Dün bilgisayarımı formatlarken harici hddye aldığım verileri almak için format sonrası bilgisayara taktığımda diski biçimlendir uyarısı vermeye başladı.Baktığımda harici hddnin RAW olduğunu gördüm.Dünden bu yana bir dünya partition programları kurup açmaya çalışıyorum ama nafile bir türlü açamadı.CHKDSK yapmayı denedim ilk mesajda ''Önemli Ana Dosya Taplosu (MFT) Bozulmuş'' yazıyor sonrasında DOSYA KAYIT BÖLÜTÜ OKUNAMIYOR şeklinde alt alta 1/115200 2/152000 v.s v.s gidiyor.İçindekiler download edilecek veriler değil hep fotoğraflarım videolarım vardı kurtaramazsam çok üzülürüm,çözmenin bi yolu var mıdır? Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Merhaba,
Oncelikle diskte fiziksel bir problem olup olmadigini anlamamiz lazim. Bunun icin Dmde ismindeki ufak bir yazilim var. Diskin 0. 1. 2. Sektorlerini goruntulemeye calisin erisim varsa onemli bir fiziksel problemimiz yok demektir.
Bu tur sorunlarda diski hazir bir cozumle duzeltip kullanmaya devam etmek genellikle mumkun olmuyor. O nedenle oncelikle veri kurtarma programlari ile dosyalarinizi kurtarip baska bir diske aktarmalisiniz. Program olarak get data back veya r-studio onerebilirim. Eger diskte bad sector yoksa bu programlarin tarama sonucunda dosyalarinizi büyük oranda kurtarabilmeniz lazim.
Dosyalar kurtarildiktan sonra sorun cikaran diski hd tune veya hdd sentinel programlari ile test edersiniz eger saglam cikarsa bicimlendirip kullanirsiniz.