Şimdi Ara

Rega Brio R son hayal kırıklığım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ben bursa inegoldeyim ekipmanlari getiririm dersen benim hoplarla dinleyelim bide.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke ilk başta şunu alsaydın kardeşim

https://www.focal.com/en/home-audio/multimedia-and-wireless/focal-xs-21/focal-xs-21

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Bulaşmayaydın hifi işine, çıstakçılığa devam edeydin mi diyorsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitboylu

Q acousticsi elden çıkarın yerine madem daha fazla detay duymak istiyorsunuz Dali Ikon, MA Rx2 vs gibi hoparlörlere yönelin derim sonrasında amfiniz yeterli gelmezse o zaman değiştirmeye bakarsınız.

• yigitboylu kullanıcısına yanıt
    Yok o manada değil.Artık çoğumuz evde bilgisayar başında vakit geçirir hale geldik ben 47 Yaşındayım benden daha genç olduğunu da düşünerek senin de bilgisayar başında daha kaliteli bir sounda ulaşmaya çalıştığını anlıyorum.Yanlız yanlış bilinen bir konuyu irdelemek istiyorum ki MASA Başı sistemler HİFİ sistemlerden çok farklıdır. HIFI sistemler en doğru sesi odaya iletmek seni de temiz berrak doğala en yakın ses ile ikna etmeye çalışırlar amaçları sana anlık zevki WAUUUV etkisini değil uzun süre saatlarce sıkmadan yormadan müzik dinlemeni sağlamaktır.
    MASA başı (Desktop) sistemler ise hem müzik çalacak hem müzik yapacaksın belki hem de film oh bir de oyun çevirecek bir de 50cm mesafen işte HIFI sistemlerin cılız kaldığı yer burasıdır. Bu sebeple HIFI firmaları MULTIMEDYA hoparlörleri üretirler almadan önce sorsaydın bu sebeple bu aktif hoparlörlerden birini önerirdim.
    Bir arkadaşım evinde KEF LS50 ve ARCAM Amfi alarak DESKTOP sistem yapmıştı ancak o kadar yakından neredeyse sadece orta sesler duyuluyor BASS hiç yok gibiydi . çok mutsuzdu hemen sistemi satıp TRIANGLE COLOR 1.2.3 modelini almasını söylemiştim.Şimdi herşeyi ondan dinliyor çok memnun . Bu sistem KEF LS50 den daha mı iyi yooo.Daha mı kaliteli yooo.Ama bu kullanım için daha doğru.Because bu iş için yapılmış.Rega Brio R son hayal kırıklığım

• Pc ses sistemlerinin avantajı iyi bir ses kartı ve eq ayarları ile istenilen sese daha kolay ulaşılması

Belki kulağın flat sese alışkın olmadığından hifi sistemden aldığın sesi beğenmedin, sese renk katmak için sisteme eq ayarı yapabilen bir cihaz eklenebilir

Verilen örnek çok alakasız olmuş sizin yazdığınızı görünce çok şaşırdım. Ls50 ile arcam tabii ki olmaz bu bir arcamın nefesi ls50 sürmeye yetmez bu iki bir gryphon ile bir krell ile bir sürün ls50 nasıl kimlik değiştirip bambaşka çalacak basslar gelecek bu üç. Ls50 tamamen çok üst seviye ekipman ve çok çok güçlü amplifikasyon ister.

Flat çalan bir sisteme Yeni geçen herkes başta duyduğu sesi yadırgar. Ses düze yakındır kabin de düzgün ve kurallarna göre üretildiyse sesi kolore etmez ve tam anlamıyla renksiz dümdüz bir ses elde edilir. Sıkıntı tamamen burada. Hele hele monitör bir hoparlöre geçildiğinde ki ls50 öyle bir hoparlör bir de süremediğinizde tabii ki Triangle daha iyi gelecektir.

• Dali ikon ile Q acoustics daha önce mukayese etme Şansınız oldu mu?

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    Tabi tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

Orijinalden alıntı: yigitboylu

Q acousticsi elden çıkarın yerine madem daha fazla detay duymak istiyorsunuz Dali Ikon, MA Rx2 vs gibi hoparlörlere yönelin derim sonrasında amfiniz yeterli gelmezse o zaman değiştirmeye bakarsınız.

Q acoustics ler kesinlikle ma rx serisinden detaylıdır.

Forum üyelerine kulaktan dolma ve yanlış bilgiler verip sonra tabi tabi diye cevap yazmak da senin forumdaki seviyesinin göstergesi ya da seviyesizliğin diyelim. Tabi tabi yazmış madem aksi fikirleri kaldıramayacaksın neden forumlara yazıyorsun? Değişik!

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    Süper 👍 aynen böyle devam. Yahu kim LS50 ye gryphon bağlar. Dalga mı geçiyorsun bilmiyorum ki.

• Şaka mısın abi sen? Dünyadan haberin mi yok ya da?

• Yokmuş gerçekten sağol gözlerim açıldı aydınlandım sayende

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Şaka mısın abi sen? Dünyadan haberin mi yok ya da?

Usta belki gördün takan dinleyen ama cahillik abi o is

50000 liralık anfi alıp 4000 liralık hoparlor bağlamak zaten baştan hata değil mi

Kendi segmenti ürün bağlamak daha doğru olmaz mi

Şimdi ben utopia ya bots 711 taksam ne kadar anlamlı olcak ki olur dinlersin de anlamsız yanı

• ls50 o seviye cihazlarla kafa karıştıracak kadar iyi çalar daha yeni gryphonu olan biri foruma da üye olan ali arkadaşımıza rega rs5'lerini satıp yerine kef ls50 aldı. Başka biri Mcintosh 7900 ile kullanıyor bir çok örnek var bunun gibi

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Tuğrul tam terisini söylüyoruz zayıf amfi güçlü hoparlör demiyoruz ki... güçlü ve hiend seviyesinde amfi ve güce aç hoparlörlerden bahsediyoruz.

• LS50 kötü demiyoruz ki desktop multimedya hoparlörü değil diyoruz. Benim yazımda mı problem var anlamadım ki. Adama Arcam ile KEF i de ben önermedim ayrıca zaten kullanıyordu. Yani Arcam yerine 11.000 USD lik mcintosh alsa daha mı memnun olacaktı.

• quote:

Tuğrul tam terisini söylüyoruz zayıf amfi güçlü hoparlör demiyoruz ki... güçlü ve hiend seviyesinde amfi ve güce aç hoparlörlerden bahsediyoruz.

Anladım onu ben ustat ama Benin dediğim dengi değil mevzusu

Ben seni anlıyorum

• quote:

Dali ikon ile Q acoustics daha önce mukayese etme Şansınız oldu mu?

2 çift q acoustics 2020i ve de dali ikon 1 mk2 sahibiyim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.