Sen devam et 4K oyun oynamaya, tadını çıkar. Bırak ülkenin ekonomik şartlarını, aç bak bakalım steam üzerinde toplamda yüzde kaç 4k,yüzde kaç 1080p kullanıyor. Bak steam üzerinde diyorum, ülkemiz değil. Neyse %2'den biraz fazlası 4k kullanıyor. Kalan %97 ezik, fakir ve çamur gibi oyun oynuyor. Mutlu azınlık gelmiş buraya 720p,480p geyiği yapıyor. İhalelerden güzel cukkalıyor, mutlu azınlık, bence 4k bile leş, sen gel buraya 8k anlat bize. Hee bu arada biz körüz anca 1080p gördük, hem fakir hem kör. Fakir de olsa kuru fasulyenin iyisini kötüsünü ayırt ediyor işte, sen boşver mutlu azınlık, sen fasulyeyi boşver. https://store.steampowered.com/hwsurvey/Steam-Hardware-Software-Survey-Welcome-to-Steam İstersen fakir ve kör garibanların red dead için yaptığı "red dead blurry" araması sonuçlarına kendin ulaşabilirsin. *** Burada bir sorun var ve insanlar hem fikir, buraya gelip saçma sapan yorum yaparsan hak ettiğin cevabı alırsın. Git 4k elit kullanıcılar başlığı aç orada ne yapıyorsan yap. 4k oynarsan bulanıklık yokmuş, halen 1080p kullanıyormuşlar çamur gibi, millet bilmiyor 4K kullanmayı, neyse fazlasını hak ediyorsun da... *** < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU] (749. sayfa)

-
-
Acayip boş yapmışsın. Tipik koyun boşu. TAA her oyunda aynı şeyi yapar. Doom 2016 da bile benzer muhabbeti çevirmeye çalışanlar oldu. Keskinlik isteyen FXAA bulanıklık isteyen TAA açar.
Goolge'a yazarsan RDR2 nin bu bulanıklık sorunun veya TAA sorunun çok abartıldığı hakkında bir sürü konu göreceksin. Sadece bir şeye kitlenip kalıyor başka bir şey görmüyorsunuz.
Bu RDR2 konusunda 'hareket edince çamur olan bulanıklılığa' küsenlerin mesajları dolu. Halbuki adamın bahsettiği şey motion blur ama haberi yok, çok gördüm buralarda böyle mesaj.
DLSS ile netliğin ne alakası var zaten, çok farklı dünyalarda yaşıyoruz... Neyse blok.
-
O halde ikimizde okuduğumuzu anlamıyoruz çünkü bende mesajımda sadece 4k dan bahsetmedim, xbox ile pc nin arasında uçurumlar var demenden falan da bahsettim. Yalnızca 4k için yazmana üzüldüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vcogel -- 18 Haziran 2021; 2:14:42 > -
Hocam, herkesin gördüğü şey aynı ama farkı herkesin göreceği anlamına gelmiyor. Aradaki farkı anlamak için pc/xbox ta oyunun aynı anda açık olması, oyun içerisinde aynı noktada durup tek tuşla pc den xbox geçiş yaptığınızda anlarsınız. Ben bunu deneyimledim. Ben dahil kimse oyuna girip grafik ayarlarında gelişmiş seçeneklere girip yok taa açık mı veya msaa yı kontrol edecek değil/değiliz. Sistem kartınıza göre zaten oyunu ilk açtığınızda grafikleri kendi ayarlıyor. 1080p de görüntü çamur gibi ben kağıt üzerinden boş konuşmuyorum. 1080p de res. scale arttırmadığınız sürece hangi ayarı yaparsanız yapın görüntü xboxtan kötü ve çamur. Bunu ekran görüntüsü veya video çekerekte yapsanız olmaz çıplak gözle görmediğiniz sürece anlamanız mümkün değil. Elinizde rtx 3080 ve xbox x varsa konuşalım yoksa ne konuşsak bir şey değişmeyecek.
Forumda seviye epey düşmüş hitaplara bak mal-cahil olmalar. Forumda yetkilide yok heralde. Şahsı direk blokladım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Neden aynı şeyleri replay edip duruyoruz arkadaşım. Şuradan başladım o zaman, bu mesajında diyorsun ki; ''herkesin gördüğü şey aynı ama farkı herkesin göreceği anlamına gelmiyor. Aradaki farkı anlamak için pc/xbox ta oyunun aynı anda açık olması lazım'' diyorsun, ben buradan şunu anlıyorum oyunu xbox da oynayıp kapatıp bir süre sonra PC de filan açtığımızda farkı anlayamayacağız...?
Fakat önceki mesajında ''PC 1080p full ayarda xbox one x den daha kötü görüntüye sahip, yani o kadar fark var ki anlatılmaz yaşamanız gerek. Oyunda resmen pc de çamur gibi. '' yazmıştın. Buradan da şunu anlıyorum xbox ile PC arasında uçurumlar var, xbox dan PC ye geçtiğimizde flu görüyoruz kör oluyoruz filan. Yoksa bu 'yaşamanız gerek' kısmı bahsettiğiniz çıplak gözle fark edilememe şeysi miydi?
Bu mesajına dediğim şey abarttığın kadar fark olmamasıydı değil mi? Şimdide yok aynı anda aynı yerde olacaksın aradaki yedi farkı bulmaya çalışacaksın vs. vs. vs. hikaye anlatmaya başlıyoruz hemen. Şu forumda taraf tutmadan abartı konuşmadan bir şeyleri bilen birisi hiç mi çıkmaz ya. Bir de sormuşsun ya elinde xbox varsa veya 3080 varsa konuşalım diye, zaten önceki mesajımda söylemedim mi arkadaş ikisinde de oynadım diye, PC de 4k oynuyorum demişsem elimde kıytırık 3060 dan aşağı bir kart yoktur her halde?
Şu mesajları beğenenler var ya muhtemelen onların elinde karşılaştırma yapacak sistemleri bile yoktur. Boşa sallamıyorum burada ben. İllaki her şeyi en ince ayrıntısına kadar mı anlatalım başka türlü anlamıyor musunuz? Oyuna üç platformda da sahibim uzun zaman önce 1440p de birisi monitör birisi TV iki ekranda aynı anda bir çok oyunu açtım farklarına baktım severim böyle şeyleri. Oyunlar arasında RDR2 de vardı ve aynı anda açıktı ve aralarında renkler dışında fark yoktu, evet o da TV den kaynaklanıyor. Ama ilk mesajında abarttığın kadar farkı birisi mönitör biri TV olduğu için görememişsem bilemem?
Şimdide gelip farkı görmek için illaki 1080p oynamalısın deme lütfen baygınlık geçiriyorum.
Konsol seviyesine 1080p de yetişemiyormuş PC... Arkadaş anlamıyorum önceki sayfalarda da DLSS oyunu çok daha iyi gösteriyor ve aynı anda performans veriyor diyen biriside vardı, SS filan ekledim yine kabullenmedi, hakikaten kendimden şüphe ediyorum arızalı olan ben miyim yoksa gözlerim filan mı bozuk cidden anlamıyorum... Bende açıp ayarlara bakmam fakat PC ye geçtiğimde reshade bile kurarım, oyun ayarlarından DOF filan sonlamak gibi huyum vardır en sevilmeyen efektleri bile sonlayarak oynamayı seviyorum oyunlarda. Son zamanlarda da iki sistemde de 4k da baktığımda aralarında hiç bir fark yoktu ve hatta PC daha iyiydi.
En son yazdığın farkı anlamak için aynı yerde olmak lazım birinden birine geçmek lazım filan diye olayın abartısını hafiflettiğin mesajını ilk başta yazmış olsaydın bunları hiç konuşmuyor olacaktık zaten. Yıllardır yazmıyordum şu foruma bu ay yazayım dedim boş üstüne boş yapıyorum bu nedir... Neyse güzelli sağlıklı günler herkese.
-
Oyunu çoktan bitirmiştim ama silmeye hazır değildim. Arada açıp amaçsızca at biniyordum, kelle avcılığı falan yapıyordum. Artık tekrara düşmeye başlamıştı, yeni oyunlara yer açmak için kaldırmaya karar verdim. Umarım ilerde bir kez daha bu şaheseri tekrar oynayabilirim.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Dostlara veda etmek için mezar ziyaretleri yaptım. Son olarak Arthur'a uğradım, manzarası harikaydı mezarında ise çiçekler açmıştı zaten hep onurlu yaşadı. Harika manzaraya karşı John bir sigara yakıp uzun uzun güzellikleri andık. Oyun hakkında konuşulup paylaşılacak bir şey kalmamış artık sayfalarca grafik tartışılıyor. Bu sebeple takipten çıkıyorum.
-
Şu grafik muhabbetleri başlamadan hemen önce bir şey sormuştum arada kaynadı gitti
Bir daha sorayım belki bir şey çıkar. Online da kaydettiğim outfitler bir süre sonra kayboluyor bu hata ile karşılaşan var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ReiskonenOyunu çoktan bitirmiştim ama silmeye hazır değildim. Arada açıp amaçsızca at biniyordum, kelle avcılığı falan yapıyordum. Artık tekrara düşmeye başlamıştı, yeni oyunlara yer açmak için kaldırmaya karar verdim. Umarım ilerde bir kez daha bu şaheseri tekrar oynayabilirim.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Dostlara veda etmek için mezar ziyaretleri yaptım. Son olarak Arthur'a uğradım, manzarası harikaydı mezarında ise çiçekler açmıştı zaten hep onurlu yaşadı. Harika manzaraya karşı John bir sigara yakıp uzun uzun güzellikleri andık. Oyun hakkında konuşulup paylaşılacak bir şey kalmamış artık sayfalarca grafik tartışılıyor. Bu sebeple takipten çıkıyorum.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Mezar ziyaretleri yaptım derken diğerlerinin de mezarları var mı oyunda? Ben sadece Arthur'un var sanıyordum.
-
Agalar ben onlinede neden aşırı düşük fps alıyorum. Hikaye modunda sorun yok geforce experience'nin verdiği ayarlarda oynuyordum 60-75 fps arası( hikaye modunu korsan oynamıştım) ama online satın aldım grafikleri lowa çeksem de fps max 50 falan oluyor. Her şey düşük oluncada oyun oynanmıyor. ( Ekran kartım 1660ti laptop modeli)
-
Oyuna dlss eklendiğinde rtx ışıklandırma da gelmiş olacak mı yoksa sadece dlss mi eklenecek performans amaçlı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece DLSS ekleniyor.Ray Tracing yer almayacak.Eklenecek DLSS sürümü ise en günceli,DLSS şu anki oyunlarda 2.0.x sürüm olarak mevcut olsada RDR2 de daha gelişmiş bir sürüm olan 2.2.x olarak yer alacak.
Arkadaşlar, story modun da çanta yapmak istiyorum, belli balı hayvanları istiyor fakat bu hayvanları nerede bulabileceğime dair bir rehber/harita var mıdır ?
-
Hocam oyunda hepsinin mezarı bulunuyo, nette lokasyonlarını bulabilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar 2. kez bi gireyim dedim oyuna daha önce bitirmiştim. Ağaçlarda geç yüklenme gibi garip bir sorun oluyor, poppingde oluyor hafif biraz keyif kaçıran bir durum. Daha önce başına gelip çözen oldu mu? ekran kartım 3060
-
Önerileriniz için teşekkürler belki de ben çabuk çıktığım için bunları farkedemedim.
quote:
Orijinalden alıntı: Roronoa Zoro1.54 de farenin sandalyeye tutunamayıp kayarak düşmesi bu nasıl bir detay ya Rockstar gerçekten zamanın ötesinde işler yapıyyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X