Şimdi Ara

Regeneration mod.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle resimleri telefonla çektim görüntü ayarını sepyada unuttuğum için resimler sepyalı. Kasanın ön panelinde sadece 1 tane 5,25 sürücü kapağı var sadece 1 tane dvdrom almayı düşünüyorum diğer yere ne alabilirim veya ne ile kapatabilirim çok fazla para harcamak istemiyorum bu kapak için. kasanın neredeyse her yeri yapış yapış üzerine kola döküldüğünü düşünüyorum iş karşılığında eski kasasını aldım müşterinin. kasanın en altında ojeye benzer pembe bir boya var her yer toz ve yapış yapış ne ile temizlenir boya nasıl gider ve boyamalı mıyım? aslında boyamayı çok istiyorum bayağıdır boyama yapmadım. boyamam gerekirse ne renk olmalı? sadece 1-2 fan ekleyeceğim. başka bir şey eklemeyeceğim. kasada P3 sistem vardı bu yüzden yeni psular yuvaya küçük geliyor arkasında boşluk kalıyor psunun oraya ne yapılabilir? Ve bu kasanın kapağı tek parça yani 4 vidayı sökünce hepsi birden geliyor. Resimler biraz küçülmüş sanki ama idare eder diye düşünüyorum. Ayrıca POWER düğmesi basınca içine göçüyor tekrar çıkması için tekrar basmak gerekiyor kısacası takılıyor.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djarum Menthol -- 3 Eylül 2011; 22:21:20 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

    Öncelikle resimleri telefonla çektim görüntü ayarını sepyada unuttuğum için resimler sepyalı. Kasanın ön panelinde sadece 1 tane 5,25 sürücü kapağı var sadece 1 tane dvdrom almayı düşünüyorum diğer yere ne alabilirim veya ne ile kapatabilirim çok fazla para harcamak istemiyorum bu kapak için. kasanın neredeyse her yeri yapış yapış üzerine kola döküldüğünü düşünüyorum iş karşılığında eski kasasını aldım müşterinin. kasanın en altında ojeye benzer pembe bir boya var her yer toz ve yapış yapış ne ile temizlenir boya nasıl gider ve boyamalı mıyım? aslında boyamayı çok istiyorum bayağıdır boyama yapmadım. boyamam gerekirse ne renk olmalı? sadece 1-2 fan ekleyeceğim. başka bir şey eklemeyeceğim. kasada P3 sistem vardı bu yüzden yeni psular yuvaya küçük geliyor arkasında boşluk kalıyor psunun oraya ne yapılabilir? Ve bu kasanın kapağı tek parça yani 4 vidayı sökünce hepsi birden geliyor. Resimler biraz küçülmüş sanki ama idare eder diye düşünüyorum. Ayrıca POWER düğmesi basınca içine göçüyor tekrar çıkması için tekrar basmak gerekiyor kısacası takılıyor.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.


    Normalde 5.25 bölmesine ekranlı fan kontrolcü öneririm ama para harcamak istemiyorum demişsin o nedenle kapak tak diyebiliyorum sadece. Bilgisayarcılarda var bu kapaklardan. 5 lira eder en fazla. Yapış yapış dediğin şey tinerle çıkar. Saf alkolle de çıkartabilirsin. Oje de bir mukabele tinerle çıkar. Boyama konusu keyfine kalmış. Ben olsam bu kasadan bembeyaz bir kasa yaparım. Güzel olabilir. PSU yavası derinlikten mi genişlikten mi küçük geliyor? PSU kasanın içine sığıyorsa arka paneli biraz kesip genişletmen gerekir psu'ya göre. Derinlemesine sığmıyorsa PSU'nun kasanın dışında durduğu bir modifikasyon düşünebilirsin, değişik olur. Genişlikten sığmıyorsa (HDD'lerin olduğu bölümün oraya takılıyorsa) HDD'lerin olduğu bölümü komple çıkart, oraya kendin HDD'ler için yuva yap istediğin yükseklikte. Çok zor bir iş değil. POWER düğmesi içeri göçüyorsa kırılmış demektir. Bnun yerine kendin güzel bir anahtar koyabilirsin. Çeşit çeşit güç anahtarı var, hepsi de iş görür. Basmalılardan araba-motorsiklet kontağına, şalterli anahtarlardan çevirmeli anahtarlara kadar pek çok anahtar türü var. Hangisini seçeceğin keyfine kalmış. POWER düğmesini görmediğim için bir şey diyemiyorum ama en kötü ihtimalle bunu da bilgisayar tamiri yapan bir yerden 5TL civarı fiyata alabilirsin.




  • anahtar ile hiç uğraşmak istemedim o yüzden bugün kasanın ön paneli ve içindeki herşeyi çıkarıp kasayı çıplak bıraktım. Kasanın içini ve arkasını yani kendini kırmızıya boyadım. kapak ve ön paneli ise beyaza. aslında ne renk alsam diye düşünürken nalburda 2 renk boya varmış sağolsun çok yardımı oldu renk seçiminde. ön paneldeki ojemsi şey gene de belli oluyor biraz boyanın altında yapış yapış olan şeyin ne olduğunu anlamadım ama evden atölyeye ıslak toz bezi götürdüm. kabaca aldım ince yerlerde düz uçlu bir tornavida gayet güzel işimi gördü. Ayrıca küçük gelen psu yuvası değil. PSU'nun kendisi. şöyle diyeyim 20 cm genişliği var psu yerinin. standart psu 15cm civarlarında.boşluk kalıyor vidalar atar mı diye korkuyorum? power düğmesini de inceleyim dedim. yaylı sistem olarak kullanılmış düğmenin arkasında 3-3,5 santim bi yay var sıkışmış halde 2-2,5 cm. basınca neden göçüyor diye baktım 2 tırnağı var 2side sağlam. ama geri tepkimeye girdiğinde tırnağın birisi mutlaka takılı kalıyor. arada kendisi geri geliyor yerine ama genelde tekrar basmak gerekiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

    anahtar ile hiç uğraşmak istemedim o yüzden bugün kasanın ön paneli ve içindeki herşeyi çıkarıp kasayı çıplak bıraktım. Kasanın içini ve arkasını yani kendini kırmızıya boyadım. kapak ve ön paneli ise beyaza. aslında ne renk alsam diye düşünürken nalburda 2 renk boya varmış sağolsun çok yardımı oldu renk seçiminde. ön paneldeki ojemsi şey gene de belli oluyor biraz boyanın altında yapış yapış olan şeyin ne olduğunu anlamadım ama evden atölyeye ıslak toz bezi götürdüm. kabaca aldım ince yerlerde düz uçlu bir tornavida gayet güzel işimi gördü. Ayrıca küçük gelen psu yuvası değil. PSU'nun kendisi. şöyle diyeyim 20 cm genişliği var psu yerinin. standart psu 15cm civarlarında.boşluk kalıyor vidalar atar mı diye korkuyorum? power düğmesini de inceleyim dedim. yaylı sistem olarak kullanılmış düğmenin arkasında 3-3,5 santim bi yay var sıkışmış halde 2-2,5 cm. basınca neden göçüyor diye baktım 2 tırnağı var 2side sağlam. ama geri tepkimeye girdiğinde tırnağın birisi mutlaka takılı kalıyor. arada kendisi geri geliyor yerine ama genelde tekrar basmak gerekiyor.


    Ön paneli kum zımparasıyla zımparala o zaman en güzeli. Oje gibi şey gene geçmezse benzin döküp yak kasayı PSU'yu 4 vidayla vidaladığın sürece hiçbir şey olmaz merak etme. Aslında 2 vida bile yeter ama titreşim ve ses yapabilir. Power düğmesini tamir edebilirsin. Takılan yeri biraz törpüle düzelir büyüj ihtimalle. Biraz da makine yağı sür ama çok değil 1 damla.




  • makine yağını nereye damlatayım anlamadım? ayrıca kum zımparası hangisi oluyor? bir de numarasını verebilirseniz en uygun olanın. ayrıca 2 vida atamam çünkü yan kapak tek parça yani çıkartınca hem üst hemde 2 yan taraf birleşik bir şekilde çıkıyor. doğrudan kasanın derisi çıkıyor yani. fotoğrafları eklemeye çalışacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

    makine yağını nereye damlatayım anlamadım? ayrıca kum zımparası hangisi oluyor? bir de numarasını verebilirseniz en uygun olanın. ayrıca 2 vida atamam çünkü yan kapak tek parça yani çıkartınca hem üst hemde 2 yan taraf birleşik bir şekilde çıkıyor. doğrudan kasanın derisi çıkıyor yani. fotoğrafları eklemeye çalışacağım.


    Makine yağını güç anahtarının takılan kısmına bulaştır biraz. Azıcık. Kum zımparası en ince zımpara demek. Kaç numara olduğu çok önemli değil bulabildiğin en incesini al. Bu çizilmeleri önleyecektir. Çok bastırmadan hafif hafif sürtersen o pembeliği alacaktır. Vidaları PSU için söylemiştim kasa paneliyle bir ilgisi olmaması lazım normalde.
  • Resimler geldi. renklideyken kalitesiz çekiyormuş telefon.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod.
    Düğme kasaya takılı değilken gayet güzel çalışıyordu yani ön panel kapağını kasaya oturtmadan önce. kasaya oturttuktan sonra sertleşti daha da kötü oldu eskisinden. makine yağını deneyeceğim.




  • Kırmızı beyaz da güzel olmuş yan panel pleksi ister artık
  • pleksi isteyeceğini sanmıyorum yan kapağın. çünkü yan kapak tamamen bir bütün halinde. vidaları sökünce 2 yan ve üst taban beraber geliyor. yani yapışık birbirine (bitişik) ayrıca geçen düğmeyi düzeltmeye çalışırken tırnak yerine geçmedi yerine sokarken kırıldı. geri tepkimeli düğme hala çalışıyor ama dıştan kötü bir görüntü oluştu. düğmeye basmak için parmağınızı power'ın soketinden açmak gerekiyor düğmenin arkasından yani. düğme yerine ne kullanabilirim arkadaşlar? Ayrıca ön panel için bir 8cm fan girişi vardı hazır elimde fan varken kullanayım dedim onu da oraya monte ettim. arkasına da elimde 15cm kırmızı şerit led vardı. 5cm kesip fanın arkasına yapıştırdım. güç kaynağım olmadığından bildiğimiz 1,5 volt ile çalışan kalem (kalın) pil ile denedim. 2x1,5 3 volt ediyor ledi çalıştırmadı ama fanı çalıştırıyor. eve çıkınca hazırladığım ram soğutucusunda geriye kalan 10cm ledi koymuştum ona 6 volt ile çalıştırdım hem ledleri hem fanı. ama ledler biraz soluk yanıyor. haliyle 6 voltu 3 cihaz kullanıyor. Anakartım da tam zamanında gelmişti. 12 saat bile olmadan geldi neredeyse kargo ilk kez bu kadar hızlı geldi. ön paneldeki 8 cm fanın açığa çıkmasını istiyorum marangozdan dekupajı alıp keseceğim ön paneli. Power ve hdd led'i değiştirdim. tecrübeme dayanarak mavi led daha parlak yandığı için onu hddye koydum powerda kullanmıştım başka bir kasada sürekli yandığı için göz alıyor dikkat dağıtıyor. o yüzden power lede kırmızıyı koydum hddye de mavi. lehim falan atmadım doğrudan yerine oturttum üstüne bi hızlı yapıştırıcı kabloyu da sararak bağladım ve olay bu kadar. ledleri de denedim 3 volt pillerimizle ve başarılı dvd okuyucu- yazıcı alacağım ama alt tarafına ne koyarım ne ile kapatırım bilmiyorum. önerilerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djarum Menthol -- 3 Eylül 2011; 22:27:14 >




  • tıpkısının aynısı kasayı dün kargoya verdim gittigidiyorla sattım aha dedim benim kasa :) ama değilmiş... ben çok üğraşmıştım dostum ama yan kapakların ve üstün yekpare olması işi çok zorlaştırıyor saçma bi kasa 10 liraya sattım gitti...
  • evet birleşik tamamen kapak.arka taraftaki fan deliği 6cmdi eski işlemci fanını oraya taktım. delikler birbirine denk gelmiyordu matkabın yanımda olması işi kolaylaştırdı.
    Bu arada dekupajın kendi ucu plastik kesebilir mi?
  • ön panele 8cm deliği açtım fakat sağdan soldan biraz fazla kesildi ve açıklıklar oluştu. ne ile nasıl kapatabilirim bu konuda acil yardım bekliyorum.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod. Regeneration mod.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djarum Menthol -- 4 Eylül 2011; 20:16:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

    ön panele 8cm deliği açtım fakat sağdan soldan biraz fazla kesildi ve açıklıklar oluştu. ne ile nasıl kapatabilirim bu konuda acil yardım bekliyorum.
     Regeneration mod.
     Regeneration mod. Regeneration mod.


    bence macunla doldur sonra boya




  • hocam bu kasayı gece şöyle saat 2-3 civarlarında tenha biryere götür içine 100 tane torpil koy ateşle kaç
  • hocam havaifişek gösterisi istemiyorum
    Macun benim de aklıma geldi ama ne tecrübem var ne de bilgim.macun ne macunu acaba?
  • macunla falan hiç uğraşmak istemediğim için ve elimde 12cm fan da olduğu için acaba oluyor mu dedim ve tüm dikdörtgenlerin hizasına tam denk geldi fan bende kırdım oraları ve fanı yerleştirdim. ama pc açılmadı şimdi.
    fotoğraf yüklemede sıkıntı çekiyorum upload edince koyarım.
  • Takip ...
  • Resimler geldi.
    http://www.hizliupload.com/?di=JXWI
    http://www.hizliupload.com/?di=L3KK
    http://www.hizliupload.com/?di=PTZ5
    bazen üşenirsiniz de daha kolay bir şey yaparken daha zor bir hal alır yaptığınız iş. aynen öyle bir şey .resimler kodla çıkmadığı için doğrudan link veriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djarum Menthol -- 6 Eylül 2011; 0:08:20 >




  • güncel.
  • Psu değiştirmesiyle pcyi bitirmiş oldum. Ön paneldeki fanı ve kasayı komple siyaha boyadım. disket sürücüsünü kasanın üzerinde unuttuğum için o ve reset düğmesi beyaz kaldı. şu anda işlemci 13 HDD 11 derecede çalışıyor. SpeedFan programında 2 tane değer 127 gözüküyor ama sanırım onlar da kuzey ve güney köprüleridir dedim önemsemedim hala da önemsemiyorum. PSU'yu 350 peak 400watt aldım ki ileride güzel bir yükseltme yapılabilsin. Anakartın kutusundan game port çıkışı çıktı elimde eski game port girişli joystick vardı denedim ama çalışmadı. Dvd-rom alıp 5,25'lerden 2'sini kapatmış oldum. gene de 1 tane boş slot kaldı ve hiç hoş durmuyor. Ve power düğmesi hala yok.
     Regeneration mod.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.