Şimdi Ara

Kazakistan'nın şehir dışı yerleşimlerde kullanılan FTTH sistemin iç detayları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Kazakistan"da uzun süre ikamet etmekteyim. Yakın zamanda buradaki bazı binalara FTTH yani eve kadar fiber altyapısını çektiler ve anlık olarak paketlerde 500 mbit indirme + yükleme olarak hizmet veriyorlar. Bununla birlikte kullandıkları Bask kutusu dış ortam ve iç ortamdaki düzen çok ilgimi çektiği için ile sizinde ilginizi çekeceğini düşündüğüm için konu açmak istedim ) Alt kısımda görsellere ulaşabilirsiniz.

Pasif Fiber Saha Dolabı ;

Kazakistan"nın şehir dışı yerleşimlerde kullanılan FTTH sistemin iç detayları

Dış Ortam Fiber Geçiş Boruları ;

Ara Geçiş Kutusu ;

İç bina Kutu Ünitesi ;

Dolap içerisindeki Sc sc olan Fiber splitter bağlantıları ;

Ana Fiber kaynak ek kısmı ;

Bina içerisindeki geçiş borusu Fiber bask dolabına giden yani ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 28 Temmuz 2022; 13:24:21 >

• Merhaba, fiyatlar konusunda da bilgi verir misiniz. Taahhüt vs var mı mesela?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba konu için çok teşekkür ederiz, gerçekten harika fotoğraflar. Bir de santral binası fotoğrafları olsa ne güzel olurmuş. Kazakistan"nın şehir dışı yerleşimlerde kullanılan FTTH sistemin iç detayları 

Hatta belki baz istasyonları fotoğrafları da çekersiniz. Kazakistan"nın şehir dışı yerleşimlerde kullanılan FTTH sistemin iç detayları  @Ö1f1 @sis651

Ancak bina dışında anladım da içinde neden demir boru tercih etmişler kabloyu geçirmek için onu anlamadım. Normalde bina içinde spiral boru iş görüyor gayet. Oralarda demir mi ucuz yoksa spiral boruya göre? Kazakistan"nın şehir dışı yerleşimlerde kullanılan FTTH sistemin iç detayları 

• Fiyatları bunlar(mış).

En baştaki paketin fiyatı 300 TL. 500 mbps internet ve yanında tv ve telefon var. 3 yıl taahhütlü ve 1 telefon hattı ile beraber 1000 dk ve sınırsız internet veriyor anladığım kadarıyla. Yanına yıldız işareti koymuş sanırım bir kotadan sonra hız düşümü var.

• Her şey bir arada, üstelik içerikler iyi gayet. Ancak tv hizmetinde neler var acaba içerik olarak?

• Hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Vodafone'un kablosu da bina içine kadar demir kanal içinden geliyor bende. TT ise kara kablo asıp duvarlara, sonra da Vodafone'un kanalını kullanarak girmiş. Bina içi ise Allah'a emanet. :)

Kazaklar biraz Rus mantığı sağlam yapıyor belki işi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kazakistan"nın şehir dışı yerleşimlerde kullanılan FTTH sistemin iç detayları Anladım hocam.

Kazakistan'da yaşamadığım için detayını bilmiyorum. İçinde 142 tane kanal varmış. Film belgesel kanalları var sanırım. Google çeviri ile baktım.

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

İyiymiş hocam. Kazakistan"nın şehir dışı yerleşimlerde kullanılan FTTH sistemin iç detayları 

Güzel bir konu, ilginç ve sevindirici.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar kusura bakmayın yoğunluktan dolayı pek konuya mesaj yazamadım paketler konusunda açıklık getireyim. Resmi paylaşan arkadaşa çok teşekkür ederim.

Öncelikle 3 yıllık taahütnamede fiyatta güzel bir indirim yapılıyor ve herhangi cihaz kira bedeli alınmıyor. Ancak bu fiyat bazı bölgelerde fiber altyapı olmadığı için adsl ve fiber aynı ücret kapsamında oluyor ve adsl üzerinde 8 mbit veya 16 mbit olarak ve Fiber Olarak FTTH"de ise 500 Mbit yükleme ve indirme olarak bölgesel olarak değişiyor. Adsl olarak ping değerlerini konu altında paylaşırım.

İp olarak dinamik ip veriliyor. CGN dahil değil bazı bölgelerde İpv6 olarak hizmet olarak aktif edilmiş bulunmakta.

İki büyük operatör firması mevcut bunlardan birisi TransTelekom ve KazakTelekom olarak ikiye bölünüyor. Birisi Rusyaya ait olan telekominasyon firması diğeri ise Kazakistan"a ait olan bir altyapı sistemi ancak ping değerlerinde Transtelekom çok daha stabil ve mevcut olduğunca kısa yolları tercih eder iken Kazak Telekom"da ona rağmen eş değere yakın performans veriyor. Şu anda aktif olarak Transtelekom FTTB ve Kazak Telekom Adsl kullanıyorum işim gereği bir kaç bölgede FTTH çekim işlemleri devam ediyor.

Transtelekom FTTB ping testi ; Cs Go Viyana hat moskova üzerinden taşınıyor.

146.66.155.1 93.467 ms

Adsl olarak :

152 ms vie.valve.net [146.66.155.1]

Adsl hat değerleri :

Televizyon kanalları olarak Türk ve Kazakistan kanalları olarak anlaşmalı olarak yayın sağlıyorlar ve bunu sağlamak için kutu veriliyor. ve film altyapıları olarak "АМЕДИАТЕКА" Amediateka altyapısını kullanılıyor Turkcell TV + Mantığı bir nebze.

Qazaqstan HD

Хабар HD

КТК HD

НТК

31 канал

Хабар 24 HD

7 канал

Ел Арна

МИР

ASTANA TV

Balapan

СТВ

Первый канал. Евразия

Qazsport HD

Abai TV

Алматы

Gaukhar TV

Atameken Business HD

Gakku

Caspian News

Той Думан

TALIM TV

Мұнара Медиа

Dombyra

Turkistan

Мир 24

DW HD

DW (d )

BBC World News

Euronews

РБК

Россия 24

Отырар (тест)

Новое Телевидение

QADAM TV

Новое телевидение HD

Hit TV

360° HD

СТС

Большая пятница

ТНТ4

Камеди Казахстан HD

Первый канал. Всемирная Сеть

Россия РТР

НТВ Мир

РЕН ТВ

Время

Россия К

Родное кино

Наше новое кино HD

Русский Иллюзион

Иллюзион+ HD

Дом кино Премиум HD

Дом кино

TV1000 Русское кино HD

Hollywood

НСТВ

Bollywood HD

ZeeTV HD

Индийское кино

Q Kino Alem

Q Kino Hit

Киносемья HD

Кинокомедия HD

Киномикс HD

Кинохит HD

Кинопремьера HD

Мужское кино HD

Киносвидание HD

Киноужас HD

Киносерия HD

TV1000 HD

TV1000 Action HD

Синема

FOX HD

Flix Snip HD

Мосфильм. Золотая коллекция HD

A1 HD

A2

Dorama HD

Amedia Premium HD

Amedia hit HD

Nickelodeon (анг.)

Da Vinci Learning

Ti Ji

Gulli Girl

О!

Карусель

Мульт HD

Nick Jr

Nickelodeon

Победа

History HD

Viasat History HD

Viasat Explorer HD

HDL

H2 HD

Техно 24

Авто 24 HD

Discovery Channel HD

National Geographic HD

Nat Geo WILD HD

Viasat Nature HD

Инфоканал

Моя планета HD

Поехали!

Рыбалка и охота

Туран (тест)

Еда Премиум HD

Кухня ТВ HD

Телекафе

Загородная жизнь HD

Бобёр

Мужской HD

TLC HD

M-1GLOBAL HD

Бокс ТВ

Q Sport HD

Матч! Планета

EuroSport HD

EuroSport2 HD

КХЛ

КХЛ Prime HD

Viasat Sport

Extreme Sports Channel HD

Setanta Qazaqstan HD

Setanta Sports 1 HD

Setanta Sports 2 HD

INSPORT HD

Музыка Первого

ТНТ Music

Муз ТВ

Шансон

Mezzo

Mezzo Life HD

1HD

Беларусь 24 HD

ТНВ - Планета

France 24 HD

TRT AVAZ HD

TRT World HD

Fashion&LifeStyle HD

Dipnot : Ücretsiz olarak 29 Kanal veriliyor ve 4 Tane TV kanalı 4k yayın içerisinde dahil üst kısımdaki paketler paralı olan kanallardır.

Ayriyeten 2 adet mobil sim kart veriliyor ve bu sim kartlar sınırsız olsada birinci sim kart için 30 gb ikinci sim kart olarak 15 gb limit belirlenmiş ve kotayı aştığınızda 256kbps hızına düşürülüyor. Aynı şekilde birinci sim kart için 1000 dakika ikinci sim kart içinde 500 dakika olarak paket kapsamında müşteriye veriliyor.

Sabit ev telefonu olarak Dış mobil aramalara 500 dakika veriliyor. Ancak ülke içi sabit hattan sabit hatta sınırsız dakika veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 30 Temmuz 2022; 1:57:58 >

• Valla hocam :D baz istasyonu konumları çok komik konumlandırılmış burada 4 kattan fazla binalar olmadığı için her binanın tepesinde baz istasyonu mevcut. Ben öncelikle komik olanları derleyip konu altından paylaşacağım inşallah ve yakın zamanda 5g testi sağladım onun videosu telefonumda olacaktı. bulmam durumunda baz istasyonu ve diğer fotografları çekip paylaşırım.

Santral binası bizim postane gibi aslında ancak fiber hatlar genelde 30 km ötedeki merkezi yerden geliyor.

O spiral borular 3 adet site yerleşimi tarzı olarak 6 daireye türknet gibi birbirine bağlayabilmesi için kalın demir borularla geçiriyorlar kış şartları kopma durumuna engellenmesi için çünkü bu fiber altyapı çekilen binalar 60 yıllık vardır. Epey bir revizyon geçirdi diyebilirim dış ve iç olarak binaların onarımı.

İşin mobil tarafında benim kullandığım firma İPv4 olarak CGN verirken dual ip olarak internetten çıkıyorum genelde ipv6 olarak çalışıyor.

• imate kullanıcısına yanıt
    Hocam değerli bilgiler için elinize sağlık. Bu iş ile mi meşgulsünüz orada? Bina içinde fiberi 1:8 bölmüş ama sahada kaça bölüyor orası gerçekten merak konusu. Ekipman sanıyorum %90 Huawei'dir.

Mobilde bir cell Mapper bekleriz o zaman :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Hocam ekipman konusunda aşağıya listesini bırakıyorum genellikle Ericsson veya Dlink kullanıyorlar. Ve daha önceden burada Airties rt 102 ile 204 modemi götürüp adslde kullanmıştım bana mısın demedi :D

ONT"ler ;

Adsl Modemler ;

4G Modemler ;

• imate kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler hocam beklemedeyiz. Kazakistan"nın şehir dışı yerleşimlerde kullanılan FTTH sistemin iç detayları 

• sis651 kullanıcısına yanıt

Her bölgeye farklı taşeron firma baktığı için İşçilik kısmı çok değişken.

• Kazakistan'da verilen bu internetlerde çok çok çok çok fazla sansür var diye biliyorum, interneti kullanmak için SSL kök sertifika yüklemek gerekiyordu değişmediyse bu çok korkunç bir şey. Bu internet kullanımını ve efektifliği nasıl etkiliyor merak ettim açıkçası.

FTTH olması çok güzel ama.

• @imate

Hocam yeni bölgelerden yeni fotoğraflar istiyoruz. Kazakistan"nın şehir dışı yerleşimlerde kullanılan FTTH sistemin iç detayları 

• mertcangokgoz kullanıcısına yanıt

Hocam genelde mega.nz gibi siteleri engellemişlerdi ancak son anlarda hafiflettiler sansürleri bazı sitelerde vpnlerin bazıları yasaktı ancak diğer türlü internette herhangi bir kesinti vs olmuyordu mahalle bakkalı gibi bayilerden almadıysanız :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.