Şimdi Ara

Referandumda Evet Verenler- Mantıklı Argümanlarınız Nedir? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
1
Favori
8.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maddeleri sevdim bu süreçte olacaklar oyumu etkileyebilir. Yabancı basının takınacağı tavır da önemli bu süreçte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Maddeleri sevdim bu süreçte olacaklar oyumu etkileyebilir. Yabancı basının takınacağı tavır da önemli bu süreçte.

    Maddeleri neden sevdin?
    Sevmediğin madde var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husocan11

     Referandumda Evet Verenler- Mantıklı Argümanlarınız Nedir?


    367 krizi çok kolay aşılabilecek bir krizdi. Sen anayasaya toplantı yeter sayısı basit çoğunluktur yazarsın biter.




  • 3 nedenle açıklayayım.
    1)RECEP
    2)TAYYİP
    3)ERDOĞAN

    Hadi hayırlı olsun 1.Devlet Başkanı RTE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Maddeleri sevdim bu süreçte olacaklar oyumu etkileyebilir. Yabancı basının takınacağı tavır da önemli bu süreçte.

    Mesela hangi madde hoşunuza gitti? Aciklayabilirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sesli demokrasi geliyor

  • Ahahah baskan diyor.Kardess baskanlik sistemi gelmiyor,reisiniz onu yediremeyecegi icin millete adini cumhurbaskanligi sistemi olarak degistirdi,yani baskan diye bir olay olmayacak,olacak olan cumhurbaskanina devlet baskaniymis gibimyetkilerin verilmesi olacak.Yani oyle devlet baskanligi falan yok.

    Reisiniz millete yutturamadi baskanlik sistemini,cunku dunyada reisinizin anlattigi gibi bir baskanlik sisteminin esi benzeri yok.Bundan dolayi da millet uyanmasin diye adini degistirmeme karari aldi sizin uyaniklar.Cumhurbaskanligi olarak devam edilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 25 Ocak 2017; 1:57:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    Ne farkeder ki ? Başkan yetkisi Cumhurbaşkanı'nda olunca o şahıs başkan olmuyor mu ? Kelime oyununa gerek yok. Sevineceksen partili Cumhurbaşkanı diyelim farketmez bana
  • Zaten su anda da partili degil mi.ulkede hukuk u guguk yaptiginiz icin tayyipin tarafsiz olmamasina kimse laf edemiyor.hukuku bile ayaginizin altina aldiniz,anayasa mahkemesi baskani tayyipe cay tasiyor o derece felaket bir hukuk var zaten ulkede,bunlar ulkede zaten vardi kimse zaten tayyipe mudahale edemiyordu anayasaya karsi ihlaller yapmis olsa bile.degisen syler cok olmayacak kisi bazinda,sadece resmilesmis olacak bazi seyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 25 Ocak 2017; 2:04:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkanlığa hayır vereceğim ama özellikle eyaletlere özgü kanunlar çıkarsa izmire taşınırım malum zihniyetteki insanlar benden uzak olsun diye bakalım o eyalette şortlu kadına uçan tekme atıp dövmeli küpeli insanlara saldırınca neler ile karşılaşacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: to let myself go


    quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Maddeleri sevdim bu süreçte olacaklar oyumu etkileyebilir. Yabancı basının takınacağı tavır da önemli bu süreçte.

    Maddeleri neden sevdin?
    Sevmediğin madde var mı?

    Tek başkanın olması. Aynı kişinin ikiden fazla seçilememesi. Milletvekili sayısının artmasi ve seçilme yaşının 18'e inmesi. Milletvekili çıkarma barajının %5'e düşmesi. Cumhurbaşkanın anayasa değişikliği yapmak istediğinde halka gitmesi. Meclisin cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açabilme yetkisi verilmesi hakkında soruşturma acılanın yeniden seçime girememesi. Tbmm de gerekli çoğunluk elde edilince seçimlerin yenilenmesi.



    Bunlar hoşuma gitti güzel hazırlanmış. Diğer maddelerde de rahatsız eden olmadı.



    Peki sen ne oy vereceksin neden vereceksin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet diyenlerin en büyük argümanı tek başlılık olsun %50 den fazla oy lan başa geçsin. Peki hepsine kabul. Ama oylanacak olan yasa değişikliği sadece bunu kapsamıyor. Çok fazla açık noktası var. Karşı çıkanların en temel karşı çıkma sebebi bu. (aklı başında karşı çıkanlardan bahsediyorum. RTE yapıyor karşı çıkalım diyenlerden bahsetmiyorum) Bu sistemde başkan KHK çıkarma hakkına kavuşuyor. Tek şartı anayasaya aykırı olmaması bu KMK'nin. Yani ülke her daim OHAL'de. Sonra ne mi oluyor o KHK'ler? 3 ay yürürlükte kalıyor ve daha sonra yasalaşması için meclis ve anayasaya gidiyor. Zaten %50 den fazla oy almış bir parti başkanından bahsediyorsak meclis çoğunluğunu eline almış olduğu gerçeğini kabul ettiğimizi varsayarak direk anayasa tarafına geçiyorum. Peki bu anayasayı kim belirliyor Başkanlık sisteminde? %75 ini Başkan'ın belirlediği AYM üyeleri. Yani o çıkarılan KHK'lerin aslında yasa olduğunu idrak etmek çok zor değil.

    Bu değişiklikle 2 dönem yani 5+5 den toplam 10 yıl en fazla başkanlık süresi veriliyor. Ama unutulan bir şey var. Başkan eğer görev süresi bitmeden meclisi fes eder ve yeniden seçim yoluna giderse tekrar aday olabiliyor. Yani sınırsız Başkan'lık yolu açık.

    Gelelim Başkomutanlık meselesine. Günümüz sisteminde meclis izni olmadan askeri tezkere çıkarılamaz. Söz edilen Başkanlık sisteminde ise tek bir insanın iki dudağı arasındadır TSK'nin kaderi. Bu arada TSK'nin kaderi iki dudağın arasında demişken bu dudağın kime ait olduğu da belli değil. Nasıl mı? Herhangi bir sayı sınırı yada şart bulunmaksızın (vekil seçilme yeterliliği şartı var şimdi hiç bir şart yok demeyeyim. 18 yaşından büyük, askerlik ile ilişiği olmayan herkes yani) Başkan kendi inisiyatifi ile başkan yardımcısı atayabiliyor. (yada hiç atamama hakkı da var. Öyle bir şartta yok) Söz konusu başkan ülke sınırları dışındayken veya hastalık gibi başka bir nedenle geçici olarak görevini yerine getiremiyorsa birebir aynı yetkilere bu başkan yardımcısı sahip oluyor. Üstelik tıpkı başkan gibi, olur da bir şekilde çoğunluğun kendi partisinde olduğu meclisin 2/3 ünün oylarıyla hakkında soruşturma açılmasın karar verilir, çoğunluğunu Başkanın atadığı Yüce Divan'da suçlu bulunursa görevine son verilir ancak dokunulmazlık hükümlerinden faydalanarak görevinden alınmak dışında başka bir ceza verilemez. Çok mantıklı gelmiyor bana sizi bilemem.

    Bu arada bakanlık kurmak, kaldırmak, görev ve yetki sınırları ve aklınıza gelebilecek her türlü teferruatları tamamen başkanın karar verdiği bir hal alıyor. Çoğunluğu kendi partisinde olan meclise sorma yada oylamak gibi bir durumu da yok. Yani %50 den fazla oy verip seçtiğimiz başkan vekiller vasıtasıyla (onlarında vekilliği tartışılır) bile olsa yapmak istedikleri için halka sormuyor, Hesap vermiyor.

    Hesap vermiyor demişken gelelim HSYK üyelerine. Toplam 13 üyeden oluşuyor. bunların 3 ünü direk başkan atıyor. Yine başkanın atadığı Adalet bakanı bu kurulun üyesi oluyor. Adalet bakanının kendi seçtiği müsteşarda bu kurulun tabii üyesi. Etti mi size 5 üye. Ama daha bitmedi. 3 Üyede yine çoğunluğunu kendisinin atadığı yargıtay tarafından seçiliyor. 1 üyede yine çoğunluğunu kendisinin atadığı danıştay tarafından atanıyor. Etti 9 üye ama yine yetmedi. Kalan üyeler ise Kendi atadığı Yüksek öğretim kurumlarının hukuk alanında çalışanlar ve avukatlardan olmak üzere her bir üye için 3 aday çıkarılıp komisyona gönderilir. Komisyonda kendi atadığı adalet bakanlığı ve yine çoğunluğunu kendisinin atadığı AYM den oluşur. Buradan geçen adaylar tek tek oynalanarak meclisden 2/3 çoğunluğu alarak üye seçilir. Mantık çerçevesinde bütün gezenleri tek sıra yakalamakla aynı ihtimalde olsa da bir ihtimal bu üyelerin başkanın istediği üyeler olmama ihtimali vardır. yani en en kötü ihtimalde 9/13 üyeyi bizzat atayacak ve yargının bağımsızlığıyla ilgili bir durum söz konusu bile olmayacaktır.

    Bakanlar kurulu ve ortadan kaldırılan Başbakanlık kurumunun tüm yetki ve görevleri ise Başkana devroluyor. Bu konuda da uzun uzun ne gibi sıkıntıları olduğunu yazmak isterdim ama en az 10 tane anayasa maddesini koyup sonra değiştikten sonraki halini yazıp anlatmak gerekir. Aranızda o kadar uzun uzadıya okuyacak kadar sabrı olanların ciddi azınlıkta olduğunu düşünerek uğraşmıyorum. Merak edenler de çok basit bir google araması ile bunlara ulaşabilirler.

    Kısacası evet dediğiniz şey ülke yönetiminde yalnızca tek başlılık olsun diye yapılan bir şey değil. Ortadan kaldırılan bir denetim mekanizmasının ve aslında dolaylı yoldan yasama yargı ve yürütmenin tek bir kişiye bağlandığı ve bu kişiye neredeyse sınırsız yetki verildiği bir sistem. İnsanların karşı çıktığı en temel şey bu. Olay AKP, CHP, MHP yada HDP değil, olay getirilen sistemin başkanlık değil diktatörlük sistemi olması. 20 yıl daha akp hüküm sürsün ne fark eder. Zaten mevcut sistemde de istediği yasayı çıkartabiliyor. Neredeyse asla yargılanamaması dışında yeni bir fayda getirmiyor AKP'ye. Recep Tayyip Erdoğan'a ise parti harici bireysel hareket etme özgürlüğü getiriyor. (Fetö'nün AKP'nin içine de sızmış olma ihtimali RTE'yi AKP olmadan da ayakta kalabilme psikolojisine bürüyor olabilir bilemem.) Fakat başkanlık sisteminde seçilen kişi bu ülkenin direk kaderi rolünü oynayacağı için kendisinden sonra geleceklere verdiği yetkiyle ülkenin kaderini tam bir muammada bırakıyor. Sonuçta kavun değilsin ki koklayıp seçelim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Best Seller


    quote:

    Orijinalden alıntı: yuchell89


    quote:

    Orijinalden alıntı: Best Seller


    quote:

    Orijinalden alıntı: yuchell89


    quote:

    Orijinalden alıntı: Best Seller


    quote:

    Orijinalden alıntı: yuchell89


    quote:

    Orijinalden alıntı: Best Seller


    quote:

    Orijinalden alıntı: yuchell89


    quote:

    Orijinalden alıntı: Best Seller


    quote:

    Orijinalden alıntı: yuchell89


    quote:

    Orijinalden alıntı: Best Seller


    quote:

    Orijinalden alıntı: yuchell89


    quote:

    Orijinalden alıntı: Best Seller


    quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    çok merak ediyorum şuanki parlementer sistem kendi kendini mi seçiyor yoksa halk oyuyla mı seçiliyorlar?hani millet ne derse o idi?hem milletin iradesi diyeceksin hem de o iradenin seçimine karşı çıkackasın üstelik kendi seçimlerine kendilerini kışkırtarak.valla iyi oyun.koalisyonda dediğin ergen tribi var,yeni sistemde de ben bunu istiyorum diyince al senin olsun diyen "halk" var,sanki daha önce o konu hakkında düşünmüş gibi.hatırlarsan biris çıkıp tr için başkanlık sisetmi hayalim var ama başkan olmak istiyorum demedim demişti.

    mesele şu
    milletimiz meclisi seçiyor fakat meclisi seçmek demek hükümeti seçmek demek değildir
    dolayısıyla milletimiz yöneticilerini değil kendi adına haklarını savunacağı insanları seçmektedir

    buna paralel ikinci bir oylama yapılarak (güven oyu) meclis kendi içinden hükümet seçmektedir.
    ancak türkiyede siyasal partiler tamamen birbiriyle zıttır
    örneğin

    Akparti-muhafazakar-islamcı
    MHP-milliyetçi-türkçü
    CHP-laik-ulusalcı
    HDP-kürtçü-LGBTci

    Yukardaki partilerin birbiriyle koalisyon yapmaları neredeyse imkansız gibidir bu öte tarafa birbirine zıtlardır.
    Yalnız günümüze özel değil tarihimiz boyunca böyle olmuştur(tek parti iktidarları hariç)

    en olmaz denilenler birlikte olup da koalisyon kurmamış mıdır?

    en olmaz olmuş
    CHP ve MSP koalisyon kurmuş ecevit+erbakan sonuç ne olmuş sadece 10 aylık bir hükümet(37.hükümet)

    en olacak koalisyon kurulmamış mı o da kurulmuş
    AP MSP MHP demirel+erbakan+türkeş sonuç ne olmuş sadece 6 ay (41.hükümet)

    hatırladığımız son koalisyon 1999 seçimleri sonrası olmuş

    1.parti-DSP
    2.parti-MHP
    3.parti-Fazilet Partisi
    4.Parti-ANAP
    5.Parti-DYP

    1 Sol parti 4 Sağ parti meclise girmiş Sol parti DSPnin sandalye sayısı meclisin sadece %25ini kapsamasına ve aldığı toplam oy oranı %22 olmasına rağmen halkın %57sinin oyunu alan ve meclisin %75 sandalyesini alan bir sağ parti değil de bir sol partinin lideri başbakan olmuş

    DSP MHP ANAP koalisyonu kurulmuştur.Halkın %57sinin dediği değil %22sinin dediği olmuştur.
    elbette bu hükümetin kurulması için MHP ANAP destek vermiştir bunun karşılığında bakanlıklarla ödüllendirilmişlerdir
    Sonuç ne olmuştur "2001 KRİZİ"

    Peki sadece %22nin başbakan olarak görmek istediği ecevit neden hak etmediği halde başbakan oldu (burda mesele ecevit değildir eğer bahçeli olsaydı o da %19la olacaktı burda üzerinde durduğum konu sistemin saçmalığıdır)

    Şimdi %22 ile (1999) DSp
    %34 ile (2002) Akparti

    başbakanlar çıkmasın ve yönetici ayrı denetleyici ayrı olsun diye cumhurbaşkanlığı sistemi getiriliyor

    yani yöneticimizi en az %50 ile seçeceğiz kimi seçtiğimizi bileceğiz
    meclisimizi ise denetleme vasfı açısından ele alıp ona göre seçeceğiz

    bu değişiklik parlementer sistemin değiştirilmesi ile de yapılabilir. tek bir kişiye bağlı bir diplomasi oluşturulmasına gerek yok. keyfi istediği şekilde yönlendirme yetkisi veriliyor bu "başkanlık sistemi" ile. parlementer sistemde koalisyon sorunları ortadan kalkacak vs.. gibi argümanlar ise tek başına bir şahısı ülkenin "kanun koyan-kanun bozan" adamı yapma işinin kılıfıdır.

    parlementer sistem içerisinde kalıp koalisyonları yok etmek nasıl mümkün açıklar mısınız?

    iki aşamalı seçim yaparsın belli bir baraj altında kalan partilerin katılım hakkı olmadan yeniden 2 parti ile seçim yaparsın, veya partileri kaldırabilirsin başka türlü bir seçim yaptırabilirsin. sonuçta parlementer sistemde illa çok partili seçime gidip oyların bölünmesi ve saçma sapan sonuçların ortay çıkması zorunlu değil. çözüm çok yeter ki çözülmesi gereken bu olsun. başkan yapacağız herşey onun istediği gibi olacak, bizim istediğimiz dilden konuşuyor erdoğan o ne derse kabuluz bu yüzden evet diyoruz de,, ben de anlayayım. hah helal olsun diyeyim adam dürüst diyebileyim.

    iki aşamalı seçim mi?

    nasıl olacak bu

    yani mecliste sadece 2 parti kalsın mı istiyorsun?



    mecliste sadece iki parti kalsın istemiyorum. nasıl olacak dedin örnek verdim. laf çarpıtıp zeytinyağı gibi davranma.. parlementer sistemi çok kötü koalisyon istemiyoruz demek tamamen başkanlık işinin örtülmesi operasyonudur. dün tv de izlediğim tartışma programında akp li vekil parlementer sistem şöyle böyle kötü işliyor diye savunuyor başkanlığı, chp li vekil dedi ki yıllardır biz bunu söylüyoruz yılalrdır değiştirelim diyoruz başkanlıkla ne alakası var dedi. adam afalladı " ee ama başkanlıkla daha anlamlı olacak." ne alakası var kardeşim.. başkanlık lafı tek adamlık diktatörlük şeklinde yorumlanmasın diye ılımlı görünsün diye cumhurbaşkanlığı sistemi şeklinde propaganda yapmaya başladı akp. diyelim ki parlementer sistem kötü, sırf bu bahane edilecek bütün yetkinin bütün kanunun bir adamın iki dudağı arasında olması sizi rahatsız etmiyor mu ? samimi cevap verin anlayalım lafı çarpıtmadan hdp hayır diyor ben evet diyorum demeden. düşmanımın düşmanı benim dostumdur kafasıyla görüş belirtmeyin

    anlamadın sanırım

    sen meclisin seçilmesinin şimdiki gibi olmasını istiyorsun sonra tekrar seçim yapalım diyorsun kazanan başbakan olsun demek istiyorsun ben böyle anladım senin sisteminin benzeri zaten şimdi getirilen cb sistemi

    meclis ve cb ayrı seçimlerle seçiliyor parlemento yerinde ve cb halk tarafından seçiliyor

    parlementer sistem demek meclisin başbakanı seçmesi demektir

    anlamadan etmeden sallıyorsunuz gibi geldi tartışma programlarından bir şeyler öğrenecek kadar kısıtlı bilginiz var bu cesaretin sebebi bu sanırım

    yeni sistemde her hak bir kişinin dudağı arasına bırakılmıyor
    hangi maddede bu var ezbere konuşmayın

    medyada bir kısım 3-5 senedik diktatör diktatör deyip duruyor sanırım medya zehirlenmesine uğradınız

    tenekeyle konuşuyor gibiyim

    hayır senin anlamakta bir sorunun var

    parlementer sistemde olup koalisyonları engelleyecek bir sistem yoktur

    yapabileceğin en iyi şey seçim tekrarları yapmaktır bunun dışında bir çözüm yok sen ise bir cevap veremeden konuyu değiştiriyorsun



    cumhurbaşkanının meclisin çıkardığı bir kanunu feshetme yetkisi, bakanları kafasına göre atama yetkisi, hukuktan meclisten tut askeriyenin tamamen başkana bağlı olması tek adamlık değildir diyorsun yani ? meclisin verdiği karar başkanın takdirine kalmıştır şeklinde bir düzen tek adamlık değildir diyorsun ? parlementer sistem değiştirilebilir aşamalı seçime gidilebilir diyorum konuyu çarpıtan sensin. 2 parti mi olsun yok tv de mi izliyorsun şeklinde karşındakiyle münakaşa etmekten başka bir şey bildiğin yok. bu kafayla tartışamam. tartışma görüşlerini karşıya iletmektir. ben doğruyum benim dediğimi kabul edin değildir

    bakanları kafasına göre atama ne demek yahu şimdi zaten başbakan bunu yapıyor bırak da ülkeyi yönetecek kişi kendi takım arkadaşlarını seçsin
    sen heralde şimdi bakanları halk seçiyor yada anayasa mahkemesi seçiyor falan sanıyorsundur şaşırmam.

    şimdiki sistemde cumhurbaşkanın da meclisin yasaları kabul etmeme yetkisi zaten var

    şimdiki cumhurbaşkanı anayasa mahkemesini de atıyor ordunun da başkomutanı sıfatı

    parlementer sistemlerde koalisyonlar kaidedir tek parti iktidarları istisna sana parlementer sistemde nasıl olurda koalisyon olmaz diyorum adam akıllı açıklayamıyorsun

    2 aşamalı seçim dediğin nedir aç biraz anlayayım

    yeni getirilen sistemde cb ve başbakanlık birleştirilip yürütmenin etkisi arttırılıyor

    iki aşamalı parlementer sistemi örnek olarak gösterdim. amerika'daki başkanlık seçiminden örnekle böyle bir alternatif yapılabilir dedim. amerika'da sadece 2 üye aday oluyor ona göre ya bu ya da şunu seçeceksin deniyor sanıyorsundur diye bilgi vereyim dedim( senin dilinden konuşuyorum.) aşağılayıcı üslup ile konuşmaktan vazgeç öncelikle. yeni anayasa ile maddelerde ne gibi değişiklikler olduğu ile ilgili oturup 1 madde incelediniz mi ? benim daha önceki mesajlarda bahsettiğim "başkanlık, diktatörlük" değil "cumhurbaşkanlığı sistemi" diyerek algı operasyonu yapılmasına örnek olarak madde 76 ile ilgili televizyonda ne duydunuz ? 18 yaşına indirilmesi milletvekili yaşının... bu maddede asıl can alıcı nokta askerliğini yapmamış olanlar milletvekili adayı olamaz şeklinde olan mevcut tanımın, askerlikle ilişiği olanlar millet vekili olamaz şeklinde değiştirilmesi. "keşke biz de şehit olabilsek" diye şov yapıp çocuklarını askerlikten yırtsın diye günübirlik madde değiştiren vekillerin çocukları yarın öbür gün vekil olabilsin diye zemin hazırlanıyor. medyada böyle bir şey duymadığına eminim bir tek kanalda böyle bir mevzu geçmedi. ben görmedim en azından. a haber kafasıyla, sanki senin babanı amcanı başkan bakan yapıyorlarmış gibi körü körüne savunmak neden? okumadıysan kritik maddelerin değişikliklerini sıralayabilirim bilgi edinirsin

    amerikada sadece 2 kişi aday öyle mi gerisini okumadım
    keşke bu bilgileri sadece tartışma programlarından değil de okuyarak araştırarak edinseniz komik hale düşüyorsunuz

    Allah sana şifa versin canım vatandaşım

    gerisini neden okumadın işine mi gelmedi ? televizyon programından takip ettiğimi nerden çıkardın ? öyle bir konuşuyorsun ki a haberde ne derlerse buraya gelip onları sıralıyorsun. senin gibilerin kafasını anlamak için "ak it, yeni şafak" gibi beyin yıkama kuruluşlarını da takip ediyorum. savunduğun şeyler birebir aynı cehaleti içeriyor. anayasanın 1 maddesini okuyup incelediysen ne değişiyor diye, ben de bu referandumda gider evet basarım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hexedemical


    quote:

    Orijinalden alıntı: önyargısız


    quote:

    Orijinalden alıntı: hexedemical

    15 senedir tek iktidar hangi sistemde oldu, biri şu arkadaşa anlatsın, valla bu kadarmı düşünce yok sizde. İsme bak öngargısız,

    90 senede sen son 15 seneyi görüyorsan o senin at gözlülüğün.

    Çok partili Parlımenter sisteme 1950 de geçildi 90 değil 65 sene eder. Öğren çocuk..Bir sonraki seçüme kadar 2019 yani 18 yıl akp eder. Neredeyse %30 Hiç az bi oran değil.

    Senin okumadan yazmadan , toplama çıkarma gibi temel matematik bilgilerinden yoksunluğun var heralde. 18 yıl akp demişsin , 15 yıllık akp hükümeti tek hükümet mi sayılıyor ? 1 dönem gül , 3 dönem erdoğan , 2 dönem davutoğlu , ve şimdi binali yıldırım. Okumayı öğren oku , toplamayı öğren topla , kaç hükümet var son 15 senede bak bakalım. Bir de 18 sene demişsin hakikaten sen de ilkokul matematiği bile yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arda gibi ehli namus tek eşliliğe inan biri,rıdvan gibi çıkar ilişkileri olmayan insnalar destekliyorsa düşünürüm.
  • başkanlık sisteminde cemaatler başkanı çok kolay kandırabilir
    mesela allah rızası için derler başkan tuzağa düşer
    ne verirsen elinle oda gider seninle
    camiye yardım vb vb
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse


    quote:

    Orijinalden alıntı: to let myself go


    quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Maddeleri sevdim bu süreçte olacaklar oyumu etkileyebilir. Yabancı basının takınacağı tavır da önemli bu süreçte.

    Maddeleri neden sevdin?
    Sevmediğin madde var mı?

    Tek başkanın olması. Aynı kişinin ikiden fazla seçilememesi. Milletvekili sayısının artmasi ve seçilme yaşının 18'e inmesi. Milletvekili çıkarma barajının %5'e düşmesi. Cumhurbaşkanın anayasa değişikliği yapmak istediğinde halka gitmesi. Meclisin cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açabilme yetkisi verilmesi hakkında soruşturma acılanın yeniden seçime girememesi. Tbmm de gerekli çoğunluk elde edilince seçimlerin yenilenmesi.



    Bunlar hoşuma gitti güzel hazırlanmış. Diğer maddelerde de rahatsız eden olmadı.



    Peki sen ne oy vereceksin neden vereceksin?

    600 kişiden 400'ü ile soruşturma, kendi atadığı anayasa mahkemesinde yargılanma.



    Baraj ise hala yüzde 10, o yüzde 5 nereden çıktı.

    2'den fazla seçilme için açık kapı konmuş. 2. Dönemin son gününde meclisi lagvetse tekrar seçime girebilecek.



    Pardon ama tekrar okuyun siz pek anlamamışsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 25 Ocak 2017; 11:38:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: önyargısız

    Cumhuriyet kurulduğundan beri 94 senede 65. Hükümeti yaşıyoruz. 94/65 = 1.4 yapar . Yani mevcut sistemde kurulan hükümetin ömrü 1 bucuk sene bile değil. Üstelik tek başına iktidar olunan dönemleri de çıkarırsak şaka gibi rakamlar çıkar ortaya. 3 ayda 6 ayda bir hükümet değişimi gibi saçmalıklar. Hiçbir iktidar bu kadar kısa sürede başarılı olamaz. Hükümetin en azından 3 5 sene önünü görebilmesi devamlılığının garantide olması belirsizlik olmaması için getirilen sisteme evet diyorum.

    Hükümet oluşumu sandığınız gibi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbs02 kullanıcısına yanıt
    Hani ab ye girecektik, herkes meclise girecek demokratik fikrini açıklayacak hakkını talep edecekti . Temsil ne kadar artarsa Türkiye o kadar güçlü oluverecekti BABACAN demiyormuydu Farklı fikir gücümüze güç katacak diyordu.
    ne oldu tek adamlılık güçlü sistemmi oluverdi.
  • önyargısız Ö kullanıcısına yanıt
    Atma recep :D
    RTE istemediklerin indirdi. inali binali yaptı. İstemediği adamı attırdı .istediğini kadroya yerleştirdi. neymiş AKP de farklı yönetimler varmış.. vay anasına.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.