Şimdi Ara

RayTracing Gerçekleri ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
5.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bak bu ilginç bir proje, en azından 4 spp ile Quake2 ve "true" Path tracing.
    https://wccftech.com/q2vkpt-first-entirely-raytraced-game/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 19 Ocak 2019; 2:13:22 >

• vamp kullanıcısına yanıt
    Bu arada yeni nesil konsollarda çok da grafik atlaması beklemeyin derim. 4k 60 fps konuşuluyor yeni nesil konsollar için. Bu gerçekten sağlanacaksa zaten grafikler ps4 ile aynı olsa bile başarı olur. Tabii konsolu 1000 dolar yapmayı planlamıyorlarsa...

Bence sizin bahsettiğiniz fps önce uçar sonra konsol çıkınca dengelenirdeki dengeleyen unsur bence çözünürlük standartının artması. Sonuçta her yeni konsolla çözürlük de artıyor. Aynı çözünürlükte birden grafiklerin uçması veya performansın düşmesi gibi bir durum ben hatırlamıyorum.

Onun dışında konsol donanımına göre oyun çıktığı ve pc ye portlandığı varsayımına göre amd kartların ve buldozer işlemcilerin çok güzel optimize olması gerekir pc oyunlarında. Ama özellikle buldozerler rezil durumdalardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 19 Ocak 2019; 2:24:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rx 580 8 gb 200 doların altında satılıyor. Rx 570ler bizim ülkede sudan ucuz. Nvidia almayın olsun bitsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Bu arada yeni nesil konsollarda çok da grafik atlaması beklemeyin derim. 4k 60 fps konuşuluyor yeni nesil konsollar için. Bu gerçekten sağlanacaksa zaten grafikler ps4 ile aynı olsa bile başarı olur. Tabii konsolu 1000 dolar yapmayı planlamıyorlarsa...

Bence sizin bahsettiğiniz fps önce uçar sonra konsol çıkınca dengelenirdeki dengeleyen unsur bence çözünürlük standartının artması. Sonuçta her yeni konsolla çözürlük de artıyor. Aynı çözünürlükte birden grafiklerin uçması veya performansın düşmesi gibi bir durum ben hatırlamıyorum.

Onun dışında konsol donanımına göre oyun çıktığı ve pc ye portlandığı varsayımına göre amd kartların ve buldozer işlemcilerin çok güzel optimize olması gerekir pc oyunlarında. Ama özellikle buldozerler rezil durumdalardı.
    ps3 ve ps4 konsolların çözünürlükleri nerdeyse aynı çıktı. Biri 720p diğeri 900p. sonra upscale metodlarıyla yeni bir konsol ile 4k yapıldı. Yeni nesil konsolda bu şekilde upscale ile çalışır. Eğer sizin dediğiniz gibi hala aynı grafiklere 7 yıl boyunca sırf çözünürlük uğruna katlanacaksak bir daha oyunda satın almam, ekran kartıda, konsolda Yukarda nvidia nın yol haritası var. Orda ne 4k yazıyor ne 144hz. Konsollar sizin dediğiniz gibi aynı grafiği bize sunacaksa kendileri bilir. Pc grafikleri ebediyete kadar kazanır. Zaten RT ile nvidiadan ağır gol yiyen amd konsollarda da geri kalırsa kimse aradaki fark için konsol almaz. Bu da oyun yapımcılarının hoşuna gitmez. 4k native konsolun gelmesi için kullanıcıların evlerindeki Tv lerin %80 kadarı 4k tv olması lazım. Böyle bir istatistikte olmadığına göre. Oyunlar 1080p için yapılmaya devam edecektir. İngilterede yaşayan abilerimin evinde bile 4k tv yokken native 4k konsol ve oyunların 4k için yapılacağını düşünmek bence sony içinde microsoft içinde hayalcilikten öteye geçemez. Kısaca 1080p ye devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Battlefield mi hızlı? Güldürmeyiniz gerçekten. Bende iyi bir Bf oyuncusuyum. Sen bir girde quake champions oyna. Hızlı oyun dediğin şey anlamını yitirir. Battlefield ne dersin sonra..

kapalı alan çatışmalarda ve uzun mesafeli görüşlerde RT hertürlü işe yarar avantajda getirir. Şu 144hz muhabbetinide bırakın artık. 144hzde oynadığınız oyunlar 5 yıllık çıktığı dönemde bile dandik olan bir konsolun oyunlarının pc deki performans hali. ps5 eli kulağında tahminimce gtx 1080 ayarında gpu ile gelecek. O zamanda ultrada 144hz oyun oynayabilecek misiniz? ya da 4k da? Siz şu anda radeon r9 270 ayarında bir gpu için yazılmış oyunları oynuyorsunuz. ps5 çıktığında 144hz için lowest yaparsınız oynarsınız o ayrı konu. Ki zaten bugünde böyle yapmanız gerekiyorken ezik konsolların dandik grafiklerinin sözüm ona ultrada 144hz açan ekran kartlarının yalandan şovunu izliyoruz. Bizim forumdakilerde bir güzel bu saçmalığa inanıyor.

R9 270 ayarında yapılan oyunları oynadığınızı hatırlatıyorum yeniden. Sen bu oyunları 144hz oynasan ne olur oynamasan ne olur? Zaten dandik. RTX savunan eziktir demişsin. Şimdi sen bu dandik konsolun oyunlarını 144hz de oynadığın için ezikten sayılmıyorsun bende teknolojinin gerekliliğini söylediğim için ezik oluyorum? O zaman şöyle olsun bu dandik grafikler gelişmeden sadece monitör HZ si yükseltereek ve çözünürlük yükselterek 2567 yılına kadar oynayalım. Size göre grafik sektörünün gelişimi bu demek. Gerçekler ama sizin düşündüğünüz ile uzaktan yakından alakasız olan şeyler. Ben size geleceğin haritasını şimdiden atayım da en azından neler için uğraşıldığını az çok öğrenin.

full path tracing yolun sonunda. hedeflenende budur zaten. Ayrıca Ray Traced audionun ne olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Grafik ve oyun sektörü 144hz, 4k beklentine göre ilerlemez. Hedeflerin içinde bahsettiğiniz şeyler yok. Hiçbir zamanda olmayacak.. Bunlar hedef değil kullanıcı kitlesinin tercihidir. kullanıcı İsterse 2 tane 2080ti ile 8k çözünürlükte 30 fps oynar. Bu nvidianın sorunu değildir. Nvidianın ve AMD nin birincil görevi gerçekçi grafiklere ulaşabilecek kartları tasarlamaktır. Nvidia bu gerçekçilik kısmındaki işe ilk girişen firma olmuştur. AMD "bende varım üzerinde çalışıyorum" diye not düşmüştür.

Alıntıları Göster
    Konsollar ve R7 270 mi

Bu konularda ciddi anlamda bilgisiz oldugun icin PS5 e 1080 ayarinda gelecek ucacak kacacak muhabbetleri yapmissin ben sana soyliyim 1080 ayarinda gelirse bir cacik olmaz cunku zaten piyasada 1070 den iyi seviyede gpu barindiran bir konsol var.

Xbox one X 6.5 TFlops, 326GB/s bant genisligi ve 12GB GDDR5 bellek barindiriyor bu da direk GTX1070 den daha iyi bir karta tekabul ediyor.

PS4 Pro ise 4.12 TFlops, 218GB/s bant genisligi ve 8GB GDDR5 bellek ile ortalama GTX1060-RX580 dengi bir GPU ya sahip.

Not: kartlarin asil gucu TFLOPS ile olculur hani simdi gelip yok hic biri 1070 ayarinda degil yok bu degerler hikaye yok tflops neymis falan dersin diye soyluyorum malum konsollari r7 270 ayarinda saniyorsun cunku bu kafada birine laf anlatmak ciddi anlamda zor gibi..

• Normal ps4/xb1 ın gpu su r9 270 civarlarına tekabul ediyor. Xb1X in kartı ise bildiğin polarisli amd. Rx 580 ayarında bir kart. Rx 580 6.2, rx 590 7.1 tflops değeri veriyor. Peki bu kartlar 1070 den daha mı iyi şimdi? Tflops fikir verir sadece net güç belirlemez. Daha doğrusu net oyun performansını belirlemez. rx 580 ile 590 arasında oyunlarda ortalama %5 performans farkı olmasına karşın tflops farkı %15. Kısacası ps4 proda gücü kırpılmış bir rx 470 var. Xb1x te de rx 480 - rx 580 ayarında (xb1x 6 tflops) bir gpu var. Onun dışında bu kartla 4k görüntü verilmesi amaçlanıyor. Yani konuyla alakasız. 1080p(!) konsol kartı hala r9 270.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 19 Ocak 2019; 10:30:3 >
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Evet donanım bazlı gerileme mevcut ama değinmek istediğim noktayı tam anlamıyla açıklamadığım için anlayamadınız. Bende de 2000 yılından beri playstation alıyorum hikaye bazlı büyük yapımların bir çoğuda playstationa çıkıyor. Ancak PS de rekabet ortamı yok bilgisayar oyunlarını oynayan insanlar hikaye tabanlı değil daha çok fps, moba, mmorpg oyunlara yöneliyorlar. Ayrıca bilgisayarın bir çok ihtiyacı karşıladığı malûm. Psde oyun oynarken video izleyemiyorsunuz, aşağıdan müzik açamıyorsunuz, arada internet sekmelerine dönüp bakamiyorsunuz. Biraz soğuk bir işletim sistemi yani.

Fps oyunları odaklı aldığınız bir sistem size 6-7 yıl gidebiliyor basit updrageler ile rahatlıkla yeterli halede getirebiliyorsunuz. Yani aslında ps oyun fiyatları ile bilgisayarın kullanım süresi arasında ilişki var. Sebebide şu siz 16k çözünürlükte getirseniz, 32k çözünürlükte getirseniz FPS oyunlarını rekabetçi oynayan oyuncu 4:3 strached çözünürlükte oynayacak.

Bu tarz sebeplerden dolayı fiyatlar her ne kadar artsada insanlar bilgisayar kullanımından vazgeçmeyeceklerdir. Bahsettiğim kitle yineleyeyim fps, moba, mmorpg oynayan hikaye tabanlı oyunlara fazla yönelmeyen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olafur -- 19 Ocak 2019; 10:20:44 >

• https://youtu.be/N9pxEt6ppgg

Bakın sadece ışıklandırmaya yapılan modla grafikler çağ atlamış.

Ray Tracing devrim derken boşa sallamıyoruz yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Normal ps4/xb1 ın gpu su r9 270 civarlarına tekabul ediyor. Xb1X in kartı ise bildiğin polarisli amd. Rx 580 ayarında bir kart. Rx 580 6.2, rx 590 7.1 tflops değeri veriyor. Peki bu kartlar 1070 den daha mı iyi şimdi? Tflops fikir verir sadece net güç belirlemez. Daha doğrusu net oyun performansını belirlemez. rx 580 ile 590 arasında oyunlarda ortalama %5 performans farkı olmasına karşın tflops farkı %15. Kısacası ps4 proda gücü kırpılmış bir rx 470 var. Xb1x te de rx 480 - rx 580 ayarında (xb1x 6 tflops) bir gpu var. Onun dışında bu kartla 4k görüntü verilmesi amaçlanıyor. Yani konuyla alakasız. 1080p(!) konsol kartı hala r9 270.
    Keşke 270 ayarı olsaydı. Bu arada 270 dediğin kart, 7870'in yeniden isimlendirilmiş halidir.

Ps4'te 7850-7870 arası bir gpu (7850'ye daha yakın), xbox one'da ise 7770 ayarı bir gpu (aslında 7770'in bile azıcık altında kalıyor) mevcut.

Xbox one'ın grafik tarafı hem bugün hem de çıktığı dönem için rezalet durumda olduğu için, ona göre yapılan grafiklere mahkum kaldık yine.

Ps4 pro ve xbox one x için söylediklerin daha doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 19 Ocak 2019; 12:5:5 >

• Xbox veya herhangir ara konsol temelde ilk cikan konsola gore yapilan oyunlari oynatiyor. Oyunlar xbox one x e gore yapilmiyor. Var olan oyunlari upscale yapiyorlar. Yani oyunlar ps4 pro ya gore degil dogrudan ilk cikan ps4 icin optimize ediliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mamad kullanıcısına yanıt
    7870 olduğunu biliyorum da daha bilindik bir isim diye r9 270 ayarında dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 19 Ocak 2019; 13:0:57 >
  • Konsol grafiğine 5 dk dayanamam ben oyuna yazık yani.
  • adam haklı beyler yani o paraya gidip xbox one x alırsın. microsoft xbox pass i zaten uygun fiyata . ben uzunca bir zamandır çevremdekileri konsola yönlendiriyorum kim ne derse desin bu fiyatlarla olacağı bu. sil baştan herşeyi ile bir bilgisayar toplamaya kalktınmı bir araba parası. para kolay kazanılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Konsollar ve R7 270 mi

Bu konularda ciddi anlamda bilgisiz oldugun icin PS5 e 1080 ayarinda gelecek ucacak kacacak muhabbetleri yapmissin ben sana soyliyim 1080 ayarinda gelirse bir cacik olmaz cunku zaten piyasada 1070 den iyi seviyede gpu barindiran bir konsol var.

Xbox one X 6.5 TFlops, 326GB/s bant genisligi ve 12GB GDDR5 bellek barindiriyor bu da direk GTX1070 den daha iyi bir karta tekabul ediyor.

PS4 Pro ise 4.12 TFlops, 218GB/s bant genisligi ve 8GB GDDR5 bellek ile ortalama GTX1060-RX580 dengi bir GPU ya sahip.

Not: kartlarin asil gucu TFLOPS ile olculur hani simdi gelip yok hic biri 1070 ayarinda degil yok bu degerler hikaye yok tflops neymis falan dersin diye soyluyorum malum konsollari r7 270 ayarinda saniyorsun cunku bu kafada birine laf anlatmak ciddi anlamda zor gibi..

Alıntıları Göster
    Bilgi vermek amaçlı yazıyorum ama xbox one x 1070 den güçlü gpu barındırıyo demişsiniz nereden salladınız merak ettim rx 580 ile neredeyse aynı güçte bir gpu kullanıyor o konsol 1070 nerdee rx 580 nerde.Ps 4 slimde ise bu gt 1030 a düşüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 20 Ocak 2019; 0:10:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Yanlarında Kral oyunlarda hediye edildi bedava desek yeridir.

• RayTracing dönüm noktalarindan birisidir , oyunlardaki gerçekçiliği etkileyen en büyük etkenlerden birisi gölge ve ışıktır bunu gerçek hayat ve fizik kurallarına göre görmediğiniz de oyun ne kadar iyi grafiklere sahip olursa olsun çizgi film gibi gelecektir

Tabi herşey bir yana oyunlar yapılırken RayTracing destekliyor mu ve ne kadar destekliyor bu sıkıntı , bu alanda oyun yapimcilarina çok iş düşüyor ama RayTracing evet şuanda gpular güçsüz kalıyor ve oyunların sunduğu RayTracing desteği zayıf bu yüzden gereksiz gibi duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Anti Fanboy

https://youtu.be/N9pxEt6ppgg

Bakın sadece ışıklandırmaya yapılan modla grafikler çağ atlamış.

Ray Tracing devrim derken boşa sallamıyoruz yani
    Burada sallayan ve onlara + veren arkadaşların eminim Ray Tracing denilen olaydan zerre kadar haberi yoktur. Videodaki arkadas zaten sacmalamis.

Daha Ray Tracing icin Microsoft Patchleri ve NVIDIA Driver Optimizasyonlari bile tam olarak tamamlanmamisken bizim milletimizin sazan gibi atlayıp boyle bir video çekmesi herkesin de bu sacmaliga katılması hiç sasirtici degil.

• Söyledikleri imza atılası ama videoya çıkmasa da sadece metni yazsa videoya da eskiden olduğu gibi enis kirazoğlu tadında birisi çıksa daha iyi olur.
  • Ray tracing den anlamıyorsunuz oyun tarihinde bir devrim olacak bizim milletimiz özürlü diye çıkışanların asıl anlamadığı şey şu ki bizim kastımız teknolojinin şu anki haliyle çok verimsiz olduğu gerçeği. Makul fiyatlı ekran kartları ray tracing yapsın videoda bahsi geçen bütün alanlarda doğru düzgün işini yapsın performansı da makul seviyelerde düşürsün. Bu sefer ray tracing saçmalıktan ihtiyaca dönüşür. 144 hz mi ray tracing mi diye konular açılır. Ama şu anki haliyle hem pahalı hem gereksiz ve 2000 serisindeki haliyle de gereksiz kalmaya devam edecek. İlerki nesillerde toparlanır o ayrı konu. Driver geliştirmeyle nereye kadar çıkacağına inanıyorsunuz? Hadi mümkün değil de neyse yarıya insin kayıp diyelim hala yetersiz. Bu şartlarla bütçesini düşünen bir tüketici için boş olmaktan öteye gidemez. Bütçesini düşünmeyen için bile gidemez. Akıl var mantık var. Ray tracing açıp 1080p ye düşeceğine 4k da veya 2k 144 hz de oynarsın. Sanki lafımız ray tracingeymiş gibi alınan bir kitle var. Rt gelsin gelmesin diyen kim. Ama şu anki haliyle HİÇ-BİR-İ-ŞE-YA-RA-MAZ net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Ocak 2019; 17:31:42 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.