Şimdi Ara

$recycle.bin ve kaspersky her şeyi sildi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar usbden yanlışlıkla tıkladığım bir dosya sonucu $recycle.bin virüsü girdi pcye ve c ile d dosylarım böyle oldu.

sonra kaspersky ile taratmaya başladım. Bu çıktı yes dedim.

Bir süre sonra ekran gitti ve bu hatayı verdi

sonra pcyi kapattım açtım açılırken şu ekran çıktı.

tamam dedim devam ettim ama c ve d klasörlerine girdiğimde

klasörlerimin hiç birini göremiyorum ama c ve d klasörlerinde baktığımda gb olarak bi eksilme gözükmüyo acaba her şeyi siliyo mudur kaspersky bir sürü bilgim var çünkü silinsin istemiyorum sürekli blocked diye birşeyler yazıyo kaspersky tararken acaba ondan mı göremiyorum yoksa siliyo mu? çünkü bu tarz şeyler gördüm kaspersky report'unda.

ne yapayım devam ettireyim mi taratmaya yoksa format atsam c ye sadece düzelir mi herşey d2deki dosyalarıma kavuşur muyum?

• Nereye acaçağımı da bilemedim eğer yanlış yere açtıysam adminler doğru yere taşırlar ise sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bitdefender rescue diski iso olarak indirip, rufus veya unetbootin i kullanarak flash belleğe bootable olarak yazdırıp pcyi bu aygıttan başlat. Linux masaüstü açılınca, tarama yapmadan önce verilerini diskler üzerinde bul ve harici bir aygıta yedekle. Ardından veritabanını güncelle ve tarama yap. Varsa virüs temizlenir. Yoksa sıkıntı yok.

• Peki bu kaspersky de karantinada olan dosyalara birşey yapmam gerekir mi?

ya da restore, delete veya clear karantina desem ne olur bilginiz var mıdır?
    Onların içinde sana ait dosya varsa onları da ordan alıp yedekle. Ancak bilmediğin veya önemli olmayan dosyaları bırak

• Tanımda "worm" olduğunu yazıyor. Yani solucan... Bence ISO dosyasını temiz bir bilgisayarda USB belleğe yazdırması daha iyi olur.
    Kaspersky'ı sildiğinde karantinadaki dosyalar da gidebilir. Dikkatli olmanda yarar var. Ayrıca dosyaların uzantısı değişmiş. Ulaşman oldukça zor... Bence bozulmamış dosyaları Bitdefender Rescue Disk ile kurtar.
    "Restore" dersen dosyaları karantinadan tekrar normal yerlerine getirmiş olursun.

Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

Tanımda "worm" olduğunu yazıyor. Yani solucan... Bence ISO dosyasını temiz bir bilgisayarda USB belleğe yazdırması daha iyi olur.
    Kaspersky'ı sildiğinde karantinadaki dosyalar da gidebilir. Dikkatli olmanda yarar var. Ayrıca dosyaların uzantısı değişmiş. Ulaşman oldukça zor... Bence bozulmamış dosyaları Bitdefender Rescue Disk ile kurtar.
    "Restore" dersen dosyaları karantinadan tekrar normal yerlerine getirmiş olursun.

Doğru. Uzantıları hesaba katmadan yazdım. Onlar artık ölü. Hayatta kalanları bitdefender ile kurtar, ardından temiz kurulum daha mantıklı olur..

• Malwarebytes Anti-Malware ile tarayın. Ardından gizli dosyaları göstermeyi açın:https://support.microsoft.com/tr-tr/help/14201/windows-show-hidden-files
    Dosyalarda arayın. Belki solucan, dosyaları sistemdeki herhangi bir yere gizlemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 26 Mart 2018; 18:46:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın güneş

Log gönder size yardımcı olurum. Formata gerek yok.
    https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/

Çok iyi olur gerçekten lakin. Search kısmına D:\ yazıyorum ama taramıyo bütün harddiski nasıl taratıcam acaba?

Log incelemesi bitince tekrar yazacağım.

Kaspersky ve windows defender + Windows firewall bu yazılımların ikisi de sisteminizde açık. Bir tanesini tercih etmelisiniz. Sizin yerinizde olsam Kaspersky'yi kaldırırım. sistem daha stabil çalışır.
    -----------------------------------------
    D: sürücüsünü arşiv ve depo olarak kullanmak daha sağlıklı. Ama D sürücüsünde başka programlar kurulu. Güvenliğiniz için dikkat etmekte fayda var.

-----------------------------------------------------------

Aşağıdaki işlemi yapmanızı öneririm. Aldığınız bazı hataları da giderebilir.

Aktif güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak devredışı bırakın.

*Upload yaptığım aşağıdaki adresteki Fixlist dosyasını masaüstüne indirin. Dasya masaüstünde Fixlog.txt olarak görünmelidir.
    *Farbar yazılımı da masaüstünde olsun.
    *Yazılımı yönetici olarak açın. (Üzerinde sağ tık ve yönetici olarak çalıştır)
    *Sadece bir kez FİX butonuna basın.
    *İşlemler bitince masaüstünde Fixlog dosyası oluşacaktır. O dosyayı paylaşın.

Komutlara sfc /scannow işlemi de ekledim. Sistem kendi kendine yeniden başlamazsa siz yeniden başlatın. Başlattığınızda sfc /scannow dosya onarması da yapacaktır. Bilginiz olsun.
    http://wikisend.com/download/839820/Fixlist.txt

Not: Verdiğim adresi kopyalayıp direkt tarayıcı adres penceresine yapıştırmalısınız. Aksi taktirde link olarak başarısız oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malware Removal -- 28 Mart 2018; 22:53:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kızgın güneş

Kaspersky'nin bulduğu .scr uzantılı dosyalar loglarda gözükmüyor. Sanırım sildiniz.
    ------------------------
    Norton_Power_Eraser yazılımının size faydası yok. Kaldırmanızı öneririm.

Kaspersky ve windows defender + Windows firewall bu yazılımların ikisi de sisteminizde açık. Bir tanesini tercih etmelisiniz. Sizin yerinizde olsam Kaspersky'yi kaldırırım. sistem daha stabil çalışır.
    -----------------------------------------
    D: sürücüsünü arşiv ve depo olarak kullanmak daha sağlıklı. Ama D sürücüsünde başka programlar kurulu. Güvenliğiniz için dikkat etmekte fayda var.

-----------------------------------------------------------

Aşağıdaki işlemi yapmanızı öneririm. Aldığınız bazı hataları da giderebilir.

Aktif güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak devredışı bırakın.

*Upload yaptığım aşağıdaki adresteki Fixlist dosyasını masaüstüne indirin. Dasya masaüstünde Fixlog.txt olarak görünmelidir.
    *Farbar yazılımı da masaüstünde olsun.
    *Yazılımı yönetici olarak açın. (Üzerinde sağ tık ve yönetici olarak çalıştır)
    *Sadece bir kez FİX butonuna basın.
    *İşlemler bitince masaüstünde Fixlog dosyası oluşacaktır. O dosyayı paylaşın.

Komutlara sfc /scannow işlemi de ekledim. Sistem kendi kendine yeniden başlamazsa siz yeniden başlatın. Başlattığınızda sfc /scannow dosya onarması da yapacaktır. Bilginiz olsun.
    http://wikisend.com/download/839820/Fixlist.txt

Not: Verdiğim adresi kopyalayıp direkt tarayıcı adres penceresine yapıştırmalısınız. Aksi taktirde link olarak başarısız oluyor.

Yok .scr uzantılı dosyaları silmedim kaspersky karantinada halen duruyor. Yarın ilk işim bunları denemek olucak.

• Kaspersky'nin karantinaya alması demek sistemden soyutlaması ve silmesi anlamına gelir zaten. Karantinadan silmeniniz birşey ifade etmez yani.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.