Şimdi Ara

Rayban sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır anlatıyorum (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
57
Cevap
18
Favori
236.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de mıknatıs tuttum orjinalliği ne emin olduğum gözlüğe çekmedi.
  • 2 gün önce atasun optikten rayban gözlük aldım. göz camlarının resmini gönderiyorum sahte olabilirmi acaba?



    Rayban sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır anlatıyorum

    Rayban sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır anlatıyorum




  • öncelikle raybanlarda sadece 145 yok. atasundan bende aldım 450 liraya birkaç ay önce, 140 uzunluk var.
  • internetten alınmaz mı ray ban yani?? ne yapabiliriz_?
    https://www.hepsiburada.com/ray-ban-rb3025-aviator-large-metal-003-32-58-14-3n-erkek-gunes-gozlugu-p-HBV00000409XV

    bu linkte ki de şüpheli sanıyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostiki

    internetten alınmaz mı ray ban yani?? ne yapabiliriz_?
    https://www.hepsiburada.com/ray-ban-rb3025-aviator-large-metal-003-32-58-14-3n-erkek-gunes-gozlugu-p-HBV00000409XV

    bu linkte ki de şüpheli sanıyorum?
    İntetnetten gözlük almayın.Sakata gelirsiniz.
  • Face Of Melinda kullanıcısına yanıt
    dün gece rüyama girdi yemin ederim karabasan gibi çöktü üzerime; bir de aliexpressten arattım ray ban diye o kadar gerçekçi belki optikçiler bile ayırt edemeyebilir;ve inanılmaz geniş yelpazesi var; hayır gözlerim aşırı hassa ve doğuştan bi gözüm rahatsız ;yani fason imitasyonu orjinal diye alıp Allah kousun sağlam gözümü yok yere bozma riski çok canımı sıktı...
    muhtemelen piyasada çok taklidi olmayan farklı bir markaya yöneleceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostiki

    dün gece rüyama girdi yemin ederim karabasan gibi çöktü üzerime; bir de aliexpressten arattım ray ban diye o kadar gerçekçi belki optikçiler bile ayırt edemeyebilir;ve inanılmaz geniş yelpazesi var; hayır gözlerim aşırı hassa ve doğuştan bi gözüm rahatsız ;yani fason imitasyonu orjinal diye alıp Allah kousun sağlam gözümü yok yere bozma riski çok canımı sıktı...
    muhtemelen piyasada çok taklidi olmayan farklı bir markaya yöneleceğim.


    Gözden olma ihtimali de var tabi, ben atasun optikten alıyorum.Aldıktan sonra da günlerce inceliyorum, sahte mi diye.




  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt
    O tarz büyük mağazalar çakma satamazlar merak etme

    Ayrıca her modelin fiyatı bellidir söylemi de doğru sayılmaz gene bu tip büyük mağazalarda stok durumuna göre önceki yılların modellerini uygun fiyata almak mümkün yani her mağaza aynı indirimi yapmaz rayban da buna karışmaz. liste fiyatı önceki yıl 200 $ olup bu yılın serisi olmayan gözlüğü 120$ civarına almıştım mesela 2-3 yıl önce çok rayban bayisi gezdim hepsinde de fiyatları farklıydı.

    Elbette birisi 100-150 TL yazıyorsa orjinal olamaz o ayrı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 17 Şubat 2019; 6:37:6 >
  • Ben gozlukcumden unlu bir avmdeki gozlukculerin bile sahte satip davalik oldugunu duydum defalarca. 100 gozlugun icine 50 tane sahte giydiriyorlar gibi dusun. AAA veya AA+ quality gibi ust duzey replikalarda gozle belirgin farki anlayamazsin. Garantiye gonder istersen gozlugunu oradan sana detayli rapor gelecektir luxortica dan.
    Ben gozlugumu resmi bayiden aliyorum. Teshirdeki urunleri almiyorum. Sagolsun tanidik gozlukcu baya da indirimliye geliyor. Luxortica bayi sisteminden gozumun onunde siparisi geciyor istedigim model ve ekartmani. Gozluk gelmeden pesin oduyorum sadece italyadan cikip gelmesini bekliyorum birkac hafta. Bu sayede icim rahat cunku luxortica optik bayi sistemi disinda gozluk satisi yapmaz. Resmi bayiler de (gozlukculer) bu sistemden siparis gecerek size satar. Eger izmirdeki deposunda varsa daha hizli ulastirir luxortica gozlukcunuze.
    Hem de gozlugumu kimse kullanmamis oluyor. Teshirdeki urunler fallafos oluyor cunku ve adamlar onlari fais fiyatla itelemeye calisiyor musteriye.
    Son gozlugum persol marka optik gozluk siparis gectik. Sadece cerceve fiyati 480 TL civarina geldi. Ankara kizilay civarinda birkac yerde persol satan bulabildim ayni modelin teshirdeki saplari (persoldeki meflecto) kismi kopma seviyesine gelmis gozlugu 1000 tl cerceve fiyatindan itelemeye calisti. Bahsettigim fiyatlar temmuz agustos 2018 ayidir. Dolar 6tl civari oldugu zamanlar.
    Gittim gozlugumu o gozlukculerde denedim uygun ekartman ve yakisan modeli bulup kendi gozlukcumden siparis ettim.
    Gozlugun maliyeti 420 tl olsun(70 dolar veya euro cinsinden neyse) 480 490 tlye gozlukcu de kazaniyor ben de. O hicbirsey yapmadan 70 80 tl kazaniyor(satişi garantileyip) ben daha uyguna aliyorum. Tavsiye ederim.
    Bu 900 tl fiyat ceken arkadasa dedimki: bana sifir gozluk siparis eder misin peki teshir olmayan bayi sisteminden hem parasini pesin orerim. Yok edemiyoruz dedi

    Senelerdir Aldigim gozlugun birini garantiye yollama durumum oldu(rayban-ortadan kirdim wayfarer modelini)
    Orjinal oldugunu soylediler ancak garanti tarihini kaybettigim icin birsey yaptiramadim sonucta.

    kaliteli gozluk alirsaniz sizlere onayli kaseli imzali garanti belgesi vermek zorundalar. Yalniz son zamanlarda internette cok rastliyorum. Ltd sirket kasesiyle mantar gibi cogalan replika saticilari var. Uyanik olmak lazim. Bilmediginiz yerden orjinal diye gozluk almayin. Ozellikle yazlik bolgelerden tatilden filan
    Ltd sirket 10bin tlye bakiyor.

    Konudaki gozlukte sen sanslisin biraz anlayabilmissin farklari. Gercek Aaa kalite replika gozlugun farkini anlayamazsin bile. Cinli sitelerde bulabilirsin. 1 adet orijinal 2 adet replika(1 tane AAA 1 tane A) kalite gozlugum vardi ayni model olarak yalnizca. AAA saticisini tekrar bulamamistim hatta.
    Rayban modellerinde 47 veya bazi modellerde 49 olan SMALL beden ekartman cogu replikada olmaz. Bu da bir ek bilgi olsun.

    https://i.hizliresim.com/ZXzJlA.jpg
    https://i.hizliresim.com/jgNjoJ.jpg
    https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/711wZPHIV3L._AC_UY700_.jpg
    https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61M9c1qTh8L._AC_UL1500_.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi www2 -- 17 Şubat 2019; 14:20:49 >




  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Bende hepsiburadada Meltem optik olan mağazadan satın aldım. Orjinaliyle aradaki farkı anlamadım. İade edip etmeme konusunda kararsızım. Ama burada yazılanlar garantisini doğruluyorsa saçma. Gözlük camı kalitesiz veya kaliteli olup olmadığını anlamak gerekli. Gözümüzü bozmasın yeter. Onun haricinde yok kutusu uzun olcak, mıknatıs çekecekmiş abartı farklılık olmadığı sürece bunlar normal. Ray ban sitesinden sorgulama olsa daha iyi olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neta

    mıknatıs olayı kesinlikle doğru.ben denedim orjinalini çekmiyor,arkadaş ismi bilindik bir mağzadan orjinal diye aldı mıknatıs tuttuk çekti.geri iade ettik itiraz bile etmediler.

    Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Mıknatıs tutma testini yaptım.
    Ancak test yapacağınız mıknatısın cinsi neodyum(kendi ağırlığının 1000-1300 katı yükü kaldırabilir) tipi olmalıdır. Yani çok kuvvetli mıknatıs olmalıdır. Çekme gücü zayıf bir mıknatıs ile yapılan test yanıltabilir.

    Sonuç olarak: Saplar ve köprü kısmını mıknatıs tutmuyor. Ancak camın oturduğu çerçeve kısmında demir alaşımı var ki mıknatıs çok hafif tutuyor. Yani gözlüğün metal çerçevesinin her yeri aynı değil.

    Gözlüğün vücut ile devamlı temas eden yeri sap kısmı olduğu için muhtemelen bu sebeple bu kısımda ya titanyum kullanılmış yada İnox malzemelere molibden ilavesi ile meydana gelen 316 kalite çelik kullanılmış. Bu 2 malzemeyide mıknatıs çekmez. Benim görüşüm titanyum malzeme olması yönünde çünkü titanyum antimanyetikliğinin yanı sıra, hiçbir mikroorganizma ile reaksiyona girmez, korozyona uğramaz, toksik değildir, insan vücuduna zarar vermez, tuzlardan ve asit türevlerinden etkilenmez ve alerji yapmaz.
    Çerçeve kısmında ise farklı bir alaşım olan cr+ni(inox) veya Titanyuma demir ilavesi yapılmış ki çok hafifde olsa neodyum mıknatıs çekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 24 Nisan 2019; 15:20:51 >




  • hdiren H kullanıcısına yanıt
    Atasun optikten 750 liraya 6 taksit boldurup aldım.... içim rahat en azından...
  • https://www.hepsiburada.com/ray-ban-rb3025-001-58-58-aviator-classic-polarize-unisex-gunes-gozlugu-p-HBV000005JV9W?magaza=ÖZGÜL%20OPTİK

    Bende bunu aldım fatura bilgileri tutuyor garanti belgesinde kaşe ve imza var gözlükçü doğru tarihi doldurmuş fakat fiyattan dolayı şüphe uyandı kafamda bu optikçiyi bilen yeşillendirirse sevinirim
  • blackdread kullanıcısına yanıt
    Hemde polorize olanını almışsınız ki Bu fiyata mümkün değil. İşin garibi amerikada bile bu gözlük 120 usd.
    Ama inşaallah 1. kalite bir taklittir. Güle güle kullanın.
  • Bir raybancı olarak bilgi vereyim.gözlük almak sıkıntılı iş heleki istanbul türkiyede daha sıkıntılı birde kıl bir adamsanız işiniz zor 😃Nereden alırız? 1. luxotticadan en yakın rayban bayisi telefonunu isteyin ordan.2.rayban sitesinden(indirimi pek olmaz)3.sunglasshut mağzalarından(luxotticanın kendi perakende satış mağzasıdır.) 4.rayban shop tan taksimde var.
    Genel bilgi:imkanınız varsa premium special limited taklidi zor ürünleri tercih edin sahtesi onların olmaz fiyat biraz pahalı olabilir. Örn:8307-8317 gibi. Aldığınız ürünü mağzada evire çevire kontrol edin başıma geldi defolu ürünler çıkıyor mümkünse açılmamış kutu isteyin inceleyin özellijle cam filmlerine bakın noktalaşma oluyor çerçevede renk atması yada boya gelmemiş alanlar oluyor.bu durum başıma sunglashut mağzasında geldi.sıkıntı çıkarmazlar anında değişirler problem olmaz.Nerden alırsanız alın iyice bakın yetkili yerden alın ucuza rayban bulmak zor.normal cam bile 600 tl lerde gezıyor indirmde..




  • gemstoneblue kullanıcısına yanıt
    bende var gittigidiyor dan almıştım garanti belgesi faturası herşeyi var.

    tek soru size gerçek rayban ağır tok mu olur yoksa hafif ince mi?

    bendeki oldukça ağır ve tok . gözlük çü abi orijinal dedi.tek sıkıntım sabahları otobüs e binince bir 5 dk buğu yapıyor camları ? Heralde gerçek cam var plastik olsa buğuda yapmaz diye düşünüyorum?
  • Gitti gidyor ne kadar gerçek satar bilmem o tarz yerlerden riskte yapmam.ağırlık hafıflıkten anlaşılması zor olur ürünlerın modellerıne ağırlıklar değişir.optikçilere gelince çoğu ne sattığını bilmıyor en uyuz yanıda bu sattığın şeyi bilmemek.Bendeko raybanı optıkcının bırıne anlayacakmı dıye test ettırım dedım gozlugu aldı rayban yazısını tırnagıyla bastırarak kazıdı döndü dedi sahte bu 🤣ne kufur ettım içimden az tanıdıktı herıf tam bır okuzun onde gıdenıydı böyle adama sahtelık testı yaptırırsan böyle olur 😂
  • https://www.youtube.com/watch?v=Vlt9WW7jsGo&app=desktop Bu videoda aviator modelini anlatıyor mesela.
  • gemstoneblue kullanıcısına yanıt
    sizin ki kötü olmuş. rayban kullanıp orada o yazının olmaması benim için gözlüğü çöpe atma sebebi olur valla
  • Normalde atarım olay cıkarırımda eskimişti camlarda hafif çatlama olmuşdu sesim çıkmadı ama adamın öküzlüğünü anlamış oldum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.