Şimdi Ara

Renault Clio Grand Tour Lastik Ebatı değişimi hakkında bilgisi olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım 2009 model 1.5 Dci grand tour üzerinde 185/60/15 Bridgestone er300 turanza lastikler var ben bunları 195/65/15 olarak değiştirmek istiyorum yada davlumbaza sürtme ihtimaline karşı 185/65/15 de olabilir yanak genişletmek istiyorum çünkü kullandığım yol paket taşlı ve günde bazen 2 kez gidip geliyorum eve toplam yol 18 km civarı hergün gidiyor araç o yolda fakat yanak genişlediğinde araç yükselicek her ihtimalde
    bunun araca zararı olurmu yüksek hızlarda savrulma gibi?
    Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim birde Yaz lastiği markası ve modeli bu ölçülerde en uygun fiyatı nerde bulabilirim ayrıca marka tavsiyelerinizide bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katip1 -- 3 Nisan 2012; 15:05:42 >

Orijinalden alıntı: sissil

davlunbaza sürtme yapmaz...bendede 65 yanak lastik var. sakın baska marka model alma... alacagın lastik gene turanza er300 olsun.

heh bilen kullanan birini bulmak ne güzel sanki sürtecekmiş gibi geliyordu sizin böyle söylemenize sevindim açıkçası sizde turanzamı kullanıyorsunuz 195/65/15 olanını?

Bizim Megane I'de de 185/60R15 lastik var ebatını hiç değiştirmedik.

Orijinalden alıntı: Öklid

Neden 195 yapmak istiyorsunuz ki?

Bizim Megane I'de de 185/60R15 lastik var ebatını hiç değiştirmedik.

aslında taban büyütmeminde sebebi konfor sürtmeyeceğini bilsem hemen vericem 195/65/15 michelin energy saver lastik siparişi 4 tane
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

195 tabana geçecekseniz yanağı 55 yapmalısınız.65 yaparsanız %5 civarı bir fark olur.%3 ün üzeri yakıt tüketimi,yol tutuş ve fren mesafesini kötü etkiler.

bu bilgi önemliydi teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için özellikle yol tutuş ve fren mesafesi çok önemli güvenlik ön planda benm için her zaman o halde 185/65/15 düşüneyim ben
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kumho sordum 185 65 15 ölçülerinde 140 tl dediler tanesine sizce 40 lira fazla verip michelinmi alsam yoksa kumho'da beni idare edermi ?
  • malesef micheline energy aldım 65 yanak ve çok pişmanım 2 sene olmadı aldıgım önlerden baya bi parça koptu biraz sert kullnuyorum ben virajlarda arabayı araba arkasını salıyo bazen turanzada hiç salmıyordu virajda gaza abandımmı banamısın demiyordu.

bunlar eski turanza lar 185*60*15

bunlarda micheline 195*65*15

michelin daha geniş olmasına ragmen virajda rezil yol tutuyor.

eklemek isterim arkadasın dedigi gibi 195*55*15 continental alacaktım düdük gibi durdu yani camurlukla lastik arasına rahat yumrugum giriyordu. bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 3 Nisan 2012; 23:49:05 >

• ben grand tour dynamic 1.5 dc 85 hp.lik olanından kullanıyorum. forumları baya gezdim lastik için. yeterince bilgi bulamadım. en son gözümü karartıp 195*65*15 dunlop sp sport 703 marka lastik aldım. size şu kadar diyeyim, araç yeniden doğdu. inanılmaz konforlu. ne ses var ne tıkırtı var. daha üst segment bi araç gibi gidiyor. yaklaşık 2000 km oldu lastikleri alalı. 190 km süratte önceden araç sollarken (özellikle geniş araç) sallama oluyodu. şimdi kurşun gibi oturuyor yere. sallama yok denecek kadar az. 160 km. civarı hızlarda (sadece lastikleri denemek için) girilen makaslardada çok başarılı. yol tutuş ve konfor çok güzel. fren mesafesini tam olarak ölçmedim ama hissedilen bir kayıp yok. biraz yakıt konusunda yol bilgisayaı 0.2 lik bi artış gösterdi. 5.2 ye çıktı 5.0 dan. okadar artış olcaksa canı sağ olsun. ben gayet memnunum. herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.