Şimdi Ara

*** Renault FLUENCE Sevenleri ve Kullanıcıları Grubu *** (332. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
13.315
Cevap
98
Favori
1.385.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Giriş

sahibinden.com'da aratırsanız çıkacaktır. ürün detayları orda var.

geri görüş kamerası amacı için biraz gereksiz bi yatırım olur. O işi çok daha ucuza çözebilirsiniz. Grand Scenic sayfasında bi arkadaşımız kendi çabasıyla geri görüş kamerasını takmıştı. bi bakın istersenz
    2013 C4 Grand Picasso Intensive Tek. ve Güv. Paket, Nikon D500, Nikon 500mm f/4G VRII, Nikon 14-24, Nikon 50mm 1.8G, Nikon 300mm f/4, Manfrotto 055XProb 324RC2, Samsung 65" KS9500, Panasonic 46ST33E, Galaxy Watch 46mm, HP Omen 17-w200nt, Galaxy S10 , Galaxy Tab S3, Sis Farı Süs Farı Değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytfzt

Teşekkür ederim sayın msaltik

Keşke böyle yeni model araçlarda el freni kullanmak zorunda olmasak. Sırf bunun için arabayı elden çıkarmak da istemiyorum açıkçası. Yine de teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Saygılar.

Hocam yokus kalkis destekli bir model secerseniz sikinti yasamazsiniz. Eger otomatik dusunuyorsaniz EDC sanzumanli bir modele yonelebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

broşüre gerek yok

sahibinden.com'da aratırsanız çıkacaktır. ürün detayları orda var.

geri görüş kamerası amacı için biraz gereksiz bi yatırım olur. O işi çok daha ucuza çözebilirsiniz. Grand Scenic sayfasında bi arkadaşımız kendi çabasıyla geri görüş kamerasını takmıştı. bi bakın istersenz

Hocam Renault'taki yerlesik Tomtom navigasyona geri gorus kamerasi baglanamiyor diye biliyorum, dogru mudur?

Halbuki makyajli Megane'larda ki Tomtom navigasyonda geri gorus kamerasi var.

Mustafa Kemal Atatürk
  • celebic,
    bence olabilir. Niye dersen sonuçta bi ekrandır bu, gelen bilgiyi ekrana yansıtır. Hatta şöyle söyliyim, Grand Scenic'lerdeki ekranda video oynatan arkadaşlar vardı. Yada yurtdışında mıydı. yani aslında işin teoriğinde olmaz diye bişe yok

aytfzt,
    şu an için en sağlık yöntem el freni bence. tabi kendi tecrübem ve düşüncemdir. yokuş kalkış destek sistemlerinin uzun vadede zarar vereceğini düşünüyorum.

hatta ben park frenim olmasına rağmen, çok dik yokuş olmayan yerlerde onu kendim indiriyorum. biliyorsunuzdur, park freni araç stop edince otomatik olarak kendini çekiyor, araç çalışığ ilk harekete başlayınca otomatik düşüyor. Ancak o düşme anında hafiften bi vuruntu olduğu için ben kendim düşürüyorum.
    2013 C4 Grand Picasso Intensive Tek. ve Güv. Paket, Nikon D500, Nikon 500mm f/4G VRII, Nikon 14-24, Nikon 50mm 1.8G, Nikon 300mm f/4, Manfrotto 055XProb 324RC2, Samsung 65" KS9500, Panasonic 46ST33E, Galaxy Watch 46mm, HP Omen 17-w200nt, Galaxy S10 , Galaxy Tab S3, Sis Farı Süs Farı Değildir
  • ya bide bugün bizim kuruma kiralanan Fluence'e bindim de, arka camlar da tek dokunuşla kapanan cinstendi. Benim sattığım 2010 Privilege'de yoktu. ne zamandan beri bu özellik var acaba?
  • quote:

ya bide bugün bizim kuruma kiralanan Fluence'e bindim de, arka camlar da tek dokunuşla kapanan cinstendi. Benim sattığım 2010 Privilege'de yoktu. ne zamandan beri bu özellik var acaba?

Hocam onceki aracimda (Sportage) tek dokunusla cam kapama ozelligi sadece sofor tarafinda vardi ve sadece cami indiriyordu, kaldirmiyordu. Cok sinir bir durum.

Halbuki Megane'da bu ozellik her camda mevcut. Goze gorunmuyor ama onemli bir ayrinti.

Belki her modelde olmayabilir ama Privilege'te her cam termik ozellikli yani cami kaldiriken onune bir engel ciktiginda hemen durup hemen geri inmesi ozelligi guvenlik acisindan cok onemli bir unsur. Allah korusun daha once duymussunuzdur mutlaka. Durur vaziyetteki aracta bir cocugun biri basi cama sikisip vefat etmisti. Termik camda bu olmuyor, onune engel ciktiginda. Cam durup geri asagi iniyor.

Mustafa Kemal Atatürk

• benim Scenic'te de öyle, hatta araçtan inince kumandadan tüm camları kapatabiliyorum.

Fluence'te bunlar yoktu. ama bugün bindiğimde vardı işte. belki 2012 modellere koydular, koyulması da lazımdı, taaaaa en başından... zaten burda da çokca yazmıştık bu eksikliği
  • quote:

celebic,
    bence olabilir. Niye dersen sonuçta bi ekrandır bu, gelen bilgiyi ekrana yansıtır. Hatta şöyle söyliyim, Grand Scenic'lerdeki ekranda video oynatan arkadaşlar vardı. Yada yurtdışında mıydı. yani aslında işin teoriğinde olmaz diye bişe yok

aytfzt,
    şu an için en sağlık yöntem el freni bence. tabi kendi tecrübem ve düşüncemdir. yokuş kalkış destek sistemlerinin uzun vadede zarar vereceğini düşünüyorum.

hatta ben park frenim olmasına rağmen, çok dik yokuş olmayan yerlerde onu kendim indiriyorum. biliyorsunuzdur, park freni araç stop edince otomatik olarak kendini çekiyor, araç çalışığ ilk harekete başlayınca otomatik düşüyor. Ancak o düşme anında hafiften bi vuruntu olduğu için ben kendim düşürüyorum.

Hocam yokus kalkis destek sistemli Sportage'i bir bucuk sene kadar kullandim sorun yok. Ben sattiktan sonra benimle beraber almis olan bir arkadasim var sanirim onun iki sene olmak uzere ama bir sikintisi yok. Cok buyuk bir rahatlik sagliyor.

Geri gorus kamerasinda sizin gibi dusunuyorum; sonucta ayni navigasyon cihazi killanilmis. Eminim ki kameranin baglanacagi bir aparatla goruntu navigasyon ekranina aktarilabilir. Akbak servisi aradim ama bu konudan bihaberler. Belki makyajli modeller yayginlastikca servis bizim yerlesik navigasyona kamera baglayabilir.

Aslinda 150-200 dolar arasinda ic dikiz aynasinda monitoru olan sistemler var ama durup duruken karatmali orjinal ic dikiz aynasindan niye vazgeceyim ki? Selamlar.

Mustafa Kemal Atatürk

• karartmalı aynayı tercih ederdim ben de...
  • Aşağıdaki yazıyı Megane forumunda da paylaştım ama bu başlıktan da fikir ve destek aldığımdan burada da paylaşmak istedim. Selamlar...

" Arabayı almadan bile önce aklıma koyduğum ama sonra EDC şanzumanın kaldırıp kaldıramayacğından emin olamadığım için ertelediğim Chip Tuning olayını iki saat kadar önce yaptırmış bulunuyorum.

Gerçi arabanın 110 beygir ve 240 nm torkundan memnun olmamla birlikte 650.-TL'ye ekstradan 30 beygir ve 60 nm torka hayır diyemezdim.

Aracı Dyno ölçüme sokmadım ama yüklemeyi yapan arkadaş bu civarlarda ( 140 beygir ve 290-300 nm tork ) bir artışın beklendiğini belirtti. Eğer yapmış olduğum kısa süreli tecrübemden tatmin olmasam hemen gidip Dyno'da ölçüme sokacaktım fakat buna gerek kalmadı.

Yazılım yükleme yerinden yani Aydınlıkevlerden Demetevler ve oradan Çankaya'ya iş yerine dönene kadar ki mesafede hem kısa mesafeleri hemde uzun mesafelerde hızlanma ve vites geçişlerini test etme imkanım oldu.

Kesinlikle beygir ve tork artışını ölçüme sokmadan hissediyorsunuz. Özellikle 50km ve 90km/saat hızlar arası hızlanmalar gerçekten etkileyici. Bunun yanı sıra gaza yüklendiğinizde sanki otomatik vitesli arabalardaki "Sport" moduna geçmiş gibi hissediyorsunuz. Vites geçişleri fark edilecek kadar kısaldı. Hele ki dip gaz yaptığınız daha önceki hızlanmalarınızdan daha etkileyici bir akselerasyon alıyorsunuz.

20-25 km'lik şehir içi kullanımımla gördüklerim şimdilik bunlar. Yarın kısmetse bir haftalık bir Bodrum seyahatim olacak. Hem uzun yolda hemde şehir içindeki izlenimlerini size daha sonra aktarabilirim.

Yakıt tüketimi konusuna gelince bir değerlendirme yapabilmem için çok erken çünkü kısa mesafeli tecrübemde gaza gelip sürekli olarak gaza yüklendim.

Yazılımı yüklemeden önce nasıl bir tercih yapacağım soruldu.
    Anladığım kadarıyla aracınıza atılacak yazılımı sizin tercihlerinize göre yapıyorlar. Yakıt ve performans gibisinden bir şeçeneklerden hangisini daha çok tercih edeceğimi sordular.
    Ben yakıttan ziyade daha çok performans aradığımı belirttim. Yüklemeyi yapan arkadaş performans istememe rağmen yinede yakıt tüketiminin düşeceğinden söz etti.
    Böyle bir beklenti içine girmedim ama tüketim düşersede hayır demem... Selamlar... "

Mustafa Kemal Atatürk

• valla çok imreniyorum bu Chip işine, ama bi o kadar da korkuyorum.

ben %67 yakıt, %33 performans isterdim :))))))

bide ben sık bakıma giriyorumya, 4-5 ayda yapıyorum 20.000km'yi... o iş nasıl olacak, her servise giderken eski yazılım mı yükletilecek, bunu nasıl çözüyosunuz

bu arada bizimle de paylaştığın için tşk'ler
  • quote:

valla çok imreniyorum bu Chip işine, ama bi o kadar da korkuyorum.

ben %67 yakıt, %33 performans isterdim :))))))

bide ben sık bakıma giriyorumya, 4-5 ayda yapıyorum 20.000km'yi... o iş nasıl olacak, her servise giderken eski yazılım mı yükletilecek, bunu nasıl çözüyosunuz

bu arada bizimle de paylaştığın için tşk'ler

Hocam rica ederim, basta bende aracimin EDC olmasindan dolayi vok cekinmistim ama yaptigim arastirmalarda bir cok EDC kullanicisinin araclarinda yazilim degisikligi yaptigini ve sorunsuz kullandigini ogrenince hic dusunmeden yatirdim.

Yazilimin servis tarafindan fark edilmesi siz soylemedikce anlasilamayacagi veya onlarin acaba bu arabada yazilim degisikligine gidilmis mi diye bakmalari halinde anlasilabilecek bir durum oldugu soylendi.

Sizin aracinizdaki yazilimi kendisine kopyaliyorlar sonra kendi yazilimlarini yukluyorlar. Aynen bilgisayarinizda yaptiginiz install - uninstall islemi gibi. İleride isterseniz yaziliminiza geri dinebilirsiniz. Selamlar

Mustafa Kemal Atatürk

• 650 tl gayet uygun gorunuyor. Ben kisa zamanda o rakami amorti ederim ztn

• quote:

Orijinalden alıntı: HOUSTON16

quote:

Orijinalden alıntı: Lj.23

Bizim 440 kmsi şehirler arası olmak üzere 480km yol yaptık yakıt ortalama 5.6 görünüyor, klima genelde açık kulladık. Bu arada bagaj havuzu ve kauçuk paspas almayı düşünüyoruz orjinal servis fiyatı ne kadar modacar da m-flex katlanabilir bagaj havuzu 100 lira, paspas olarak goodyear halılı bej paspas düşündük ama tamamen uyar mı üzeride fluence uyumlu yazıyor ama o kadar para verip kesmek de istemem koçtaş da gördüm cok hoş duruyor goodyear bir kısmı halı bej renk baya beğendim 60 liraydı(tam hatırlamıyorum ama galiba bu fiyattı baya baktık fiyatlar karışmış olabilir) o paspası alan var mı yada önerebileceğiniz tam uyumlu bej kauçuk kaliteli paspas var mı

bu sabah serviste broşurer vardı dıkkatımı cektı bagaj havuzu 300tl cıvarıydı.

cevabınız için teşekkür ederim hocam baya pahalıymış ya modacardan almak mantıklı o zaman

Origin: MHuseyinORHAN

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanca01

quote:

Bizim 440 kmsi şehirler arası olmak üzere 480km yol yaptık yakıt ortalama 5.6 görünüyor, klima genelde açık kulladık. Bu arada bagaj havuzu ve kauçuk paspas almayı düşünüyoruz orjinal servis fiyatı ne kadar modacar da m-flex katlanabilir bagaj havuzu 100 lira, paspas olarak goodyear halılı bej paspas düşündük ama tamamen uyar mı üzeride fluence uyumlu yazıyor ama o kadar para verip kesmek de istemem koçtaş da gördüm cok hoş duruyor goodyear bir kısmı halı bej renk baya beğendim 60 liraydı(tam hatırlamıyorum ama galiba bu fiyattı baya baktık fiyatlar karışmış olabilir) o paspası alan var mı yada önerebileceğiniz tam uyumlu bej kauçuk kaliteli paspas var mı

Tam uyumlu orjinali var :) fiyatı nedir bilmiyorum, ben kullanıyorum, çok da kalın yapmışlar, halı paspasları artık hiç kullanmıyorum. Aracı alırken yüzsüzlük yapıp zorla koparmıştım bayiden. o söylediğiniz rakamdan çok fazla olacağını sanmam, geçenlerde orjinal halı paspası sordum servise 55TL dedi. kauçuk da olsa 70-80 olur sanırım.

cevabınız için teşekkürler paspas alınabilir bir fiyatta duruyor hocam servise yolumuz düştüğünde bir bakalım kaliteli duruyorsa alırız tabi fiyatı da uygunsa, bizede vereceklerdi şube müdürü söz verdi normalde ama aracı alıp çıkarken heyecandan unuttuk söylemeyi aracı tanıtan adam da bunlarn paspasları bu bunun dışında verme yetkimiz yok dedi öyle çıkmış bulunduk
    bu arada aracı yeni alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun güle güle kazasız belasız kullanın inşallah

Origin: MHuseyinORHAN

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanca01

quote:

Tam uyumlu orjinali var :) fiyatı nedir bilmiyorum, ben kullanıyorum, çok da kalın yapmışlar, halı paspasları artık hiç kullanmıyorum. Aracı alırken yüzsüzlük yapıp zorla koparmıştım bayiden. o söylediğiniz rakamdan çok fazla olacağını sanmam, geçenlerde orjinal halı paspası sordum servise 55TL dedi. kauçuk da olsa 70-80 olur sanırım.

cevabınız için teşekkürler paspas alınabilir bir fiyatta duruyor hocam servise yolumuz düştüğünde bir bakalım kaliteli duruyorsa alırız tabi fiyatı da uygunsa, bizede vereceklerdi şube müdürü söz verdi normalde ama aracı alıp çıkarken heyecandan unuttuk söylemeyi aracı tanıtan adam da bunlarn paspasları bu bunun dışında verme yetkimiz yok dedi öyle çıkmış bulunduk
    bu arada aracı yeni alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun güle güle kazasız belasız kullanın inşallah

Şubat ayında bende 55 tlye almıştım kauçuk paspasları bilginiz olsun.

• quote:

650 tl gayet uygun gorunuyor. Ben kisa zamanda o rakami amorti ederim ztn

Hocam su anda Ankara - Bodrum arasi seyahat halindeyiz. Hanima yazilim arttirttigimi soylememistim. Afyon'dan sonra hanima verdim o bile bu arabaya bir seyler olmus dedi.

Ankara - Afyon arasi legal hiz limitleri dahilinde seyrettim ( 100 - 130 km/saat ) ortalama tuketim Afyon'a vardigimda 4,4 lt/100 km oldu. Yakiti dusurdu mu bilemiyorum cunku onceden bu yolda bahsettigim suratlerde bir denemem olmamisti.

Ancak araba gaza bas diyor sanki, gaz pedalinin sonu yok gibi olmus. İnsallah bir sikinti yaratmaz...

Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

650 tl gayet uygun gorunuyor. Ben kisa zamanda o rakami amorti ederim ztn

Hocam su anda Ankara - Bodrum arasi seyahat halindeyiz. Hanima yazilim arttirttigimi soylememistim. Afyon'dan sonra hanima verdim o bile bu arabaya bir seyler olmus dedi.

Ankara - Afyon arasi legal hiz limitleri dahilinde seyrettim ( 100 - 130 km/saat ) ortalama tuketim Afyon'a vardigimda 4,4 lt/100 km oldu. Yakiti dusurdu mu bilemiyorum cunku onceden bu yolda bahsettigim suratlerde bir denemem olmamisti.

Ancak araba gaza bas diyor sanki, gaz pedalinin sonu yok gibi olmus. İnsallah bir sikinti yaratmaz...

yaw dur bizi de "gaza" getirme :)))))))

paspas soran arkadaşlar için de, önceki sayfalarda aldığımız paspasların linki olacaktır. arama yaptırırsanız bulursunuz. yok çıkmadıysa hepsiburada'dan falan alabilirsiniz. bizim linkler de ordandır zaten. universal tip paspaslarda kesebileceğiniz yerler bulunmakta. istediğiniz gibi uydurabiliyorsunuz yani.

• Merhaba Arkadaslar bende yeni Fluence extreme EDC kullanicisiyim. Araci sirket verdi benim degil oncelikle belirteyim.
    Sormak istedigim birkac soru olacak ve sahsi yorumlarimi paylasacagim.

1. sorum: Bu fluence extreme de cruise kontrol yok mu? Bu zamanda cruise kontrolsuz arac mi olur? El freninin orada plastik dikdortgen bir kapak var. Kullanici kitabinda cruise kontrol oldugu yazyor ama anlamadim?

2.sorum: yagmur sensoru de mi yok ?

3.sorum: Kumandadan camlar kotrol edilemiyor mu? Bagaj kapagini illa gidip elle basarak mi acmak gerekiyor?

Yasadigim problem? Ozellikle bayir asayi giderken gaza basmasam bile bazen devir 3000 leri geciyor ama vites atmiyor. araba bagiriyor hala vites atmiyor? bende manuel e alip elle atiyorum
    Bu problemi yasayan varmi?

Genel olarak aractan memnunum ama virajlarda cok guven vermiyor. Dikkatli olmak lazim sanirim savrulma kontrol de yok bu aracta..

Edit: Vites kolunun altindaki plastik malzeme kalitesi nedir oyle yaa Sen 50bin liralik araba yap. sonra insanin en gozune batan yere 1 liralik plastik koy olacak is degil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Command.com -- 25 Ağustos 2012; 23:28:12 >
    EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak

• merhaba, bu şikayetlerinizi Fluence'e değil de şirketinize iletmeniz lazım. Saydığınız özelliklerin hepsi Fluence'te yada diğer C sınıfı emsallerinde mevcuttur. Ancak şirketiniz size Extreme modelini vermiş. Extreme modelin detaylarını aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. birkaç sorunuz böylelikle cevaplanmış oluyor

http://www.renault.com.tr/araba/binek/fluence/ozellikler

plastik kalitesini kötülemden önce, rakip araçları da incelemenizi öneririm

kazasız sürüşler...
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.