High Definition Audio Codecs ve AC'97 Audio Codecs farkı nedir ? Bunlardan ilkini yükleyince HD Audio Yöneticisini yüklemiş oluyoruz fakat 2.si ne işe yarıyor bilmiyorum.
diğer sorum ise 2.1 sistemim ve 5.1 sistemim var fakat realtekde 2.1 seceneği yok ve 5.1 taktığım zamanda hoparlör doldurma seçeneği olmadığı için tam ses alamıyorum.yapmam gerekenler konusunda yardımcı olursanız sevinirm.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Birinci sorunun cevabı codec'lerle alakalı, senin yapman gereken anakart marka model ve revizyon no'suna göre anakart sitesinden anakartının üzerindeki relatek ses çipi model no'sunu öğrenip ona uygun en son sürücüyü ve realtek programını kullanmak,
İkinci sorunun cevabı aşağıda resimli anlatılmış, biraz ingilizceyle çözersin:
Eğer yanlış dosyayı indirttiysem kusura bakma, ilk önce sendekini kaldırıp indirdiğin R2.37 kurduğuna emin misin? eğer silmeden kurduysan yeni olan kalabilir...
Bak aşağıdaki sana söylediğim sürümde speaker fill işaretlediğini söylüyor:
benim sana söylediğim sürümde yoksa, daha eski sürümlere bakman gerekebilir...
r2.30 bile indirp kurdum olmadı en baştan sildim tekrar yükledm gene olmuyor.sanırım format atmak ve hemen sonrasında eski sürümü yüklemek gerek ?
Şimdi, bu sorun için format atmak aşırı olur, benim tavsiyem:
bu programı indirip kurun: http://www.guru3d.com/category/driversweeper/ control panelinden realtek ile ilgili ne varsa kaldırın uninstall bilgisayarı güvenli kipte başlat driver sweeper ile realtek dosyalarını temizle yeniden başlat eski bir realtek sürücüsü kurup tekrar deneyin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme