Şimdi Ara

150KG lık BEN için bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam. Forumda araştırma yaptım fakat net cevaplar bulamadım. çok uzun süredir hareketsiz bir hayat yaşıyorum ama artık değiştirebileceğimi düşündüm geçte olsa zararın neresinden dönersem kar olur umarım. En son 2002 yılında bisiklet kullandım ve şimdiye baktığım zaman çok şeyin değişip geliştiğini görüyorum. 150 KG lık beni ve 15kg lık çantamı yani toplamda 165 kg taşıyabilecek aynı zamanda bu durumdayken bozuk yollarda, uzun yollarda, dağda sürebileceğim bir bisiklet ve ekipmanları konusunda sizlerin tavsiyelerini öğrenmek çok iyi olacaktır. Çift amörtisörlü ön arka ve kalın lastikli ve dayanıklı maşası olan bir model var mı? Bu özelliklerde en iyi fiyatlı bisikleti araştırıyorum. Tavsiyelerinize uyarak aldığım bisiklet konusundaki tecrübelerimi bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen başka insanlara faydalı olması için yine burada yazacağım.

    Şimdiden teşekkürler. Görüşmek üzere...

    aşağıda linkini verdiğim bisiklet çok güzel fakat fiyatı uçuk. tabi gönül bunu istiyor. ama inanıyorum ve tahmin ediyorum ki bu sağlamlıkta ve bu özelliklere yakın bir bisikleti iyi fiyata bulmak mümkün olabilir.
    http://lapierrebisiklet.com/bisiklet/lapierre-dag-bisikletleri/lapierre-dh-727/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erws -- 3 Ağustos 2018; 0:52:7 >







  • attığınız bisiklet dağ bisikleti değil downhill hocam resmen tem amörtisörlü dağ bisikleti bakın kendinize bu bisiklet ile normal kullanım zor olur
  • 15kg cantayi yaniniza almayin. Daha fazla agirlik tasimaniza gerek yok. Sehir icinde kullanacaksaniz,yasadiginiz yere gore tek suluk yeterli olabilir.( benim yasadigim yerde neredeyse her kose basinda bufe var. ben bazen suluk bile almiyorum). arka amorsitore gerek yok.cunku arka amorsitor ekstra 1-2 kg demek. Ucuz bir mtb alip diyet,egsersiz ile kilo verip daha sonra aliskanliginiza gore daha iyi bir mtb ve ya yol bisikletine gecersiniz. Bence size sikinti verecek parcalar, gobek milleri, pedallar ve sele/sele borusu olabilir.

    Tur bisikletleri (fuji touring gibi) bisikletler yuksek agirlik ve uzun yol icin tasarlanmistir. Hatta lastikleri yol bisikletine gore biraz daha kalin oldugu icin stabilize yolda bile kullanim imkani veriyor. Sizde Hi-ten kadroya sahip bir mtb alabilirsiniz.

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2017-trek-marlin-7-593975861/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-bisiklet-merida-acill-fiyat-dustu-593938517/detay

    birde iyi bir bisiklet saticisina danismanizi tavsiye ederim. Ankara'da delta bisiklet, performans bisiklet gibi




  • Amacim sizi uzmek degil hocam lakin 165kg ile tura cikmaniz sizin icin eziyetten oteye gitmez

    Kondisyonunuz yoksa 5km yapamadan pertiniz cikar 165kg ile
    Kondisyon olsa bile 165kg ile ne yokus cikilir ne pedal basilir nede o pedala dayancak bisiklet olur
    Tavsiyem sabit bisiklet alip daha dusuk kilolara gelince disari bisikleti almanizdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 4 Ağustos 2018; 14:56:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizlerine yazık. Aşağılama amaçlı yazmıyorum. Ancak ortopedik veya kardiyak problemlere yol acabilir. Doktordan icazet almakta fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tetra tron elektirikli bisiklet öneririm. kondüsyon sorunu varsa elektirik desteği ile yokuş aşağı bisiklet sürmeye benziyor. zamanla kondüsyonda düzelme ve kilo vermenize yardım edecektir. geçen ortalama 22-24 km hız ile 1 saatden fazla pedal çevirdim
  • Dayanıklılık konusunda decathlon ürünlerine bakmanızı öneriyorum. Size sıkıntı çıkarması muhtemel parçalar için ömür boyu garanti veriyor. Orada danışmanlar da var. Daha detaylı yardımcıda olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce kilo vermen şart. Hem bisiklete yazık olur zaten 165 kilo tasiyabilecek bir jant da yok. Bir de çukura girsen tamam yani bisiklet komple pert.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkini attiginiz bisiklete oturdugunuz an kullanilamaz hale getir bu arada cunku ortadaki amortisor sinira dayanir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarıda 120 kg lık arkadaşa aynen şu mesajı attım copy paste yapıyorum kilodaşım.

    Merhaba Scott sportster x20 isterseniz 2. el olarak satabilirim. Fakat belirtmem gerekiyor 3300-3500 arası satmayı düşünüyorum. Ben 3 sene önce 150 kiloydum erdoganlar lardan aldım bu bisikleti. Spor yapacam diye hırslanmıştım fakat hala 150 kiloyum. Kullanmadım bakkala gittim aracımda sıkıntı oldugunda okadar.. Eger düşünürsen toplamda 2 hafta günlük olarakda 10 dakka kullanılmadı bu 3 yıl içinde. Yani toplasan bisiklete 2-3 saat kadar binmişimdir. Bisikleti satayım diye degil şu söylediklerim. Tamamen içten bi cevap Bu sene bu bisiklet 5 bin liraya filan satılmış erdoganlar öyle söyledi. Ayrıca extradan Brooks koltukta almıştım bisiklete epey tutmuştu o zamanlar. Araştır bi bisikleti dönersin bana olumlu olumsuz. Kolay gelsin

    Durum bu. Ben başaramadım zamanında dürüst konusmak gerekirse düşünürseniz pm atarsınız




  • hocam naptın ? şehır ıcınde downhıll mı kullanacaksın ? valla akrobasıde ve dağcılıkta profesyonel isen downhıll al derım ama gercekten bunu almayı sakın aklından bıle gecırme hocam.

    onun yerıne FAT BIKE bakmanı onerırım. hem süspansıyonsuz hem agırlıgına gore lasıklerı var.
  • Merhabalar,

    Bir cok bisiklet teknik olarak dediginiz kiloya dayanamaz. Cogu bisiklet max 120 kilo icin yapilmistir. Ozel olarak yapilan guclendirilmis bisiklet markalari var mi bilemiyorum. Ancak amaciniz kilo vermek ise, oncesinde baska sporlar yaparak bisikleti kullanabilecek kondisyon ve kiloya ulasip form tutmaniz gerekir. Ayrica 150 kilonun bisiklet selesi kadar kucuk bir alana yapacagi baski sebebiyle, damarlarinizda ve kan akisinizda sikinti yasayabilirsiniz. Ayni sekilde diz eklemlerimizdeki kikirdak ve jel dokuyu hasarlayarak ciddi saglik problemleri yasayabilirsiniz. Ama hevesiniz kirilmasin. Dogru sekikde baslarsaniz 1 yil icersinde 100 kg altina dusersiniz. Bisiklet harika. Haftasonlari 30-40 km surmek insani dinlendiriyor. Popo acisi her zaman var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

    hocam naptın ? şehır ıcınde downhıll mı kullanacaksın ? valla akrobasıde ve dağcılıkta profesyonel isen downhıll al derım ama gercekten bunu almayı sakın aklından bıle gecırme hocam.

    onun yerıne FAT BIKE bakmanı onerırım. hem süspansıyonsuz hem agırlıgına gore lasıklerı var.
    Trek Stache tarzı bisiklet varken Fat Bike saçma geliyor.

    Arkadaşın alması gereken bisiklet şu, (Süspansiyonu merak ediyorsan Lauf markası)

    150KG lık BEN için bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaisyLucky59

    Trek Stache tarzı bisiklet varken Fat Bike saçma geliyor.

    Arkadaşın alması gereken bisiklet şu, (Süspansiyonu merak ediyorsan Lauf markası)



    Alıntıları Göster
    Bu kadar ince bir seleye 70 kg. olan insan otursa bile bir süre sonra acıtıyor.150 kg bir kişiyi düşünemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.