Şimdi Ara

Recovery Bölümünün MBR'sini sildim...(PQService)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Packard Bell TM85 kullanıyorum. EasyBCD' kurcalarken PQService(Acer/P.Bell recovery partition) 'in MBR kaydını bozdum. Artık ALT+F10 yaparak veya Recovery bölümünden boot ederek kurtarma yapamıyorum. Önceden böyle olduğunda Ubuntu yüklerdim, GRUB Windows 7 (loader) diye eklerdi kurtarma bölümünü. Şuan kurtarma bölümünden boot edince 3 adet Windows 7 diye seçenek çıkıyor, 3'ü de winload.exe hatası veriyor.

Kurulu olan Win 7'nin boot'unda, mbrsinde sorun yok. Sadece kurtarma yapamıyorum.
    Elimde Hiren's Boot CD, Ultimate Boot CD gibi araçlar mevcut.
    Recovery Partition aynı duruyor, içeriğine Linux altından erişebiliyorum. Sadece Boot edemiyorum.

Düzeltmek için neler yapabilirim?

• Recovery bölümünde hangi win7 sürümü kuruluysa ondan bir tane tedarik edin onunla c diskine format atın recovery tekrar aktif hale gelecektir
  • maalesef hala bcd hatası veriyor. Boot'unu tekrar oluşturamaz mıyım? :(
  • Recovery diskine zarar verdiniz anladığım kadarıyla yeni recovery imajı bulmanız gerekir.Sizin durumunuza düşen bir sürü kişi var bunu yapmadan önce recovery dski oluştursaydınız daha iyi olmaz mıydı.
  • Ya boş bulundum bir an. Recovery diskine zarar vermemiş olabilirim, çünkü içeriği tamamen duruyor. Bir değişiklik yok. Sadece boot kısmını bozdum sanırım. O kısmı düzeltemez miyiz?
  • kerimkaraman kullanıcısına yanıt
    Dediğimi yaptınız mı?Üzerindeki işletim sistemini kurudunuz mu var mı sizde?Çünkü başlangıç dosyalar onarılmış olurdu bu şekilde birçok recovery bölümünü aktif hale getirdim.
  • Bir tane windows dvdsiyle ya da windows üzerinden oluşturacağın kurtarma cdsiyle bilgisayarı aç. Kurtarma seçenekleri altına ekliyse oradan seçip yapabilirsin. Ben de zamanında az kurtarmadım bu yöntemle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet hocam hepsi bir arada Win7 cd'si vardı, oradan kurulum yaptım Home basic x64. Fakat hala recovery bölümünün boot'u düzelmedi :(

Kurtarma seçenekleri de bulamıyor onu da denedim. Sanırım boot bölümünü yeniden oluşturmam gerek ama nasıl? Acer boot diye geçiyor. Boot klasörleri falan duruyor kurtarma bölümünün ama bcd leri bozdum sanırım...
  • Linki dikkatlice ve anlayarak okuyun. Gerekli tüm açıklamalar mevcuttur, kolaylıkla mbr kaydınızdaki boot hatasını düzeltebileceğinize eminim. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

EDIT: Demek istediğinizi anlayıp anlayamadığımdan emin olamadığım için eklemek ve sormak durumunda kaldım. Normalde hdd mbr kaydı 1 tanedir. Her bölüm için ayrı ayrı olmaz. Bölümlenen her bölüm kendi volume boot code (ön yükleme koduna) sahiptir ancak bunlardan sadece aktif edilen bölümünkisi faaldir, buda hemen hemen her bilgisayarda C sürücüsüdür (arada değiştirenlerde olabilir, onbinde / 1 ihtimal) diğerleri ise atıl durumdadır ve zaten çalışmazlar. Yani recovery bölümünüze ait bir mbr yoktur, volume boot code vardır ancak buda aktif bölüm olmadığı için çalışmaz bu durumda recovery bölümü ile ilgili bir şeyi bozmuş olamazsınız. Benim anladığım muhtemelen recovery bölümünü raw format haline soktuğunuz için bu sıkıntıyı yaşıyor gibisiniz.. Düşüncem doğru ise düşük bir ihtimalde olsa raw formatı tekrar ntfs formata döndürme şansınız mevcuttur, ancak öncesinde bu bölüntünün ntfs olup olmadığından emin olmanız gerekir çünkü bazı recovery bölümleri fat olarak kullanılmaktadır. Raw formattan ntfs veya fat formata dönüşü vaktim olursa yarın yazabilirim tabi ihtiyacınız olursa.

EDIT 2: EasyBCD ile hangi işlemi gerçekleştirirken bu problem meydana geldi acaba?

EDIT 3: EDIT 1 deki açıklamayı windowsu yeniden kurduğunuz ve bilgisayarınız açıldığı halde recovery bölümüne ulaşamadığınız için düşündüm, yanlışsam düzeltin lütfen.

EDIT 4: Boot kaydı ile MBR yi birbirine karıştırıyor olabilirmisiniz acaba?

EDIT 5: Verdiğim linkteki verdiğim link işte burası sayfayı ziyaret edip sorununuzun hangisi olduğuna karar veriniz. mbr, boot, bcd depo problemi veya raw format. Ardından tespit ettiğiniz probleminize yönelik çözümü uygularsanız (verilmeyen çözüm önerileri çin sorunuz lütfen) probleminizi aşabilirsiniz diye umuyorum.

EDIT 6: Olmadı ghost yada buna benzer bir imaj alma programı ile recovery bölümünün imajını aldıktan sonra bölümleri birleştirip yeniden oluşturun ve ardından imajı geri yükleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 12 Temmuz 2014; 1:33:36 >

• aynı win sürümlü cdyi takın ,win kurulumu yapar gibi başlayın fakat bilgisayarıı onar seçeneğine tıklayacağız burda, orada o seçeneklerin altında recovery gelebilir ,bazıları böyle çalışabilmekte...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.