bekliyorsunuz chipsiz halindeki gibi..Ama bir box ile rail basıncına müdahale edip daha erken artmasını sağlarsak, Araçtaki o turbo bekleme zamanını nerdeyse yok ediyor..Box sadece alt devirlerdeki torku adeta bir overboost gibi peak yaptırmaya yarar..işte üç beygir box 5 beygir chip diye düşünülmemeli..Bunlar birbirlerini tamamlıyorlar..Chip motorun daha çok orta ve üst devirlerdeki kararlılığını etkiliyor..1700 rpm den 4500 rpm e kadar 205 Nm tork basmasının önünü açıyor..
    Alıntı (Mehmet Gazihan)

• bizde sonunda aldık 2011 19000 binde 2,0 exe otomatik araba yarın gelecek görüşlerimi paylaşırım artık çokta uyguna aldık.

Orijinalden alıntı: GeCee

bizde sonunda aldık 2011 19000 binde 2,0 exe otomatik araba yarın gelecek görüşlerimi paylaşırım artık çokta uyguna aldık.

Değerli kardeşim şimdiden hayırlı olsun ve kazasız sürüşler dilerim.

Aracınız geldiğinde hem ilk izlenimlerinizi hem de çoğumuzdaki 1.5 motorla ilgili okuduklarınız üzerine 2.0 motorun size hissettirdiklerini ve tabii ki otomatik vites uygulamasının sizdeki izlanimlerini yazarsanız seviniriz....

Sevgi ve muhabbetle kal kardeşim...
    Hafta sonu aracımı teslim aldım. Aracımı İstanbuldan satın aldım.
    Aracım şu an Eskişehir de ancak daha tadını alamadan iş seyahatine çıkmam gerekti. Şu an Antalyadan yazıyorum size vaktim olsaydı daha önceleri yazmak isterdim ama kısmet bugüneymiş.

Aracı çok beğendim kısa süreli kullanmış olsamda, motor gücünün ideal olduğunu düşünüyorum. Aracı gelirken çok kasmadım ancak basarsan giderim gibi bir izlenimi var.
    Koltuk ısıtma düğmelerine gıcık oldum orta konsolda olsaymış süper olurmuş.
    Navigasyonun güncel olduğunu söylüyorlar ama İstanbul'dan gelirken çok boşlukta geldik yoldan haberi yok. Navigasyonu nasıl güncelleyebileceğim hakkında yardımcı olarsanız sevinirim.
    Sürücü koltuğunda emniyet kemeri ikazı var. Yolcu da yok, en azından ötmüyor, şaşırdım açıkçası.
    Müzik sistemi çok hoş, helede ipodu bağlayıpta sistemden kontrol edebilmek daha da hoş.
    Az kullanımdaki izlenimlerim bunlar Eskişehir'e dönünce (sabırsızlıkla bekliyorum) araba hakkındaki edindiğim yorumları sizinle paylaşırım.
    Herkese Antalya'dan selamlar...

• 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.