Şimdi Ara

Rektal Tuşe Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rektal Tuşe: Anüs ve Rektumun eldiven giyilip vazelin sürüldükten sonra parmakla yapılan muayenesi. Bu yöntemle bu bölgenin birçok hastalığı saptanır.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rektal Tuşe Nedir?

Rektal tuşe, doktorun rektumu (son bağırsağı) ve çevreleyen yapıları parmakla muayene ettiği bir tıbbi prosedürdür. Bu prosedür, çeşitli tıbbi durumları teşhis etmek ve tedavi etmek için kullanılır.

Rektal tuşe, hemoroid, fissür, fistül ve prostat sorunları gibi anorektal hastalıkları teşhis etmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, karın ağrısı, kabızlık ve ishal gibi sindirim sistemi sorunlarının kaynağını bulmak için kullanılabilir.

Rektal tuşe sırasında doktor, eline eldiven takar ve parmaklarını rektumdan içeri sokar. Doktor, rektumun duvarlarını, prostatı (erkeklerde) ve çevreleyen dokuları hissederek herhangi bir anormallik olup olmadığını kontrol eder.

Prosedür genellikle ağrısızdır, ancak bazı durumlarda hafif bir rahatsızlık hissedebilirsin. Doktor, rahatsızlığını en aza indirmek için seni rahat ettirmek için önlemler alacaktır.

Rektal tuşe hızlı ve nispeten kolay bir prosedürdür ve genellikle bir doktor muayenehanesinde veya hastanede yapılır. Prosedürün sonuçları doktoruna, herhangi bir tıbbi durum olup olmadığını belirlemesinde ve uygun tedaviyi önermesinde yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • garip olan nedir
  • Aynen.Garip olan ne?Bu muayene yapılırken izledim.Oradaki olayları kontrol etmek için yapılıyor.Gayette normal bir şey...

Üniversiteye giden biri böyle tıbbi olayları hayretle karşılıyorsa,cahil insanların halini siz düşünün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 3 Ekim 2009; 22:27:51 >
  • Arkadaş gastrit sanırım. Bana bundan bahsetti. O yüzden gitmiyor doktora. Ailesi ikna edemedi bir türlü. Sanırım ben de gitmezdim. İlk defa duydum böyle bir şey ve çok garip geldi.
  • Allah kimsenin başına muayenesi bu şekilde olan hastalık vermesin.
  • Kolonoskopiyi duysan aklını yitirirsin heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz

Arkadaş gastrit sanırım. Bana bundan bahsetti. O yüzden gitmiyor doktora. Ailesi ikna edemedi bir türlü. Sanırım ben de gitmezdim. İlk defa duydum böyle bir şey ve çok garip geldi.

gastrit mide hastalığıdır ağızdan sokulan bir kamera ile kesin olarak saptanır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.