Şimdi Ara

Renault Filante SUV duyuruldu: Renault'nun yeni yıldızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Renault Filante SUV duyuruldu: Renault'nun yeni yıldızı
    Renault, crossover ve SUV tarafında geniş bir ürün yelpazesine sahip olmasına rağmen, global stratejisinde önemli bir rol üstlenecek yeni bir üst sınıf model daha ekliyor. Markanın “yüksek segment dönüşümünü” temsil eden yeni Renault Filante, 13 Ocak’ta Güney Kore’de tanıtılacak ve Avrupa dışı pazarlarda amiral gemisi konumuna yerleşecek.



    Filante, Renault’nun Avrupa dışındaki varlığını güçlendirmeyi hedefleyen uluslararası büyüme planının merkezinde yer alıyor. E-segmentte konumlanan model, Avrupa pazarındaki Austral, Espace ve Rafale’in üzerine konumlandırılarak daha büyük, daha lüks ve daha prestijli bir seçenek sunacak.



    “Filante” ismi, Fransızcada “kayan yıldız” anlamını çağrıştırıyor. Renault’nun isimlendirme yöneticisi Sylvia Dos Santos, bu ismin “uzay, yolculuk ve akıp giden yıldızları” anımsatarak aracın zarif ve görkemli tasarım dilini yansıttığını söylüyor.



    Model, adını 1956’daki rekor denemeleri için geliştirilen Etoile Filante’dan ve otoyol hızlarında 1.008 km yol kat eden Filante Record konseptinden alıyor. Ancak seri üretim versiyonu, tek koltuklu deneysel tasarımlar yerine beş kapılı, geniş ve aile odaklı bir SUV formuyla geliyor.



    Güney Kore'de üretilecek



    Renault Filante SUV duyuruldu: Renault'nun yeni yıldızı
    Renault Filante, Güney Kore’nin Busan kentindeki fabrikada üretilecek. Filante’nin Geely ile ortak geliştirilen Compact Modular Architecture platformunu kullanması bekleniyor. Bu yapı; içten yanmalı, hibrit ve tamamen elektrikli güç seçeneklerini destekliyor, dolayısıyla Filante için geniş bir motor yelpazesinin mümkün olduğu düşünülüyor.



    Ayrıca Bkz.2026'da Türkiye'ye getirilmesi planlanan otomobiller



    Model, önce Güney Kore’de satışa sunulacak, ardından seçili pazarlara ihraç edilecek. Avrupa’ya gelmesi ise şimdilik planlanmıyor. Bu bölgede amiral gemisi rolünü Rafale üstlenmeye devam edecek.



    Paylaşılan ipucu görüntülerine göre Renault Filante; ön tampona entegre LED detayları, akıcı ve aerodinamik bir tavan çizgisi, güçlü arka omuz hatlarıyla premium bir duruş sergiliyor. İç mekân henüz tanıtılmadı ancak Renault, yolcu konforuna odaklanan “en ileri teknolojilerle” donatılmış bir kabin vadediyor.



    Renault, yeni Filante ile Avrupa dışındaki pazarlarda marka algısını yükseltmek ve üst sınıf SUV segmentinde söz sahibi olmak istiyor.











  • 2-3 sene sonra esamesi okunmayacak bir model daha. Tam sopalıksın Röno, Clio ve Megane olmasa ne satacaksın çok merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Nissan Qashqai 1.5 dCi DCT Sky Pack

    Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • Renault son 10 yılda SUV çöplüğü olma yolunda ilerliyor. Kaçıncı model bu?






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camelon -- 6 Ocak 2026; 01:18:29 >




  • Renault ad seçme konusunda niye bu kadar kabız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borayeris -- 6 Ocak 2026; 3:52:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Ğönu. Rica edelim doğru okuyalım.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Reno diye okunmuyor mu o ya.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Duyarsam unuturum
    Görürsem hatırlarım
    Okursam anlarım.

  • Falan Filante. Türkiye'de tutmaz bu isim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Renault’nun isimlendirme yöneticisi Sylvia Dos Santos" hayatımda daha gereksiz bir unvan duymadım. Reno fütursuzca modellerini harcayıp rafa kaldırmaya devam ediyor.

  • Yıllardır süregelen markaların nasıl çöpe atıldığının yanlışını göstermektedir Renault. Bu mevzu Renault için yeni değil senelerce yaptı bunu. Ne zaman beceremediyse döndü asıl markasına döndü döndü çöpe attı. Elinde bir Clio markası kaldı. İzleyip görelim kendini nasıl rezil ediyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Ekran Kartı: ROG STRIX GeForce RTX 4080 Super, CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D, Kasa: Cooler Master MasterCase H500 ARGB, CPU Soğutucu: Corsair H100 RGB, Anakart: ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI), RAM: Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600MHz CL16, SSD1: Corsair MP510 480 GB M.2 NVME, SSD2: Kingston M.2 NVMe 500 GB, Klavye: GameBooster G918 Fire Storm RGB Red Switch, Mouse: SteelSeries Rival 600 Gaming Mouse - Oyun Konsolu: PS4 - PS5 Pro | Xbox Series X | Nintendo Switch OLED White | ROG Ally Z1 Extreme
  • Bunların en büyük hatası, bir tane model çıkartıp bir sonraki seride model adını değiştirmeleri veya modelden vazgeçmeleridir. Piyasada o kadar güzel Renault arabalar var ki, Boss ses sistemli gibi ama parçası yok. Eskiden Renault, iş adamlarına falan arabalar öğretirdi; mütevazi takılanlara falan kaliteli arabalar sunardı. Şimdi o da yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • TheCraxy kullanıcısına yanıt
    biziim memleket hariç böyle malca sebepleri başka ülke üretmez zaten ha kasa değişmiş ha adı değişmiş sonuç olarak farklı araba ? cidden arkadaşlar var mı başka ülkede böyle bir sebep?

  • Nightz kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Laguna var motora hava borusu bile bulamıyoruz ya yalan mı söyleyeceğiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Nightz kullanıcısına yanıt
    Sürekli bir modeli eskittiği için 2 3 sene satılıp kalkan bir aracın parçası bulunmuyor demiş. Neresi malca? Parça bulamayınca ne çok yemeyi düşünüyorsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • TheCraxy kullanıcısına yanıt

    o senin memleketenin eksikliği firmanın değil firmada var piyasada var yazıcıyla yapan adamlar var ama burda. adam yok çünkü yapan. ayrıca tarihi eser arabalara binen vatandaşa ben acıyorum sadece. en azından en ucuz olsa en fazla 5 yaşında arabalara binilmeli.

    _____________________________
  • gecceanduana kullanıcısına yanıt

    getirmeyenlere bağır renault dünya çapında bulamıyorsan haklısın ama buraya gelmiyor.

    _____________________________
  • Nightz kullanıcısına yanıt
    2 3 sene üretilen bir modelin mi parçasını daha rahat bulursun clio megane gibi sürekli üretilen modellerin mi? Bir parçası gerekli olduğunda her parçacıda bulabileceğin bir modeli mi seçersin haftalarca parça bekleyeceğin bir modeli mi? 5 tane suv üretip çöplüğe çevirirsen sonra aaaa bu model fazla satılmadı kaldıralım demek zorunda kalırlar ve bundan vazgeçmek akıllarına gelmiyor demek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Nightz kullanıcısına yanıt
    Aynen herkes 5 yaşında arabaya binsin firmalar para babası olsun. Enayimiyiz?

    Almanyada bile millet 2000 model volkswagene biniyor. Mercedese görgüsüz türkler biniyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • GRİNG0 kullanıcısına yanıt
    Yok, aynen yazdığım gibi. Ğönu. Orjinali bu.

    Biz Türkler reno diyoruz evet ama orjinali ğönu.

  • 10 tane SUV modeli çıkardılar farklı farklı isimlerle, hala doymadılar. 2-3 tane farklı segmentlerde çıkarırsın anlarız da bu kadar değişik isimlerle zibilyon tane model çıkarmanın ne faydası var?

  • Japonya gibi sorunsuz ve devamlı süren araba nesilleri piyasaya sürmek yerine hababam isim değiştirip duruyorlar...uzun yıllar ailemde olan 3 farklı renault aracı kullandım iş yerimde alman markalarını kullandım 15 yıl bindiğim scenicten japona geçince rahatladım alman araçlarının konforunu hiçbirisi veremiyor ama Japon sorumsuzluğu paha biçilemez...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.