Şimdi Ara

RC Tekne yapacağım yavaştan tavsiyeler !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 49 Mhz Hummer H2 arabanın devresini alarak yapacağım bir tekne var. Bu araç 200-300 m açık alanda rahat çekiyor denedim ve gördüm. Bunu haziran ayında yaz tatilinde yapmayı planlıyorum fakat şimdiden kafam bir şeyler otursun ki kolayca yapabileyim. Şimdi benim aklıma takılanlar var.

1-) Bu tekneyi iki kanallı yapacağım ileri-geri, sağ-sol (dümen). Buradaki dümeni servo kullanmayacağım. RC arabadaki sistemi alacağım normal motor var dişlilerle sağa döndü mü bir yere dayanıyor engel var diğer tarafa da öyle. Bu zararlı çünkü motora elektrik geldiği halde dönmesini engelliyoruz fakat aracı yapanlar bunu biliyordur herhalde çünkü hala çalışıyor bunu kullanmamın sakıncası yoktur değil mi ?

2-) Teknelerde şaft oluyor fakat ben öyle para harcamayacağım her şeyini kendim yapacağım bu yüzden bu şaft yerine uzayan radyo anteninde parça alıp içinden bisiklet jant teli geçirerek onuda motora takacağım ama aklıma takılan şu o boş borunun içindeki demir ile arasından su geçmemesini nasıl sağlarız ? Keçeden geçer dediler nasıl olacak ?

RC Tekne yapacağım yavaştan tavsiyeler !!

3-) Elektronik devreyi bi şeilde kapatsam havasız olacak şekilde iyice kapatsam motorları falan havasızlıktan ısınır mı ? Sudan korumak için ne yapmalıyım ?

Şimdilik bunlar var aklımda takılan sizinde önereceğiniz şunu yaparsan güzel olur dediğiniz şeyler varsa yapalım :)

• Bu kadar ugrasiyosun. Bari 5-10 tl daha fazla verde duzgun bisi olsun. O anten cubugu motor calisir calismaz bukulur. Onun yerine motorun ucuna kaplin tak. Kaplinin diger ucunada tij/rot/ sonsuz vida tak. 3 ude ayni parcaya denk geliyor. Pervaneninde ortasinda delik acip tije gecirip iki tarafindanda civatayla sikistirirsin. Diger tavsiyem ise birkac yuz lira ayirip daha guzel bir rc sistemi kurman olur. Bir alici bir esc bir servo yeter sana. Bide kumanda tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 20 Şubat 2014; 22:55:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    kumandası alıcısı vericisi motorları servo yerine kullanılabilecek sistem var zaten fakat şu su kaçırma meselesi ne olacak işte. Motora kaplinle bir çubuk bağlayacağım 15 cm uzunluğunda gibi olacak çubuğun ucuna da sağlam bir şekilde pervaneyi monteleyeceğim fakat o dış kabına açtığım delikten o çubuğun çıkması için onu nasıl su almaz hale getirebilirim ?
  • İçine gres yağ pompala o zaman su girmez ama sana tavsiyem 20 30 liraya şaft ve pervane satılıyor ayrıca tekneyi nasıl yapıcaksın varmı elinde

• motor su seviyesinin üstünde olursa şafttan su geçirmez. küvet ya da geniş bir kapta deneyebilirsin. şaft kısmı rc teknelerin en önemli parçası.
    suda giderken üstten su almamalı sistemin. iyice kapatabilirsin. elektronik kumanda kısmını sağlam sarmalısın. fakat önceki deneyimlerimizde anten kısmını güzel yapmazsan mesafesinin çok düştüğünü gördük. çinlilerin şaft deneyimlerinden de faydalanabilirsin. depoda kalmış sağı solu kırılmış tekneler oluyor, iç sistemini komple söküp kendine adapte etmen çok kolay olur, oyuncakçılara sormak iyi fikir.
  • Önerileriniz için teşekkürler teknenin dış kabını yaparım orası sorun değil teknenin suya batacağı kısımdan yüksekte ve içi gresle dolmuş bir şaft sisteminden geçmeyek galiba.

@mavipasa Yazın yapacağım için oynamaya daha çok var :D şimdiden tavsiye alayım dedim.
  • Bende 24 volt 250 walt 3 kilo ağırlığında dc motor var ona göre şaft ve pervane bulsam yapacam bende bisiklete takınca 120 kiloyu rahat götürüyor birde rc yapmayı düşünüyorum ondan tabiki içine binmicem ama normal bir tekneyi götürür pervanesi olsa tamamdır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 40 cm boyunda olta taşıma teknesi yapacağım.
    1-27Mhz kumanda 150 metre menzil için yeterli midir?
    2-İki adet 12V 14W brushless akvaryum motoru ile 7-8 km hız yapar mı?
    Aşağıdaki sistem oldukça ekonomik.Bu yüzden model tekne ile ROV arası yapacağım.

https://www.youtube.com/watch?v=t4FOMOiRISE
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.