Şimdi Ara

Reboot and select proper boot device hata iletisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncellikle konuya başlamadan önce sistemimi yazayım;
    İ7 3770K işlemci
    Ecs anakart
    4 gb ram
    WD 500 gb Hdd

Bu sorunu daha önce eski bir bilgisayarda yaşayan bir arkadaşım vardı. Forumlarda aynı konular üzerine paylaşımlar yapılmıştı. Önerilen çözümler şunlardı.
    1- Bıosa gir Hdd yi birinci sıraya getir
    2- Kablolar eskimiştir kabloları kontrol et
    3-Hdd bozulmuş
    4-Anakartın Hdd kontrolcüsü bozulmuş

Şuan yaşadığım ve arkadaşın bilgisayarında da yaşadığım problem Bıosa girip bıosu sıfırlamamla meydana gelmişti.
    Arkadaşın bilgisayarında da boot menüsünde şuan hatırlayamadığım bir seçenek vardı onu aktif hale getirdiğimde düzelmişti. Şuanda kendi bilgisayarımda bıosu sıfırlamamla aynı hatayı aldım onuda boot menusunde işletim sistemi kısmını Win8 yaptım en altta inglizceydi muhtemelen boot iletisini kapat seçeneği vardı onu işaretledikten sonra o bahsettiğim hata iletisi kalktı ortadan.
    Şimdi asıl sormak istediğim şey bu sorun neyden kaynaklanıyor şuan almıyorum ama sebebini de bilmiyorum neden bıosu sıfırladıktan sonra böyle bir hata meydana geliyor bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgilerini bizimle paylaşmaları bu konu hakkında forumlarda yazılan yazılar konusunda aydınlatıcı olacaktır. Dediğim gibi sorun kesinlikle benim bıosu sıfırlamamla meydana geldi.

2. sorunum ECS H61H2-MV anakarta Gts 250 takıyorum siyah ekran oluyor anakart menüsü gözükmeden direk win 8 işletim sisteminin açıyor yani ekran kartını işletim sistemi görüyor. Bıosu sıfırladım bu kez yukarda belirttiğim Reboot..... hatası verdi ancak ekran kartını gördü ve anakart menüleri ekrana geldi reboot... hata uyarısını devre dışı bıraktıktan sonra yine siyah ekran oluyor. Onboard da böyle bir sorun yok rebootu devre dışı bıraksam da anakart menüsü geliyor sıkıntım burada aynı sorunu forumda biri daha yaşamış bıos güncellemelerini kontrol ettim açıklamalarda ekran kartıyla ilgili hiçbir şeye yer verilmemiş. Ne yapacağım bilemedim.

Anakart bu;
    http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=1427&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=103&LanID=0
    Bunlarda bıos menüleri;
    http://www.anandtech.com/Gallery/Album/2563#18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soresger2121 -- 7 Haziran 2014; 1:18:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.