Şimdi Ara

Reflü olanlar okursa çok sevinirim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
14.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi geceler. Arkadaşlar sorunumu anlatayım size. Son 3-4 aydır yemek yerken hep bir boğazımda kalma durumu oluyor. İçeceksiz yemek çok nadir yemişimdir bu süreçte. Ve çocukluğumdan beri yemekten sonraları yemeğin ağzıma gelmesi, mideden ekşi ve acı bir sıvı gelmesi gibi bir çok problem yaşıyorum. Bazı sabahlar uyandığımda midem yanıyormuş gibi oluyor. Dört gün önce de yine yemek yerken boğazımda kaldı ve çok rahatsız etti beni bende bilerek kustum çıkarmak için. Ondan sonra o günden beri bir göğüs ağrım var çok fena devam ediyor. Acaba bunlar reflü belirtisi olabilir mi? Reflü hastaları cevaplarsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Reflüden Kurtulanların Yorumları ve Yenme Yolları

Reflü, mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasıyla oluşan ve göğüs ağrısı, mide ekşimesi ve boğazda yanma gibi semptomlara neden olan bir rahatsızlıktır. Pek çok kişi reflü sorunları yaşıyor ve bu sorunu aşanların yorumları oldukça faydalı olabilir.

Reflüden Kurtulanlar

Reflüden kurtulanlar genellikle yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaç tedavisi ile bu sorunu aştıklarını belirtiyorlar. Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve uyku, reflüyü kontrol altına almak için önemli faktörlerdir.

Lahmacun Refliyi Tetikleyebilir

Lahmacun gibi yağlı ve baharatlı yiyeceklerin reflüyü tetikleyebileceğini unutmamak gerekir. Reflü sorunu yaşayanlar, bu tür yiyecekleri tüketmekten kaçınarak semptomlarını azaltabilirler.

Reflüyü Nasıl Yendim?

Reflüyü yenmek için birçok farklı yöntem vardır. Bazı kişiler proton pompa inhibitörleri (PPI) gibi ilaçlar kullanarak başarı elde ederken, diğerleri diyet ve yaşam tarzı değişiklikleriyle bu sorunu aşarlar.

Lansor Kullananlar Yorumları

Lansor, reflü tedavisinde kullanılan bir PPI'dır. Lansor kullananlar yorumları genellikle ilacın semptomları hafifletmede etkili olduğunu göstermektedir. Ancak, herhangi bir ilaç kullanmadan önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışılması gerektiğini unutmamak gerekir.

Gastritten Kurtulanların Yorumları

Gastrit, mide astarının iltihaplanmasıdır ve reflüye neden olabilir. Gastritten kurtulanların yorumları, bu sorunun diyet değişiklikleri, ilaç tedavisi ve stres yönetimi ile aşılabileceğini göstermektedir.

Reflü sorunu yaşıyorsan, semptomlarını yönetmek için sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ve gerekirse ilaç tedavisine başvurmak önemlidir. Diğer reflü hastalarının deneyimlerinden faydalanmak ve bu sorunu aşmak için neler yapabileceğini öğrenmek, tedavi sürecinde oldukça yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne yedikten sonra reflün azıyorsa onu yeme. O kadar geçmiş olsun ayrıca kiloluysan kilo verirsen yararı olacaktır.

• Evet, al bir kutu lansor 30mg 28kapsül sabah aç karnına iç doktora gidiyosun aynısını yazıp yolluyor zaten. Bir de yastığın yüksek olsun.

• Seninki reflüyü aşmış. Acil bir doktora görünmen lazım. Mümkünse gastroenterolog. Erteleme.
  • Renie kullan hocam yemekten sonra, bu arada ne rahatsız ediyorsa onları tüketmemeye çalış.

Ben kola vb asitli içecekleri kestim senelerdir içmiyorum beni rahatlattı. Ayrıca gece çok yağlı yememeye dikkat ediyorum.

Süt tüket çok asit geldiği zaman oda kesmeye yardımcı oluyor.

Kısacası hangi yemeğe içeceğe reaksiyon gösteriyorsa onların tüketimini düşür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cosmic Love

Seninki reflüyü aşmış. Acil bir doktora görünmen lazım. Mümkünse gastroenterolog. Erteleme.

Bugün göğüsümde ki ağrı için gittim. Kusma olayından sonra ateşim çıktığını göğsüm ağrıdığını vs. söyledim yemek boruma zarar vermiş olabilir miyim diye ilave ekledim. Ateşimin boğazlarımın iltihaplanmasından olduğunu söyledi. Croxilex 1000 MG antibiyotik, 500 MG Parol bir de mide yatıştırıcı tablet verdi naneli. Üç gün içinde ağrı geçmezse Gastroentoloğa git dedi. Ne bir röntgen çektirdi ne de başka bir şey yaptı nerden anladı yemek borumda bir sorun olmadığını ben de anlamadım 😶

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ser Jorah Mormont -- 24 Temmuz 2017; 2:22:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methy

quote:

Seninki reflüyü aşmış. Acil bir doktora görünmen lazım. Mümkünse gastroenterolog. Erteleme.

Bugün göğüsümde ki ağrı için gittim. Kusma olayından sonra ateşim çıktığını göğsüm ağrıdığını vs. söyledim yemek boruma zarar vermiş olabilir miyim diye ilave ekledim. Ateşimin boğazlarımın iltihaplanmasından olduğunu söyledi. Croxilex 1000 MG antibiyotik, 500 MG Parol bir de mide yatıştırıcı tablet verdi naneli. Üç gün içinde ağrı geçmezse Gastroentoloğa git dedi. Ne bir röntgen çektirdi ne de başka bir şey yaptı nerden anladı yemek borumda bir sorun olmadığını ben de anlamadım 😶

Yemek borunda sorun olmadığını anlamış değil. En olası tanıdan daha az olası tanıya doğru ilerlemiş. Buna ampirik tedavi diyoruz. Düzelmezse gastroenteroloğa gitmeni söylemiş benim dediğim gibi. Röntgen şu an için gereksiz gastroenterolog gerekli görürse baryumlu grafi yazabilir. Nereye gittin acile mi sağlık ocağına mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Methy

quote:

Yemek borunda sorun olmadığını anlamış değil. En olası tanıdan daha az olası tanıya doğru ilerlemiş. Buna ampirik tedavi diyoruz. Düzelmezse gastroenteroloğa gitmeni söylemiş benim dediğim gibi. Röntgen şu an için gereksiz gastroenterolog gerekli görürse baryumlu grafi yazabilir. Nereye gittin acile mi sağlık ocağına mı?

Acile gitmiştim. Şuan yemek yiyorum içecekle gayet rahat ama şüphelendirdiniz beni açıkcası 😕

• 1.5 sene önce de ben de mide bölgesinde ağrı başladı. Pazar günleri dışarıdan çok ağır yiyecekler yiyorum ve gece uyuduktan 1 saat sonra gögüs bölgesi civarında şiddetli bir ağrıyla uyanıyorum . 1,5 senedir ne zaman böyle ağır yesem bu şekilde olur . Normal zamanlarda hiçbir rahatsızlığım yok .

Dün de sabah simit poğaça börek vs. akşam da ağrı olacağını bile bile büyük boy pizza yedim .Sadece pizza veya börek vs. bir kısmını yesem sorun olmuyor .İkisini aynı günde yiyince patlak veriyor . 00.30 da uyudum , 02.00 da şiddetli ağrıyla uyandım .. Sabah'a kadar ağrıdan dolayı perişan oldum .. Doktora vs. gitmediğim içinde hap vs. kullanamadım .. Yoğurt yedim sabah belki onun sayesinde belkide vücut düzene girdiği için geçti..

Sizce doktora gitmesem .. Sadece yemeğe dikkat edip abartmasam ilerde hastalık açısından bir problem olur mu ? Hastalık ismi olarak ülser geçiyor sanırım ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Designer* -- 24 Temmuz 2017; 9:58:7 >

• Yemek borunda sikinti yoktur.

Sigara iciyor musun. Iciyorsan birak

Mideni üsutmemeye caliş kisin soguk alginligi gecirirsen azar.

Yazinda klima altinda usutursen azar etkileri seninkine benzer durumum vardi suan gecti

Yeme icme dikkat et cok kola asitli seyler icmemeye calis

Duzenli ve saglikli hayat etkilerini azaltir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat kalitesini düşüren lanet bir hastalık reflü

boy kilo oranın nedir? kilolu iken reflü belasını çeken biriyim.

Rabelis vardı proton pompa inhibitörü mide asitinin etkisini azaltıp yanmayı engeller sabahları aç karnına.

süt yoğurt mideni rahatlatır.

yağlı yemekler soğan sarımsak domates asitli meyveler poğaça simit acı biber, baharat reflüyü azdırır.

ilaçla beraber yemek düzeninde dikkat edersen 5-6 ay sonra sıkıntın kalmayacaktır.

Kilo oranınız da etkili bunda etkili bir diyet gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Designer*

1.5 sene önce de ben de mide bölgesinde ağrı başladı. Pazar günleri dışarıdan çok ağır yiyecekler yiyorum ve gece uyuduktan 1 saat sonra gögüs bölgesi civarında şiddetli bir ağrıyla uyanıyorum . 1,5 senedir ne zaman böyle ağır yesem bu şekilde olur . Normal zamanlarda hiçbir rahatsızlığım yok .

Dün de sabah simit poğaça börek vs. akşam da ağrı olacağını bile bile büyük boy pizza yedim .Sadece pizza veya börek vs. bir kısmını yesem sorun olmuyor .İkisini aynı günde yiyince patlak veriyor . 00.30 da uyudum , 02.00 da şiddetli ağrıyla uyandım .. Sabah'a kadar ağrıdan dolayı perişan oldum .. Doktora vs. gitmediğim içinde hap vs. kullanamadım .. Yoğurt yedim sabah belki onun sayesinde belkide vücut düzene girdiği için geçti..

Sizce doktora gitmesem .. Sadece yemeğe dikkat edip abartmasam ilerde hastalık açısından bir problem olur mu ? Hastalık ismi olarak ülser geçiyor sanırım ..

???

• Arkadaşlar endoskopi yaptırmalısınız durumu tamamen öğrenmek için ayrıca gerekirse biyopsi alınıyor gastrit ve ülser için ihmal etmeyin yeni yaptırdım bende
  • quote:

1.5 sene önce de ben de mide bölgesinde ağrı başladı. Pazar günleri dışarıdan çok ağır yiyecekler yiyorum ve gece uyuduktan 1 saat sonra gögüs bölgesi civarında şiddetli bir ağrıyla uyanıyorum . 1,5 senedir ne zaman böyle ağır yesem bu şekilde olur . Normal zamanlarda hiçbir rahatsızlığım yok .

Arkadaşlar kesinlikle bir doktora gidin , bir gastroskopiniz alınsın. Bir ilaç içip bu buna iyi geldi doktora gitmiyim bu ilacı kullanıyım demeyin. Size daha uygun başka bir proton pompası inhibitörü verebilir veya bambaşka bir ilaç verebilir. Sizin belki o ilacın içeriğine , etken maddesine karşı hassasiyetiniz olabilir. İlaçlar şeker değildir gereksiz , yanlış kullanımlarda büyük zararları olabilir.Bunların kimisi yavaş yavaş olucağı için siz farkedemiyebilirsiniz. Size uygun olmayabilir. Ve bunları çok seneler sonra anlayabilirsiniz ,iş işten geçmiş olur ozaman. Kesinlikle bir doktora gidip şikayetlerinizi , hikayenizi anlatın. Doktor en doğru yönlendirmeyi yapıcaktır zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leone

quote:

Arkadaşlar kesinlikle bir doktora gidin , bir gastroskopiniz alınsın. Bir ilaç içip bu buna iyi geldi doktora gitmiyim bu ilacı kullanıyım demeyin. Size daha uygun başka bir proton pompası inhibitörü verebilir veya bambaşka bir ilaç verebilir. Sizin belki o ilacın içeriğine , etken maddesine karşı hassasiyetiniz olabilir. İlaçlar şeker değildir gereksiz , yanlış kullanımlarda büyük zararları olabilir.Bunların kimisi yavaş yavaş olucağı için siz farkedemiyebilirsiniz. Size uygun olmayabilir. Ve bunları çok seneler sonra anlayabilirsiniz ,iş işten geçmiş olur ozaman. Kesinlikle bir doktora gidip şikayetlerinizi , hikayenizi anlatın. Doktor en doğru yönlendirmeyi yapıcaktır zaten.

Şuana kadar bu ağrı esnasında hiç ilaç kullanmadım . Ağrı kesici dahil .. Belki 1,5 senedir toplamda 6 sefer bu ağrıyla karşı karşıya kalmışımdır . Tabi , mesaj da da bahsettiğim gibi aşırı ağır yemek sonucu . Benim öğrenmek istediğim , aşırı yemeyi kessem yani bu şekil ağrı olmadığı sürece , doktora gitmezsem kanser vs. problemleri olabilir mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Leone

quote:

Şuana kadar bu ağrı esnasında hiç ilaç kullanmadım . Ağrı kesici dahil .. Belki 1,5 senedir toplamda 6 sefer bu ağrıyla karşı karşıya kalmışımdır . Tabi , mesaj da da bahsettiğim gibi aşırı ağır yemek sonucu . Benim öğrenmek istediğim , aşırı yemeyi kessem yani bu şekil ağrı olmadığı sürece , doktora gitmezsem kanser vs. problemleri olabilir mi ?

11 senedir reflü var bende. Ağrı fazla yok bende mesela. Ama reflü evet göğüs ağrılarına sebep olur. Sende aşırı yemek yiyince oluyor diyorsun. Demekki çok ileri bir reflü yok. Kapakçık sadece çok yemelerde sıkıntı yaratıyor demekki. Ama ki önemli yerde burası kronik hala gelebilir. Aşırı yemeki ard arda olmasın ve kronik hale gelmesin. Doktora da git kesinlikle.

• Reflü için yediklerine dikkat etmen gerekir. Acı , ekşi yiyeceklerden kaçınmalısın. Yedikten en az iki saat sonra yatmaya özen göster. Yastığını yüksek tut.

Bende de var , bu dediklerimi yaptığımdan beri topladım kendimi. Yoksa sabah kalktığımda karnımda yanma ve mide bulantısı oluyordu. Sürekli karnım şişti ve ağızdan gaz geliyordu.
  • En onemlisi de yemegi yedikten sonra yatmamalisin. Oturup yemegin biraz sindirilmesini beklemen lazim. Bir de doktor kontrolsuz ilac kullanmayin arkadaslar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lansor yerine günde bir tatlı kaşığı bal (aç karna) kullanıyorum. Tavsiye ederim

uzun süre lansor kullandım. ilaç bitince aynı ağrı yine başlıyor. ilaç geçici yani, ağrı kesici gibi çalışıyor, aslında asit salgısını azaltıyor, proton pompası inhibitörüdür. kansere yol açtığı söyleniyor.

sabah kahvaltıdan 30-15 dk önce bir kaşık bal yutun susuz, üstüne su içebilirsiniz, lansor ile aynı işi görüyor ve yan etkisiz, hatta yan faydası var. gece uyumadan önce de olur, aç karna olsun yeter. üstüne su içebilirsiniz.

ben birkaç aydır bu şekilde lansor kullanmaktan kurtuldum. çok kaliteli bal olmasına gerek yok. balparmak çok iyidir ama tadı kötü olan can erzincan balı bile aynı etkiyi yapıyor, yarı fiyatına rağmen.

bal yiyin

• refli olanlar da okusun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.