Ticaret Bakanlığı’ndan refurbished (yenilenmiş) telefon satma lisansı alan 8-10 firma var. Bu firmalar popülaritesinden dolayı iPhone ve Samsung’a yönelmişler doğal olarak. Benim merak ettiğim şu: - Dağınık bir iPhone’u alıp toparlayan bu firmalar, aygıtı toparlarken orijinal yedek parça kullanmak zorunda mıdırlar? Kanun, bunlara çakma yedek parça kullanımı konusunda bir esneklik sağlıyor mu? - Sağlamıyorsa; teknik servis hizmeti de veren bu firmalar topladıkları aygıta “birinci kalite” yan sanayi parçalar kullandıklarını söylemeyerek, tüketicinin yanıltılmasında sorumluluk taşıyorlar mıdır? Sahte ürünler yenilemede kullanılabilir mi? Kullanımı serbestse, bu ürünler piyasada orijinal ve garantili olarak satılabilir mi? Bir elektrik kontağı, ya da acil durumda telefonun kilitlenmesi yüzünden insanların görebileceği potansiyel zararların sorumlusu kimdir? Piyasaya yedek parça temin etmeyeceğini en başından beri ilan eden Apple mı, bu şirketlere yetkinlik belgesi veren Ticaret Bakanlığı’mı? Kaç gündür lisans sahibi şirketleri arıyorum, iPhone X batarya değişimi için. Hepsi de birinci sınıf yan sanayi kullandıklarını, Apple’ın batarya vermediklerini filan söylediler. Ama toparlanmış ürünleri 6-7 binden gazlıyorlar. Benim telefonumun ekranı çakma, ama bataryası orijinal. Ekran pek umurumda değil ama enerjinin depolandığı yer mühim. Uykum çok ağır. Kötü örnek. Konuyu okuyan avukat, savcı, hakim arkadaşlar illa ki vardır. İşin doğrusu nedir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 30 Aralık 2021; 0:2:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim