Merhabalar ben öğrenciyim de otomobil almayı düşünüyorum aklımda renault 11 var, renault 11 flash oluyor galiba ama daha önce hiç almadım bir yerden duydum genelde araba biraz yaşlıysa km sine falan pek fazla dikkat etmemize gerek yokmuş diye ben şunu sormak istiyorum şimdi ben arabanın ne kadar temiz olduğunu falan bilmem alırken neyine dikkat edeyim kilometresi ni sıfırlayabiliyorlarmış yani bu tür bir araba almak için almaya gideceğim bir usta falan da yok kendim aracın temiz olup olmadığını nasıl anlarım egsoz dan mavi duman çıkarsa yağ yakıyor demek vs onları biliyorumda hani binip hızlanıp aniden frenlere falan basıp seri vites değiştirip bu tür opsiyonlarını mı deneyeyim ben istiyorum ki beni yolda falan bırakmasın götürsün getirsin ama tabi biraz tofaş doğan grubu gibi ağır değil seri olsun istiyorum malum öğrenciyim piyasa değeri fiyatları 3000-4000 tl, 4000tl üstüde var ama bende o kadar yok, flash kullananınız falan varsa biraz da otomobili anlatabilir mi serilik hız vs konusunda 3000-4000 tl arası fiyat uygundur heralde yani herhangi bir sorunu falan yoktur değil mi ilanlara baktığımda hep araç temiz ihtiyaçtan satılık vs diyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
İlanlara bakılacak olursa temiz olmayan araba yok zaten..
1.7 motorlu flash lar gayette iyi gider çok seridir..
Ama araç temiz mi değil mi onu anlayamazsın..Araba bakmadan önce bence sanayiye gidip iyi bir renault ustası bak
Hatta 1 değil 2 ustaya göster. Arac aldım derken dert alırsın sonra derin bir ahh cekersin. Bu paraya serilikten önce temizliğe özen göster derim.
2000-2005 yılları arasında 89 model renault 11 gts kullandım, 1 yıldır da 92 model txe flash kullanıyorum.
Öncelikle şunu söyleyim araç benzinle çalışmıyorsa hemen oradan uzaklaş. Çünkü benzinle çalışmayan arabanın karbüratöründe muhakkak bir sorun vardır. Flashların çok yaktığı söylenir. Ancak karbüratörü düzgün bir flash asla çok yakmaz. Tecrübeyle sabittir. Flashtan önce 1 yıl kadar spring bindim.96 model birebir broadwayle aynı motor. Yakıtlar hemen hemen aynı.
Ayrıca aracın motor suyu konulan kabını aç ve içinde antifiriz olup olmadığına bak. Eğer antifiriz yoksa o arabadan da uzaklaş. Çünkü sen antifiriz koyacaksın ve arabanın motor radyatörü ve kalorifer radyatöründeki paslar açılacak ve su kaçırmaya başlayacak. Dolayısıyla keyfin de kaçacak.
Araba önden ciddi darbe almamış olsun yeter. Arka cam rezistansını çalıştığından emin ol. Renault 11 lerin arka parçaları pahalıdır haberin olsun. Arka cam ,stoplar ,tampon, arka çamurluklar ön çamurluklara göre ciddi anlamda pahalıdır.
Eğer temiz bir flash bulabilirsen kaçırma derim. Güncel bir çok araba kadar seridir. Ama 3.000-4.000 tl ye temiz flash zor bulursun.
şu taklacı filaş değil mi bu? aman dikkat sürat yapmayın "uçan tabut" "taklacı filaş" lakapları vardır bu güzel arabanın.
Yaklaşık olarak 2 sene kullanmıştım... Şu anda çok fazla zamanım yok ama uzak durmanızı tavsiye ederim... 5100 liraya alıp hemen hemen o kadar masraf edip 4500 liraya elden çıkartmıştım. Sözde temiz bir arabaydı ama sanayide elletmediğim yeri kalmamıştı. Hiç unutmam aldığımda bile 600 lira masraf yapmıştım yok aks yok rot başı yok şu yok bu... Sizi üzme ihtimali yüksek bir araçtır.
quote:
Orijinalden alıntı: mitto
Yaklaşık olarak 2 sene kullanmıştım... Şu anda çok fazla zamanım yok ama uzak durmanızı tavsiye ederim... 5100 liraya alıp hemen hemen o kadar masraf edip 4500 liraya elden çıkartmıştım. Sözde temiz bir arabaydı ama sanayide elletmediğim yeri kalmamıştı. Hiç unutmam aldığımda bile 600 lira masraf yapmıştım yok aks yok rot başı yok şu yok bu... Sizi üzme ihtimali yüksek bir araçtır.
Size temizi denk gelmemiş. Flashlar boradwaylerle aynı yürüyen aksama sahipler. Şimdiki parayla 500 tl verseniz komple sıfırlarsınız ön düzeni ve en az 5 sene sorunsuz binersiniz. Temiz bir flash bulunursa yıllarca sorunsuz binilebilir.
Ancak flash almak şart değil tabi ki. Arkadaş flashları sorduğu için kullanıcı olarak yardımcı olmaya çalıştım. 5.000 tl ye doğana-boradwaye binmektense ben flashı tercih ettim.
şu taklacı filaş değil mi bu? aman dikkat sürat yapmayın "uçan tabut" "taklacı filaş" lakapları vardır bu güzel arabanın.
Sınırları zorlanırsa her araç takla atar. Usta bir sürücü flashla asla takla atmaz. Flashların meşhur olduğu dönemlerde sayısız rally şampiyonlukları da vardı. Denildiği kadar kötü olsalardı ralliciler tercih etmezdi.
O bütçeye göre en iyi tercih bence. Hem öğrenci adama da gider.
R 11'de broadwayda olan 1.4 motor var, piyasada pek tutmadı. R11 flash daha sportif daha seri. alacaksan flash al.
quote:
Orijinalden alıntı: vestigo
R 11'de broadwayda olan 1.4 motor var, piyasada pek tutmadı. R11 flash daha sportif daha seri. alacaksan flash al.
Pardon ama yanlış bir anlaşılma var ortada Broadwayler de kullanılan motor yalnızca spring modelinde kullanılmıştır onun haricinde Türkiye de Broadway motoru taşıyan bir başka araç yoktur. Broadwaylerin motoru 1400cc, bahse konu R11 Flash ların motorun 1700cc dir. Flash denildiği gibi seri bir araba, parça fiyatları ve bulunabilirliği açısından öğrenciyi biraz aşar hele ki 3000-4000TL bütçe ile zamanında durumu iyi gençlerin sükse yaptıkları hava attıkları ve hoyratça kullandıkları araçlardandır. Flash olup da hor kullanılmamış temizini bulmak çok çok çok zordur. Bu bi nevi şöyle söyleyim yarış atıyla gezinti yapmaya benzer. Gezinti yapacak adam yarış atı almaz. Yarış atı alan adamda atı iyice koşturur ve yorar. Flash larda zamanın yarış atlarından yani rally arabalarındandır. Sözün özü öğrenciye uygun bir araç değil. Yakıtı orta, seriliği iyi, frenleri kötü, virajlarda hakimiyet zayıf, temizini bulmak zor, bulsan da o fiyata vermezler.
quote:
Orijinalden alıntı: TUFANER
quote:
Pardon ama yanlış bir anlaşılma var ortada Broadwayler de kullanılan motor yalnızca spring modelinde kullanılmıştır onun haricinde Türkiye de Broadway motoru taşıyan bir başka araç yoktur. Broadwaylerin motoru 1400cc, bahse konu R11 Flash ların motorun 1700cc dir. Flash denildiği gibi seri bir araba, parça fiyatları ve bulunabilirliği açısından öğrenciyi biraz aşar hele ki 3000-4000TL bütçe ile zamanında durumu iyi gençlerin sükse yaptıkları hava attıkları ve hoyratça kullandıkları araçlardandır. Flash olup da hor kullanılmamış temizini bulmak çok çok çok zordur. Bu bi nevi şöyle söyleyim yarış atıyla gezinti yapmaya benzer. Gezinti yapacak adam yarış atı almaz. Yarış atı alan adamda atı iyice koşturur ve yorar. Flash larda zamanın yarış atlarından yani rally arabalarındandır. Sözün özü öğrenciye uygun bir araç değil. Yakıtı orta, seriliği iyi, frenleri kötü, virajlarda hakimiyet zayıf, temizini bulmak zor, bulsan da o fiyata vermezler.
yanlışlık yok. R11 (düz modeli) var 1.4 motor, R11 rainbow var 1.6 motor, birde R11 flash 1.7 motor var. ayrıca broadwaydaki 1.4 8v motor ayrıca R19 europa'da, clio symbolde'de kullanıldı hala daha kullanılıyor ama tek farkı enjeksiyonlu
Yanlış anlaşılma giderildi konu açıklığa kavuştu vestigo
eeee peki madem flash öğrenciye gitmez başka alternatif olarak doğan lada vs kalıyor ama siz de takdir edersiniz ki doğan (tofaş grubu) dediğimiz arabalarda yeterli motor gücü bile yok lada larda ise ne otomatik cam ne merkezi kilit var yani anlayacağınız tam bir traktör bu fiyata başka ne alınabilir ki ben şimdi bir flash alsam temiz kullansam yürüyen araba durup dururken niye yürümez olsun ki yani demek istediğim flash alınamaz mı? İyi kullansam günde 20 km falan arasıra da uzun yol yine de alınmaz mı ne dersiniz ayrıca ben arabanın temiz olup olmadığını nasıl anlayacağım konuda da belirttiğim gibi ustaya gösterme durumum yok tamamiyle ben kontrol edeceğim arabayı... İyi günler...
ustayla git.yalnız gitme sen nerde sorun oldugunu anlayamazsın.reno 11 flashlar iyi araçtır tüp te attınmı canavar olur.ben olsam doğan tavsiye ederdim.
quote:
Orijinalden alıntı: mostwanted boy
eeee peki madem flash öğrenciye gitmez başka alternatif olarak doğan lada vs kalıyor ama siz de takdir edersiniz ki doğan (tofaş grubu) dediğimiz arabalarda yeterli motor gücü bile yok lada larda ise ne otomatik cam ne merkezi kilit var yani anlayacağınız tam bir traktör bu fiyata başka ne alınabilir ki ben şimdi bir flash alsam temiz kullansam yürüyen araba durup dururken niye yürümez olsun ki yani demek istediğim flash alınamaz mı? İyi kullansam günde 20 km falan arasıra da uzun yol yine de alınmaz mı ne dersiniz ayrıca ben arabanın temiz olup olmadığını nasıl anlayacağım konuda da belirttiğim gibi ustaya gösterme durumum yok tamamiyle ben kontrol edeceğim arabayı... İyi günler...
Sana 3. sırada cevap vermiştim. İyi okumamışsın anlaşılan.
1-Benzinde çalışmıyorsa o flashı alma. 2-Motor suyuna bak antifiriz yoksa o flashı alma. 3-Arabayı benzinde çalıştır birisi 4.000 devir civarında gaza basarken sen egzosttan çıkan gaza bak. Mavi bir renk görüyorsan o flashı alma. 4-Hava filtresi kutusuna giren hortumların ucuna bak bantla kapatılmışsa o flashı alma. 5-Bu dört maddeyi sorunsuz geçen aracı herhangi bir kaportacıya götür şase ve direklerine baktır iyiyse al o flashı hayırlı olsun.
Yardımcı olduğun için çok saol Levent.
Rica ederim.
bence ustalara tanidik olsa bile guvenme. on dakka sona satar. isin acil degilse biraz daha idare edip yeni bi arac almaya calis.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: TUFANER
quote:
yanlışlık yok. R11 (düz modeli) var 1.4 motor, R11 rainbow var 1.6 motor, birde R11 flash 1.7 motor var. ayrıca broadwaydaki 1.4 8v motor ayrıca R19 europa'da, clio symbolde'de kullanıldı hala daha kullanılıyor ama tek farkı enjeksiyonlu