Şimdi Ara

Real Madrid, Barcelona, Munih, Dortmund....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ..Arsenal, Manu, City, Chelsea, Juventus vs..


    Bunlar Avrupa'nın büyük takımları. Bilmediğimden, merak ettiğimden soruyorum bu takımların bizim ülkemizin büyük takımları gibi her branşta takımı var mı?

    Su topudur, kürektir, yelkendir melkendir?



  • Engelli Baskette biz varız. Bir ara voleybolda Fener CL'yi almıştı sanki.
  • Hadi var diyelim. Galatasaray ile alakası ne onu çözemedim ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arsenal, Manchester United, City ve Juventus futbol kulübü. Real Madrid, Bayern Münih ve Barcelona'nın kulübe bağlı köklü basket takımları var.
  • Bana gereksiz geliyor.

    Hadi basketbol olsun da bütün branşlarda olmak bütün branşlara yatırım yapmak bana gereksiz geliyor. Fenerbahçe, Galatasaray bu gereksiz yatırımları bırakıp kapatsa 2-3 seneye çeyrek finaller, yarı finaller bizim için sıradan hale gelir bence.

    Bir de o kadar yatırıma karşılık, her sene zarar ediyor kâr bile getirmiyor şirkete neden hala açık durur anlamam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lucifer1905

    Engelli Baskette biz varız. Bir ara voleybolda Fener CL'yi almıştı sanki.

    Konuyu açan arkadaş onu sormamışki


    Ayrıca soruya gelirsek bildiğimiz Büyük takımlardan R.Madrid ve Barcelona nın çok başarılı basket takımı var.Bayern Münih in de basket takımı var fakat Fenerbahçe,Galatasaray dan daha alt seviye bir takım.İngiliz kulüplerinin şu ana kadar hiç rastlamadım hiç bir ortamda yok sanırım.Voleybolda da adları geçmiyor.Biraz da kulüp yapısıyla alakalı.Avrupa'da takımların çoğu Futbol Kulübü adı altında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beamer

    Bana gereksiz geliyor.

    Hadi basketbol olsun da bütün branşlarda olmak bütün branşlara yatırım yapmak bana gereksiz geliyor. Fenerbahçe, Galatasaray bu gereksiz yatırımları bırakıp kapatsa 2-3 seneye çeyrek finaller, yarı finaller bizim için sıradan hale gelir bence.

    Bir de o kadar yatırıma karşılık, her sene zarar ediyor kâr bile getirmiyor şirkete neden hala açık durur anlamam.

    Oraya giden yatırımlar futbol kulubuındeki en dantik oyuncunun yıllık maaşı bile değil. Yani korkmayın. O branşların hepsi ne yazık ki amatör branşlar olarak geçiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galatasaray Chelsea Atkısı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FTaze

    quote:

    Orijinalden alıntı: Beamer

    Bana gereksiz geliyor.

    Hadi basketbol olsun da bütün branşlarda olmak bütün branşlara yatırım yapmak bana gereksiz geliyor. Fenerbahçe, Galatasaray bu gereksiz yatırımları bırakıp kapatsa 2-3 seneye çeyrek finaller, yarı finaller bizim için sıradan hale gelir bence.

    Bir de o kadar yatırıma karşılık, her sene zarar ediyor kâr bile getirmiyor şirkete neden hala açık durur anlamam.

    Oraya giden yatırımlar futbol kulubuındeki en dantik oyuncunun yıllık maaşı bile değil. Yani korkmayın. O branşların hepsi ne yazık ki amatör branşlar olarak geçiyor.

    kulubu 2012 yilinda 60 milyon zarara ugratan amator branslar mi korkulacak bir sey degil? derhal kapatilmali bence.




  • Konuyu açanın varmak istediğini noktayı anladım ama Türkiye'deki düzenle ile Avrupa'daki bir değil. Avrupa'da her bir branşın temeli ayrı ayrı kulüpler üzerine atılmış, öyle yürümüş. Osmanlı'ya bu sporların girmesi batı görüşlü okullar sayesinde tek elden olmuştur. Örneğin Türkiye'de basketbolun ilk oynandığı yer Robert Koleji, ilk basket şubesini açan da Galatasaray'dır. Lisenin diğer müdürlerinin futbol konusundaki tutumu katı olmasına rağmen Tevfik Fikret'in lise bünyesinde filizlenen bir spor kulübüne olumlu bakması, Robert Kolej tecrübesinden kaynaklı.

    Fazla bulandırmadan gelmek istediğim nokta, bugün bu ülke yarım yamalak da olsa bir spor kültürüne sahipse bu özellikle Galatasaray'a ve Fenerbahçe'ye borçlu. Şirketlerin bu branşlara salça olmadığı dönemlerde Galatasaray'ın yaptığı işler malum. Şimdi dahi bu kulüpler elini eteğini diğer branşlardan çekse, bu ülke sporu adına büyük bir kayıp olur.

    Hepsini geçtim Galatasaray'da spor laylaylom değil, kültürdür. Sen bizim genel kurulumuza ''diğer şubelerde küçülmeye gidelim veya onları kapatalım, sadece futbola odaklanalım'' şeklindeki bir öneriyle gelsen, bizim sana vereceğimiz cevap bellidir, üstüne de ''vizyonsuz'' diye aşağılanırsın.




  • Açıkçası konudaki insanların bencilliğini anlamadım. Sonuçta Galatasaray,Fenerbahçe bunları yapmasa, bu sporu yapan, bu sporun eğitimini alan insanlar aç kalır. Özel dersler vererek, hobi için bu sporlarla verdiği derslerden kazandığı paralarla ayakta kalmaya çalışır. Dolayısı ile kapatılmalı fikri bana son derece bencilce gelmekte.

    İngiltere'de esas spor futbol olduğu için, doğru düzgün bir basketbol salonu bile yoktur. Aynı zamanda benim bildiğim çok ünlü bir İngiliz basketbolcuları yok. İtalya'da zaten basketbol kültürü var. Bundan ziyade Almanya'da futbolda olduğu gibi bir ekol mevcut. Türkiye'de ise basketbol Efes ile sevilmeye başlandı, Ülker, Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş ve Galatasaray ile devam etti. Eski Tofaş'ları, Tuborg'ları unutmamak lazım tabi.

    Bundan ziyade amatör branşlarda sporcu yetişmesi, bizim gibi kulüpler için önemli, çünkü hem iş imkanı yaratıyorsun, hem de az kulübün katıldığı turnuvada nitelikli insanları çalıştırarak, başarılı olma şansını artırıyorsun.

    Bu arada 2 seneden beri basketbol kültürümüz de artmış bulunmakta. Salonlarda bilet bulma güçlüğü çekiyorsak, kulüp bazında basketbol için başarılı olmaya adayızdır.




  • Ülkeden ülkeye spor kültürü çok değişiyor. Bunu genelde sosyo-ekonomik koşullar belirliyor. Mesela İngiltere'de spor kulüpleri genelde sadece kendi branşlarındadır. Yani bizim bildiğimiz Liverpool, Manchester United, Arsenal filan sadece futbol takımları. Ama İspanya'da tek bir spor kulübü altında birçok amatör branşta olabiliyor. Veya Doğu Avrupa'da komünist gelenekten gelen çok iyi bir altyapı olduğu için amatör branş dediğimiz veya atletizm kökenli sporlar için birçok kulüp veya devlet desteği var. Ama Yugoslavya'da Kızılyıldız gibi hem futbol hem de basketbol takımı olan kulüplerde var. Bizde ise spora yatırım çok az olduğu için Türkiye'nin dinamosu olan kulüplerin amatör branşlara desteği gibi bir durum oldu yıllarca. Bir tek Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın durumu farklı. Galatasaray'da spor kültürü liseden geliyor ve lisede tek branş futbol değil. Zaten aydınlanmacı bir hareketin öncülüğünde kurulan bir takımın "sadece futbol olsun, geri kalanlar zarar" gibi dar bir bakış açısıyla spora yaklaşması mümkün değil. Beşiktaş'ta zaten kuruluşunda futbol kulübü değil.

    Türkiye koşullarında amatör branşları kapatmak spor adına cinayettir bence. Zaten ortada dordüzgün yatırım yok, bir de gelir getirmiyor diye biz baltayı vurursak iyice ölür spor kültürü. Ayrıca ben kürek çekme gibi bir branşı sevmek zorunda olmasam dahi, bir sporsever olarak herhangi bir branşı öldürecek hamleyi kabullenemem. Türkiye'de hiçbir büyük kulübün, özellikle Galatasaray'ın bunu yapmaya hakkı yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.