Şimdi Ara

Reçine Mevsimine Girdik! Dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
6.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaslar. Muhim sayilabilecek bir uyarida bulunmak adina aciyorum bu konuyu. Malum yaza girmek uzereyiz. Bugun araci yikadim temizledim. Meyve agaclarinin altina biraktim. Cok gunes vardi. Dedim golge olsun bari. 2 saat sonra indim bir baktim. Araba bastan asagi heryeri recine olmus. Yapis yapis. Sanki spreyle arabanin uzerine bolca sikmissin. Recine malum cok pis bi madde. Aracin ustunde kalsa hem zor cikiyor hem de boyaya zarar veriyor. Aman dikkat edin bu ara.

Neyse araci tekrar benzinciye gidip yikadim mis gibi. Merak edenler icin, kullandigim malzemeler:

Mecburen benzinci kopugu
    Meguars lastik parlatma jeli.
    Sonax hizli cila.

Iste temizlik sonrasi ufak bir resim. Buyuk risk alarak foruma resim atiyorum ona gore(Nazar Mevzusu)Masallahlari unutmayalim

Ağaç Reçinesi
    Ağaç reçinesinin boyaya zarar verme süresi çok kısadır. Ağaç reçinesi kuruduğunda boyayı yakar. Yanan ve kabaran boya ancak aracın tekrar boyanması ile düzeltilebilir. Dolayısıyla, mecbur kalmadıkça aracınızı asla reçinesi olan bir ağacın altına bırakmayın. Nano Korumalar solvent bazlı yapışkan kimyasallara karşı mükemmel bir direnç gösterir. Reçinenin araca zarar verme süresini en uzun zamana çıkararak size en etkili çözümü sunar.

Ağaç reçinesi nasıl temizlenir?
    Aracınızda mutlaka ıslak mendil bulundurun. Şayet reçine kurumamışsa ıslak mendil ile bastırmadan ve yaymadan reçineyi almaya çalışın. Ağaç reçinesi kurumuşsa aseton tarzında çözücü bir maddeyi pamuğa veya beze damlatarak reçine üzerine azar azar sürerek yumuşamasını sağlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 6 Mayıs 2015; 0:46:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte çam ağaçları reçine salgılamaya başlar. Reçine, ağaçların kendilerini zararlılara ve hastalıklara karşı doğal olarak ürettikleri yapışkan bir maddedir.

Çam Ağaçları Ne Zaman Reçine Döker?

Genellikle Mayıs ve Haziran aylarında çam ağaçları en fazla reçine üretirler. Bu dönem, "reçine mevsimi" olarak bilinir.

Reçine Hangi Mevsimde Olur?

Reçine mevsimi ilkbahar ve yaz aylarında görülür. Ağaçlar, büyüme mevsimi boyunca daha savunmasız oldukları için bu dönemlerde daha fazla reçine salgılarlar.

Çam Ağacı Neden Reçine Akıtır?

Ağaçlar, savunma mekanizmaları olarak reçine akıtırlar. Reçine, zararlı böceklerin, mantarların ve diğer patojenlerin ağaca zarar vermesini önleyerek doğal bir bariyer oluşturur.

Reçine Mevsimine Dikkat!

Reçine mevsimi boyunca, özellikle açık havada zaman geçirirken aşağıdaki önlemleri almalısın:

• Reçineli ağaçların altından geçmekten veya yakınlarında durmaktan kaçın.
    • Reçineye doğrudan dokunma.
    • Reçineye bulaşmış giysileri ve cilde tema etmişse derhal temizle.
    • Reçineye alerjik reaksiyon gösterirsen tıbbi yardım al.

Reçine mevsimine dikkat ederek, açık havada keyifli zaman geçirirken kendinizi rahatsızlıklardan koruyabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tişikkirlir Sipirmin =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Tişikkirlir Sipirmin =)

Rica ederim

• masallah

• quote:

Orijinalden alıntı: al neri

masallah
    maaşallah
  • Ağaçlar ve kuşlar baş belam, dün ishal olmuşlar galiba boylu boyunca boşaltmışlar arabayı zor tanıdım.

• Hocam çok duyarlisiniz bu değerli paylaşım için şükranlarımı sunarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzaklardan Gelen

Hocam çok duyarlisiniz bu değerli paylaşım için şükranlarımı sunarım.
    jantlar da yakıyor, keşke benim olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 5 Mayıs 2015; 18:35:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Ağaçlar ve kuşlar baş belam, dün ishal olmuşlar galiba boylu boyunca boşaltmışlar arabayı zor tanıdım.

Kus dedinde kaputta sanirsam gecmisten kalma ufak ufak boya yaniklari var malesef Hele ona ayrica dikkat etmek lazim

• Abi aynı durumu bugün bende yaşadım.

Bu araba arabanın maşallahı var, Allah kaza bela vermesin. Mavi ejderham aklıma geldi duygulandım az mı kahrımı çekti.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

jantlar da yakıyor, keşke benim olsa

Yok yok cok kotu jantlarim. Resimde gorunmuyor ama heryeri cizik. Catlaklar var heryerde. Guzel degil cik

Rica ederim ulvi ustam. Gorevimiz

• Super olmus usta,arabanin masallahi var dipdiri gozukuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Super olmus usta,arabanin masallahi var dipdiri gozukuyor
    Bu jantları yeni almamışmıydın. Çok güzel görünüyo. Forumda gösterdin aracı dikkat et artık her şey başına gelebilir mazallah jantları yürütebilirler.
  • Geçen sene 250tlye mal olmuştu bu temizlik, hatırlatma için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Selamlar arkadaslar. Muhim sayilabilecek bir uyarida bulunmak adina aciyorum bu konuyu. Malum yaza girmek uzereyiz. Bugun araci yikadim temizledim. Meyve agaclarinin altina biraktim. Cok gunes vardi. Dedim golge olsun bari. 2 saat sonra indim bir baktim. Araba bastan asagi heryeri recine olmus. Yapis yapis. Sanki spreyle arabanin uzerine bolca sikmissin. Recine malum cok pis bi madde. Aracin ustunde kalsa hem zor cikiyor hem de boyaya zarar veriyor. Aman dikkat edin bu ara.

Neyse araci tekrar benzinciye gidip yikadim mis gibi. Merak edenler icin, kullandigim malzemeler:

Mecburen benzinci kopugu
    Meguars lastik parlatma jeli.
    Sonax hizli cila.

Iste temizlik sonrasi ufak bir resim. Buyuk risk alarak foruma resim atiyorum ona goreMasallahlari unutmayalim

Hocam selamlar,

pm gonderiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_motive -- 6 Mayıs 2015; 0:16:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    @yt1990 Cevapladım ustam

Eyvallah arkadaşlar.

@Nonstop92 @kartalus @al neri @zibidi gonzales

@ozgur_gs_91 Jantlar vardı. Lastik aldım en son.. Bi ara konu vardı. Aracınızın resmini gösterin diye. Pek kimse resim atmamıştı. Hani nazar var diye. O açıdan dedim ben Yoksa forumun canı sağolsun 4 jant nedirki yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 6 Mayıs 2015; 0:52:38 >

• quote:

@yt1990 Cevapladım ustam

Eyvallah arkadaşlar.

@Nonstop92 @kartalus @al neri @zibidi gonzales

@ozgur_gs_91 Jantlar vardı. Lastik aldım en son.. Bi ara konu vardı. Aracınızın resmini gösterin diye. Pek kimse resim atmamıştı. Hani nazar var diye. O açıdan dedim ben Yoksa forumun canı sağolsun 4 jant nedirki yahu

Alıntıları Göster
    hocam tercihinize karışmak gibi olmasın ama lastık parlatma jeli için meguiarsa o kadar paralar dökmeyin derim geçen sarp aldım bugün denedim baya ıslak görünüm bıraktı size de tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

hocam tercihinize karışmak gibi olmasın ama lastık parlatma jeli için meguiarsa o kadar paralar dökmeyin derim geçen sarp aldım bugün denedim baya ıslak görünüm bıraktı size de tavsiye ederim

Estafurullah hocam ne demek. Daha ucuzu varsa neden onu almayalımki Dolardanmıdır nedir bilmem. Aldığımda fiyatları biraz makul seviyedeydi. Şuan aşırı pahalı. Şu ana kadar kullandığım en iyi ürün. Ama dediğim gibi çok pahalı. Bendeki biraz daha yeter. Denk gelirse bir tane alırım. Tavsiye için teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

Estafurullah hocam ne demek. Daha ucuzu varsa neden onu almayalımki Dolardanmıdır nedir bilmem. Aldığımda fiyatları biraz makul seviyedeydi. Şuan aşırı pahalı. Şu ana kadar kullandığım en iyi ürün. Ama dediğim gibi çok pahalı. Bendeki biraz daha yeter. Denk gelirse bir tane alırım. Tavsiye için teşekkürler

Alıntıları Göster
    zaten meguiars kendini kanıtlamış bir marka ama ben fiyatlarından aşırı şikayetçiyim bu yüzden sonax turtle wax gibi markalara yöneliyorum.hatta lastik parlatıcı alacağım zaman turtle waxın parlatıcısını alacaktım fiyatı 30 liraydı sonra sarp önerdiler fiyatı 10 liraydı denemekten zarar gelmez dedim sarp markadan aldım valla iyiki almışım dedim.yeri geliyor turtle wax sonax bile fiyat performans oranında geri kalıyor.

edit:söylemeyi unuttum kusura bakmayın arabanızın maşallahı var özellike jantlar 10 numara olmuş anti-hondacılara inat yaşasın vtec2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank W. -- 6 Mayıs 2015; 2:43:31 >

• Hiç sorma başkan ya araç 1.5 gün çam ağacının altında durdu sağ tarafı hep nokta nokta reçine olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.