tutturmuşlar yeni çilek bilmem ne. dortmundun oyununu izleyin bu akşam , yaş ortalamasına bakın , altyapıdan kazanılan oyunculara bakın. para ile olmayacağını tüm dünyanın yüzüne tokat gibi çarptı bugün dortmund oyuncuları. biz halen ibrahimoviç diyen saçma sapan insanların peşinde gidelim. ALTYAPI. bu kadar.ekoller altyapılardan geliyor. hollanda ekolü altyapı ürünü , barçanın uzaylı oyunu altyapı ürünü , dortmund altyapı ürünü.
ekol oluşturacak kapasitemiz yoksa da yapılması gereken çağın ekolünü iyi taklit etmek. barça ekolünün yanına bile yaklaşmadan devri geçti , devir hızlı oyun devri.altyapı oyuncuları buna göre yetiştirilmeli.artık adam akıllı oyuncular çıkarmamız lazım.her sene en azından 3 tane altyapıdan sağlam oyuncu çıkaramazsak ne şl de ne de milli takım bazında başarı falan kazanamayız.
herkes bir türkü tutturmuş , bu sene şl çeyrek oynadık seneye de çeyrek garanti diye. takımımız elinden gelenden daha yüksek bir performans ortaya koydu , kimse de haklarını ödeyemez.kapasitelerinin üstünde oynadı birçok futbolcu o noktaya gelene kadar ANCAK kuralarda inanılmaz şanslı olduğumuzu nasıl unutuyor bu insanlar aklım almıyor. grubu önümüzde lider tamamlayan , yedeklerini ancak yenebildiğimiz manu çıkar çıkmaz realle eşleşti.biz ise inanılmaz bir şekilde schalke ile eşleştik. bayern , barça , psg gibi takımlar çıksaydı ne olacaktı? ben söyleyeyim , bugün önümüzdeki sene çeyrek garanti diyenler önümüzdeki sene 2. tur garanti diyecekelrdi. peki dortmundun grubuna düşseydik ne olacaktı acaba? man city , real , galatasaray , dortmun grubu olsaydı mesela , ki olma ihtimali vardı kura çekilirken , o zaman da seneye şl ye katılmak mı büyük başarı olacaktı , ya da 3. olup uefaya gitme şansımız bile olur muydu o grupta?
biraz gerçekleri görün. 4 sene üstüste şl ye katılırsak ve takımımız bu zaman aralığında altyapıya gereken değeri verirse ancak o zaman bugün izlediğimiz seviyelere gelmemiz normal olur.ancak o zaman çeyrek finaller yarı finaller garanti olur.
seneye umuyorum saçma sapan +25 yaşında oyunculara milyon eurolar dökmeyiz.(bonservis olarak , yoksa drogba ve sniejder transferleri mali açıdan mükemmel başarılı transferlerdir)
ibrahimoviç , robben istemeyin.istikrar isteyin.klübün büyümesini isteyin.altyapı isteyin.yoksa para ile yarışa 40 milyonluk pyuncuların çerez gibi alındığı piyasada bizim gücümüz YETMEZ!.
Biraz gerçekleri sen gör bence dostum.Altyapı altyapı diye dolaşanları görünce şaşırıyorum.Yok işte arkadaş altyapı diye bir şey yok bizde.Yeni yeni bu işin üzerine gitmeye başladık dur bakalım.Altyapı oturana kadar mecbur çilekleri almak zorundayız yoksa başarı da gelmez.
Bir sen akıllısın kimse altyapı demiyor forumda zaten çıkıyorda hayırmı diyoruz bizim ülkemizde altyapıya önem olmadığı açık ortada 1 senede olacak iş değil o saydıkların o bahsettiğin takımlar ne uğraşlar verdi birde böyle yazıyorsunuzya hayranım.
Türkiye'de alt yapılardaki çocukların kafaları değişmeden alt yapı vs olmaz. İstediğin kadar teknik beceri bilen alt yapı hocaları getir. Boş..
Almanlar futbolu fiziğe dayalı ispanyollar tekniğe dayalı oynuyor. Yarı finallerde fiziksel üstünlük önce bayern sonra bu maçta ortaya çıktı.
Anca yedeklerini yendiğimiz dediğin manuyu ilk maçta ezdik, hakem sağolsun yenemedik ve Real Madridde Manuyu hakem sayesinde yendi. Şanslı kuradan bahsediyorsun , Schalke dediğin takım bu sene dortmundu 2 kere yendi, grubundan mağlup olmadan 1. çıktı. Real Madrid maçında hakemin veremediği kararlar olmasa eleme şansımız bile vardı. İbrahimoviçi robbeni istemeyelimmiş ulan ibrahimoviç gelse ilk formasını sen almaya gidersin. Büyük oyuncu transferi yapıcaksın ki genç yaştaki yetenekleride kulübe çekebileceksin, gidip pino gibi stancu gibi adamlara milyon eurolar akıtmayacaksın. Biz alman değiliz, alt milli takımlarımız herzaman en üst seviyede oynar, her turnuvada en az yarı final görürüz ama üst kademeye çıkarmaya gelince o oyuncular kaybolur , almanlar gibi disiplinli değiliz ve olamayız. Ne kadar boş herifsin sen ya.
Türkiye de bir cacık olmaz elini bile yormaya değmez. Türkiye de herkes cebini düşünür, bana dokunmayan bin yaşasın formülü mevcuttur. Giderler 2 oyuncu alırlar parayı basıp takım şampiyon olsun millet tatmin olsun yeter. Geleceği düşünmek için çok büyük çağ atlamamız lazım. Spora adam yöneltmiyoruz, bu hafta antep maçı kale arkası 100 liraymış altyapıdan önce bunu çözmek lazım sen milleti futboldan soğutursan kimse futbolcu olmaz. altyapıya bakıyorsun onun bunun çocugu torunu torpil ile geliyor ama ne yetenekler ziyan oluyor. elin gavurunda 50 tane spor dalı var dartından bilardosunda tenisine basketboluna cartuna zurtuna kadar. biz bilardo oynamaya gitsek babamız döve döve ordan çıkarır. ama adamlar yılda 2 hafta snooker turnuvası düzenliyor paranın ağa babasını kaldırıyor. bu ülke bi vizyonla bir yere gelemez debelenmeye gerek yok.
Almanların 2000'lerin başında kurduğu altyapı sistemi son 2-3 senedir meyvelerini vermeye başladı. Biz de şu anda yepyeni bir altyapı sistemi getirsek dahi 2020'den önce bunun meyvelerini alamayız.
Yabancı sınırını hemen indirmek hiçbir işe yaramaz. Diyeceksin ki; yabancı sınırı 5 yıl boyunca yok. 6. yılda 6 yabancı sınırı, 7. yılda da 5 yabancı sınırı getirirsin o zaman bir işe yarayabilir
subotic 18 m €
hummels 24 m €
bender 14 m €
ilkay 20 m €
götze 42m €
reus 30m €
lewandowskı 28m €
Para ile olmuyoda neyle oluyo hocam???
Öyle yaptık böyle yaptık diyenleri anlamıyorum önemli olan skor skor olmazsa birşey olmaz istediğin kadar oyna
son bilmem kaç yılda real ve barcelona aldıkları en ekstra yenilgileri almışlar, hemen bunun etkisinde kalıp köy takımı imajı çizmeler, bu dünya devlerini küçük görmeler, yok efendim biz nasıl eleyememişiz, kadromuz her şeyimiz yanlışmış vs.vs. rövanş maçında real farklı kazanıp turu geçerse o zaman da ona methiye düzersiniz o zaman. günlük yaşıyoruz günlük.
Aynı Dortmund geçen sene gruplarda sonuncu oldu ve tüm maçlarda da ezildi bir senede olmuyor bu işler.
quote:
Orijinalden alıntı: kkratoss
Biraz gerçekleri sen gör bence dostum.Altyapı altyapı diye dolaşanları görünce şaşırıyorum.Yok işte arkadaş altyapı diye bir şey yok bizde.Yeni yeni bu işin üzerine gitmeye başladık dur bakalım.Altyapı oturana kadar mecbur çilekleri almak zorundayız yoksa başarı da gelmez.
altyapının kurulamama sebebi türkiyede bu kadar uzun sürede meyve verecek bir oluşumu kimsenin bekleyemeyecek olması. taraftar çilek de çilek derse klüp de mecburen buna göre hareket ediyor.etmezse yarın başkası geçer başa , bütün projelerin de çöp olur. bir günde bir senede tabiki olmaz bu iş , ancak bizim gibi bunu isteyen , uzun vadede biryere gelinebileceğinin farkında olan insanlar artarsa , taraftarlar bunu isterse klüp de o şekilde şekillenir. bu sene aldığımız oyuncular zaten çok yerinde , sniejder gibi bir adamı 7.5 milyon euroya almak çok büyük başarı , böylesi bulunursa tabiki alınmalı keza drogba..
ancak şuan oluşturulan ortam çok tehlikeli bizim hedefimiz 4-5 sene şampiyon olup şampiyonlar ligine katılmak olmalı. ancak basın seneye final hedefi koyuyor yavaş yavaş. bunun gerekçesi olarak da drogba sniejder aldık çeyrek geldi düşüncesi var.
ablatmaya çalıştığımız , drogba sniejder geldi çeyrek geldi düşüncesi , ve birkaç transferle aynı veya daha üst başarı yakalamamızın garanti görülmesi yanlış , ve eğer bu transferler yüksek maliyetli olursa klüp bir uçuruma yuvarlanabilir.
uefayı aldıktan sonra jardeli almamıza dönecek bu iş eğer taraftar uyanıp da olayın farkına varmazsa.
@esrar006 bir ben akıllıyım demedim , ancak aklı olan bu söylediğim gibi düşünüyordur zaten.amacım çıkıp kimseye sizden farklı birşey buldum demek değil.zaten öyle birşey de yazmadım. ancak gs taraftarının çoğunun bir bilince ulaşması gerek.başarı ancak iyi yönetilirse daha büyük başarılara gider.dersen ki birkaç taraftarın sözüne göre mi şekillenecek , bu da yanlış olur. on kişi paylaşır 100 kişi olur 100 kişi paylaşır bin kişi olur.binler 10.000ler olur. onbin bin kişi havaalanında guti karşılamaya gitmezse , maçlarda delirt bizi çıldırt bizi başkan tezahuratları yapmazsa. başkanlar da taraftarın memnun olmasını istediği şekilde davranır.
quote:
Orijinalden alıntı: MD.Murat
tutturmuşlar yeni çilek bilmem ne. dortmundun oyununu izleyin bu akşam , yaş ortalamasına bakın , altyapıdan kazanılan oyunculara bakın. para ile olmayacağını tüm dünyanın yüzüne tokat gibi çarptı bugün dortmund oyuncuları. biz halen ibrahimoviç diyen saçma sapan insanların peşinde gidelim. ALTYAPI. bu kadar.ekoller altyapılardan geliyor. hollanda ekolü altyapı ürünü , barçanın uzaylı oyunu altyapı ürünü , dortmund altyapı ürünü.
ekol oluşturacak kapasitemiz yoksa da yapılması gereken çağın ekolünü iyi taklit etmek. barça ekolünün yanına bile yaklaşmadan devri geçti , devir hızlı oyun devri.altyapı oyuncuları buna göre yetiştirilmeli.artık adam akıllı oyuncular çıkarmamız lazım.her sene en azından 3 tane altyapıdan sağlam oyuncu çıkaramazsak ne şl de ne de milli takım bazında başarı falan kazanamayız.
herkes bir türkü tutturmuş , bu sene şl çeyrek oynadık seneye de çeyrek garanti diye. takımımız elinden gelenden daha yüksek bir performans ortaya koydu , kimse de haklarını ödeyemez.kapasitelerinin üstünde oynadı birçok futbolcu o noktaya gelene kadar ANCAK kuralarda inanılmaz şanslı olduğumuzu nasıl unutuyor bu insanlar aklım almıyor. grubu önümüzde lider tamamlayan , yedeklerini ancak yenebildiğimiz manu çıkar çıkmaz realle eşleşti.biz ise inanılmaz bir şekilde schalke ile eşleştik. bayern , barça , psg gibi takımlar çıksaydı ne olacaktı? ben söyleyeyim , bugün önümüzdeki sene çeyrek garanti diyenler önümüzdeki sene 2. tur garanti diyecekelrdi. peki dortmundun grubuna düşseydik ne olacaktı acaba? man city , real , galatasaray , dortmun grubu olsaydı mesela , ki olma ihtimali vardı kura çekilirken , o zaman da seneye şl ye katılmak mı büyük başarı olacaktı , ya da 3. olup uefaya gitme şansımız bile olur muydu o grupta?
biraz gerçekleri görün. 4 sene üstüste şl ye katılırsak ve takımımız bu zaman aralığında altyapıya gereken değeri verirse ancak o zaman bugün izlediğimiz seviyelere gelmemiz normal olur.ancak o zaman çeyrek finaller yarı finaller garanti olur.
seneye umuyorum saçma sapan +25 yaşında oyunculara milyon eurolar dökmeyiz.(bonservis olarak , yoksa drogba ve sniejder transferleri mali açıdan mükemmel başarılı transferlerdir)
ibrahimoviç , robben istemeyin.istikrar isteyin.klübün büyümesini isteyin.altyapı isteyin.yoksa para ile yarışa 40 milyonluk pyuncuların çerez gibi alındığı piyasada bizim gücümüz YETMEZ!.
/>
quote:
Orijinalden alıntı: ǤЅ
subotic 18 m €
hummels 24 m €
bender 14 m €
ilkay 20 m €
götze 42m €
reus 30m €
lewandowskı 28m €
dormund bu oyuncuları bu paralara mı aldı peki?
Cane® beni çok güzel anlamış ,
birçok kişi okumadan yorum yapıyor , yada uslubumdan dolayı trol olduğumu zannediyor. 2007 üyesiyim troll falan da değilim.
başarımızı küçülttüğümü zannedenler bile var lütfen dikkatli okuyun.
quote:
quote:
subotic 18 m €
hummels 24 m €
bender 14 m €
ilkay 20 m €
götze 42m €
reus 30m €
lewandowskı 28m €
birçok kişi okumadan yorum yapıyor , yada uslubumdan dolayı trol olduğumu zannediyor. 2007 üyesiyim troll falan da değilim.
Bütün yazdıklarını okudum, ben öyle ilk cümleyi okuyup da yorum yapanlardan değilim. Sorunun cevabı ise; Sadece götze altyapıdan yetişmiştir. Diğerlerinin hepsi dortmundun transferleridir.
Biz ilk maçta haddimizi bilerek oynasaydık, Real Madrid'i eleyebilirdik, öyle olmasa bile ciddi anlamda zorlardık. Tamam Real Madrid'i elemenin kolay bir şey olduğunu söylemiyorum, Dortmund makine gibi oynayan bir takım, Galatasaray'ı onlarla da kıyaslamıyorum ama bu iş böyle.
Burada maalesef Fatih Terim faktörü devreye giriyor. Sen Dünya'nın en zor deplasmanlarından birine, elinde bu malzeme varken çift forvetle çıkamazsın. Çıktık çift forvet ne oldu? Gol mü atabildik? Burak ne işe yaradı?
Halbüki 4-5-1 bile çok daha düzgün bir formasyon olacaktı deplasman için. Orta sahayı kalabalık tutacaktık, Real üzerimize gelene kadar, haddimizi bilip bam bam saldırmayacaktık. Sen Avrupa'nın en iyi kontratak oyunu oynayabilen takımına karşı, hücum futbolu oynatıyorsun.
Daha da enteresan olanı, ikinci maçta skor 3-1 olunca, takım geriye dönüp, defans yapmaya başladı, kaybedebileceğimiz bir şey yoktu, asıl o zaman saldırabilirdik.
Bunların yanında bariz hakem hataları da var, bir ümit eleyebilirdik Madrid'i, Fatih Terim kafa olarak o ihtimali de ortadan kaldırdı.
quote:
quote:
quote:
subotic 18 m €
hummels 24 m €
bender 14 m €
ilkay 20 m €
götze 42m €
reus 30m €
lewandowskı 28m €
Bütün yazdıklarını okudum, ben öyle ilk cümleyi okuyup da yorum yapanlardan değilim. Sorunun cevabı ise; Sadece götze altyapıdan yetişmiştir. Diğerlerinin hepsi dortmundun transferleridir.
yok sana değildi lafım hocam.
alttaki adam okumamış mesela belli.o laf onlar için.
quote:
son bilmem kaç yılda real ve barcelona aldıkları en ekstra yenilgileri almışlar, hemen bunun etkisinde kalıp köy takımı imajı çizmeler, bu dünya devlerini küçük görmeler, yok efendim biz nasıl eleyememişiz, kadromuz her şeyimiz yanlışmış vs.vs. rövanş maçında real farklı kazanıp turu geçerse o zaman da ona methiye düzersiniz o zaman. günlük yaşıyoruz günlük.
öte yandan bu oyuncular dortmund bu oyuncuları buldu ve bu paralara dortmunddayken ulaştılar.biz de benzer yapılanma içinde olmamız lazım diyorum.5 sene sonra final hedefimiz varsa , bugünden bunun için çalışmaya başlamamız lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: Cane®
Türkiye de bir cacık olmaz elini bile yormaya değmez. Türkiye de herkes cebini düşünür, bana dokunmayan bin yaşasın formülü mevcuttur. Giderler 2 oyuncu alırlar parayı basıp takım şampiyon olsun millet tatmin olsun yeter. Geleceği düşünmek için çok büyük çağ atlamamız lazım. Spora adam yöneltmiyoruz, bu hafta antep maçı kale arkası 100 liraymış altyapıdan önce bunu çözmek lazım sen milleti futboldan soğutursan kimse futbolcu olmaz. altyapıya bakıyorsun onun bunun çocugu torunu torpil ile geliyor ama ne yetenekler ziyan oluyor. elin gavurunda 50 tane spor dalı var dartından bilardosunda tenisine basketboluna cartuna zurtuna kadar. biz bilardo oynamaya gitsek babamız döve döve ordan çıkarır. ama adamlar yılda 2 hafta snooker turnuvası düzenliyor paranın ağa babasını kaldırıyor. bu ülke bi vizyonla bir yere gelemez debelenmeye gerek yok.
gerek alt yapıya ve farklı branşlara bakış açımızı, gerek alt yapıdaki torpil olaylarını gerek günü kurtarmak için uzun vadede kalıcı başarıları çöpe atmamıza kadar herşeyi çok iyi özetlemişsin
Abi siz maç falan izlemeyin. Dortmund yenilseydi bitane Ronaldo biz neden çıkaramıyoruz diye konu açarsınız..