Şimdi Ara

[REHBER] Steam oyunlarını daha ucuza getirmek (tamamiyle legal) [5. GÜNCELLEME]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
65
Favori
73.350
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba herkese böyle yeni bir bölümün açılması son derece faydalı olmuş gibi.Bugün sizlere kısaca farklı steam bölgelerini kullanarak ucuza getirmek hakkında bilgi vereceğim.


    Steam fiyatları neden her bölgede farklıdır?

    Steam fiyatları her bölgenin desteklediği para birimlerinden dolayı farklılaşabilir.Bir oyunu dolar euro veyahut sterlin cinsinden almak istediğinizde az da olsa ufak farklılıklar ortaya çıkabilmektedir.Ortaya çıkan bu farklılıklar genellikle yararlanılamayacak kadar azdır.Örnek vermek gerekirse;5 dolar olan bir oyun 4 euro ve 3 sterline satılıyorsa sterlin ile oyunu alırsanız 0.5 tl karınız olabilir.Lakin bu kar bizim için pek de yeterli olmayacaktır.

    Peki biz nasıl kar edeceğiz?

    İşte önemli konu burada ortaya çıkıyor.Bizim kullanacağımız yöntem steam bölge farklılıkları. Steam özellikle Rusya ve Brezilyada korsanın çok fazla olması sebebiyle yapımcı firmaların isteği ve bilgisi doğrultusunda oyunları çok daha ucuza vermektedir.Tabii ki bizim bu bölgeden hiç bir şekilde oyun almamız mümkün değildir.VPN , proxy gibi steamin pek sevmediği şeylerle oyun almayı başarsak bile rusyadan alınmış bir kredi kartı yada rusya tabanlı bir webmoney hesabına ihtiyacımız vardır.Ve bu oyunları aktifleştirdiğimizde hesabımızın kapatılma veya oyunların silinme olasılığı çok yüksektir.

    E o zaman nasıl alacağız?

    İşte bu konuda takas siteleri imdadımıza yetişiyor.Bu konudaki deneyimlerime dayanarak steamtrades.com ' u başlangıç için önerebilirim.Bu sitelerde Rus tüccarlar oyunları kendi bölgelerinden alıp size ucuza ( kar koyarak) satarlar.Genellikle paypal, webmoney , ya da tf2 - dota key kullanırlar.Hangisinin en efektif olduğunu birazdan açıklayacağım.


    Peki nedir bu steamtrades?

    Güzel bir soru.Steamtrades oyun takası için kurulmuş hepimizin bildiği steamgifts ile aynı kurucuya sahip bir site.Site sahibi tüccarların takas amacıyla konu açmasını sağlayacak ve güvenilir tüccarları belirleyecek bir feedback sistemine de sahipler.Bu sistemle alışveriş yaptığınız kişilere yorum yazabiliyorsunuz.Olumlu yorumlar kişinin güvenilirliğini arttırırken 1-2 den fazla olumsuz yorum varsa uzak durmanız yararınızadır.Steamtrades.com a üstteki sign in with steam linkinden girebilirsiniz.Merak etmeyin şifreniz ya da inventoryniz paylaşılmaz yanlızca facebookla bağlan linki gibi bu link de steam hesabınızı siteye bağlar.

    İyi güzel nelere dikkat etmeliyiz?

    Daha önce de söylediğim gibi mutlaka olumlu yorumları bol olan (50 üstü yeterli gibidir-karar size ait) kişilerle takas yapın.Mümkün olabildiğince key almayın alacaksanız da 200-300+ olumlu yorumu olan kişilerden alın çünkü sizin steamden anahtarları verdikten sonra adamın size vermeme ihtimali var.Bu ihtimali sıfıra düşürmek için steam üzerinden tradable gift(hediye) oyunlarla takas yapın.Olumsuz yorumu fazla olan kişilerden oyun almamaya çalışın.Piyasayı iyice araştırmadan oyun almayın ki boşuna fazla ödemeyin.Elinizde bulunan başka şeylerle az da olsa teklif yapın , kimin neye ihtiyacı olup olmadığı belli olmuyor.

    Ne kadar kar ederiz bu işten?

    Duruma göre değişir.Bazı oyunlar bizim bölgemizden bile pahalıyken ( cs:go indirimde 5.4 dolardı bizde 5.03 iken ) bazıları ise inanılmaz ucuz olabilir (euro truck simulator 5 dolardı bizde 10 dolar iken) genelde hepsi daha ucuzdur.Oyunları alırken daima tf2 veya dota 2 hazine anahtarları kullanın.Bu anahtarları nasıl alacağınızı daha sonra açıklayacağım.Anahtarları steam den trade atark oyunun giftable(hediye) bir kopyasıyla sıfır riskle takaslayabilirsiniz.


    Hangi oyun ne kadar peki?

    russian store

    yukarıdaki linkten bakabilirsiniz


    Peki oyunun karşılığı olacak keyleri nerden bulacağım?

    Keyleri elde etmenin çok yolu var.Oyunun içinde - team fortress 2 ve dota 2 dükkanından 2.49 dolara almak - birinci yolumuz.Bu yol gereksiz pahalı olduğundan tavsiye etmiyorum.İkinci yol ise Steam market ten almak.Burada keyler günün saatine ve piyasaya göre 2-2.2 dolar arasında takılıyorlar.Keylerin fiyatları yakınsa eğer dota keylerini tercih edin tüccarların gözünde dota 2 daha değerlidir.Üçüncü bir yol daha var bundan sonra bahsedeceğim.

    steam community market keyleri daha ucuza alabileceğiniz yer


    Peki neden key (hazine anahtarı) ?

    Keyler ruslar tarafından direk 55 rubleden paraya çevrilebilir.Bundan dolayı direk alırlar.Ayrıca tf2 ve dota 2 nin borsası keylere dayanır.key fiyatlarının düşüşü her şeyi değiştirir örneğin summer sale de 1.75 lere indiler ve her eşyanın fiyatında azalış oldu.Şuan gene kendilerini topladılar diyebiliriz.



    Niye bu kadar şeyle uğraşayım paramı bastırır alırım ?

    Kimsenin kafasına silah dayamıyoruz yol öğretiyoruz yanlızca.GTA COMPLETE ' i 5.5 dolara almak varken yol sizin tabiki 12.49 dolara almakta.


    3. yol demişti o ne?

    Keyleri(hazine anahtarlarını) insanlardan alabilirsiniz.Bu yolu tavsiye etmem çünkü paypal veya banka hesabına yapılan havaleler sizin sorumluluğunuzdadır.Kişiler size key vermeyebilir dolandırabilir vs vs. Çok güvendiğiniz kişiler olmadıkça bu yola girmeyin.Türklerin arasında da 3 TL ye key satanlar rusların arasında da 45-50 WMR (webmoney rublesi) satanlar vardır.Bu yolla keyler 1.5 dolarla 1.7 dolar arasına gelir lakin risk büyük olduğundan tavsiye etmem.



    Keyleri aldık oyunu bulduk hesaba yükledik banlanır mıyız?

    Çok güzel bir soru.Oyunu kendiniz rusya bölgesinden almazsanız (vpn , proxy ) BANLANMAZSINIZ. Steam hiç bir şekilde oyunlarınızı silmez veya sizin hesabınızı kapatmaz.Bunu söyleyenler ordan burdan duyduğu şehir efsanelerini söyleyen insanlardır.Steam marketten key alıp birine keyle ödeme yapıp aldığınız oyundan dolayı ban yemezsiniz oyununuz silinmez.Silinirse gelin ben size kendi hesabımı vereceğim.

    Peki kafamız karıştı bu ban olayını kimlere atıyorlar?

    Çalıntı hazine anahtarlarıyla oyun alırsanız ya da vpn ile oyun eklerseniz oyununuz silinebilir.Markette satılan keyler çalıntı bile olsalar sizden geri alınmaz alınsa bile parası iade edilir steam tarafından.Ayrıca key çalma gibi bir olay uzun süredir söz konusu değil yoğun steam önlemlerinden dolayı.



    Son olarak;

    Steamtrades dışında pek çok takas sitesini kullanabilirsiniz.
    Steam in takas modülü dışında takas yapmazsanız hesabınızda bir sıkıntı yaşamazsınız.En az gamersgate amazon kadar güvenilir biçimde takılırsınız.
    Daima gift alın key verin macera aramayın.
    Elinizdeki hediye kuponu kart gibi şeylerle de oyun alabilirsiniz takasla.
    En ucuz fiyata bulmak için bol bol teklif yapın direk kişinin istediği fiyata atlamayın.
    Ve son olarak steamtrades de daima güvenilir kişilerden ürün alın.Ayrıca siz de dürüst olun ki istediklerinizi rahatça bulabilesiniz.

    Steamtrades sözlüğü:

    [H] elimde var demektir.Birinde bir şey varsa kullanır. (have)
    [W] istiyorum demektir.Elinizde varsa teklif edebilirsiniz.(want)
    BUMP konunuzu yukarı taşır. (bring up my post)
    Replies konunuza yazılan mesajları gösterir.
    New topic satacak bir şeyiniz varsa konu açabilirsiniz.
    SYNC ACCOUNT hesabınızdaki (steam) oyunları senkronize eder.

    Güncelleme 1 :

    Peki oyunları alırken neleri kontrol etmeliyim?

    Steam belli oyun yapımcılarıyla anlaşmalı olduğundan bölgesel kullanıcıların bu ooyunları satmasına izin vermeyebiliyor.Örnek vermek gerekirse Tomb Raider (yenisi) bizde 13 dolar iken Rusya mağazasında yanlızca 150 rubleydi indirimlerde(4.5 usd)Bunu fırsat bilen satıcılar inanılmaz para kazanabilirlerdi fakat Tomb Raider giftable değildi yani alırsanız hesabınız için alabiliyordunuz.Bu sebepten dolayı kimse bu oyunu satamadı biz de 4.5 dolara tomb raider oynayamadık:( Bu sebepten ötürü oyun alırken paketlerde mutlaka ROW yazısına dikkat edin.Mesela CS:collection ROW version yazısı var ise bu oyun dünyanın her yerinde oynanabilir aktifleşebilir.Genellikle tüm rus tüccarlar ROW oyunları satarlar fakat arada şeref yoksunları çıkabiliyor.

    Yani RU bölge oyun alırsak oynayamayacağız?

    Evet oynayamazsınız.Aktifleştirseniz bile sizi RU serverlara yönlendirir.Bu tarz oyunların altında turuncu bir uyarıyla ( This game can only be activated in Tajikistan,ukraine,russia .... ) şeklinde bir ibare vardır.Alacağınız oyunu almadan mutlaka kontrol edin yukarıdaki steam rusya dükkanından.Ayrıca bazı oyunların normalleri kilitli olmasına rağmen collectionları bize açıktır ( mesela tomb raider collection) ve işin komik tarafı oyunun collectionu bile 9 dolardı bizim normalimizden 3 dolar collectionumuzdan 21 dolar daha ucuz.

    Yani araştırmadan oyun almayalım diyorsun?

    Evet.Mutlaka oyunun rusya dükkandaki fiyatına turuncu yazılı uyarılara bakın.Full paket ve ultimate edition oyunlar için hangi dlcler çalışıyor diye google'dan bakın.Oyunu alırken ROW yazısına dikkat edin yoksa bile rusya dükkandan turuncu yazıları kontrol edin ( her turuncu yazı kilitli manasına gelmez bazıları sadece windows 7 desteğinin olmadığını söyleyebiliyor dikkatli çevirin yani) )

    Bu steamtrades deki ref nedir yenir mi içilir mi?

    Ref = refined metal yani arındırılmış metal team fortress 2 oyununda key(hazine anahtarından) sonra önemli bir piyasa ürünüdür.Sabit olarak 1 KEY = 5.66 REF 'dir.Tf2outpost sitesinde pek çok alım satım yapan adam refinedi 5.33 den vermekte 5.66 dan almaktadır.Sıkışmasına göre 5.66 dan da alabilmektedir.Yani özetle refined bir para birimi gibidir keyleri daha çok parçalamaya yarar.Mesela adam 1.5 key derse keyi nasıl bölerim diye düşünmeyeceksiniz refineda çevirip böleceksiniz.

    Örnek senaryo:

    2 keyim var lakin adam 1.5 istiyor napacaz bu keyi?

    tf2 outpostta bir tücccardan 1 keye karşılık 5.33 metal alın.Adama takasta 1 key 2.33 metal verin kabul eder genelde.

    Peki 0.33 refined nasıl oluyor?

    Tf 2 de tüm metaller daha alta doğru parçalanabilir.Değişimleri altta yazacağım.

    1 key = 5.66 Refined -------- (bu kur düzenli değişir artıp azalabilir euro/dolar paritesi gibi)
    1 refined=3 reclaimed
    1 reclaimed=0.33 refined
    1 reclimed=3 scrap
    1 scrap = 0.33 reclaimed

    Kırmızı olan hariç diğer kurlar değişmez hiç bir zaman daha altına almayın herkes bu kuru uygular ve HİÇ BİR şekilde kırmızı hariç kurlar değişmez.



    Ek olarak kafanıza takılan bir şey varsa 7/24 çevrimiçiyim ekleyip sorabilirsiniz dh den geldiğiniz söylerseniz daha çok ciddiye alırım dotadan dolayı çok gereksiz kişiler ekleyebiliyor.
    Profil linkim:profilim



    Güncelleme 2 :

    Bir soru üzerine şu cevabımı burda paylaşma gereği duydum sanırım faydalı olacaktır.

    Arkadaşın affına sığınaraktan soruyu yazıyorum soru şuydu;

    -Steam benim aldığım tüccara kaç para verdiğimi öğrenebilir mi?

    -Vpn ile girip oyunu başka hesapta alıp kendi hesabımıza atabilir miyiz?


    Cevaplar:

    Vpn kullanmanız bir şey değiştirmez oyunu adamdan da alsanız kendiniz de alsanız izi sürülür.Mesela bende tanesi 5 tl eden 26 oyun içi eşya (kurye) ve tanesi 220 tl eden 1 kurye var.Yedek hesabımda bunların dışında 400-500 lirayı geçen key mevcut piyasadan aldığım.Bu kuryeler, keyler kısaca steamdeki her şey bir unique id ye sahipler(özel bir pin gibi düşünün) bu kod sayesinde kuryenin tüm sahipleri kime ilk kez çıktığı kimin kime sattığı her şey gözükür.Bu sebepten ötürü bu kuryeyi biri çalarsa steamin bana vermesi 2-3 gün sürer hepi topu.


    Bunu neden anlattın diyeceksiniz sebebi şu: siz bir oyun alırsanız fake hesabınızdan steam bu oyunun rus regiondan vpn ile alındığını anlar.ve diyelim küçük bir işaret koyar bu oyunun id sine(gift olduğundan envanterinizde kalır)

    Siz öbür hesaba atıp aktifleştirince ve iki hesabınızın da aynı ip den alındığını anlayınca iki hesabı da kapatırlar.


    Bu bir senaryo tabiki steam tüm vpn leri izlemeyebilir sizin vpn kimlik bilgisi paylaşmayanlardandır rusyadan alınmış bir kredi kartı bulursunuz(bizimkiler çalışmıyor) webmoney i ruble yapar rus vpn den alırsınız vs vs bunca emeğin sonucu alıp güzelce oynarsınız steam de bir şey yapmaz bu da mümkün tabiki


    Ama bu kadar masrafa , kk bilgilerinizin o vpn den çalınması riskine(sanal kart daha temiz duruyor bu durumda ama rusyadan alınmış bir sanal kart bulmanız zor olabilir) oyunun silinip hesabınızın kapatılması riskine rağmen siz almayı düşünüyorsanız evet alabilirsiniz bir sıkıntı yok.Bu riskler göz önünde alındığında tüccarlardan almanız daha mantıklı tabiki.

    Son olarak; hayır öğrenemez.ödeme steami bağlamaz nakit para verirseniz.Satıcı size mal vermezse bu onun insiyatifindedir bu risk de mevcut.Steam üzerinden key ile alırsanız steam bilemez.Tek bildiği 5 hazine anahtarına bunun verildiği olur ki bu steamin umurunda bile olmaz günde milyonlarca takas oluyor.



    Güncelleme 3 :

    Rus satıcıdan oyunu aldık diyelim bu adamın karı ne ve steam bu işe bir yaptırım uygulamıyor mu?

    Marketteki satış limiti olayı gibi ( ki sanırım burda doğru seçeneği seçersek devam edebiliyormuşuz) steamde oyun alımında da limit vardır.Kredi kartı eklendiğinde marketin 1 hafta yasaklanması oyun alırken bazen hata olması gibi, bunlar steamin alıcıları korumak için yaptığı olaylar.Satıcıların ise öğrendiğim kadarıyla ( bana satan rus kardeşimiz söyledi) bir limitleri var.(bu arkadaşta sırf 6 sayfa summer sale kartı vardı 10 dolar 1 kart ; 1 sayfa 25 kart siz düşünün kaç dolarlık satış yapmış ki bunun öncesi de var summer saleden sonra bana bir sürü şey sattı bu adam )Yani özetle bir limit var kullanıcıların oyun almasında fakat bu limit anladığım kadarıyla çok uçlarda bir rakam normal bir kullanıcının buna ulaşması zor.Ayrıca bu limit yanlızca rusya bölgesinde veya oyun sattığı tespit edilen kişilerde ya da oyun hediye etmede de olabilir.Çünkü bu eleman hep gift satın alıyordu kendi hesabında toplasanız 100 oyun vardı.

    Yani özetle steam yaptırım uyguluyor fakat bunun limiti nedir veya yanlızca hediye satın alınan ürünleri abartınca mı oluyor bundan emin değilim.Bu yaptırım bizi ilgilendirmiyor yanlızca satan kişinin oyun satım ve alım hakkını elinden alıyorlar bizle bir alakası yok yani.

    Karı ne diyenlere 6*25*0,35 bu adamin sirf summer saleden kartlaran yaptigi kar.4 packlerde kendine bedava gelen oyunlari ( rusyada worms 1 pack 124 rubleyken 4 pack 260 rubleydi yani adam kalan 3 kopyayi satsa 5-6 dolar kara geciyor ustune kendine bir oyun da fazladan kaliyordu ) ve aradaki 4-5 rublelik farklardan kalan karları sayarsanız adamlar 2 hafta oyun satarak en az 200-300 TL kaldırıyor bu işten hiç risk almadan



    Güncelleme 4 :



    EK YOL :

    Pek çok arkadaşın soruları üzerine ek bir yöntem belirtiyorum.Bu yöntemi tecrübeli değilseniz , internetten alışverişle haşır neşir olmadıysanız , ve ben uğraşamam diyorsanız KULLANMAMANIZI öneririm.Kullandığınızda oluşabilecek sonuçlardan beni sorumlu tutmayayın.Unutmayın ki steam takas sistemi dışında yapılan işlemler kullanıcıların kendi arasındaki şahsi güven meselesidir.Bir kullanıcı sizi dolandırırsa bunun sorumlusu ben ya da burda yazanlar değildir.Dolandırılmayacağınız kullanıcılarla iletişim kurmanızı tavsiye ederim.


    Peki nedir bu ek yöntem?

    Steam satışı yapan pek çok rus kullanıcısı oyun almak için webmoney kullanır.Webmoney nedir yenilir içilir mi bunu google a sorup öğrenebilirsiniz sayfalarca yazıyor.Ama kısaca bahsedecek olursak webmoney sizin para aktarmanızı / almanızı sağlayan bir hesap biçimidir.Paypala benzer diyebiliriz daha çok slav ülkelerinde yaygındır kullanımı.Qiwi gibi bu sistemde de ( qiwi diğer bir yöntem fakat sitesi rusça alması zor ve çok benzer olduğundan - qiwi nin arkasında visa vardır bu arada bildiğimiz visa - ) bir kaç problem var bizi ilgilendiren. Bu problemleri özetlersek;

    1) webmoney paypal gibi alıcıyı korumaz.
    2) webmoneyde dolandırılırsanız(birine para atarsanız adam oyunu vermezse steamden) itiraz etme şansınız yoktur.Etseniz bile kimsenin webmoney ( ya da kısaca wm ) den geri para aldığını duymadım henüz.
    3) ruslar webmoneyin hastasıdır.çünkü webmoneyle direkt kredi kartsız oyun alabilirsiniz.Kimse size itiraz edemez.satıcının kafası ağrımaz.ve WMR ( yani ruble ) destekler bu sebepten dolayı paypaldaki gibi trilyon tane komisyon ve angaryadan kurtulurlar.



    Evet bunları söyledikten ve yukarıda uyardıktan sonra bu iş nasıl oluyor onu anlatayım.Web money de iki tip ( bizim kullanacağımız en azından ) bakiyemiz olmalı.Hesabımızı açıyoruz ve bir wallet yaratılıyor bizim için. Bu yaratılan wallet WMZ cinsinden yani dolar para birimli.Yani özetle 10 WMZ dersek bu 10 dolar demek

    İkinci adım olarak bir WMR yani ruble cüzdanı yaratıyoruz.Paypaldaki gibi artık WMZ lerimizi WMR ye dönüştürebiliriz.

    Üçüncü adım olarak Türkiyeden bir WMZ satıcısı buluyoruz(herkes WMZ satar neden olduğunu sormayın türk olup WMR satan kişiye rastlamadım nedense).Bu kişiyi nerden buluruz diye soruyorsanız google a webmoney alım yazın ve güvenilir siteleri araştırın.Özel mesajdan isim verebilirim, ayrıca genelde en çok wmz satımı 1 sene önce hacklenen ve türkiyedeki webmasterların takıldığı bir forumda oluyor reklam olmasın diye burda yazmıyorum.

    Dördüncü adım Z321321312 şeklindeki WMZ cüzdan no muzu WMZ satan adama bir şekilde ödedikten sonra veriyoruz.(WMZ satan kişi sizden ödemeyi aldıktan sonra kaçabilir bu konuda mutlaka güvenilir birini / siteyi / kurumu kullanın)-(ödemeleri pek çok şekilde yapabilirsiniz banka havalesi, paypal vs)

    Beşinci adım gelen WMZ yi WMR ye çeviriyoruz ( 1 WMZ = yaklaşık 31-34 wmr arasi takiliyor su siralar )

    Altıncı adım WMR cüzdanımızdan rus bir satıcıya belli bir komisyon önerip ücreti ödüyoruz ( nasıl oluyor bu derseniz oyun 150 rubleyse yüzde 5-10 birşeyler ekleyip ödüyoruz kişinin cüzdan no suna )

    Yedinci adım bir sıkntı olmazsa rus bizim için hediye olan oyunu alıyor ve bize veriyor steamden.Hem o kazanıyor hem biz.
    (mutlaka güvenilir bir rus bulun.yoksa kiev otobüsünde hikayesi geçen ve sabah uyanıpta telefonunu bulamayan adam gibi olursunuz )

    Rus tüccarı nerden bulacağım derseniz steamtrades ten yüksek reputationlu ( satışlı ) birini bulun ve ekleyip anlaşın.Anlaşmadan WMZ almayın.

    WMZ alımında şu anki güncel kur 2.1 TL alım 1.9 TL satım . Bunu göz önünde bulundurun aldığınız şey dolarla aynı kurda değil l ve bu konuda da her şeyde olduğu gibi bu komisyoncu adamlardan almak zorundasınız.Yani 1 WMZ size 2.1 TL ye patlıyor ya da başka bir değişle 1 WMZ 33 WMR ise 33 ruble 2.1 tl oluyor normalde 1.95 olması gerekirken.Ama kredi kartı ödemelerinde de banka kur farkı bindirdiği için (1 dolar 2.03 tl borsalar kapalıyken 1.97 tl borsalar açıkken ) yüzde 3-4 zararımız oluyor bu işten.Keylerden kat kat daha iyi.

    Adım adım tane tane anlattım.Bir sıkıntınız olursa bana sorabilirsiniz başlık altından.Tekrar belirtiyorum bu işlemlerden mesuliyet kabul etmiyorum.Olacaklardan siz sorumlusunuz.Daha fazla ödeseniz bile hazine anahtarlarını tercih etmenizi öneririm.


    Güncelleme 5 :

    Pek bir güncelleme değil ama daha çok ipucu olacak bir konu bu pek çok insan için.Eğer indirimdeki bir oyunu ( bizim store daki ) daha ucuza almak istiyorsanız tf2 hazine anahtarı karşılığında ruslardan alın.Örnek olması açısından 25 dolarlık bir oyunu rus satıcılardan 7 anahtara rahatlıkla alırsınız.özetle 11 dolar gibi bir karınız olur.Elinizi çabuk tutup indirim dönemi bitmeden alırsanız indirim döneminde tüm rus satıcılar rekabet yapacağından alacağınız oyunu indirimsiz fiyatından çok çok daha ucuza alırsınız.(çok fazla rus ilan açtığından komisyon ve kar marjlari yüzde 5-8 seviyesine kadar düşüyor adamların ) Özetle bir oyun indirimdeyse tf2 keylerle indirim bitmeden alırsanız karınız büyük olur.





    ÇOK soruldu ekliyorum.Size uygun fiyattan key temin edebilirim elimi ayağımı çekiyorum steam işlerinden.Sorularınızı pm atın gene de cevaplamaya çalışırım.Lütfen reklam olarak algılamayın konuda yazılan kurlar bayağı eski yeni kurlara göre key satış konusu açtım.

    KONUM burada buradan uygun fiyatlı key alabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



    DarthPennywise bu mesajı paylaştı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JichaelMackson

    Bu mesaj silindi.
    Tebrik ederim, güzel bir rehber olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sherphus

    Çok açıklayıcı olmuş fazla bilgim olmamasına rağmen peki orada para birimi py6 anladığım kadarıyla rusya rublesi değil bir py6 yaklaşık kaç kuruş ediyor?

    hocam 1 ruble bayagi kucuk o yuzden soyle ornekliyeyim 100 ruble 3 dolar 6 tl ona gore oran orantilayin siz. 0.06 tl yani

    py6 ruble evet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chaos7

    Tebrik ederim, güzel bir rehber olmuş.

    teşekkürler , konu ilerledikçe daha güzel rehberler hazırlayacağım inşallah şimdilik bu kadar yapabildik
  • güzel olmuş, tf2outpost sitesini kullanıyorum genelde steamtrades karışık geliyor biraz. merak ettiğim, ref olayı ne? pazarda satılamayan bir eşya sanırım
  • Herseyi anladim fakat , neden DotA 2 veya TF2 keyleri kullaniyoruz kullanmamizdaki amac nedir? Zaten oyunlarin parasini verip almiyormuyuz ustune birde neden key veriyoruz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Senātus

    Herseyi anladim fakat , neden DotA 2 veya TF2 keyleri kullaniyoruz kullanmamizdaki amac nedir? Zaten oyunlarin parasini verip almiyormuyuz ustune birde neden key veriyoruz?

    para vermiyorsun. daha ucuza alan kişilerden key karşılığı oyunu alıyorsun. ilk mesajda örnek verilmiş ets2 bizde 10 dolarken rusyada 5 dolardı. sen bunu 3 keye takasla alıyorsun, 1 key 1.9 falandı indirim zamanı

    Şu an darksiders 2 biz de 10 dolar rusyada 5 dolar. 3 keye alabilirsin bunu 6.6 dolara gelir sana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 26 Temmuz 2013; 3:53:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -b0Ni

    güzel olmuş, tf2outpost sitesini kullanıyorum genelde steamtrades karışık geliyor biraz. merak ettiğim, ref olayı ne? pazarda satılamayan bir eşya sanırım

    hocam ref = refined metal tf2 de bir eşyadır.


    5.66 ref = 1 key e karşılık gelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bordo_BERE

    quote:

    Orijinalden alıntı: -b0Ni

    güzel olmuş, tf2outpost sitesini kullanıyorum genelde steamtrades karışık geliyor biraz. merak ettiğim, ref olayı ne? pazarda satılamayan bir eşya sanırım

    hocam ref = refined metal tf2 de bir eşyadır.


    5.66 ref = 1 key e karşılık gelir

    Onu biliyorum da pazari yapilmiyor mu bunun? Takasta key+ref isteyenler oluyor da pazarda yok sanirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b0Ni

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bordo_BERE

    quote:

    Orijinalden alıntı: -b0Ni

    güzel olmuş, tf2outpost sitesini kullanıyorum genelde steamtrades karışık geliyor biraz. merak ettiğim, ref olayı ne? pazarda satılamayan bir eşya sanırım

    hocam ref = refined metal tf2 de bir eşyadır.


    5.66 ref = 1 key e karşılık gelir

    Onu biliyorum da pazari yapilmiyor mu bunun? Takasta key+ref isteyenler oluyor da pazarda yok sanirim

    Alıntıları Göster
    benim standart yöntemim bu yöntemle ne oyunlar ne oyun içi içerikler kazandım hatta işin ticari boyutunu geliştirip bilgisayarıma ekran kartı mouse joystick seti gibi donanımsal ürünler bile aldım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangroo

    benim standart yöntemim bu yöntemle ne oyunlar ne oyun içi içerikler kazandım hatta işin ticari boyutunu geliştirip bilgisayarıma ekran kartı mouse joystick seti gibi donanımsal ürünler bile aldım

    Alıntıları Göster
    Benim durum biraz karışık. Call of Duty Modern Warfare 3 yeni çıktığı zamanlar oyunu çekilişle kazanmıştım. Key Rusya'ya ait olduğu için VPN ile Rusya sunucusuna bağlanıp oyunu aktif etmemi söylemişlerdi ve öyle de yaptım. Oyunu oynadım, şu ana kadar herhangi bir banlanma durumuyla karşılaşmadım. Ayrıca Steam hesabım oyunlarla dolu. Sırf MW3 yüzünden hesabım kapatılırsa haksız yere kapatılmış olur çünkü key bana ulaştığında böyle bir şeyden haberim yoktu. Bu yüzden MW3 bilgisayarımda kurulu değil. Key Rusya'dan alınmış olsa ama VPN ile Türkiye'den aktif edilmiş olsa bir sorun teşkil edecek mi? Çünkü bildiğim kadarıyla bana gönderilmiş olan Key Rus biri tarafından gönderildi. Bütün hesap giderse çok kötü olur. Durumu Steam'e bildirip oyunu hesabımdan kaldırmalarını söylesem bir faydası olur mu sizce?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aang67

    Benim durum biraz karışık. Call of Duty Modern Warfare 3 yeni çıktığı zamanlar oyunu çekilişle kazanmıştım. Key Rusya'ya ait olduğu için VPN ile Rusya sunucusuna bağlanıp oyunu aktif etmemi söylemişlerdi ve öyle de yaptım. Oyunu oynadım, şu ana kadar herhangi bir banlanma durumuyla karşılaşmadım. Ayrıca Steam hesabım oyunlarla dolu. Sırf MW3 yüzünden hesabım kapatılırsa haksız yere kapatılmış olur çünkü key bana ulaştığında böyle bir şeyden haberim yoktu. Bu yüzden MW3 bilgisayarımda kurulu değil. Key Rusya'dan alınmış olsa ama VPN ile Türkiye'den aktif edilmiş olsa bir sorun teşkil edecek mi? Çünkü bildiğim kadarıyla bana gönderilmiş olan Key Rus biri tarafından gönderildi. Bütün hesap giderse çok kötü olur. Durumu Steam'e bildirip oyunu hesabımdan kaldırmalarını söylesem bir faydası olur mu sizce?

    Bence hiç dokunma.Hadi MW3 rus keyli hesapları banlıyoruz deseler on binlerce hesap banlamaları gerekir buna da hakları yok.Çok çok keyler hesabımızdan silinir ama böyle bişeye ihtimal vermiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -b0Ni


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bordo_BERE

    quote:

    Orijinalden alıntı: -b0Ni

    güzel olmuş, tf2outpost sitesini kullanıyorum genelde steamtrades karışık geliyor biraz. merak ettiğim, ref olayı ne? pazarda satılamayan bir eşya sanırım

    hocam ref = refined metal tf2 de bir eşyadır.


    5.66 ref = 1 key e karşılık gelir

    Onu biliyorum da pazari yapilmiyor mu bunun? Takasta key+ref isteyenler oluyor da pazarda yok sanirim

    hocam keyleri refined e çeviren adamlar var alırken 5.66 satarken 5.33 den. Bu şekilde kar ediyorlar.Siz de oyun alırken mesela adam 1 key 3 ref derse 1.55 key vermiş oluyorsunuz kalan refleri başka oyun alırken kullanabiliyorsunuz.Ref olayını ekleyeyim ben konuya son madde olarak region locklarla birlikte




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangroo

    benim standart yöntemim bu yöntemle ne oyunlar ne oyun içi içerikler kazandım hatta işin ticari boyutunu geliştirip bilgisayarıma ekran kartı mouse joystick seti gibi donanımsal ürünler bile aldım

    arkadaş listesinde kıdemli varmış da haberimiz yokmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bordo_BERE

    quote:

    Orijinalden alıntı: kangroo

    benim standart yöntemim bu yöntemle ne oyunlar ne oyun içi içerikler kazandım hatta işin ticari boyutunu geliştirip bilgisayarıma ekran kartı mouse joystick seti gibi donanımsal ürünler bile aldım

    arkadaş listesinde kıdemli varmış da haberimiz yokmuş

    Alıntıları Göster
    ufak tefek oyunlar harici bir çok oyun alımını ben de bu yöntem ile yapıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saintroyo

    ufak tefek oyunlar harici bir çok oyun alımını ben de bu yöntem ile yapıyorum.

    hocam oldukça kar ediyorsunuz bu sebepten dolayı herkese tavsiye ediyorum buradaki yöntemleri.

    EK olarak: Konu güncellendi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hükümran

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aang67

    Benim durum biraz karışık. Call of Duty Modern Warfare 3 yeni çıktığı zamanlar oyunu çekilişle kazanmıştım. Key Rusya'ya ait olduğu için VPN ile Rusya sunucusuna bağlanıp oyunu aktif etmemi söylemişlerdi ve öyle de yaptım. Oyunu oynadım, şu ana kadar herhangi bir banlanma durumuyla karşılaşmadım. Ayrıca Steam hesabım oyunlarla dolu. Sırf MW3 yüzünden hesabım kapatılırsa haksız yere kapatılmış olur çünkü key bana ulaştığında böyle bir şeyden haberim yoktu. Bu yüzden MW3 bilgisayarımda kurulu değil. Key Rusya'dan alınmış olsa ama VPN ile Türkiye'den aktif edilmiş olsa bir sorun teşkil edecek mi? Çünkü bildiğim kadarıyla bana gönderilmiş olan Key Rus biri tarafından gönderildi. Bütün hesap giderse çok kötü olur. Durumu Steam'e bildirip oyunu hesabımdan kaldırmalarını söylesem bir faydası olur mu sizce?

    Bence hiç dokunma.Hadi MW3 rus keyli hesapları banlıyoruz deseler on binlerce hesap banlamaları gerekir buna da hakları yok.Çok çok keyler hesabımızdan silinir ama böyle bişeye ihtimal vermiyorum.

    Yani oyunu oynamaya devam etsem de birşey olmayacağını mı söylüyorsunuz? Ben en iyisi oynamayayım ki hesabı riske atmayayım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aang67

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hükümran

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aang67

    Benim durum biraz karışık. Call of Duty Modern Warfare 3 yeni çıktığı zamanlar oyunu çekilişle kazanmıştım. Key Rusya'ya ait olduğu için VPN ile Rusya sunucusuna bağlanıp oyunu aktif etmemi söylemişlerdi ve öyle de yaptım. Oyunu oynadım, şu ana kadar herhangi bir banlanma durumuyla karşılaşmadım. Ayrıca Steam hesabım oyunlarla dolu. Sırf MW3 yüzünden hesabım kapatılırsa haksız yere kapatılmış olur çünkü key bana ulaştığında böyle bir şeyden haberim yoktu. Bu yüzden MW3 bilgisayarımda kurulu değil. Key Rusya'dan alınmış olsa ama VPN ile Türkiye'den aktif edilmiş olsa bir sorun teşkil edecek mi? Çünkü bildiğim kadarıyla bana gönderilmiş olan Key Rus biri tarafından gönderildi. Bütün hesap giderse çok kötü olur. Durumu Steam'e bildirip oyunu hesabımdan kaldırmalarını söylesem bir faydası olur mu sizce?

    Bence hiç dokunma.Hadi MW3 rus keyli hesapları banlıyoruz deseler on binlerce hesap banlamaları gerekir buna da hakları yok.Çok çok keyler hesabımızdan silinir ama böyle bişeye ihtimal vermiyorum.

    Yani oyunu oynamaya devam etsem de birşey olmayacağını mı söylüyorsunuz? Ben en iyisi oynamayayım ki hesabı riske atmayayım.

    Alıntıları Göster
    quote:

    1 key = 5.66 Refined -------- (bu kur düzenli değişir artıp azalabilir euro/dolar paritesi gibi)
    1 refined=3 reclaimed
    1 reclaimed=0.33 refined
    1 reclimed=3 scrap
    1 scrap = 0.33 reclaimed

    Kırmızı olan hariç diğer kurlar değişmez hiç bir zaman daha altına almayın herkes bu kuru uygular ve HİÇ BİR şekilde kırmızı hariç kurlar değişmez.


    Vay be olaya bak steam borsası kurmuş adamlar haberimiz yok




  • Hocam bile yontemi bizle paylatigin icin cok tesekkurler kesinlikle cok kâr getiren bir olaya benziyor , kullanmaya baslicam en kisa zamanda.

    Merak ettigim birseydaha var key dedikleriniz Steam pazarinda satiliyormu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Senātus

    Hocam bile yontemi bizle paylatigin icin cok tesekkurler kesinlikle cok kâr getiren bir olaya benziyor , kullanmaya baslicam en kisa zamanda.

    Merak ettigim birseydaha var key dedikleriniz Steam pazarinda satiliyormu?

    evet steam marketplace yani steam pazarda 2-2.2 dolar arasına bulabilirsiniz keyleri.Suan steam indirimleri bittiginden duzgun fiyatlar yakalamaniz zor fakat steam flash sale lerde guzel fiyatlar gelebiliyor mesela red alert 3 suan 79 py6 yani 3 dolar civarı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.