Şimdi Ara

renault 9 broadway far problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
11.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende bir R9 broadway var 94 model.farların ampüllerini değiştireceğim.100 watlık ampul takacağım.bunun için röle takmak gerekiyormuş.röle de aldım.fakat bunu nasıl bağlayacağım .bu konuda bilgisi olan varsa şu işe bi el atıversin.bekliyorum.saygılarımla.bunu oto elektrikçileri 25 ytl ye yapıyorlar.bunu kendim yapmak istiyorum .saygılar.

100w'lık ampuller muhakkak o beyaz ampulerdir
    onlar mavi boyalı olduğu için normalden az ışık veriyor ve normal ampulle eşdeğer bir ışık vermesi için 100w yapıyorlar
    bu yüzden fazla elektirk çekiyor
    sana tavsiyem osram cool blue alman
    60/55w orijinal ampul
    normal ampullerden biraz daha iyi aydınlatıyor
    eğer yaşadığın yerde bulamazsan aşağıdaki adrese bak dediğim ampuller için
    www.otopol.com.tr
    Ayrıca 100wattlık ampülle sisteme fazla yük bineceğinden tesisatı zorlayacaksın ve 100watt daha fazla ısınacağından far aynaların çok çabuk kararacak ve bu yüzden görüş mesafen iyice düşecektir.

eğer aydınlatmayı iyileştirmek istiyorsanız ben zamanında bir araştırma yapmıştım,aşağıdaki linkten inceleyebilirsin.
    http://renault9.wordpress.com/2006/10/07/farlar-yolu-aydinlatmiyorsa/

• Arkadaslar da bahsetmis, kisa vadede bile far aynalarini karartacak ve aydinlatmayi iyice dusurecektir yuksek isidan dolayi. Yine ayni sebeple ampul soketi ve plastik korumasi bile eriyecektir. Eger niyetin daha iyi aydinlatma ise osram silverstar oneririm. Far aynalarin da kirli ve isli ise onlari da yikayabilirsin.
  • Doswer kardeş, pcdata nın bahsettiği ampullerle aydınlatman kuvvetlenecektir. Ancak ben kendi aracıma röleyle birlikte bu ampullerden taktım. (arkadaşlar röle kablolardaki ve far kolundaki direnci ortadan kaldırdığı için gereklidir) Hatta üşünmeyip farları söktüm ve güzelce yıkadım. Sonuç hem aydınlatma bakımından hem de parlayan farlarla dış görünüş bakımından oldukça düzeldi. 60/55 kullansan bile işini bilen bir elektrikçiye röle taktır derim, iş sanıldığı kadar basit değil.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.