Şimdi Ara

Rektifiye soruları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
222
Cevap
6
Favori
12.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece üst motor yaptirmayla masrafı kısabilirsiniz diye düşünmüstüm. Üst motor toplayan kapakçılar da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogru faturanız garantınız olsada dava bıle acsanız zaten aracınız en az 2 sene hurdalıkta yatar bınemezsınız. Sonrasında hakıme de dava acacak pozısyon bıle dogabılır bazı hakımler zıt karar verıyor ugrassın dursun enayı gıbısınden bakıs acısı olanar var boyle ulkeye boyle hakımler yakısıyor mlsf bunları denetleyen yok avukatı ıtırazı vs vs yıllar alıyor...

Su durumda facebook gruplarına girin ama peugeot ve citroen benzer motor kullanan tum gruplara girin fikir alısverısı yapın. kendı basımızın caresıne bakmak zorundayız. Eger ankaradaysanız guvenılır usta onerebılrıım, ben antalyadayım burada henuz yıllarımı gecırdıgım guvenılır usta bulamadım ancak ankraradan usta onerebılırım

• Üst motor toplayan kapakçıklar kimi kapsıyor ve hangi işlemleri yapıyorlar? Zaten tahminim aracın segman kırmış olabileceği yönünde, tabi açmadan bilinmez ama çok fazla işlem yapmadan da düzeltilebilir muhtemelen. Yine de silindir kapak contası,segman, belki aşınma varsa kurtarmayacaksa piston gömlek falan gerekebilir. Açılmışken supapların da kontrol edilmesi lazım.

• Ben de Antalya’dayım. Facebook gruplarına sorabilirim ama çok boş adam var oralarda, ve genelde modifiye gibi veya parça satışı gibi konular rağbet görüyor. Mazda, Subaru, lada gibi daha niş ve kullanıcı kitlesi daha olgun olan gruplardaki dayanışma pejo Citroen gruplarında pek olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 8 Aralık 2022; 10:41:54 >
  • imza atıp da kolu mu yorulacakmış? işyeri kağıdının iş emri diye bir hukuki belge türü yok.

Bunu söyleyen usta direkt dolandırıcıdır benim gözümde.

bence senin için en hayırlısı o arabayı o haliyle , satış sözleşmesine durumunu da yazarak satıp yerine başka bir otomobil almak olur.

• Bence her ne olursa olsun motoru üzerinde yaptırmayın.Motor indiği zaman tüm işçilik daha güzel daha sağla olur.Youtube kanallarındaki ustalara bakın.Adamlar tiger kayışı,manifold değişimi,egr,dbf iptali için bile motor indiriyorlar.Motor indirmek eski sanayi tabirindeki gibi adı büyük bir iş değil bence artık.Artık ustalar dar bölgeler olan yerlerde çalışmamamak için direk aracı lifte alıp motoru indiriyorlar.Artık lift,havalı,şarjlı somun sökme araçları vs yaygın olduğu için hemen motorun elektrik,su,takoz,aks bağlantılarını söküp şanzımanla beraber üstten söküp vinç kullanmadan motoru alttan sehpa üzerine indiriyorlar.Bu sayede motoru havalı tabanca ile saatler içinde tüm parçalarına ayırıyorlar.Zaten geri motor bloğu,üst kapak rektefiye gidip tamir edilip poşetlenerek geri geliyor.Geriye tekrar aynı yöntemle parçaları birleştirmek gerek kalıyor.

Bence doğru düzgün bir işiçilik istiyorsanız bu işi youtube kanallarında olduğu gibi sisteml,i bir şekilde yapan ustalara motor indirterek yaptırın derim.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

Ustayla ilgili yazdığınıza katılıyorum. Kaşe imza vurmayı kabul etmeyen ustaya eğer tanıdığım değilse iş yaptırmam. Kaşeyi kabul etmeyip bir yıl garanti veririm demesi direkt şüphe uyandırıyor. Sadece kaşe imza da değil, parayı elden vermemi de isteyecek muhtemelen. Yaptıracağım ustaya paranın tamamını bankadan eft şeklinde ve açıklama kısmına “motor işçiliği, rektifiye işçiliği, motor parça fiyatları” gibi bir açıklama yazarak banka üzerinden göndermemi kabul etmeyen ustaya da vermeyi düşünmüyorum.

Hiç uğraşmayıp aracı bu haliyle satmayı isterim ama başka bir arabam yok. Sıfır egea alacak param olsa satar geçerim. Şimdi bunu sattıktan sonra arabasız kalacağım, o durumda ikinci el düzgün bir araç bulabilmek için pek çok aracı gidip görmem gerekecek. Arabasız bu iş çok maliyetli ve zorlayıcı olur. Bu arabanın pek çok parçasını değiştirdim, huyunu suyunu biliyorum. Alacağım ikinci el aracın olası masrafları çok fazla çıkabilir. Yani elimin altında bunu sattıktan sonra bir süre idareten kullanabileceğim eski külüstürden de olsa bir araba olsa satılığa çıkarırım. O durumda ikinci el araç aramak ve ikinci el başka araç alana kadar idare etmek çok kolay olur. Bugün az biraz eli yüzü düzgün Tofaş Şahin dahi en aşağı 100 binden başlıyor. Kısa süreliğine idareten eski araba almak dahi problem şu piyasada. Böyle araçlara öyle bir parayı vermek istemiyorum.

Bir de zaten piyasası zayıf olan aracımı motoru kötü halde satmaya kalksam ya alınmaz, ya da gereğinden çok daha fazla öldürerek almak isteyecek ölücüler alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 8 Aralık 2022; 10:56:18 >

• Üst kapak taşlama, yenileme, subap külbütör gibi...

Ben aracıma subap ayarı yaptırdığım ustam yapıyordu.

Yani demek istediğim komprasyon testi yaptirirsaniz ve piston basınçları düzgün çıkarsa, üst kapak subap revizyonu ile durumu çok daha ucuza kurtarabilirsiniz.

• Külbütör kapağı contasını 4 gün önce değiştirdim, conta patlamıştı. Onu değiştirmek bir miktar fayda etti.

Motor yanma odasına ciddi ölçüde yağ giriyor, bujileri yağlıyor. Üst kapaktan daha aşağısına inme gereği kesin görünüyor. Muhtemelen segmanlar iyi sıyıramıyor. Kompresyon testi yaptırmadım ama motorun gidişi, marşı alması iyi değil kompresyon kaçağı muhakkak var. Kompresyon testini sorduğum hiçbir usta yapmıyor. Yağı kalınlaştırıp bujileri değiştirirsem kompresyonda artış ve yağ yakmada ciddi azalma olabilir. Denesem mi bilemedim.

• Bugün 40-45 diyen ocak ayında 60 diyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessRoad -- 8 Aralık 2022; 13:9:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biliyorum, kalın yağ koyup rektifiye ile uğraşmadan devam etmek ile rektifiye yaptırmak arasında bu sebeple kaldım. Dediğim gibi eylülde olsak kalın yağ koyup geçerdim, şimdi asgari ücret ve diğer ücretlere yapılacak zamdan sonra her şeyin fiyatı katlanacak. Bir an önce karar vermem gerekiyor.

• Antalya'daki isen yeni sanayide AB Otomotiv Ahmet ustaya uğra o zaman, eski Citroen başustası idi, 0542 378 16 46

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

Uğrayacağım, teşekkürler.

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Hocam Fiat Panda çok güzel bir tercih. 4*4 olanları çok hoşuma gidiyor. İyi günlerde kullanın.

• Profes124 kullanıcısına yanıt
    Ankara içi beni idare ediyor. Param yetseydi cross veya 4x4 versiyonu almak isterdim. 2 sene piyasalar oturana kadar beni götürsün yeter

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    4*4 olanı ben bayide incelediğimde 105 bin TL'ydi. Çok arada kalıp da araba almaktan vazgeçtim o dönem. Şimdi keşke diyorum .

• Profes124 kullanıcısına yanıt
    YouTube videoları var çok başarılı bir araç yapmışlar önüme düşeş gelirse hiç düşün meden alırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozelden mesaj at hocam guvenılır usta yazayım sana

• Siteye telefon numarası vermeden kayıt olduğum için özel mesaj atamıyorum, ama bana atılan mesajları görebiliyorum. Siz bana atarsanız mesajınızı görebilirim.

• Deli gibi yağ eksiltiyor araç sadece kapaktan bu kadar yağ kaybedemez segman sorunu var yani sadece üst kapak işlemi bı işe yaramaz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.