Şimdi Ara

rayban wayfarer orjinal olduğunu nasıl anlarız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • rayban wayfarer 2140 modelini almayı düşünüyorum orjinal olduğunu nasıl anlarız

• 546 görüntüleme 0 yorum :)))
    Güzel bir hortlatma olucak ama gerekli.Sadece wayfarer için değil gözlük konusunda orjinallik teyit edecek bir muhatap malesef bulunamıyor.
    Şimdi mağazaya sordum orjinal demeyin mağaza satış temsilcisinin işe başlayalı ne kadar olduğunu konuya ne derece hakim olduğunu bilemeyiz onun için mağazaya sormak %100 sağlıklı değildir.
    Orjinale yakın taklit ürün yapıyolar.Öyle yok camda lazerle Rb logosu var mı varsa orjinaldir falan yemez adamlar aynısını yapıyolar.Nerden anlayacağınızı ben söyliyim.Bir tane "orjinal" wayfarer alıp 1 2 yıl en az kullanacaksınız.plastik malzemesinin hamur kalitesine hissiyatına ve yumuşaklığına alışacaksınız.Aynı şekilde camların da görüntüsüne ve rahatlığına alışacaksınız.bu aşamadan sonra taklit gözlüğü takınca farkı anlarsınız onun dışında birebir aynısını yapıyolar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaan77 Q kullanıcısına yanıt

Hodjam büyüksünüz...

• Mesajlaştık ama konuya derinlemesine inemedik.Ben bizde her konuyu üretici teknik seviyesinde bilenler var ya onlar gelir burda "dan dun kafa göz" girip bize anlatır diye bekliyodum ama olmadı.Mevzu yarım kaldı detayına inelim madem.Bir bakışta eline bile almadan anlayacağın sahtelerden bahsetmiycem.Aksine orjinal gözlüklerde bile birbiri arasında nasıl farklılıklar oluyo onları anlatıcam.Şimdi plastik hissiyatından anlaşılır dedik.Orada da şöyle oluyo her iki gözlük orjinal olsa da sertliği hammaddeden farkedebiliyo.Sıfır aldın gözlüğü acaba ne zaman üretildi nerede kaç derece sıcaklıkta depoda kaldı bunlar küçük sertlik farklılıklarına yol açar sen de yüzüne takınca bunu hissedersin.Bu birinci farklılık.Şimdi 2140 dediğimiz için diğer wayfarer ları da kapsayacak şekilde söyliyim wayfarer lar el yapımı olduğundan her ne kadar süper hassas montaj edilse de bitiş anında menteşelerde mikrometrik farklılıklar olabilir bir gözlük diğerine göre daha rahat açılıp kapanabilir.Bu ikinci farklılık.Üçüncü konu camlarıdır.Bir sürü cam(lens) var mesela açık yeşil gözlük kullanıp sonra koyu yeşil camlı gözlüğe orjinal mi diye bakmak doğru olmaz.Lensler inanılmaz farklıdır tamamen aynı iki lensi karşılaştırmak gerekir.Rayban gözlük saatlerce yorulmadan takılabilir.Dördüncü konu üretim yeri ve yılına göre üzerindeki model ve marka yazı karakteri yazının yeri ve gözlüğün üzerindeki yazılma tekniği farklılıklar gösterir.Kimi gözlüklerde özellikle limitli serilerde kulak arkasına gelen yere model detayları yazar, günümüzde standart modellerde boya ile yazıyorlar eskiden sapa kazıma yapılıyordu yani şundan doğru tek bir nedenle bu orjinaldir diğeri değildir diyemeyiz. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaan77 -- 30 Temmuz 2022; 21:42:50 >

• özet; anlayamazsınız... 

• Ağır wayfarer sevgisi olduğu için bu gözlüğe alternatif farklı modellere her yönelişimde 3 kuruş daha veririm wayfarer alırım diyorum :)

Özetle anlayamazsınız demek sınırlayıcı bir yorum oldu.
    Kendi mağazasından ve orjinal satan birkaç yer daha var bunlardan alırsanız sıkıntı yaşamazsınız fakat internette pazar yerlerinde satılan %100 orijinal diye satın aldıklarınızın Bence çoğu orijinal değil.

Belirli bir süre orijinal wayfarer kullanan kişi eline sahte geçtiği zaman bunu kolaylıkla anlayabilir.
    İlk başta sert gelir rahatsız eder fakat sonra yumuşar ve alışırsınız.
    Birçok rengi yapıldı bana göre en güzel rengi 954 kodlu olandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaan77 -- 10 Mayıs 2024; 18:39:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.