Şimdi Ara

Rc Helicopter batarya upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
10.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 3 kanal volitation 2 helim var. sorum şu

bu helinin üstünde 3.7v 150 mAh batarya var daha güçlü bi bataryaya geçiş yapmak istiyorum
    ben 3.7 lik yerine atıyorum 7.2 lik takabilirmiyim yani illa 3.7 mi gerek ? eğer öyleyse internette 3.7 400 mAh lar var onlardan takcam öyle değilse 7.2 likler felan var onlardan alcam.
    birde helinin yanında gelen şarj aleti 120 mAh yazıyor üstünde biz bunla 150 liği şarj ediyoruz yani 400 lüğüde eder mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

3.6 volt yerine 7.2 volt takamazssınız . bu pillerin ya aynısından paralel bir tane daha veya daha akımı yüksek olanından takın .. ama voltajı en fazla 4.8 volt olabilir ... 120 ma şarj cihazıyla elbetteki şarj yaparsınız ama şarj süreniz uzayacaktır

cevap için teşekkürler hocam,
    akım derken bu mAh. değeri mi oluyor yani? söyledikleriniz doğrultusunda ben şuanki 3.7v 150 mAh'ın yerine 3.7v 400 mAh alcam sorun teşkil etmez umarım.
  • Merhaba
    benim de benzer bir modifiye düşüncem vardı. ben de helicopterin pilini güçlendirmek istiyorum. ama 3.7 v yuksek amperli pil bulamadım piyasada. yani hem hafif hem de eski pille aynı boyutta olması gerekiyor. siz böyle br pil bulabildinizmi. fiyat verebilir misiiniz. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q_mes -- 31 Temmuz 2010; 13:35:57 >
  • ağır kaçarmı bilmiyorumama eski nokia 3310 bataryaları ve telefon bataryaları

tam size göre bence 1000 ma dan fazladır onlar dengeli bi şekilde yerleştirilirse

dengede sorun çıkarmaz sanırım ...
  • 3310 un voltaj ve akım değerleri tutuyor ama helikopterin kendi bataryası onun 1/4 u kadar agırlıkta. yani kaldırması cok zor
  • voltaj değeri bir miktr yukarı çıkarılabilse 3.7 den 4.0 a mesela çekiş gücüde artar diye tahmin ediyorum

3310 bataryası ile 4-5 kat uçuş süresi artacaktır...ağırlıkta var gerçi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Q_mes

Merhaba
    benim de benzer bir modifiye düşüncem vardı. ben de helicopterin pilini güçlendirmek istiyorum. ama 3.7 v yuksek amperli pil bulamadım piyasada. yani hem hafif hem de eski pille aynı boyutta olması gerekiyor. siz böyle br pil bulabildinizmi. fiyat verebilir misiiniz. teşekkürler

hocam ben bu üründen almayı planlıyorum 3.7v 400 mAh 16 gram ebatlarıda linkte var zaten

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-rc-model-ekipman-yedek-parca-walkera-3-7v-400mah-lithium-polymer-sarj-edilebilir-pil/detay

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dealextreme'e bakın. Örnek olarak:
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35109

20$'ın üzerinde alışveriş yapınca gönderiniz takipli de oluyor, tadından yenmiyor. Bende şimdiye kadar problem çıkmadı bu siteyle ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobbdeep

quote:

Orijinalden alıntı: Q_mes

Merhaba

hocam ben bu üründen almayı planlıyorum 3.7v 400 mAh 16 gram ebatlarıda linkte var zaten

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-rc-model-ekipman-yedek-parca-walkera-3-7v-400mah-lithium-polymer-sarj-edilebilir-pil/detay

bu urun iyiye benziyor.. benim eski pilin boyutlarıyla karşılaştırıp alabilirim... teşekkürler

• arkadaşlar bende birtane volitation 2 küçük helikopter var buna hızlı şarj olsun diye normal şarj cihazı kullandım batarya şişti çalışmıyor.
    3,7 v 150Ma 4 gr başka bir cihazda buldum taktım ama o da helikopteri kaldırmıyor. başka bir tane buldum o da 6 gr onuda kaldırmadı.
    acaba bataryalar mı iyi değil yoksa elektronik devresinde mi bir sorun oluştu bilen var mı?
  • sonradan taktığın bataryalar da çalıştırırken gözle görülür bir performans düşüşü varmı pervanelerin dönüşünde?
    4-6 gram kabul edilebilir rakamlar bataryalarda bir sorun olduğunu düşünüyorum imkanın varsa bataryaların voltaj değerini ölç bağlamadan önce 3.7-3.8 civarında olması lazım full şarjla
  • doğru batarya voltajlarını ölçtüm 3,8 gösteriyor. yanlız pervaneler eskisine nazarn sanki yavaş dönüyor gibi .
    acaba normal şarj cihazını taktığımda 7 - 9 volt veriyor. zaten o yüzden batarya şisti ve birdaha çalışmadı.
    bataryayı bağladığım yerde bord var acaba o bord da diyotlarda falan bir sorun mu oldu. diyotların hangisinden kaç volt çıkması lazım şeme bulamadım.
    şimdi motorlara kaç vol t gidiyor ona bakacağım.
    ayrıca biraz çalıştıktan sonr akolu yükselme kolunu bırakıyorum pervaneler hala dönüyor 5 10 sn geçtikten sonra duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandinga662 -- 22 Aralık 2010; 14:56:03 >

• tam güç te batarya voltajının ana motor voltajına eşit olup olmadığına bak bakalım eşit ise motorda sorun vardı değilse devrede (büyük ihtimalle entegre de)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner.b -- 22 Aralık 2010; 14:35:55 >
  • teşekkür edrim sonucu bildireceğim
  • hocam sanırsam senin heli volitation 2 değil Volitation 1.. 50 Tl civarı fiyatlı ufak modeldense o modelde kronik bi arıza varmış bi serisinde diye duydum. hobbyrc forumunda heli bölümünde bazı arkadaşlarda benzer sorunu yaşamış senin gibi.. tabi başka bi sorunda olabilir eğer palleri söküp tekrardan taktıysan alta gelcekleri üste üste gelcekleri alta takmış olabilirsin bu yüzdende olabilir.
  • Beyler benımde RC helikopterım var ve şarj aletinin patlamasıyla bataryamda şarj almıyo artık bataryam ise 3.7V 1100mah lık bir batarya yeni batarya alacagım fakat daha güçlü olmasını istiyorum bi öneri verin lütfen ? 3.7 v luk bir seye 7v luk bir batarya olabilirmi gibisinden yani

180 tl yide bayılınca bırakasım gelmıyo helıkopterı bir şey daha soylıyeyım helıkopterım 55 cm lık motor baya bı kuvvetlı kaldırabılecegı bır sey olsun lutfen ŞARJ ALETİM İSE 12V

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmPTy26 -- 1 Eylül 2013; 11:22:21 >
  • ben bu isde daha yeniyim hediye olarak bana 2.4 ghz 3.5 kanalli helikopter geldi ama kullanım suresi 6 8 dakika arasi bunu uzaktmak istiyorum Nasi ve nerden batarya almam lazim ve kime yaptirmam lazim yardim ederseniz sevinirim pek bilgim yok bu konularda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni konu açmayayım buradan devam...

benim pil şişmiş çöpe attım,yeniden 3.7 volt 140 amper pil aldım...helikopterin ışığı yanıyor ama pervane çıt yapıp duruyor...1cm anca ilerliyor ve duruyor,yani pervaneler dönmüyor
    eski şişen pili taktım çalıştı,yeni pili taktım gene çalışmadı
    ölçtüm 3.9 volt çıkıyor,pilde dolu.neden çalıştırmıyor anlamadım
  • rc helikopterimin şarjından memnun değildim en fazla 7 dakıka filan gidiyordu içindeki bataryayı kontrol ettim çok hafif ve 3,7 buna uygun ne olabılır dıye dusundum ve ski bozuk bluetouth kulaklığım aklıma geldi üzerindeki batayadan daha küçük yarı boyutlarında bır bataryası var paralel bağlantı yapıp tekrar topladım şuan 15 dakıkayı buluyor denge sapma yada vs. hiçbir sorun yok ayrıca kulaklık adaptoru ile şarj edebiliyorum motor sesi hız herşey aynı sadece süreci uzdı oda 7x2=15 yanı bır kat arttı çok mukemmel değil ama artık daha tatmın edici
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    a ve b kanatlarına bağlı olan dişlileri kontrol ettinmi yada tahrik dişlisine baktınmı aşınma filan olmasın benim alt pervaneler dönmiyordu söktüm iki motor var her biri ayrı motora gidiyor tahrik dişlileri kayma yapaniliyor ve benimkide öyle olmuş uçlarına çok az başka yere damlatmamak kaydıyla süpürge otu tanesi vb. gibi birşeylerle japon sürüp kayma varsa engelleyebilirsin çıt deyip duruyorsa büyük ihtima enerji alakalı bir sorun var bahsettiğim sorun uzun süreli sürtünme bır ses çıkarıyor yanı kulağın ayırt ediyor eski halıne oranla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.