Şimdi Ara

renault clio alize sis farları ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu aracın arka sis farları , far kolunun hemen yanından bir kademe çevirince açılıyor ancak ön sis farı nerden açılıyor bulamadım , yardımcı olacak var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up bilen yok mu ?

• Hocam far kolunun yanını bir kere çevirince ön sis açılır bir kere daha aynı yeri çevirirseniz arka açılır.

• ön sis farı varmı ? bir bak bakalım...
  • Sis farını açıp gezmeyeceksiniz inşallah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzayMekiğineKafaAtanKedi

Sis farını açıp gezmeyeceksiniz inşallah

Yol tutuşuna etkisi varsa açılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: UzayMekiğineKafaAtanKedi

Sis farını açıp gezmeyeceksiniz inşallah

Ehliyeti yeni aldım sisli bir havaya denk gelirsem bilinçsiz kalmamak icin ogrenmek istiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DEMBELE1234 kullanıcısına yanıt
    Aksam babam arabayi getirince bakicam hocam dediginize

• Arka sis farı zorunluluk ama önde olmasa da olabilir. O yüzden öndeki sis farı opsiyondur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Arka sis farı zorunluluk ama önde olmasa da olabilir. O yüzden öndeki sis farı opsiyondur.

Hocam sisli havalar dışında çalıştırılması zorunlu mu peki?
  • respectable_man kullanıcısına yanıt
    Sisli havalar dışında çalıştırmak küfür sebebidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: respectable_man

quote:

Arka sis farı zorunluluk ama önde olmasa da olabilir. O yüzden öndeki sis farı opsiyondur.

Sis farları yapısı gereği "Delici" olması gerekir. Bu yüzden de sarı rengindedir (Daha az yansıma yapar). Daha az yansıma yaptığı gibi daha az dağılma da yapar. Zaten amacı görüş sağlamak değildir, görülme sağlamaktır. Bu yüzdendir ki en sisli havalarda dahi aracın hiç bir yeri görülemezken sis farları görülür ve orada "Bir şey" olduğunu anlarsınız.
    Sisin olmadığı havalarda açmak ise sis farına bakan kişilerin (Önünüzden veya arkanızdan) gözünün kamaşmasına sebep olursunuz. Bu yüzden sis yoksa sis farını da açmayın. Hele sislere beyaz ampul, hatta işin cılkını çıkartıp xenon takanlar var, buradan kendilerine bol bol küfür ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

Sis farları yapısı gereği "Delici" olması gerekir. Bu yüzden de sarı rengindedir (Daha az yansıma yapar). Daha az yansıma yaptığı gibi daha az dağılma da yapar. Zaten amacı görüş sağlamak değildir, görülme sağlamaktır. Bu yüzdendir ki en sisli havalarda dahi aracın hiç bir yeri görülemezken sis farları görülür ve orada "Bir şey" olduğunu anlarsınız.
    Sisin olmadığı havalarda açmak ise sis farına bakan kişilerin (Önünüzden veya arkanızdan) gözünün kamaşmasına sebep olursunuz. Bu yüzden sis yoksa sis farını da açmayın. Hele sislere beyaz ampul, hatta işin cılkını çıkartıp xenon takanlar var, buradan kendilerine bol bol küfür ediyorum.

Bilgiler için sağolun hocam sayenizde öğrenmiş oluyoruz. Ancak bu renaultun alize modelinde sadece arka sis farı açılabiliyor ön için bir sistem yok sanırım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgiler için sağolun hocam sayenizde öğrenmiş oluyoruz. Ancak bu renaultun alize modelinde sadece arka sis farı açılabiliyor ön için bir sistem yok sanırım

Araç yönetmeliklerinde (Bir aracın ilgili ülkede trafiğe çıkabilmesi için gereken yönetmelik) arka sis farı zorunlu tutulmuştur. Önlerde ise bu zorunluluk yoktur. Zaten arkada da sadece sol (Ya da trafiğin akış yönüne göre sağ) tarafta olması yeterlidir.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bizimkinde de sağ yanmıyor sol arka yanıyor. Ben de patlak falan diye düşünmüştüm ama gerçeği sizin dediğiniz gibiymiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.