Şimdi Ara

Remastered (vs.) Oyunlar Ne Sunuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her ne kadar itiraz etsek de (ben ve benim gibi düşünenler) yeni neslin vazgeçilmez olayı, remastered oyunlar. Öncelikle neden karşı çıktığımdan bahsetmek istiyorum. Benim düşüncem ve genel düşünce olarak; artı ve eksi şeklinde listelemeye çalışıyorum.

- Bir önceki jenerasyon oyunlarının sadece çözünürlüğü arttırılıp satışa sunulması. (Bir nevi para tuzağı.)

+ Konsola veya konsol oyunculuğuna bu jenerasyon ile geçenlerin, bir önceki jenerasyona çıkan oyunları, bir önceki konsolu almadan oynama şansları oluyor. (PlayStation Now ne diye çıktı o halde?)

İki farklı düşünceye sahip olanlar, genel olarak bu şekilde savunuyor. Eksi olarak, remastered ile uğraşırken yeni bir oyun veya bir devam oyununun çıkışının gecikmesi şeklinde görenler de var. Ancak genel olarak remastered olayını ya farklı bir stüdyo ya da asıl oyunu çıkaran stüdyonun küçük bir kısmı çıkarıyor. O nedenle bir sonraki oyunla ilgili bir sorun yarattığını düşünmüyorum.

Ek olarak bir soru daha sormak istiyorum. PlayStation 3'te bitirilen oyunun aynısını, (sadece grafik kalitesi arttırılan bir oyun için) PlayStation 4'te oynamak için nedeniniz nedir?

Bu soruya bir çok cevap verilebilir. Trophy ile uğraşanlar; PlayStation 3'te platinum trophy aldıkları bir oyunu, PlayStation 4'e çıkan haliyle de tekrardan platinleyebiliyor. Beğenerek oynadığımız bir oyunu tekrar oynamak için daha güncel bir sistemde ve iyi grafikte oynama şansımız oluyor gibi. Ama bunlar benim ve benim gibi düşünenler için bir artı olarak görülmüyor. Peki, olması gereken remastered bize göre ne?

Bu sorunun cevabı da maalesef bir başka para tuzağı olan, indirilebilir içerik olayı. İndirilebilir içerik olayına girmek istemiyorum. Genel olarak satın aldığımız oyunda olması gereken şeylerin çıkarılıp, ek ücret ile satılması olarak düşünenler çoğunlukta. Anlatmak istediğime gelecek olursam; çoğu Game of the Year Edition oyunda olan bütün içeriklerin veya var olan bir serinin bütün oyunlarının tek bir paket haline getirilmesi olayı. Bunu yapan firma/oyun sayısı oldukça az.

Bir diğer durum ise; PlayStation 3'te de yapılan HD format olayı ve PSP'ye çıkan oyunları daha büyük ekranlarda oynama fırsatı. Ayıla bayıla oynadığımız PsOne ve PS2 oyunlarını HD olarak tekrar oynamak benim için oldukça güzel oluyor. Bunu eksi olarak yazmıştım ancak burada artı olarak göstermemin nedeni, Ps3 ile önceki jenerasyon konsollar arasındaki grafik farkıyla PS4 ile arasındaki farktan çok daha net olması.

Konunun amacı da hangi Remastered oyunların, ne gibi içeriklerle geldiği hakkında bilgi paylaşmak. Bildiklerimi şimdi yazıyorum, sizlerin de paylaşımları ile bu mesaj güncellenecektir.

Benim en çok hoşuma giden Remastered oyun. Oldukça doyurucu bir içeriğe sahip. İçeriği ise;

+ Borderlands 2,
    + Borderlands: The Pre-Sequel,
    + Her iki oyuna da çıkan bütün indirilebilir içerikler,
    + Dört kişiye kadar olan split-screen özelliği.
    - Tek eksiği ise ilk oyunun olmayışı olarak görülebilir.

+ Daha önce çıkan bütün oyunların tek bir pakette sunulması.

+ Orijinal oyuna ek olarak; Left Behind ve ek içeriklerle gelen multiplayer haritalarının bulunması. (PlayStation 3'e çıkan Game of the Year Edition'dan farkı yok.)

Diğer Remastered oyunların listesi; (içerikleri hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.)

Ultra Street Fighter IV

Sleeping Dogs: Definitive Edition (Bütün ek içerikler dahil.)

Saints Row IV: Re-Elected

Metro Redux (PlayStation 3'e çıkmayan Metro 2033 oyunu ve Metro: Last Light oyunu tek pakette.)

God of War III Remastered

DmC: Devil May Cry Definitive Edition

Devil May Cry 4: Special Edition

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlayforFun -- 15 Haziran 2015; 19:25:10 >

• Adamlar yeni oyunu çıkartana kadar eski oyununu başka firmalara portlatıyorlar genelde.Bazı kişilerin söylediği gibi oyunun yapım sürecine etki ettiğini falan düşünmüyorum.Ya da Uncharted'ı daha iyi grafiklerle 60 fps oynayın diyede çıkardıklarını sanmıyorum.Sadece oyalamak ve ya aradaki boşluğu gidermek için çıkıyorlar bence.Tabi seriyi oynamayan ps4 kullanıcılarıda var.
    Almak istemeyen almaz zaten talep varki demek ki piyasa bu şekilde şekilleniyor.Tabi yeni oyunmuş gibi pazarlanması bence de çok saçma.
    Bu gidişle zaten 2016'nın sonlarına doğru remastred çıkartacak oyun bulamayacaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnakinHendrix -- 15 Haziran 2015; 19:11:50 >
  • İlk cümle yanlış yalnız, grafik kalitesi artırılmıyor sadece çözünürlük yükseltiliyor. İki versiyon arasındaki kaplama farkı gibi gözüken şey ise çözünürlük yükseldiği için artan netlik.

Ben tamamen karşıyım ve hiçbir mantıklı tarafı olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

İlk cümle yanlış yalnız, grafik kalitesi artırılmıyor sadece çözünürlük yükseltiliyor. İki versiyon arasındaki kaplama farkı gibi gözüken şey ise çözünürlük yükseldiği için artan netlik.

Ben tamamen karşıyım ve hiçbir mantıklı tarafı olduğunu düşünmüyorum.

O cümleyi yazarken nedense çözünürlük kelimesi aklıma gelmedi, kaplama vs. olayları da dahil. O nedenle grafik yazarak geçiştirdim biraz.

Ben de karşı olanlardanım ama bir nevi, gotye gibi çıkanları hoş karşılıyorum en azından.
  • Şuna kısaca bencillikten geberiyorum desene.
    Ne demek önceki konsolu almadan oynama şansları oluyor? Oluyorsa seni niye bu kadar rahatsız ediyor.
    Ayrıca size ne isteyen istediği oyunu tekrar çıkartır, isteyen istediği oyunu seksen kere oynar. Oyunlar kuşa çevirip parça parça satıyorlar sesiniz çıkmıyor da buna mı taktınız kafayı? Almazsınız olur biter.
    Boş konular açmaya ne meraklısınız arkadaş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kupa kazanmak ve daha iyi grafikler ile oynamak. Çıkan çoğu remastered oyunu aldım ve almaya devam edeceğim. Last Of Us, Metro Redux, Dmc, God of War 3... Bunların hepsi efsane oyunlar. Ps4 de oynamak hoşuma gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazının devamında parça parça satılma olayından da bahsettim.

Ek olarak bencillikten geberdiğim yok, görüş olarak olumlu ve olumsuz durumları kendime göre yazdım. Bir de çıkan yapımların içeriklerinden bahsettim ki konunun asıl amacı o.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Koleksiyon ve Normal oyunlar
    5 yıl önce açıldı
    PS3 en iyi oyunlar listesi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önceki konsolu almadılarsa oynayamasınlar demek bencillikten başka bir şey değildir benim gözümde.
    Böyle bir sebeple remastered oyunlara karşı olmak da ancak 5 yaşındaki bir çocuğun yapacağı iştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero

Önceki konsolu almadılarsa oynayamasınlar demek bencillikten başka bir şey değildir benim gözümde.
    Böyle bir sebeple remastered oyunlara karşı olmak da ancak 5 yaşındaki bir çocuğun yapacağı iştir.

Önceki konsola çıkan bütün oyunlar çıksın o halde, madem asıl amaç önceki konsolu alamayan insanların o konsola çıkan oyunları oynamasıysa.
  • Kafama silah dayayıp zorla satmadıklarına göre sorun yok

• Öncelikle Playstation Now'u bu tartışmanın dışında tutmak gerekir. Çünkü farklı bir servis ve sadece PS4 üzerinden kullanılmıyor. 60 dolarlık Playstation TV ile de bu servise erişmek mümkün. Hatta amazonda Playstation TV + DS3 bundle olarak 90 dolara görmüştüm geçenlerde. Sony diyor mudur ki ya biz bu servisi çıkardık ama bu firmalar bu oyunları tekrar PS4'e çıkarıyor, sanmıyorum. Sony'nin PS Now üzerinden kaybedeceği bir şey yok. Kiralama sistemiyle çalıştığı için iş yapmazsa kapatır servisi olur biter.

Remastered, Definitive vs Editionların ne körü körüne savunamanın, ne de körü körüne karşı çıkmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Yani bir oyuncunun geçen nesil oynayamadığı veya oynayıp tekrar oynamak istediği oyun kime ne kaybettirir. Firmaya bir şey kaybettirir mi, yoo. Firma zaten satış yapmama ihitmalini göze alıyor ki bu oyunları çıkarıyor.

Karşı çıkanların tezlerinden biri olan çıkacak oyunlara engel oluyor tezini çürüten bir sürü oyun var. Tomb Raider çıktı, yenisi geliyor. The Last of Us çıktı, Uncharted Collection çıkacak, U4 yolda TLoU2 kaçınılmaz. Street Fighter 4 çıktı 5 geliyor. GTA5'in PC çıkşıyla beraber bu nesile de çıkacağı neredeyse daha geçen nesile çıkışında belliydi. vs vs. En kötü ihtimalle bu oyunlar çıkacak oyunaların biraz gecikmesine neden olur bir ihtimal ki o da (oyun ertelenmeleri) hiç görmediğimiz bir şey değil... Bunlar dışında da bir sürü yeni oyun çıktı çıkacak.

E peki bu oyunların yeniden çıkmasının ne zararı olur. Hiç. Alan alır oynar oynamak istemeyen oynamaz. Bu kadar basit. Kimsenin kimseyi sorgulamaya hakkının olduğunu düşünmüyorum. Ben de remastered oyun aldım, alacağım. Ama her çıkanı da alacak değilim tabi. Trophy toplayan bir oyuncu olarak her yeniden çıkanı almıyorum. Kendime göre sebeplerimin olduğu oyunları aldım ve alacağım.

• Ps1 ve ps2 de oynamadığım bir sürü oyun var onlarıda çıkarsınlar ps4'te geçmiş nesillerin oyunlarını çalıştıran konsol olsun hatts playstation 4'ün adı playstation remastered game olsun.

• Kendini ispatlamış yapımların gelmesini isterim..
    Keşke şu oyun olsaydı bir daha oynasak degimiz oluyor..
    Mgs serisi
    Ico
    Tercihlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nınja -- 15 Haziran 2015; 20:46:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nınja

Kendini ispatlamış yapımların gelmesini isterim..
    Mgs serisi
    Ico
    Tercihlerim

bunlar ps3 te var remastered olarak. ps4 e gelir mi bilemem. ama bende çok isterim valla.
  • O oyunu oynamamış olanlar için oynama fırsatı.
    Daha önce oyunu bitirenler için yüksek çözünürlük ve ekstra içeriklerle yeni bir deneyim.
    Yapımcı firmalar için kolay para.
    İşin özeti bu.

Serinin yeni oyununun geliştirilme aşamasına etki etmediği için remastered oyunların çıkması bence olumsuz bir durum oluşturmuyor. İsteyen alır, isteyen almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 15 Haziran 2015; 21:35:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nınja

Kendini ispatlamış yapımların gelmesini isterim..
    Mgs serisi
    Ico
    Tercihlerim

İco&shadow of colossus vb efsane ps2 oyunlari remastered degilde remake olarak gelse sahane olur.

• işin özeti şu:
    senaryo yok
    yeni oyun yapacak senaryo artık kalmadı.
    bu yüzden oyun firmaları,çok matah bişeymiş gibi remastered yapıyor....
    yersen.............
  • 2 sene once cikmis bir oyunu yeniden cikarmanin hic bir savunulacak tarafi yok. Remastered degil remake olsun oyunlar. Olmuyorsa ugrasmaya degmez ise yeni oyun yapin. Yeni konsol sahipleri eski oyunlari da oynasin isteyen firma gider konsolunu geriye uyumlu yapardi. Esegi boyayip at diye satiyorlar.

• Ben mesela last of us'ı PS3'te gözden kaçırmıştım, PS4'de hem yüksek çözünürlükte, hem daha aktif serverlarda hem de tüm paketiyle oynadım.

Uncharted'ın da birinciyi platinleyip, ikinciyi bırakmıştım. 3'ye de hiç başlamamıştım. Şimdi alıp 2. ve 3.'yü oynama ve platinleme imkanım var (sonra da 1'i tekrar platinlerim heralde)

Borderlands'i de hiç oynamadım, onu da alabilirim.

Karşı olan insanlar niye takıyor anlamadım, biz alıyoruz size ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

O oyunu oynamamış olanlar için oynama fırsatı.
    Daha önce oyunu bitirenler için yüksek çözünürlük ve ekstra içeriklerle yeni bir deneyim.
    Yapımcı firmalar için kolay para.
    İşin özeti bu.

Serinin yeni oyununun geliştirilme aşamasına etki etmediği için remastered oyunların çıkması bence olumsuz bir durum oluşturmuyor. İsteyen alır, isteyen almaz.

Kesinlikle Öyle fakat. İşin bize olan dostluklarıyla alakası yok. Gözlerini tamamen para bürümüş

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.