Şimdi Ara

[Rehber] Amumu - The Sad Mummy (2-3 Maç skoru ekledim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
13.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1. Genel
    2. Skill'ler
    3. Summoner Spell'leri
    4. Jungle Yapmak
    5. Lane Yapmak
    6. Itemlar
    7. Skill Sırası
    8. Team Fight
    9. Ufak ip uçları
    10. Skorlar

1. Genel:
    Amumu basit olarak oyundaki en iyi tanklerden birisidir. Bunun sebepleri uzun uzun tartışılabilicek olsa da, en başlıca sebebi iki tane sağlam disable sahibi olmasıdır –Ulti’sinin AoE Disable olması ayrı bişey tabi-. Bir kaç önemli özelliğini daha sıralamak gerekirse, Rakip tankleri eritebilen bir tank olması, hem lane hem jungle'da iyi olması, yüksek AP ratio sahip olması ve buildlerinin esnek olması başlıca özellikleri arasında yer alır diyebiliriz.

Bir guide’dan ne beklenmesi gerektiğini bilmeyen insanlar için, baya esnek bi karakter olduğu için tam bir build vermek yerine hangi duruma karşı neyin üstünde durulmalı? Şeklinde ilerlicem. İstediğiniz şey 6 tane sihirli item alıp, her oyun onları alarak düzgün oynuyorum! Demek ise, şu an doğru konuyu okumuyorsunuz hiç boşa zaman harcamayın derim. Genel fikir yapısı ve nasıl oynanması gerektiğini anladıktan sonra, zaten build çok önemli bi fark yaratmaz.

2. Skill’ler:
    Cursed Touch (Passive): Amumu’nun basic attack’ları vurduğu hedefin Magic Resist’ini 4 saniye boyunca 15/25/35 azaltır. Bu özellik stacklenmez fakat her attack ile süresi yenilenir.
    Flat MR Reduction olması magic penetrationdan farklı çalışmasını sağlar, yani, karşı takımda late game hiç MR almamış bir carry’e auto attack yaparsanız Negatif MR sahibi olur 4 saniyeliğine ya da benzer bir şeyi jungle creepleri için de söylüyebiliriz. Bu takımınızdakilerin de oldukça işine yarıcak bir özelliktir, yani sadece sizin için değil.

Bandage Toss (Q): Amumu’nun ilk disable’ı. Hedef aldığınız yere doğru bir bandage atar, bu bandage rakip hedeflerden birine gelirse Amumu kendini rakibe doğru çeker ve 80/140/200/260/320 (+1:1 AP) magic damage atarak rakibi stunlar.
    Bu skill’i kullananların çoğu initiate yapmak, gank başlatmak için kullanabilir. Yanlış değildir bu. Ama onun yerine Utilty ağırlıklı bir build gidip, yakın mesafeden kesin tutturabiliceğiniz zaman. Ya da ulti’den sonra rakip carry’nin daha uzun süre disable kalmasını sağlamak amaçlı kullanmak çok daha fazla işe yarıcaktır. Tabi ki yeri gelir Max range toss denemek zorunda kalırsınız, ama idealleriniz bu şekilde olsun emin olun daha iyi sonuçlar alırsınız.

Despair (W): Amumu’nun anti tank skill’i diyebilceğimiz Toggle skill’i. Basit olarak Sad Mummy’miz, ağlamaya başlar, etrafında ufak bi alan oluşur bu alan içindeki rakip hedeflere her saniye 8/12/16/20/24 magic damage + rakibin max health’inin yüzde 1.5/1.8/2.1/2.4/2.7 (+1:100 AP)si kadar magic damage vurur.
    Despair’in en çok işe yaradığı alan, super creepleri kesmeniz gereken, hızlı baron yapmanız gereken, hızlıca drake alıp push yapcağınız anlardır diyebilirim. Anti-Tank olmasından çok buna yarar yani. Tabi ki, damage damage’dir, combat’dayken W açık tutmak işe yarar falan. Fakat özellikle ilk levellarda fazla açık tutmak extra bir bandage için mana kalmamasına sebep verebilir. Ki Tanky olan karakterler dışındakilere çok fazla damage vurduğu söylenemez açıkçası. –Tantrum ile çok daha fazla damage verirsiniz düşük hp karakterlere.-

Tantrum (E): Passive: Amumu Phystical Attacklardan 2/4/6/8/10 daha az damage alır.
    Active: Amumu etrafına 75/100/125/150/175 (+1:2 AP) magic damage atar. Ve bu skill’in cooldown’ı Amumu her hasar aldığında 0.5 saniye azalır.
    Bu skill özellikle Jungle yaptığınız ve level 1 mana golem alamıcağınız bir oyunda vazgeçilmezdir. Daha az damage yemenizin yanında manamızı daha idareli kullanmamızı sağlar. Amumu oynayanlar bilir zaten, ilk levellarda mana buff olmadan Despair dokunmak için iki kez düşünmek gerekir. Onun dışında push yapmak için de fena olmayan bir skilldir. Creepleri tankliyerek kesebilmek her zaman güzel bişeydir yani.

Curse of the Sad Mummy (R-Ultimate): Amumu 600 range içindeki rakiplerin hepsinin 2 saniye boyunca yürümesini ve attack yapmasını engeller. Ayrıca hepsine (150/250/350) (+1:1 AP) Magic damage vurur.
    Anlatmaya gerek yok zannediyorum. Team fight’a doğru koşan ufak yordle’ı gören herkesin etrafta koşuşturmaya başlama sebebi.

3. Summoner Spell’leri:
    3.1. Jungle:
    Smite: Jungle diyince ilk akla gelen summoner spell olmasının sebepleri var. Amumu düşünülenin aksine Smite kullanmadan jungle yapabilir. Amumu hem çok yavaş olur hem de rune mastery buildinizi baya bozmanız gerekir, Ki dragon ve baron çalmaktan falan bahsetmiyorum. O yüzden jungle yapıcaklar, kesinlikle smite almalı. Ki en iyi amumu jungle yapan amumu’dur.
    Flash: Benim ikinci summoner spell için tercihimdir. Kullanım alanı oldukça geniş olması bir yana, Ulti için pozisyon almaya çok fazla yardım eder.
    Ghost: Kesinlikle kötü değil, sadece flash kadar iyi değil. Karşı takıma göre alınabilir. Karşı takımdaki champler aşırı mobile ise falan.
    Ignite/Exhaust: Defsansif kullanılamıcağı için kesinlikle almanızı tavsiye etmem. Exhaust için zaten yeterince disable’a sahibiz skillsetimizden dolayı. Ignite içinse, siz herşeyi yaptıktan sonra ölmeyip kaçan bir adam varsa ve flash/ghost ile kesemiceksek, ignite ile kesme ihtimalimiz de pek olmıcaktır. Tabi ki 10 HP ile kaçan tipler olur ama yanınızdaki carry’ler onları kesemediyse sizin yapcak bişeyiniz yok pek.

3.2. Lane:
    Flash: Aynı şekilde çoğu skillimiz için çok daha iyi pozisyon almamızı sağlıcak olan summoner spell.
    Ghost: Lane Amumu pek sevmeyen benim alıcağım 2. Spell olur.
    Ignite: Eğerki karşı takıma Mundo vb. Gelirse neden olmasın?
    Exhaust: Karşı da en az 2 tane heavy DPS varsa alın derim. Onun dışında pek işinize yaramaz. Yani, 1 tane heavy dps varsa tüm disable’larınızı ona atarsınız zaten yeterli olur.

4. Jungle Yapmak:
    4.1. Route
    Sorunsuz bir oyun için izlenebilcek iki adet yolumuz var. Bunlardan birisi daha güvenli, daha hızlı level 6 fakat daha az gank içerirken diğeri daha erken level 4, daha erken dbl buff almak ve daha erken gank imkanı sağlar. Seçim size/takımınıza kalmış. Mavi buff alamıcak olursanız değişik yollarda var, ama o kadar detaya gerek yok zannediyorum. –Basit olarak lv. 6 için olan yolu biraz değiştiriyosunuz.- Ben kendi adıma level 4 için yapmayı daha çok seviyorum.
    Lv 4.

Lv 6.

4.2. Masteryler
    Ben kendi adıma MS sevdiğim için Utilty veriyorum. Yok eğer MS ihtiyacım pek yok diyosanız, o zaman onun yerine def verebilirsiniz. İlk başta da dediğim gibi, esnek bi build seçeneğimiz var. Çok farklı gibi görünmese de ufak detaylardaki değişim baya farklı hale getiricektir gameplayi. –Özellikle jungle sonundaki HP’leriniz falan fark eder, aynı şey Runelar içinde geçerli.-

Eğerki jungle yapamıyosanız, Utility’den def’e puan kaydırmanız tavsiyemdir. -Eğerki ucu ucuna değil, hiç yapamıyosanız büyük ihtimalle sorun runelardadır.-

4.3. Runelar
    Yine biraz garip bir runepage olcak ama, Dodge kullanmak özellikle blindpick oynuyosanız baya işinize yarar. Ranked için zaten karşı takıma göre bişeyler alabilirsiniz. Ama eğerki dodge seal almıcaksanız armor seal da aynı işi yerine getirir.
    Benim Lv. 4 route için kullandığım Runelarım şu şekilde; -Daha fazla Armor, belki Jungle dışında kullanmak için Magic Pen ya da Flat HP tabi ki kullanılabilir.-

Eğerki Lv. 6 için gitcekseniz, Dodge ve MS yerine Armor ve HP/HP regen almanızı tavsiye edebilirim. HP Quintler nerf yedikten sonra kullanmayı sevmiyorum ben, o yüzden ben lv 6 giderken massive armor yapıyorum

5. Lane Yapmak:
    Kesinlikle ama kesinlikle tavsiyem değildir, ilk tercih olmamalıdır. Ama eğerki ben işim garanti olsun lane yapıyım diyosanız, muhtemelen bot lane gitceksiniz, ve karşınıza Ranged Carry + Support gelicek. CS kasması zor olucaktır falan filan bir yana da, Lane’de dururken bandage atıp dalamazsınız, creep agro almadan adamın yanına gidip vuramazsınız vs. Aynı şekilde Double buff’dan gelen avantaja da sahip olmadan işiniz baya zor olur -özellikle early game için-. Rune Mastery olarak klasik tank sayfalarını kullanabilirsiniz. Ya da AP carry falan sayfası bile kullanılabilir.
    Jungle yapmaktan farklı olarak 9/21/0 gibi daha az utilty isteyen Masterylerde lane’de daha çok işinize yarıcaktır

6. Itemlar:
    Item build olarak esnek bi karakteriz. Öyle şunu kesin alın! Diye bişey demek pek bi mantıklı değil aslında. (Jungle için, HoG nerf’den sora Cloth Armor’dan HoG Rush yapamıyoruz belki ama, yine de Aegis of Legion ya da Frozen heart gibi işe yarar itemlar yapılabilir.) Item build için dikkat edilmesi gereken nokta, neye ihtiyaç duyduğumuzdur. Öldüğümüzde kimin ne kadar vurduğuna, ne kadar magic/physical damage yediğimize, takımdakilerin ne derece etkili damage atabildiğine, takımda healer olup olmamasına bağlı olarak değişik şeyler yapabiliriz.

Basit olarak, dedicated healer olan bir takımda fazla HP kasmanıza gerek olmaz. Onun yerine Armor/MR/AP kasar, healer’ın heal atmasını istersiniz. Amumu’nun attığı damage ve disable pek azımsancak bişey değil zaten, teamfightlarda göz ardı edelim bişeyler yaparız diyemez rakip takım. O yüzden emin olun size vururlar, ve gelicek olan dandik bir heal bile adamların tekrardan baya bi skill yakmasına sebep olur.

Karşı takım çok mobile(hariketli/hızlı Nidalee, Singed vs.) ise, FoN almanızı kesinlikle tavsiye ederim, aynı zamanda Rylai’de oldukça iyi iş görür. Utility Amumu için oldukça fazla işe yarıyan bir özellik bence. Max Range bandage toss atmanın zor olması birşey de, Max Range attıktan sonra takımın yanınıza gelmekte zorlancak olması da ayrı birşeydir. Onun yerine early game Red Buff sahibi olan, ve hızlı koşan bir mumu ile önce adamları yavaşlatıp sonra stunlarsak kill garantiliyebiliriz bile. –Şu an için bunlara kesinlikle slow atmalıyım diyip Rylai aldığım pek oyun olmadı, ancak, takımınız biraz daha fazla magic damage ihtiyacındaysa ve biraz slow işleri çok daha kolay yapcaksa, neden olmasın?-

Boots için, benim önceliğim her zaman Swiftness’dan yana. Ama eğerki karşı takımda çok fazla CC varsa bunu Merc, ya da takımımızda yeterince Magic damage yoksa bunu Sorcerer’s Boots olarak değiştirmek gayet doğaldır. –Yeni tenacity itemlarından sonra Merc pek ihtiyaç duymazsınız, genelde annie tarzı burst + cc casterlar varsa, early gank gidince rahat etmek için ideal olabilir sadece.-

7. Skill Sırası:
    Lane için öncelik karşımızdaki rakibe göre değişcek olsak da herşeye rağmen en büyük kazancı Tantrum’dan sağlarız diyebilirim.
    Jungle için ise, EWEWQR/EWEQER ya da WEEQ şeklinde skill verebiliriz, değişik şeyler denenebilir, Tantrum ihtiyaç duymuyosak, sürekli gank yapabilceğimiz, garanti kill alabilceğimiz bir lane varsa mesela, CD azaltmak için Bandage Toss öne alınabilir. Ya da karşı takım tanky ise W daha öne alınır falan filan.

8. Team Fight
    Amumu team fight’da ne yapar? Amumu’nun oyundaki rolü takımına ve karşı takıma göre baya bir esneklik göstercek olsa da esas olarak yapmamız gereken iş, mümkün oldukça fazla disable yapabilmek olmalıdır. Yani, 5 kişiyi birden yakaladığınız bir ulti sonrası, rakip takımdan en az 1 kişi ölmedi/team fight’ı bırakıp kaçmadıysa o oyun pek fazla şansınız olmıcaktır diyebiliriz. –Takımın yanımızda olduğu bir durumdan bahsediyorum-

Team Fight başlatmak için Bandage atmak kesinlikle ilk tercihiniz olmasın. Düzgün olan bir oyun için, adamların ön saflarında bulunan karakterler tankleri olcaktır, aynı şekilde takım arkadaşlarımız da bizim arkamızda olucaktır. Direk bandage atıp girersek, çok arkada kalan takım arkadaşları, cap closer olarak kullanılan flashlar görebiliriz. Direk bandage initiate yapılcak fightlar, ancak late game fightları olur ki, o zaman zaten bandage cooldown teamfight içinde bir kaç kez kullanılcak kadar kısalmış olur. Onun yerine, yeterince tanky ise, içeriye “I’M A BAWSS!” diye bağırarak koşmak çok daha işlevseldir. Adamları ulti ile stunlıcağınız bariz olduğu için disable/damage tanklersiniz zaten. Yani vurmamayı tercih ederlerse de, girip ulti attıktan ve o fight için çok büyük bir avantaj sağladıktan sonra ya kaçmayı ya da içeriye girmenizi zorlaştırmaya çalışırlar. Flash initiate ve Bandage initiate işte bu zamanalrda daha çok işe yarar.
    -Adamlara koşalım derken, mid lane den dümdüz adamların içine girmediğimizi, en azından biraz jungle’dan gezip girdiğimizi falan varsayıyorum. Öyle saçma bi initiate oyunda önde değilseniz yapmayın derim.-

Turret dive yapmak amumu’nun en iyi yaptığı işlerden birisidir. Bunun sebebi de Turret range durcam diyen insanların hepsine birden disable atabilmesi denebilir. Yeterince armor olduktan sonra o kuleye takımla birlikte yanaştığınızda kaçışan adamları görebilirsiniz zaten.

9. Ufak ip uçları

Amumu jungle, özellikle level 4-5 olana kadar ganklere karşı baya dayanıksızız fakat, level 4 ve double buff aldıktan sonra çok rahat karşı junglerlarla kafa kafaya girebilcek hale gelirsiniz. Yani korkarak oynamamanız tavsiyemdir. Hızlıca ilk levelları alıp, krallar gibi gank gezebilirsiniz.

Amumu’nun en rahat çalabildiği camp wraith campidir. Tantrum ile çok hızlı wraith temizliyebilir, karşınızdaki junglerdan exp çalabilirsiniz. -2 tantrum muhtemelen tüm campi kesicektir zaten lv 4 sonrası-

Bandage Toss iyi bi takip skilli, iyi bi escape skill’i, iyi bi initiate skill’i, iyi bi cezalandırma skill’i olarak kullanılabilir. Basit olarak herşeyi yapar. Alışması çok zor olan bir skill değil zaten. Başka bi kısımda da yazdım sanırım, tekrar yazıyım, Ulti’den sonra rakip carry’e bandage toss atmak 4 saniye hiç bişey yapamayan bir rakip carry oluşturur ki, öldürürsünüz o sürede heralde.

Rumble, Morgana ve Malzahar Amumu’nun ideal takım arkadaşlarından bi kaçıdır. Benzer şekilde üstünde durunca baya iyi hasar veren skill’ler Amumu’nun sağlam disable’larıyla ayrı bi anlam kazanır diyebiliriz.

Adamları takip ederken ilk atabilceğiniz fırsatta bandage atmamanızı, garanti vurabilceğiniz bir an bekleyip öyle atmanızı tavsiye edebilirim. Akıllı olup juke attım, diye kaçan bir sürü insan denk gelicektir, siz bandage atmayınca CD diyip düz koşmaya başlayanlar falan. Önemli olan şey, sabırlı olmak ile şapşal olmak arasındaki dengeyi kurmak. Çok fazla beklerseniz ya da çok acele ederseniz istediğiniz sonucu alamazsınız.

10. Skorlar:
    -En son attığım 3 amumu oyunu bunlar, match history de başka bulamadım. Yoksa iyi skor ayıklıyayım falan diye uğraşmam zaten. En kötü skorum da o kadar kötü değildi-

Bunlarda Rune Mastery Oturtana kadar oynadığım ranked oyunların ortalaması. Death sayısının fazla olmasının sebebi Dive yapmayı falan severek oynamam yani, biraz Rambo oynamam denebilir. Az dikkatli oynarsanız sorun çıkmaz çok daha iyi skorlarınız olur.

Notlar: Bu guide genel bi fikir vermek içindir, öyle çok aşırı detay olan şeyleri atladım. Daha sık kullanılan, daha çok işe yarayan şeylerin üstünde durmaya çalıştım. Hepimiz insanız hatalar vardır, olucaktır. Gördüğünüz hata neyse, katılmadığınız fikir neyse, söylerseniz ona göre bişeyler tartışabilir/konuşabilir, daha doğru olan bir sonuç ortaya çıkarabiliriz.
    2 oyun oynayıp 1 build bulup yazmadım, benim epey bir oyun sonunda oluşturduğum düşüncelerim bunlar. Öyle sağdan soldan görüp copy paste’de yapmadım. aşağı yukarı 20 tane Amumu jungle guide incelemişimdir. Benim kendi zevkime en uygun olanı bulmam biraz oyun oynamamla oldu açıkçası. Rune page’im falan da tamamen benim keyfime göre dizilmiş bi runepage, benzer page’ler kullananlar vardır belki, benzer yollar izleyenler de vardır jungle için, Bunun sebebi o yolların en kullanışlı olması ve genelin bilmesidir diyebiliriz.
    Youtube videoları “stonewall"a aittir. Basit olarak en işlevsel Lv. 4 ve Lv. 6 yolu bunlar olduğu için bunları koydum. Buildleri kurcalıyabilir daha iyi şeyler elde edebilirsiniz. Özellikle lategame işlevi olması açısından çok çok daha iyi rune buildleri olucaktır.

Troll olmaya çalışan ufak arkadaşlarımızı ciddiye alıp tek tek cevap yazmayı düşünmüyorum. Konuyu kirletiyo diye şikayet edip geçicem. Söylediklerime katılmamak, eleştirmek benim hoşuma bile gider.Ama hiç bi fikir söylemeden, bilgi paylaşmadan saçmalamak ayrı bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 13 Ağustos 2011; 9:48:43 >

• Eyw.
  • Güzel fakat şu ideal takım arkadaşlarında kennen ve brandi görememek beni üzdü. Milletin hayalindeki ULTI KOMBINASYONU GOGOOGG düşüncesini en iyi yapabilen 2 champion kennenla amumudur heralde. Zaten brandle amumudan bahsetmeme gerek yok. Feedlenmelerine gerek yok. 16 levelda herkesle eşit oranda kassalar 5v2 girebilicek kadar güçlü bi kombinasyon oluşturuyolar zaten. Öyle GP ULTI PANTHEON ULTI NUNU ULTI AMUMU ULTI KENNE ULTI AYNI ANDA HAIHAIHAHIA gibi karışık olmadığı için genelde başarıyla sonuçlanıyor. Lane amumu rankedda değilde normal oyunlarda oldukça etkili olabiliyor. Amumu kennen sion taric gibi bişeydir yani. 6 da felç eder. Frozen heartdan sonra abyssal da etkili olabilir. Ultisiyle karşı takımı belirli bi alanda tuttuğundan hemen hemen hepsinin mag resisti düşücektir. AoE damage a sahip bi ap carry için baya bi yararlı olur.

quote:

Orijinalden alıntı: baltaninsapi

Eyw.

Sen şu şifreyi şurdan versene. Emailı zaten biliyorum. 71. sıraya düştük hiç hoş olmadı. Paso ilk 10 dan adamlar geliyor. Ayrıca seni yeniden battleforgeda görmek istiyoruz. Baya bi adam oldu dh den. Turnuvalara bile başladım. Beni tutorial deckle yenene abyssal warder veriyorum mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragnarok--- -- 9 Ağustos 2011; 22:58:50 >

• okumadım ama , şöyle bir göz attım da eğer tamamen sana ait ise eline sağlık çok başarılı
  • Bende amumu jungle yapıyordum ama full runelerim yokdu kafama göre rune alıyordum (armor , mr , hp ) Bu rehbere göre almayı düşünüyorum , çok teşekkürler baya yararlı olmuş.
  • Güzel olmuş :)
  • Çok detaylı bir rehber hazırlamışsın, tebrikler. Amumu gerçekten oyunda en sevdiğim karakterlerden birisidir.. Jungle kasınca tadına doyum olmuyor. Zaten ultisi de gang yapmak için bir e bir.

Rehberi daha geliştirmen dileğiyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rankedlarda boşuna o kadar ban yemiyor, oyunun tüm gidişatını değiştirebilecek bir şampiyon gerçekten.

Şöyle bir ekleme yapayım, dodge yerine armor öneririm rûnlerde. Mastery 1/13/16 defans ağacından block veren özellikleri mutlaka alın. Cloth armor ile başlayıp E spellini fullediğimizi de düşününce çok dayanıklı bir jungler oluyor.

Şunu da ekleyeyim, en çabuk sıkıldığım şampiyonlardan birisi. Tek başına kahraman olup oyun taşıma şansı pek yok. Takımın mutlaka az biraz akıllı oynayıp, damage yapabilmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 9 Ağustos 2011; 23:32:01 >
  • Her şey güzel de videoların fon müziği kasetli aterideki Contra Force'un müziği olmasaymış daha hoş olacakmış.
  • Çok güzel olmuş eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok---

Güzel fakat şu ideal takım arkadaşlarında kennen ve brandi görememek beni üzdü. Milletin hayalindeki ULTI KOMBINASYONU GOGOOGG düşüncesini en iyi yapabilen 2 champion kennenla amumudur heralde. Zaten brandle amumudan bahsetmeme gerek yok. Feedlenmelerine gerek yok. 16 levelda herkesle eşit oranda kassalar 5v2 girebilicek kadar güçlü bi kombinasyon oluşturuyolar zaten. Öyle GP ULTI PANTHEON ULTI NUNU ULTI AMUMU ULTI KENNE ULTI AYNI ANDA HAIHAIHAHIA gibi karışık olmadığı için genelde başarıyla sonuçlanıyor. Lane amumu rankedda değilde normal oyunlarda oldukça etkili olabiliyor. Amumu kennen sion taric gibi bişeydir yani. 6 da felç eder. Frozen heartdan sonra abyssal da etkili olabilir. Ultisiyle karşı takımı belirli bi alanda tuttuğundan hemen hemen hepsinin mag resisti düşücektir. AoE damage a sahip bi ap carry için baya bi yararlı olur.

quote:

Orijinalden alıntı: baltaninsapi

Eyw.

Sen şu şifreyi şurdan versene. Emailı zaten biliyorum. 71. sıraya düştük hiç hoş olmadı. Paso ilk 10 dan adamlar geliyor. Ayrıca seni yeniden battleforgeda görmek istiyoruz. Baya bi adam oldu dh den. Turnuvalara bile başladım. Beni tutorial deckle yenene abyssal warder veriyorum mesela.

Özel mesaj atamıyorum telefon gerekiyor.

• Özel mesajla değil buraya yaz yani.

Ayrıca amumuyla hızlı initiate gerektiren durumlarda shurleyas reverie almak mantıklı olur. Verdiği hız gayet yeterli karşı takımın flash atamadan ultiye yakalanması için. Ayrıca Wraith camplardan bandage la initiate yapmak takımınıza ÇOK büyük bir avantaj verir. Genelde karşı takımın ortasına düşüceğiniz için ultiyi basınca herkesi kitlersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok---

Özel mesajla değil buraya yaz yani.

Ayrıca amumuyla hızlı initiate gerektiren durumlarda shurleyas reverie almak mantıklı olur. Verdiği hız gayet yeterli karşı takımın flash atamadan ultiye yakalanması için. Ayrıca Wraith camplardan bandage la initiate yapmak takımınıza ÇOK büyük bir avantaj verir. Genelde karşı takımın ortasına düşüceğiniz için ultiyi basınca herkesi kitlersiniz.

Al.

1122334455
  • epik bir guide
  • Selim n00b
  • Sevmedim ben çok kötü olmuş.(okunurmu o gece gece , daha çiçeğinkini okuyacağım cesaretim geldiğinde)
  • Aegis of Legion adlı item late gamede işe yarar mı ? ben genelde satıp başka item alıyorum.
    q skili kaçmak için kullanılabilir yazdığın gibi jungledaki yaratıklara atabilirsiniz hp'nizi hesaba katmayı unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

Sevmedim ben çok kötü olmuş.(okunurmu o gece gece , daha çiçeğinkini okuyacağım cesaretim geldiğinde)

n00000b
  • selim, guide yazdığın kadar oyunu öğrenmeye çalışsan şimdiye eraydan iyi oynardın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Watafak

selim, guide yazdığın kadar oyunu öğrenmeye çalışsan şimdiye eraydan iyi oynardın.

senden iyi oynamak yeterli olm, tadında bırakmak lazım

Edit: Şaka bi yana gelip 2 sn de konunun seviyesini yarıya çektin.

quote:

Orijinalden alıntı: RæmireZ

Aegis of Legion adlı item late gamede işe yarar mı ? ben genelde satıp başka item alıyorum.
    q skili kaçmak için kullanılabilir yazdığın gibi jungledaki yaratıklara atabilirsiniz hp'nizi hesaba katmayı unutmayın.

Her itemı tamamladıysan ve ihtiyaçların başka yöne kaydıysa tabi ki satarsın. Dediğim gibi daha çok neye ihtiyaç duyup neye duymadığınla alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 10 Ağustos 2011; 9:17:57 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.