Bildirim
Renault 1.5 dCi mı, 1.6 16V mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
1.5 dci tercih sebebi olmalıdır sebebi ise ekonomiktir motoru diğer rakipkerine göre şehir içi 7 litreyi geçemezsiniz ambiyane tabirle öyle diyeyim...
Ama asıl sorun o yaşta ki Megan 1.5 DCİ çok km yapmış olması ihtimali çok yüksek,km düşük araçlarla karşılamanız muhtemel ama tanıdığınız ve güvendiğiniz birisinden alıyorsanız sıkıntı yok. -
Dci motorları kendini kanıtlamış durumda ... bir zamanlar tüketim olarak sanırsam en iyi değerlere sahipti .. şuan yine iyi
bakımıda düzenli olarak yapılırsa kolay kolay arıza vermez ..
kötü yönleri
kışın çalıştırırken ısınması için 1dk beklersiniz...
sesi biraz çok çıkar .. tabi arabanın ses yalıtımı da önemli
performans olarak, sportif sürüş keyfini arayan insanlar için pek önerilmez .. fakat yeni 1.6 dCI inanılmaz )
kısacası aile, memur motoru denilebilir..
1.6 16V kullanmadığım için pek detaylı bilgim yok ... ama tüketim olarak cebi yakabilir
kilometre mümkün ise 70.000 geçmemeye bak..
birde alan kişi düzenli olarak bakım yapmış mı.. -
Temiz ve güzel araba ve motor için kesinlikle dci....Her yıl için en fazla 35 bin km den hesaplayın..Fazla ise nedenini sorun makul bir sebepten fazla ise km si ustaya servise gösterilip alınabilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: Zero-Hour
Dci motorları kendini kanıtlamış durumda ... bir zamanlar tüketim olarak sanırsam en iyi değerlere sahipti .. şuan yine iyi
bakımıda düzenli olarak yapılırsa kolay kolay arıza vermez ..
kötü yönleri
kışın çalıştırırken ısınması için 1dk beklersiniz...
sesi biraz çok çıkar .. tabi arabanın ses yalıtımı da önemli
performans olarak, sportif sürüş keyfini arayan insanlar için pek önerilmez .. fakat yeni 1.6 dCI inanılmaz )
kısacası aile, memur motoru denilebilir..
1.6 16V kullanmadığım için pek detaylı bilgim yok ... ama tüketim olarak cebi yakabilir
kilometre mümkün ise 70.000 geçmemeye bak..
birde alan kişi düzenli olarak bakım yapmış mı..
Şu an düşünüyorum sadece. Megane 2 dCi motorlarda otomatik vites yok galiba değil mi? Yakıt olarak kullananlar varsa yazabilirler mi şehirdışı ve şehiriçi km'de kaç kuruş yaktığını yeni fiyatlara göre?
-
tabiki dci 1.6benzin/lpg ile karşılarştırılmaz bile dcınin uzunyolu daha iyi düşük devirde yüksek hız yaparsınız 3binde 140km gibi hafif rampalarda hemen bayılmaz
yalnız motoruna iyi baktırın bir enjektörü 500-600tl bi arkadaşta vardı 75bine enjektör lambası yanıyodu sonra masrafı düşüp sattı. -
Kesinlikle 1.6 benzinli. Dizelin devri bitti artık. Motorin 4 buçuğa yaklaştı. Ek olarak dci motorun enjektör sorunu olduğu da ortada.
1.6 benzinli motor Lpg'de şehir içi 10 litre(26 kuruş) uzun yolda 6.5-7 litre(18 kuruş) yakar. 15 ay kullandım bu rakamlar tecrübeyle sabittir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X