Şimdi Ara

Logitech G Pro X Superlight 2 vs Corsair Nightsabre Wireless

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün hakkında konuşmak istediğim ve hakkında tavsiye istediğim bir konu mevcut. Ben 2014 yılından beri Logitech ürünü mouselar kullanan birisiyim. G300s, G303, G403, G Pro X Superlight gibi farklı ürünler kullandım. Şikayetçi olduğum konu ise 2 yıl önce satın almış olduğum G Pro X Superlight mouseda karşılaştığım malzeme kalitesi düşüklüğü. Daha önce kullandığım tüm logitech mouse ve klavyelerinde karşılaştığım problem kullanım ömrünün, ödediğim fiyata kıyasla çok kısa olmasıydı. Bunu ilk olarak Logitech G810 Orion Spectrum klavyemin 2 yıl kullanımdan sonra tuş ayaklarının kırılmasıyla tecrübe ettim. G300s gibi düşük bütçeli bir mouseda yaşadığım sağ sol tıkların çalışmama problemini gözümde büyütmedim çünkü o fiyattaki bir üründen çok yüksek beklentiye sahip olmak biraz garip olabilir. Fakat daha önce bahsettiğim ve 2 yıl önce almış olduğum Logitech G Pro X Superlight mouse, 1 yıl kullanımdan sonra sol sağ tuşlarında basmama problemiyle karşılaştım. Ayrıca baş parmağımı koyduğum plastik yüzeyde belirgin aşınmalarla karşılaştım. Garanti kapsamında yetkili servise gönderdiğimde bana ürünün yenisini gönderdiler ve açıkçası Logitech'in bu konuda anlayışlı olması beni memnun etti. Fakat ürünün yenisi bana ulaşıp, ben kullanmaya başladıktan sonra 1 yıl bile geçmemesine rağmen benzer problemler yaşanmaya başladı. Baş parmağımı koyduğum yüzeyde aşınma, sağ sol tuşların arada bir basmaması, mouse tekerinin aşağıya kaydırırken rastgele bir şekilde yukarı kayması gibi sorunlar.


    Yakın bir zamanda yeni bir mouse almayı düşünüyorum ve bütçe sınırım pek yok. Bana yüksek düzeyde konfor sağlayacak ve uzun kullanım ömrü sunacak bir ürün için yeterli bir bütçe ayırabilirim. Araştırma yaparken Logitech G Pro X Superlight 2'yi inceledim ve normal Superlight'a oranla epey iyileştirmeler yaptıklarını iddia ettiklerini gördüm. Fakat buna rağmen Logitech, konfor konusunda ne kadar beni şimdiye kadar memnun etmiş olsa da, kullanım ömrü konusunda hala şüphelerim mevcut. Öte yandan, 4 yıl önce almış olduğum ve hala kullanmakta olduğum Corsair K95 Platinum XT klavyeden çok memnunum. Gerek kullanımda sunduğu konfor, gerek malzeme dayanaklılığı ve sunduğu kutu içeriğiyle birlikte şimdiye kadar yaptığım en iyi harici bileşen yatırımı olabilir. Corsair'ın bu ürünle birlikte bende oluşturduğu güven sayesinde bir sonraki klavye tercihimi Corsair K100 yönünde kullanmayı düşünüyorum. Mouse konusunda Corsair ürünlerini incelediğimde wireless kategorisinde iki ürün dikkatimi çekti. Corsair Nightsabre Wireless ve Corsair Darkstar Wireless. Bu iki mouse hakkında incelemelere göz attıktan sonra Nightsabre oldukça hoşuma gitti diyebilirim. Sadece yan kısımlarında bulunan kauçuk benzeri malzeme tutuş konusunda rahatsızlık verir mi endişesini yaşamış olsam da, Superlight'ta yaşadığım aşınma sorununa alternatif bir çözüm olabileceğini düşündüm.


    Sonuç olarak, Logitech G Pro X Superlight 2 ve Corsair Nightsabre Wireless arasında bir seçim yapmayı düşünüyorum. İkisi hakkında da incelemelere göz attım ve gerekli araştırmayı yaptım fakat halihazırda bu ürünler elimde mevcut olmadığı için hala kesin karar vermekte güçlük çekiyorum. Fiyat konusunda herhangi bir tereddüdüm yok. Claw mouse tutuşuna sahibim ve bilgisayar başında günlük 8 saatten fazla zaman geçiren biriyim. Kullanım konforu ve kullanım ömrünü göz önüne aldığımızda bu iki ürün arasından hangisini tavsiye edersiniz? Başka ürün önerilerinize de açığım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodiacbtw -- 27 Haziran 2024; 11:32:0 >







  • merhaba hocam, claw tutuş için ninjutso sora v2 çok tavsiye ediliyor biraz araştırmanızı tavsiye ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.