Şimdi Ara

RENAULT 19 EUROPA MI CLİO MU???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
16.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir tercih yapmak zorundayım acelesi yok ama biz bu yaz arabayı değiştirmeyi düşünüyoruz.sizce renault 19 europa mı renault clio mu.eğer renault 19 europa olursa 1998 model rne alize yada rte alize veya 2000-2001 model rte alize bir renault 19 europa arıyoruz.fakat bir komşumda clio var.aslında clio'lar da hoşuma gidiyor.eğer clio olursa da 2001 model 1.4 16v yada rna arıyoruz.bulabilirsek biraz zor ama 1.4 16v alacağız.siz olsanız hangisi alırsınız.ikisininde tipi çok güzel bence.(güzellik göreceli bir kavram)yalnız aşağıdaki özelliklere göre ve benim de bilmediğim diğer yönleriyle bu araçları karşılaştırabilir misiniz.aşağıdaki özelliklere göre sizce hangisini almalıyız.ikisininde fiyatları yakın gibi.
    1)İKİNCİ EL
    2)YAKIT
    3)KONFOR
    4)YEDEK PARÇA UCUZLUĞU
    5)PERFORMANS
    6)YOL TUTUŞ

DEĞERLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral 2000 -- 12 Nisan 2010; 19:27:37 >

• europa
  • bence renault 19 çünkü bu aracın yol tutuşu cliodan çok daha iyi
  • reno 19 daha kemikli evet.ama clioya göre eski bir tasarım.o yüzden şahsi görüşüm clio.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kral 2000

Arkadaşlar bir tercih yapmak zorundayım acelesi yok ama biz bu yaz arabayı değiştirmeyi düşünüyoruz.sizce renault 19 europa mı renault clio mu.eğer renault 19 europa olursa 1998 model rne alize yada rte alize veya 2000-2001 model rte alize bir renault 19 europa arıyoruz.fakat bir komşumda clio var.aslında clio'lar da hoşuma gidiyor.eğer clio olursa da 2001 model 1.4 16v yada rna arıyoruz.bulabilirsek biraz zor ama 1.4 16v alacağız.siz olsanız hangisi alırsınız.ikisininde tipi çok güzel bence.(güzellik göreceli bir kavram)yalnız aşağıdaki özelliklere göre ve benim de bilmediğim diğer yönleriyle bu araçları karşılaştırabilir misiniz.aşağıdaki özelliklere göre sizce hangisini almalıyız.ikisininde fiyatları yakın gibi.
    1)İKİNCİ EL
    2)YAKIT
    3)KONFOR
    4)YEDEK PARÇA UCUZLUĞU
    5)PERFORMANS
    6)YOL TUTUŞ

DEĞERLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

A- İKİNCİL EL---- ikisi de üç aşağı beş yukarı aynı yalnız clio biraz daha güncel kasa
    B- YAKIT--- Europaların enjeksiyonlu motoru var eğer enjeksiyonlu motorunun olduğu modeli alırsan clio ile aynı yakar yok karbüratörlü modelini alırsan clio dan biraz fazla yakar
    C- KONFOR---Kesinlikle Europa açık ara önde
    D- YEDEK PARÇA UCUZLUĞU --- her iki araçta renault olduğu için aşağı yukarı O-R-J-İ-N-A-L yedek parça fiyatları aynı, yalnzı cliodan piyasa da epey bulunduğu için çıkma,yan sanayi parça bulma ihtimalin daha çok
    E- PERFORMANS-- dediğim gibi eğer ki enjeksiyonlu 1.6 motorlu modelini alırsan clio ya toz yutturursun
    F- YOL TUTUŞ --- Her iki araçta yüksek hızlarda stabil gitmiyor rüzgardan etkileniyor ancak ikisi arasında kıyaslama yaparsak Europa daha oturaklı bir araç

sonuç: Kendi şahsi fikrimi söyleyim bu işler nasip kısmet işidir madem her iki aracında görünümünü beğendin alacağın aracı kısa vadede satma gibi bir düşüncen yoksa Europa Alize al (1.6 Enjeksiyonlu motor) clio lara oldum olası içim ısınmadım arka tarafı çok basık yetişkin bir insan oturduğu zaman başı tavana değiyor . Yalnız bagaj hacmi clio ların europalardan daha büyüktür.

• haklısınız clio ların arkası biraz basık.fakat şöyle bir durum var.clio lar daha güncel bir araba olduğundan gönlüm clio lara gidiyor.ama konfor olarak da aklım europalarda köye falanda gideriz biz hafta sonları.hele yazın neredeyse her hafta köyde ya da piknikteyiz.clio mu daha dayanıklıdır köy yollarına europa mı.bu arada clio ların altı europalardan çok yüksek.yorumlarınız için herkese teşekkürler.yeni yorumlarıda bekliyorum.istediğiniz yönden kıyaslayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral 2000 -- 19 Nisan 2010; 17:50:34 >
  • Clio HB ise clio derim yok symbol ise Europayı tercih et derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 19 al kardeşim boşver clio yu
  • 19 da rahat edersiniz.
  • bence clio al daha güncel teknoloji en azından

aman da ne teknoloji demeyin vururum sizi
  • clio alırsam 2000-2001 sedan 1.4 16v ya da 1.4 rna bu arada hunter06 abicim inadına diyecem aman da ne teknoloji .şaka yaptım şaka daha güncel doğru söylemişsiniz..nedenleriyle birlikte tercihlerinizi yazarsanız daha çok sevinirim.yorumlarınız için teşekkürler.
  • Bende r19 diyorum.Clioyu oldu olası hiç sevmedim çamurluklar falan plastik olduğu için belkide.r19 1.6 alize rte 90 bg 8v motorlar gayet iyi.Clioya göre daha performanslıdır.
  • Clio nun test verisi
    http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/0/216/RENAULT

Europa nın test verisi
    http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/0/230/RENAULT

Her iki aracın ağırlığı da 950kg yani biri diğerinden daha hafif veya ağır değil. Tasarım kişisel tercihtir kimine güzel gelen kimine çirkin gelebilir ben fikrimi söyledim clio ların arka tarafı kambur gibi gözüktüğü ve arka tarafta yetişkin bir insanın yolculuğu işkenceye dönüştüğü için clio yu kesinlikle ve kesinlikte düşünmez ve almazdım. Teknoloji olarak derseniz elbette clio daha yene bir jenerasyon ancak konu şase sağlamlığı ya da araç sağlamlığı ise europa, clio yu parçalar. Aldığı yıldız şurda kenarda dursun

• Sadece üretimi devam eden bir araç olması nedeniyle aralarında fazla fiyat farkı yoksa Clio derim ben.

Zaten gerekli bütün cevapları TUFANER rumuzlu arkadaş vermiş.

Arada gözle görülür fiyat farkı yoksa Clioyu ya da üretimi devam eden bir araç olduğu için tercih ederdim.

Zaten konuya noktayı güzel yorumlarıyla TUFANER arkadaş koymuş.

TUFANER arkadaşın Renault Europa seçimi hariç bütün yorumlarına katılıyorum,

Benim tercihim Clio olurdu üretimi devam eden güncel bir kasa olduğu için yada üretimi devam eden başka bir aracı tercih ederdim.
  • yorumlarınız için teşekkürler.fakat hala istediğim cevabı alamadım.bu araçların fiyatları aynı gibi bir şey.donanım olarak da ufak tefek şeyler hariç aynılar heralde.bu arada 1998 model renault 19 europa'larda hava yastığı var.klima var.bazı arkadaşlar europaları donanım olarak clio dan geri görüyorlar heralde ama europalarda aşağıdaki özellikler mevcut.bence cliodan geri kalır yanı yok.

1)sürücü airbag(sadece 1998 modellerine has bir özellik)
    2)elektrikli ön cam (şöför tarafı hafızalı bi kez basıp bırakınca kendi iniyor)
    3)orjinal çelik jant
    4)klima
    5)gecikmeli sönen tavan ve iç lambalar (kapı açılıp kapandıktan belli bi süre sonra söner)
    6)orjinal uzaktan kumandalı merkezi kilit (anahtarın üzerinde kumandası var ve bagajıda kilitleyip açabiliyor)
    7)arka koltuk kafalıkları
    8)ön koltuklarda hareketli kafalıklar (öne doğru yatabiliyor)
    9)sürücü koltuğu yükseklik ayarı
    10)arka direklerdeki aydınlatma lambaları
    11)direksiyondan kumandalı radyo ve teyp
    12)6 adet hoparlör (4 normal 2 tanede tiz)
    13)hidrolik direksiyon

illa europa demiyorum.clio larda hoşuma gitmiyor değil.diğer değerli yorumlarınızıda bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kral 2000

yorumlarınız için teşekkürler.fakat hala istediğim cevabı alamadım.bu araçların fiyatları aynı gibi bir şey.donanım olarak da ufak tefek şeyler hariç aynılar heralde.bu arada 1998 model renault 19 europa'larda hava yastığı var.klima var.bazı arkadaşlar europaları donanım olarak clio dan geri görüyorlar heralde ama europalarda aşağıdaki özellikler mevcut.bence cliodan geri kalır yanı yok.

1)sürücü airbag(sadece 1998 modellerine has bir özellik)
    2)elektrikli ön cam (şöför tarafı hafızalı bi kez basıp bırakınca kendi iniyor)
    3)orjinal çelik jant
    4)klima
    5)gecikmeli sönen tavan ve iç lambalar (kapı açılıp kapandıktan belli bi süre sonra söner)
    6)orjinal uzaktan kumandalı merkezi kilit (anahtarın üzerinde kumandası var ve bagajıda kilitleyip açabiliyor)
    7)arka koltuk kafalıkları
    8)ön koltuklarda hareketli kafalıklar (öne doğru yatabiliyor)
    9)sürücü koltuğu yükseklik ayarı
    10)arka direklerdeki aydınlatma lambaları
    11)direksiyondan kumandalı radyo ve teyp
    12)6 adet hoparlör (4 normal 2 tanede tiz)
    13)hidrolik direksiyon

illa europa demiyorum.clio larda hoşuma gitmiyor değil.diğer değerli yorumlarınızıda bekliyorum.

+1

• eğer europa olursa bunlar temiz gibi geldi bana.böyle bir şey düşünüyorum.ayrıca aracın görünüşü ile ilgilide yorumlarınızı bekliyorum.yalnız hala kararsızım.clio ları da çok güzel kibar bir araç buluyorum.açıkcası kararsızım.önümde daha uzun bir vakit var.ama ben şimdiden karar vermek istiyorum.ne yapayım aklıma takıldı yahu

SİZCE BUNLAR NASIL:
    1)http://www.sahibinden.com/sirali_sis_lpg_li_1_6_europa_rne-47WQQaXQQ24478659WQQpXQQdisplayitem
    2)http://www.sahibinden.com/sorunlari_ortadan_kaldirdikk_!!!!!!!!-53WQQaXQQ24460234WQQpXQQdisplayitem
    3)http://www.sahibinden.com/bakmadan_gecmeyin_derim_-75WQQaXQQ24322311WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral 2000 -- 23 Nisan 2010; 12:42:13 >

• Renault 19 denen arabayı Allah düşmanımın başına vermesinAmcamın klimalı hidrolik direksiyonlusu vardı baya sürdüm onu yarım saatte resmen canım çıktı :> Gidişi ve duruşu dışında hiç iyi değil

Bizim 77 model Ford Taunus bile ondan daha konforlu ve kullanımı iyiydi

Ben olsam Clio derdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRHTH -- 23 Nisan 2010; 12:52:26 >
  • yapılan yorumlara tekrar teşekkür ediyorum.fakat ilk defa bu forumda duyuyorum europaların konforsuz olduğunu.hem görünüşüde konforlu bir arabaya benziyor zaten.açıkcası europaların konforsuz olduğuna inanamıyorum.yani europaların koltuğuna bakıldığında bile konforlu bir araç olduğu belli oluyor.tabi bu dediğim 1998 ve daha üzeri modeller için geçerli diğerlerini bilmiyorum.aşağıya birde clio ilanı ekledim.karabükte bu kadar temiz olmasada buna benzeyenleri tahminimce 12.500 tl falandır.bence clio da güzel europada.ama hangisi daha sorunlu ve diğerine göre daha geride bunu bir türlü anlayamadım.sizce hız,ekonomi,yol tutuş,parça fiyatı,yakıt,ikinci el,konfor,donanım,sorunsuzluk,sağlamlık olarak hangisini tercih edelim.hangisi bizi memnun eder.yorumlarınızıda bekliyorum.aşağıdaki linki clio ların tipiyle ilgili bir yorum yapmak istersiniz belki diye ekledim.

LİNK:http://www.sahibinden.com/cok_temiz_az_kullanilmis_garaj_arabasi_clio-52WQQaXQQ23497858WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral 2000 -- 24 Nisan 2010; 20:44:48 >

• Ona konforlu diyen Traktörden ona terfi etmiştir bana göreVitesleri,pedalları,koltuğu,görüş açısı bi garip valla hemde araç boğuyor inesi geliyor insanın :>
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.