Şimdi Ara

Renault 1.5 dCi mı, 1.6 16V mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004-2006 arası Megane 2 için hangi motor tercih edilmelidir? 1.5 dCi mi 1.6 16V mi? 1.4 16V motoru dahil etmiyorum çünkü 1.6 ile aynı vergi ödeniyor. Düşük performans, yüksek vergi mantıksız olur. Bir de sizce kilometresi en fazla ne kadar olmalı?

• 1.5 dci tercih sebebi olmalıdır sebebi ise ekonomiktir motoru diğer rakipkerine göre şehir içi 7 litreyi geçemezsiniz ambiyane tabirle öyle diyeyim...

Ama asıl sorun o yaşta ki Megan 1.5 DCİ çok km yapmış olması ihtimali çok yüksek,km düşük araçlarla karşılamanız muhtemel ama tanıdığınız ve güvendiğiniz birisinden alıyorsanız sıkıntı yok.
  • Dci motorları kendini kanıtlamış durumda ... bir zamanlar tüketim olarak sanırsam en iyi değerlere sahipti .. şuan yine iyi
    bakımıda düzenli olarak yapılırsa kolay kolay arıza vermez ..

kötü yönleri
    kışın çalıştırırken ısınması için 1dk beklersiniz...
    sesi biraz çok çıkar .. tabi arabanın ses yalıtımı da önemli
    performans olarak, sportif sürüş keyfini arayan insanlar için pek önerilmez .. fakat yeni 1.6 dCI inanılmaz )

kısacası aile, memur motoru denilebilir..

1.6 16V kullanmadığım için pek detaylı bilgim yok ... ama tüketim olarak cebi yakabilir

kilometre mümkün ise 70.000 geçmemeye bak..
    birde alan kişi düzenli olarak bakım yapmış mı..
  • Temiz ve güzel araba ve motor için kesinlikle dci....Her yıl için en fazla 35 bin km den hesaplayın..Fazla ise nedenini sorun makul bir sebepten fazla ise km si ustaya servise gösterilip alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zero-Hour

Dci motorları kendini kanıtlamış durumda ... bir zamanlar tüketim olarak sanırsam en iyi değerlere sahipti .. şuan yine iyi
    bakımıda düzenli olarak yapılırsa kolay kolay arıza vermez ..

kötü yönleri
    kışın çalıştırırken ısınması için 1dk beklersiniz...
    sesi biraz çok çıkar .. tabi arabanın ses yalıtımı da önemli
    performans olarak, sportif sürüş keyfini arayan insanlar için pek önerilmez .. fakat yeni 1.6 dCI inanılmaz )

kısacası aile, memur motoru denilebilir..

1.6 16V kullanmadığım için pek detaylı bilgim yok ... ama tüketim olarak cebi yakabilir

kilometre mümkün ise 70.000 geçmemeye bak..
    birde alan kişi düzenli olarak bakım yapmış mı..

Şu an düşünüyorum sadece. Megane 2 dCi motorlarda otomatik vites yok galiba değil mi? Yakıt olarak kullananlar varsa yazabilirler mi şehirdışı ve şehiriçi km'de kaç kuruş yaktığını yeni fiyatlara göre?

• tabiki dci 1.6benzin/lpg ile karşılarştırılmaz bile dcınin uzunyolu daha iyi düşük devirde yüksek hız yaparsınız 3binde 140km gibi hafif rampalarda hemen bayılmaz
    yalnız motoruna iyi baktırın bir enjektörü 500-600tl bi arkadaşta vardı 75bine enjektör lambası yanıyodu sonra masrafı düşüp sattı.
  • Kesinlikle 1.6 benzinli. Dizelin devri bitti artık. Motorin 4 buçuğa yaklaştı. Ek olarak dci motorun enjektör sorunu olduğu da ortada.

1.6 benzinli motor Lpg'de şehir içi 10 litre(26 kuruş) uzun yolda 6.5-7 litre(18 kuruş) yakar. 15 ay kullandım bu rakamlar tecrübeyle sabittir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.