Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
5
Favori
55.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sikayet olayı hikaye oldugunu ispatlayabilir misin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

    Şikayet falan hikaye. Pass olayını insanlar kabul etmeyince bütün hayalleri suya düştü üstüne bir de 50 TL olayına gelen tepkilerde tuzu biberi oldu.

    Bana göre oyunculara ders vermeye çalışıyorlar. 10 temmuz cuma discord da pass ilk açıklandığı an çok fena tepki yediler bunun üzerine walküre şu cümleyi kurdu ''beyler yamaların devamlılığı için pass olmak zorunda kimseye RDR2 tek satılmayacak pass olmazsa zaten bizde çeker gideriz'' aynen böyle bir cümle kurdu düşünün artık pass olmazsa çeker gideriz diyen adam 15dk sonra tepkilerin ardı arkası kesilmeyince bir anda pass den vazgeçti, sonra 50 TL dedi ertesi gün de 30 TL ye düştü.

    Zaten discord kanallarında ki tavırlarını da gidip görebilirsiniz. Kimseye ihtiyaçları yokmuş gibi bir havaları var. Düşün ki walküre bey discord da kendi adınızla hesap açın gelin diye milleti banlıyor. Adımız soyadımız ile hesap açacaz? kendi hesap adı walküre, yöneticinin hesap adı eurus, bir diğerinin Mr.acar

    Alıntıları Göster
    Ali Yılmaz yaz diyeceğim de, bu sefer de "Türkiye'de 872394 tane Ali Yılmaz var. T.C. Kimliğini yaz öyle gel" diye banlarlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baaburcan

    Sikayet olayı hikaye oldugunu ispatlayabilir misin?
    İspatlayamam ama onlarda şikayet olduğunu ispatlayamaz. Benim gibi yüzlerce kişi aynı fikirde. Buna sebep olan da kendileri.

    Edit: çıkarmışlar, çıkarmamışlar umurumda değil artık yamaları da emekleri de onların olsun.

    Edit 2: sahte bir ihtar maili yapmak da çok kolay geçen biri discord da paylaşmıştı birebir orijinal gibi ihtar maili yani kalkıp bana mail geldi bak deseler yine inanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 24 Temmuz 2020; 18:37:58 >
  • Gönüllülük filan hikaye zaten, said sürücü sürekli bir çıkar yol arıyordu yıllardır nasıl paralı model geliştirilir diye. Apex çeviri filan hayrına değil belli bir kitle toplamak için önce ücretsiz çalışıyorlar. Fırsatı bulunca hepsi pass sistemine geçip ücrette yarışırlardı emin olun.
  • Güzel 5-6 tane oyunun çevirisinden sonra ben paralı sisteme geçmelerine karşı degilim. Olaya şöyle bakalım onlar bize adım atıp güzel oyunlar çevirdiler bundan sonrada oyuneverler çevirmenlere adım atsın. Hep onlar bize çalışmayacak biraz da biz onlara destek olalım.
    Örnek veriyorum skyrime yakın bir oyun sonrada skyrimin yarısı kadar 2 oyun ve onun çeyregi kadar 1-2 oyun daha çevirdikten sonra paralı sisteme geçmelerinde bence bir mahsur yok. Zaten bedava çeviriyle nereye kadar devamlılık olmaz. Ortada ciddi emekler var. Motivasyon için para kazanmaları şart yoksa dedigim gibi devamlılık saglayamazlar. Ama ücretsiz çevirileri ileride profesyonel şekilde resmi yama yapmak istiyorlarsa daha rahat referans olarak kullanabilirler. Ücretli çevirinin referansı nasıl olur bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 7 Ağustos 2020; 2:4:7 >
  • Yaa burasi DH forum burda bedavaya bisey veriyorum desen ustune para isterler almak icin
    En buyuk hatalari bunu hala anlayamamis olmalari.

    Sirf Turkce oynarim diye oyunu almamistim.
    Yapanlarin gezegeni kurtarmiscasina tripleri.
    Kullanicak olanlarin birer hukuk profesoru kesilmesi ve Sigaraya 30 lira veripte 30 tili cik piri bi yimi icin. Demelerinden dolayi gerceklesmedi.
    Herkes mutludur. Oyun firmasini kurtardiniz brawo size
  • AnArchyHuOz kullanıcısına yanıt
    öyle deme bu olaydan sonra taketwo son çeyrekte ki kar oranını revize etmek zorunda kalmış..yaaa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARTAGON99

    öyle deme bu olaydan sonra taketwo son çeyrekte ki kar oranını revize etmek zorunda kalmış..yaaa
  • anonim tokatçıların irana kadar yolları var. yok size para mara.
  • Yamayı iptal ettirdiniz. Soğudunuz mu? Donanım ölücüleri. Her şeye paranız var. 20 30 50 neyse vermek cebinizi mi deliyor? Normal zamanda her haltı yersiniz. İş, üzerinde aylar saatleri harcayacağınız bir yamaya gelince kanun adamı mı oldunuz? Bir ay oldu nerdeyse bunun üzerinden yama çıkmadı keyfiniz yerine geldi mi? Bu işin vebali sizi bırakmayacak!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkarakuş -- 8 Ağustos 2020; 19:29:20 >
  • Sen kimsinki adamlar senin 5 10 liranamı kaldı :))
    Sen ingilizce oynamaya devam bi dakka şimdi senin oyunun da orijinal değildir :))
  • Bu platformda 1 kuruş ucuz diye odasını bebek beziyle dolduran insanlar var. Platformun dili ingilizce olsa Dünya'ya yeni bir deyim bile kazandırılırdı. Şimdilik sadece Türkiye'de donanımhaber ölücüleri olarak biliyoruz kendilerini. İşte bu insanlar dedi ki yama çok pahalı. Pahalıydı yasa dışıydı ve çakallık etmişlerdi ama bu donanımhaber ölücülerinin işin yasal boyutunu kendi cimriliklerine kılıf uydurmak için kullandıklarını kimse inkar edemez.
  • Scarlatina S kullanıcısına yanıt
    Bundan sonra da yama bulurda oynarlar artık çoğu çeviri grubu burdan ayrılıyor gelecekte de dhye çeviri konulari açılmayacak bundan adım gibi eminim
  • Üstünkörü anladığım kadarıyla çeviri yapan grup sanırım ücret talep edeceği için bazı kişilerce şikayet edilmiş ve söz konusu tazminat vb. sebeplerden dolayıda endişe duyarak yamadan geri çekilmişler. Burada genel olarak bende birkaç şey söylemek isterim. Herşeyden önce ortada yapılan bir iş varsa iyi yada kötü saygı duyulması gerekir. İyi bir iş yapılmışsa gereken övgüyü vermeli kötü bir iş yapılmışsa da aşırıya kaçmayacak şekilde yapılan işin kötü yanları düzgün bir şekilde iletilmeli. Çeviri işiyle uğraşan gerek gruplar gerek tek başına uğraş veren insanlara ben sonuna kadar saygı duyulması taraftarıyım. Adamlar sırf insanlar herhangi bir oyunu Türkçe oynayabilelim diye saatlerini harcayıp ortaya birşey çıkarmaya çalışıyorlar. Ve bana göre haklı olarak bazı yama grupları yaptıkları işten para talep ediyor. Bunda kötümsenecek herhangi bir durum görmüyorum. Fakat bizim insanımız (sözüm herkese değil) hazıra konmaya ve bedavaya öyle alıştırmış ki kendini 3 kuruş para söz konusu olduğunda ortalığı ayağa kaldıranlar var. Torrent kesimciler zaten işin tam ölücü kısmını oluştururken, oyuna para verip alan arkadaşlar içerisinde yamaların ücretli olmasına şikayet edenler varsa, ki mutlaka vardır. Bu durumu aşmaları lazım. Herhangi bir oyuna 3-5-10 neyse ücretini verip satın alıyorsanız Türkçe dil desteği içinde 5-10 lira gibi meblağları görmezden gelebilirsiniz. Tekrar söylüyorum, o adamlarda günlerini harcayıp bu işe emek veriyorlar. Forum dilinde basitleştirilmiş olarak görülen Translate çeviri işçiliği bile kim bilir ne kadar uğraş gerektirirken bu işi profesyonelce yapan adamlar, söz konusu kelime kalıplarını, cümle bütünlüklerini bire bir olarak hikayeye yansıtmak için en ufak kelime anlamını bile hesaba katarak bu işi yapıyorlar.

    Uzun bir yazı oldu fakat bu duruma gerçekten sinir oluyorum. Hem torrente yönel hem çeviri ücretli diye yaygara çıkar, sonra de ki bu oyunlarda niye Türkçe desteği yok. Bizim ülke nüfusunun belki 4/1'i belki 5/1'i kadar olan ülkeler bile çatır çatır para sayıp oyun alırken, oyun geliştiricileri haliyle söz konusu ülkelerin Türkçe dil desteğini oyuna ekleyecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Bundan sonra da yama bulurda oynarlar artık çoğu çeviri grubu burdan ayrılıyor gelecekte de dhye çeviri konulari açılmayacak bundan adım gibi eminim
    sana bir tavsiye.

    ingilizce öğren.

    orijinal oyuna para vereceğine paranı biriktirip ingilizce kurslarına git, kitaplar oku, bir şeyler yap ingilizce öğren.

    hayatta çok faydası olacak. bundan 10 sene sonra bana teşekkür edersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 9 Ağustos 2020; 12:14:26 >
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Bende sana cevap veriyorum ben o oyuna bir dünya para veriyorsam kendi dilimi ekleyecek eklemiyorsa almam olur biter ekleyen firmalardan oyun alır onlara destek olurum
    Mesele burada ingilizce öğrenmek değil firmaların bizleri enayi yerine koyması
    Adam şöyle düşünüyor zaten bunlar benim oyunumu alacak ne diye çevirmen tutup birde ona masraf yapayım
    Evet ingilizce evrensel bir dil olabilir bu konuda hak veriyorum peki aynı şeyi biz yapsaydık yabancılar Türklerin oyununu alırmıydı sanıyorsun
    O yüzden hocam hiç birbirimizi kandırmayalım
    Yurtdışına çıkacak olsam öğreneyim de Türkiye'de işime yarayacağını düşünmüyorum
  • türkçe yama forumunda yıllardır anlam veremediğim insan türü bu arkadaşlar.
    Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali
  • Diğer konulara yazdım buraya da yazayım kesinleşti pass, rdr 2 içinde ya resmi oluyor ya da bekliyorlar naza çekiyorlar.
    “Horizon çeviri konusunda yönetici gamepass sistemine devam edeceklerini horizonu öyle yayınlayacaklarını söylüyor yani akıllanmamışlar hala. Ayrıca rdr 2 yi soranlara da gülerek bilgi veremeyiz süreç devam ediyor diyor sürekli belki belli değil diye geçiştiriyor, büyük ihtimal yama resmi olarak gelicek yayınlama durumu kalktı gibi rdr 2 içinde”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaiTrQ -- 11 Ağustos 2020; 10:44:17 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.