Şimdi Ara

Reddettiğim çağrıya otomatik mesaj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
71.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aslında mobil cihazlar mı yoksa Avea bölümüne mi açsam diye tereddüt ettim ama sonra buraya açmaya karar verdim. Nokia E6 telefonumda daha önce Vodafone kullanıyordum. Bir süre önce Avea'ya geçtim. İlk defa bugün bir çağrıyı reddettim ve ekrana bir menü çıktı "Mesaj yaz", "Arayacağım" gibi birkaç seçenek var. Hangisine tıklarsanız karşı tarafa otomatik olarak o mesaj gidiyor.

Bu özellik Avea'nın bir hizmeti falan mı? Nasıl iptal edeceğim hakkında bir bilgisi olan var mı acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Reddedilen Çağrılara Otomatik Mesaj Gönderme

Çağrınıza cevap veremediğimiz için özür dileriz. Şu anda meşgul olduğumuz için aramıza katılamadık. Mesajınızı aldık ve en kısa sürede size geri döneceğiz.

Arama tercihlerinizi ayarlayarak reddedilen çağrılara otomatik mesaj gönderme özelliğini iptal edebilirsiniz. Bu özelliği devre dışı bırakmak için cihazınızın ayarlarına gidin ve arama seçeneklerini kontrol edin.

Otomatik mesaj, arayan kişiye aşağıdaki bilgileri içerebilir:

• Meşgul olduğunuzu ve aramaya geri dönemeyeceğinizi
    • Ne zaman geri arayacağınızı (örneğin, "En kısa sürede sizi geri arayacağım")
    • Alternatif bir iletişim yöntemi (örneğin, e-posta veya mesaj)

Bu özellik, meşgul olduğunuzda veya aramaya cevap veremeyeceğiniz zamanlarda arayan kişilere bilgi vermenize olanak tanır. Böylece arayan kişiler, aramalarının cevapsız kalmadığını bilir ve iletişim kurmak için alternatif yollar arayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alalala. Yıllardır avea kullanıyorum. Hatta şu an faturalı kullanıcısıyım ve bu bende sürekli çıkıyordu. Ben bunu bütün operatörlerde çıkıyor sanıyordum. Aslında benim için gayet kullanışlı bir şey. Ancak beğenmiyorsanız ya da mesaj göndermek istemiyorsanız çıkış tuşuna, arama reddetme tuşuna ya da telefonunuzda o fonksiyonu hangisi sağlıyorsa o tuşa bastığınızda mevcut menü kapanır ve mesaj gönderilmez. İsterseniz ev ortamında başka bir telefonla deneyebilirsiniz.
  • telefonun bir özelliği olduğunu düşünüyorum. "ayarlar-->telefon-->arama-->aramayı sms'le reddet" seçeneğini değiştir, bu uyarı yine çıkacak mı, bi deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mialonde

Alalala. Yıllardır avea kullanıyorum. Hatta şu an faturalı kullanıcısıyım ve bu bende sürekli çıkıyordu. Ben bunu bütün operatörlerde çıkıyor sanıyordum. Aslında benim için gayet kullanışlı bir şey. Ancak beğenmiyorsanız ya da mesaj göndermek istemiyorsanız çıkış tuşuna, arama reddetme tuşuna ya da telefonunuzda o fonksiyonu hangisi sağlıyorsa o tuşa bastığınızda mevcut menü kapanır ve mesaj gönderilmez. İsterseniz ev ortamında başka bir telefonla deneyebilirsiniz.

Teşekkür ederim, ama ben bu menüyü hiç istemiyorum. Banka, telekom ve benzeri birçok numarayı blacklist olarak ekledim telefonuma. Avea'ya geçtikten sonra henüz arayan olmamıştı ama yakında başlarlar yine günde 5 - 6 defa aramaya. Program bu numaraları otomatik reddettiği zaman menü çıkacak ekrana ve telefon cebimde bunlara mesaj yollayıp duracak.

Olayı farketmem de şöyle oldu: Toplantıdayken eşim aradı, reddedip hemen cebime attıp telefonu. İşim bittiğimde geri dönmek için tuş kilidini açtığımda eşimin mesajını gördüm. "Ne mesajı" diye yazmış. Ben de bu mesaja bir anlam veremedim. Sonra konuştuğumda olayı anladım. "Cebimde "Mesaj yolla" seçeneğine tıklanmış ve karşı tarafa bu mesaj gitmiş.

Ben pek hoşlanmadım bu özellikten. Bu menüden tamamen kurtulmam gerek. Eşim de bir süredir Avea kullanıyor, eve gelince denedim onun telefonunda da aynı menü çıktı (iphone 4). Ama kuzenimde nedense çıkmıyormuş. (E72)

• quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

telefonun bir özelliği olduğunu düşünüyorum. "ayarlar-->telefon-->arama-->aramayı sms'le reddet" seçeneğini değiştir, bu uyarı yine çıkacak mı, bi deneyin.

Hocam E6'da sms ile reddet seçeneğini bulamadım. Ama bu menüye benzer bir ayar. Ayarlar - Arama yapma - Ara menüsünde Mesaj Metni şeklinde var. Sanırım reddettiğimizde bu metni otomatik yolluyor. Bende boş o metin. Bir de Vodafone'u takınca bu menü çıkmıyor reddettiğimde, ama Avea'yı takınca çıkıyor. Anlamadım gitti.
  • bu bi servis. 128 kb lik simkartlarda var. Ayarlari icin avea sim menu > Cagrilarimi yonet e girin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

bu bi servis. 128 kb lik simkartlarda var. Ayarlari icin avea sim menu > Cagrilarimi yonet e girin

Hay Allah razı olsun. Bu beladan kurtuldum sayenizde. Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel Mesaj Gönderemiyorum
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum avea sim menüde çağrıları yönet gibi bir seçenek yok :( nasıl iptal edebilirim
  • Bu konuyu açtığım gün aynı soruyu Avea müşteri hizmetlerine de yazmıştım. Allah kendilerinden razı olsun. 2 gün önce yani 28 Temmuz günü dönüş yapıp sorunumun hala devam edip etmediğini sordular.

Muazzam hızlı dönüşleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 30 Temmuz 2012; 22:31:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: franker

arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum avea sim menüde çağrıları yönet gibi bir seçenek yok :( nasıl iptal edebilirim

şu yolu izle Avea sim menü-uygulamalar-çağrılarımı yönet-servisi kapat

• quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

bu bi servis. 128 kb lik simkartlarda var. Ayarlari icin avea sim menu > Cagrilarimi yonet e girin

Bu soruyu soran vozer nickli arkadaşa çok teşekkür ediyorum. aveya geçtiğimden beri bu sinir eden kontrol dışı uygulamadan sıtkım sıyrılmıştı. Özellikle eşim aradığında reddedip geri arama işlemini sıkça yaptığımdan her gün bu olayla defalarca karşılaşıyordum. Reddetme işlemi cevapsız çağrı olarak kaydedildiğinden arama menüsüne girdiğimde bu menü otomatik olarak karşıma çıkıyordu. Telefonum android olduğundan eş zamanlı çalışan uygulamalardan dolayı bu menünün açılması biraz da gecikiyordu. telefonu kulağıma götürdüğümde menü ekrana gelince yakınlık algılama sensörünün anlık boşluğunda yanağım bu menüye temas ediyordu. Bugün yaptığım bir görüşmede astroloji > burçlar menüsüne kadar girdiğini gördüm. Daha sonra da Boğa burcuyla ilgili bir sms geldi. Allah bilir 2 tl'den aşağı da değildir fiyatı.

Neyseki sorunu boyzof arkadaşımın tarif ettiği şekilde çözdüm. Ancak benim sim kartımda "Çağrılarımı yönet" menüsünün yeri farklı, ben de onu paylaşarak bu menüyü bulamayan arkadaşlara yardımcı olayım en azından:

Telefon menüsünden "Sim Araç Seti"ni açın,
    Buradan sonra "Uygulamalar > Cagrilarimi Yonet > Servisi Kapat" yolunu izleyerek kurtulabilirsiniz.

• Ya arkadaşlar aynı sorun bende de var :( Cep telefonun iphone 5 ben nasıl iptal edecem bende avea faturalı kullanıyorum... bu tarif ettiğiniz avea menüyü falan nasıl yapcam :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: MSBasTem

Ya arkadaşlar aynı sorun bende de var :( Cep telefonun iphone 5 ben nasıl iptal edecem bende avea faturalı kullanıyorum... bu tarif ettiğiniz avea menüyü falan nasıl yapcam :(

İos 7'de şu yolu takip edin. Ayarlar-Telefon-SIM Uygulamaları-uygulamalar-çağrılarımı yönet

Bu menüde servisi kapat derseniz sorun hallolur.

• vozer kullanıcısına yanıt
    Hocam Çok SağoLun Ya Vallahi oldu gibi :) Can sıkıcı Bi HaL almıştı Sizlerin sayesinde hallet.. çok sağolun :)
  • MSBasTem kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sevindim işinizin hallolmasına. 😊

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.