Şimdi Ara

rc helikopter yapımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
40.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dikkat ediyorumda hep alım hakkında topicler açılmış. neden kimse almak yerine yapmak istemiyor merak ettim doğrusu? rc helikopter yapımıyla ilgili bildiğiniz site varsa paylaşırsanız sevinrim.

• helikopter deyilde ben uçak yapiom
  • djwillki anlatırmısın nasıl yapıldıgını veya kaynak varmı ?
  • vallai öle kolay bişey yapmıyom ama öle pek parça almadan yapiom alıcı kumanda bide motor aliyom tahtaya monte ediyom bu kadar:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: cidik

dikkat ediyorumda hep alım hakkında topicler açılmış. neden kimse almak yerine yapmak istemiyor merak ettim doğrusu? rc helikopter yapımıyla ilgili bildiğiniz site varsa paylaşırsanız sevinrim.

helikopter yapmak uçak veya tekne yapmaya benzemez yüksek maliyetli bir iştir arge çalışması ister
  • http://www.modelci.net/
    http://hobbyrc.com/
    siteleri araştırırsanız plan ve yapımları hakkında detaylara ulaşabilirsiniz
  • helikopter yapimi cok zordur... COk dengesiz bi tasarim oldugu icin dengeyi saglamak icin ya cok yuksek performansli islemciler gerekir. Denge sensorleriyle beraber islemcinin pallerinin dengesini ayarlar...

Yada bunu elle yaparsin ki heli nin icinde deilsen bunu yapman cok zor...

Dengeyi saglamak icin pervane merkezini saga sola ve one arkaya cevirebilmen lazim. Bunu minik hidroliklerle yaparsin ki oda cok agir olur ve yer kaplar...

Agirlik dengesini cok iyi ayarlaman lazim. Pervane donerken hava direnc olusturdugu icin helikopter motorun donus yonu aksine donmaya calisicaktir. Bunu da kuyruk pervanesiyle idare etmen lazim...

Bunlar gercek bi helikopterin calisma prensibidir. Minyatur prof. modellerin cogu da boyle calisir. Fakak picco-z vb. olanlar 2 pervanelidir ve dengeyi ustteki pervane sadece dengeyi saglama amacli doner ve alttaki pervanenin acisini deistirerek heli. nin onunu veya arkasini yukariya dogru kaldirir. Fakat bu tur heli lerde ileri gitmek cok zordur. O sistem surekli dengede tutmaya calisir... Ve bunu basarirda...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki rc ucak yapmakla ilgili videolar biliyormusunuz ?
  • RC araba ya da uçak deneme amaçlı yapıp başlayabileceğim, basit olan bişi yapmak istiyorum
    nası yapacağım hakkında bilgim yok yardım istiorum msn: hasan.red@hotmail.com
    önerilerinizi bekliorum
  • RC uçak yapmayı düşünüosanız THK nin modellerini bi inceleyin derim başlangıç için gayet uygunlar
  • uçak yapımında malzemelre bakıorum da hiç motor vaye buna benzer şeyler yok,

benim anlayamadığım uçuşu sağlayacak şey olan motor nerde, uzaktan kumanda olmayacakmı, pervane nası dönecek
    ?????????????

bunların cevaplarını öğrenmek istiorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasan.red

uçak yapımında malzemelre bakıorum da hiç motor vaye buna benzer şeyler yok,

benim anlayamadığım uçuşu sağlayacak şey olan motor nerde, uzaktan kumanda olmayacakmı, pervane nası dönecek
    ?????????????

bunların cevaplarını öğrenmek istiorum

olmazmı.http://hobbyrc.com/ bu sitenin forum bölümünde var gerekli bilgiler.
  • hobbyrc nin forumuna baktım zaten ordada bulamadım neyse zaten helikopterden vazgeçtim artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 81Selanik -- 1 Ekim 2007; 21:35:09 >
  • Ucak yap da gorelim. Kolay olan tekne yapmak!
    Helikopter yapmak ne kadar zorsa ucak da o kadar zordur.

quote:

Orjinalden alıntı: tynasorusrex

quote:

Orjinalden alıntı: cidik

dikkat ediyorumda hep alım hakkında topicler açılmış. neden kimse almak yerine yapmak istemiyor merak ettim doğrusu? rc helikopter yapımıyla ilgili bildiğiniz site varsa paylaşırsanız sevinrim.

helikopter yapmak uçak veya tekne yapmaya benzemez yüksek maliyetli bir iştir arge çalışması ister
  • arkadaşlar, uçak yapmakta, helikopter yapmakta zor değil..tabiki paranız varsa..kolay ama maliyetli bir iş..herkese selam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heliwood -- 2 Ağustos 2008; 7:07:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: heliwood

arkadaşlar, uçak yapmakta, helikopter yapmakta zor değil..tabiki paranız varsa..kolay ama maliyetli bir iş..helikopter yapmak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim..ücret sözkonusu değil..yeterki yapın..helikopter yapmak isteyen arkadaşlar eger ciddi ciddi yapmak istiyorlarsa, bilgi döküman , plan vs gönderebilirim..
    herkese selam

kardeş bu işin maliyeti hakkında bilgi verbilir misin? (uçak, helikopter ) yei başlayacaklar için..
  • money!money!money!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heliwood -- 9 Ağustos 2008; 11:11:13 >
  • Araba yaparsında uçan araçlar yapmak zor.Teknede yaparsın hatta.Ama uçak helikopter yapmak için çok ciddi şekilde planlanmış bir profil ister.mm bile farkeder tasarımda.
  • benim bu zamana kadar edindigim izlenim şu: herkeste, bu iş çok zor, nasıl olsa amerikalı ve ingiliz abilerimiz yapıyor bu işi, bizim yapmamıza gerek yok hatta yapamayız...düşüncesi hakim...böyle düşündüğümüz sürece bisikletten öte gidemeyiz biz:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: heliwood

benim bu zamana kadar edindigim izlenim şu: herkeste, bu iş çok zor, nasıl olsa amerikalı ve ingiliz abilerimiz yapıyor bu işi, bizim yapmamıza gerek yok hatta yapamayız...düşüncesi hakim...böyle düşündüğümüz sürece bisikletten öte gidemeyiz biz:(

bak türklerdende bu işleri YAPAN var amarikalı ingilizlerdende bu işi YAPAMAYAN var herşey kafada bitiyor. bide onların forumlarına bak istersen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.