Şimdi Ara

Refurbished iPhone (Hukuk İçerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ticaret Bakanlığı’ndan refurbished (yenilenmiş) telefon satma lisansı alan 8-10 firma var. Bu firmalar popülaritesinden dolayı iPhone ve Samsung’a yönelmişler doğal olarak. Benim merak ettiğim şu:

- Dağınık bir iPhone’u alıp toparlayan bu firmalar, aygıtı toparlarken orijinal yedek parça kullanmak zorunda mıdırlar? Kanun, bunlara çakma yedek parça kullanımı konusunda bir esneklik sağlıyor mu?

- Sağlamıyorsa; teknik servis hizmeti de veren bu firmalar topladıkları aygıta “birinci kalite” yan sanayi parçalar kullandıklarını söylemeyerek, tüketicinin yanıltılmasında sorumluluk taşıyorlar mıdır?

Sahte ürünler yenilemede kullanılabilir mi? Kullanımı serbestse, bu ürünler piyasada orijinal ve garantili olarak satılabilir mi? Bir elektrik kontağı, ya da acil durumda telefonun kilitlenmesi yüzünden insanların görebileceği potansiyel zararların sorumlusu kimdir? Piyasaya yedek parça temin etmeyeceğini en başından beri ilan eden Apple mı, bu şirketlere yetkinlik belgesi veren Ticaret Bakanlığı’mı?

Kaç gündür lisans sahibi şirketleri arıyorum, iPhone X batarya değişimi için. Hepsi de birinci sınıf yan sanayi kullandıklarını, Apple’ın batarya vermediklerini filan söylediler. Ama toparlanmış ürünleri 6-7 binden gazlıyorlar. Benim telefonumun ekranı çakma, ama bataryası orijinal. Ekran pek umurumda değil ama enerjinin depolandığı yer mühim. Uykum çok ağır. Kötü örnek.

Konuyu okuyan avukat, savcı, hakim arkadaşlar illa ki vardır. İşin doğrusu nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 30 Aralık 2021; 0:2:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dedikleri doğru Apple üzerinden bir kaç bir şeyler bende ekleyim
    Apple da Sahte veya orj Touch ID kullanılsa bile en fazla tıklama görevi yapar parmak izi okumaz kaydetmez aynı şekilde face ıd içinde geçerli. Örneğin Yenilenmiş Apple telefonun her şeyi çalışıyor Türkiye cihazı olduğu söylendiğinde en fazla bataryası Alt şarj kulaklık mikrofon seti bordu veya kasası veya kameraları ve ekran yan sanayi olma ihtimali yüksek. Yan sanayi ekrana true tone aktarılmıyor varsa true tone orj gözüyle bakılır. Ayrıca ekran orj olmayıp kaliteli ekran ise ve true tone yoksa face ıd çalışıyor daha önce tecrübe ettim.

Diğer marka modellerde bu saydığım donanımlar daha esnek yani komple yan sanayi olma ihtimali çok yüksek ve çalışıyor yenilenmiş telefonda. Mesela xioami not 7 arkasında parmak izi sensörü donanımı var onu sök netten sipariş ver tak çalışır.

Zamanında üstünden araba geçmişti yeni Touch ile çalışmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 30 Aralık 2021; 0:31:36 >

• Çakma parçalarla yenilenmiş bir iPhone orijinal diye satılabilir mi? Tüm mesele bu. Kasası değişmiş bir X kablosuz şarj olmuyor. Ekran ve batarya orijinal olsa dahi. Satılamazsa, buna izin veren merci kimdir? Yedek parça vermeyen kimdir?

Yok mu lan forumda bir TC savcısı?

• Çakma parçalarla donatılmış bir cihazı orijinal diye satamaz. Satıcı sorumlu olur. Kendisi de bilmiyor veya orijinal diye özellikle belirtmediyse sınırlı sorumlu olur. Detaylı inceleme yapmadan anlaşılamayacak bir şey olması da lazım. Atıyorum şarj entegresi gibi bir bakışta anlaşılmayacak herhangi bir şey.
    Orijinal diye satılmış bir mal alıp da sonrasında yan sanayi parçalar takıldığını öğrenmeniz halinde bir rapor tutturarak en yakın adliyeye gidip hukuk mahkemeleri tevzi bürosundan dava açabilirsiniz. Dava Asliye Hukuk Mahkemesinde görülür. Malı teslim ederek paranın iadesini talep edebilirsiniz. Malın orijinal değişensiz bir versiyonu ile değişim talep edebilirsiniz. Cihazı aldığınız zamanki fiyat ile şuanki fiyat farklı ise aradaki farkı ve ödemiş olduğunuz meblağı faizi ile talep edebilirsiniz. TBK alacaklıyı çok net hükümlerle güvence altına alıyor.

Savcı değil düz hukukçuyum. Çok alanım olan bir konu değil, bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım. İllaki ekleme yapacak bilgili üstadlar vardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple iPhone 5C [ANA KONU]
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.