Şimdi Ara

Red Cliff: I-II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Red Cliff: I-II

Yönetmen: John Woo
    Tür: Aksiyon, Dram, Tarih, Savaş
    Ülke: China
    Dil: Mandarin

Red Cliff I ( Chi bi )

Red Cliff II ( Chi bi xia: Jue zhan tian xia )

Red Cliff: I-II

Asya’nın gelmiş geçmiş en büyük sinema filmi prodüksiyonu olan “Red Cliff” 80 milyon dolara maloldu.

Çin edebiyatının klasiklerinden “Romance of the Three Kingdoms”tan uyarlanan filmin konusu M.S. 208 yılında Han Hanedanı’nın son döneminde geçiyor ve Çin’deki “Üç Krallık” döneminin başlamasına yol açan savaşlar anlatılıyor.

Asya ülkelerinden gelen dev bütçesinin yanısıra “Red Cliff”, teknik açıdan da önemli gelişmelerin sergilendiği bir yapım oldu. Filmde bol miktarda CGI efekti (bilgisayar kökenli efekt) kullanan yapımcılar, bu sayede “Sin City”nin bilgisayar kökenli görüntüleriyle “300” filminin tarihsel savaş türüne getirdiği yeniliklere alışkın genç izleyicileri kazanmayı hedeflediler. Filmin çekimleri sırasında çok sayıda ünite (birim) eşzamanlı olarak çalıştı. Elde edilen görüntüler daha sonra kurgu işlemleri sırasında birleştirildi.

Büyük iddialarla hazırlanan “Red Cliff” aynı zamanda büyük beklentileri de beraberinde getirdi. Filmin yapımcıları, Çin’in geçtiğimiz yıllarda ürettiği “Seven Swords” ve “The Banquet” gibi savunma sanatları dizileriyle kendi aralarına mesafe koymaya istekli görünüyorlar.

Kaynak:Divplanet

Yeni duydum bu yapımı ve beğenen çok, var mı forumda izleyen?

• Ben ilkini izlemiştim, ikincisi henüz kısmet olmadı. Çin kültürünün gerçekçilik kısmını biliyoruz, bana kalırsa gerçekçilikten biraz uzakta kalmış bir filmdi. Ancak savaş sahnelerinin hakkını yememek lazım. Sonuç olarak 7/10
  • arşivde ikiside duruyor müsait olunca bır ara seyredelim amerikan sineması dışındada güzel örnekler çıkabiliyor
  • bu filmi izlemeyen arkadaşlar savaş filmi izledim demesinler özellikle de ikincisini..
    solukluz izlemiştim ve kalp ritimlerim bozulmuştu müzikleriyle birlikte de şaha kalkıyor film.. dört dörtlük bir başyapıt.. film bittiğinde emin olun kendinizi ayakta alkışlarken bulacaksınız.

yanlız peşpeşe izlenirse çok daha mükemmel olacaktır.

kısacası ; işte uzakdoğu işte kalite
  • John Woo filmi izlemeyi özlemiştim birde birde Takeshi Kaneshiro var daha ne olsun
  • Muhteşem kelimesiyle oldukça uyuşan bir filmdi ilki... Biraz önce tekrar izledim... 2 saat 15 dakika boyunca nefes aldırmadan izletiyor kendini... Hayatınızda izleyebileceğiniz en iyi savaş filmlerinden...

10/9.8
  • iyi hortlamış
    atalım listeye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha yeni gördüm iki filmide ekliyorum listeye
  • her ikiside müthiş kaçırmayın mutlaka seyredin.
    10 üsütnden tam 10 puan aldı benden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

Muhteşem kelimesiyle oldukça uyuşan bir filmdi ilki... Biraz önce tekrar izledim... 2 saat 15 dakika boyunca nefes aldırmadan izletiyor kendini... Hayatınızda izleyebileceğiniz en iyi savaş filmlerinden...

[size=3]10/9.8

Konuyu hortlatalım Teee 2010-2009 gibi yıllarda yine Barbar'ın film önerisi yaptığı bir mesajda Red Cliff'i görmüştüm ama o zaman izlemek nasip olmadı. Daha sonra zaten unutmuşum. Derken eski filmlere yelken açarken birden IMDb izleme listeme ve not verdiğim filmlere göre bana öneri olarak sunulan bu filmi gördüm. Geçen haftasonu izledik ailecek. Uzak Doğu ilkel savaş temalı filmlere genellikle önyargım vardır ancak bu film resmen önyargılarımı yıktı geçti. Özellikle savaş stratejileri hoşuma gitti. Görseller de hiç ama hiç fena değil. Warlords'tan (2007) da tandığımız Takeshi Kaneshiro'nun bu filmdeki canlandırdığı karakter oldukça iyiydi bilgeliği biraz abartılı olsa da. Ailecek izlediğimiz için Türkçe Dublajı tercih ettim ve dublaj da şansımıza oldukça güzeldi, mükemmeldi hatta o yüzden Zhuge Liang karakterine ısınmak kolay oldu.

Filmde dikkatinizi çekti mi bilmem ama Shaolin Soccer'ı (2003) izleyenler bilir. Orada hamur işi yapan ve çirkin olduğunu düşünüp yüzünü saklayan bir kız vardı. O bu filmde de vardı, hemen gözlerinden tanıdım ve IMDb'den de bunu onayladım. Hatunumuz Wei Zhao.

Filmin temposu istikrarlı yani zaman zaman bayıp zaman zaman yükselen değil, baştan sona hemen hemen aynı tempoda ilerliyor ve sıkmıyor. En çok hoşuma giden yeri ise
    düşmanı yanıltarak büyük bir ok cephanesini üstlerine boşaltmasını sağlayıp kendi cephane açıklarını bu 100 bin okla kapatma taktikleriydi. Burada her sahne ve her düşünce mükemmeldi. Ok yağmurları sahnesi klişe olsa da çok iyiydi. Adamların sisin içindeki samanla, hasırla, korkulukla dolu küçücük gemilerinde üzerlerine ok yağmuru yağarken hiçbir şey yokmuş gibi çaylarını yudumlamaları, gülümsemeleri ve muhabbet etmeleri çok iyiydi ya. En son okları toplayınca "Bu büyük hediyeniz için teşekkür ederim başkanım." diyip gülmesi ve yoluna devam etmesi paha biçilemez. Gemicikler de oklar yüzünden kirpiye dönüyor zaten.

Filmin müziği de fena değil. Yalnız filmi izleyeceklere bir öneri. 2. bölümü boşuna izlemeyin. Çünkü aslında 2. bölüm diye bir şey yok. İlk filmi yani part I'i biraz kırpıp daha önce göstermedikleri ayrıntıları aralara eklemişler. Hani devamı varmış gibi düşünmeyin çok fazla küfredersiniz benim gibi. Bence bu ayrıntılar için de 2.5 saat harcamaya değmez, zaten aynı memnuniyeti de vermiyor. Ayrıntılarda da bir aksiyon filan yok. Amirallerin dışındaki hemen her şey gereksiz ayrıntıydı. Tabi tercih sizin. Çinliler bu kez harbiden yapmışlar.

Ayrıca Myeong-ryang (2014) izleyenler varsa bu filme çok benziyor. Stratejik savaşlar+stratejik deniz savaşları aynen bu filmde de var. Tabi Red Cliff daha iyi ama olsun izlemeyen varsa da önerilir. Tabi bu film Güney Kore yapımıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Aralık 2015; 17:29:48 >

• 3-4 sene önce izlemiştim iki filmi de. henüz izlememiş olanlara tavsiyemdir.
    her arşivde olmalı bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.