|
Raspberry Pi Sahipleri (93. sayfa)

-
-
arkadaşlar merhaba, raspberry 3b+ var ama hiç bir şey bilmiyorum. kumanda setini de aldım.. şöyle bir projem var.
usb de 8 adet video var. bunları kumandadaki 12345678 numaralara atamak istiyorum. hangi tuşa basarsam o tuşa tanımlı video oynamalı.böyle birşey mümkün mü. bir de uzaktan wifi ile video gönderip atıyorum 9 numaralı tuşa tanımlatabilir miyim.
bu konuda yardımcı olacak bir arkadaş var mıdır. biraz acil -
Libreelec kurup 4k 60fps oynatabilirsin. Kaliteli hdmi kablo kullanmanı öneririm.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bu projedeki amacı anlamadım. Tv de hdmi cec desteği varsa kumanda setine gerek yoktu. Zaten telefonla kodi yi yönetebiliyorsun. Libreelec tavsiye ederim. Wifi ile video atma konusunu da açar mısın?
Cevabınız için teşekkür ederim.
Saygılar. -
merhaba. raspery ye librelec kurdum. video da oynatıyor. ancak şöyle bir sıkıntı var. video oynarken repeat yapmıyor. bir kere oynayıp duruyor. bunun sonsuz döngüde olmasını nasıl sağlarım
-
Raspberry pi ile sistem açılışında başlayacak ve devamlı çalışacak şekilde 192.168.1.1 adresini ping'leyecek bir komuta ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz?
-
neden yapmak istedigini soylersen komutu paylasirim dostum
İnterneti odaya aktarmak için powerline adaptör kullanıyorum. Bu cihazların sıkıntısı da ara sıra uykuya geçip interneti kesiyorlar, 1 dk civarında da bağlantı geri gelmiyor powerline cihazını fişten çıkarıp geri takmazsak. Ama cihazdan gelen bağlantı üzerinden routera devamlı ping atılırsa bağlantı uykuya geçmiyor ve bağlantı sürekli olabiliyor. Bunu windows'ta zamanlanmış görevlerden görev ekleyerek yapabilmiştim. Şimdi bunu hem daha sessiz çalışan hem de az güç harcayan pi zero ile yapmak istiyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lunarstrainİnterneti odaya aktarmak için powerline adaptör kullanıyorum. Bu cihazların sıkıntısı da ara sıra uykuya geçip interneti kesiyorlar, 1 dk civarında da bağlantı geri gelmiyor powerline cihazını fişten çıkarıp geri takmazsak. Ama cihazdan gelen bağlantı üzerinden routera devamlı ping atılırsa bağlantı uykuya geçmiyor ve bağlantı sürekli olabiliyor. Bunu windows'ta zamanlanmış görevlerden görev ekleyerek yapabilmiştim. Şimdi bunu hem daha sessiz çalışan hem de az güç harcayan pi zero ile yapmak istiyorum.
sudo nano /etc/rc.local
exit 0 üzerindeki boşluğa
ping 192.168.1.1 -t yazıp kaydet çık. Bundan sonra her başlangıçta ping atmaya devam eder sürekli
-
çok teşekkür ederim, deneyeceğim.
-
Bunun çalışıyor olduğunu nasıl teyit edebiliriz? SSH üzerinden başka pc ile bağlanıp görebileceğimiz bir komut var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: lunarstrainBunun çalışıyor olduğunu nasıl teyit edebiliriz? SSH üzerinden başka pc ile bağlanıp görebileceğimiz bir komut var mı?
her boot olduğunda çalışmaya başlar. Gözümle illa görmek istiyorum dersen
sudo apt-get install screen
yükleyip
screen ping 192.168.1.1 -t
olarak kodu güncelleyerek pi açılışı sonrası screen -r yaparak çalıştığını görebilirsin
-
quote:
Orijinalden alıntı: lunarstrainBunun çalışıyor olduğunu nasıl teyit edebiliriz? SSH üzerinden başka pc ile bağlanıp görebileceğimiz bir komut var mı?
Sonuç ne hocam ? işine yaradı mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisiSonuç ne hocam ? işine yaradı mı
Alıntıları GösterSon cevabı görmemişim, alıntı üzerine şimdi fark ettim.
-t ile çalıştığını teyit edemedim, ama -t yi kaldırdıktan sonra oldu. Powerline hattan düşmeden çalışıyor. Teşekkür ederim.
-
-t yi kaldirirsan sadece 1 kez, kaldirmazsan surekli ping atar dostum. bilgin olsun -
devamlı atıyor ama, -t windows sistemleri için olmasın?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese merhaba. Hdd üzerinden 4K, 10bit, Hdr, Dolby True Hd/Dts Hd-Ma filmlerimi oynatabileceğim ama hd sesleri kayıpsız pass edebilecek bir Raspberry sistemin maliyeti nedir? Doğru kurulumların yapılmış olduğu hazır şekilde satılıyor mudur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: xcage46
Herkese merhaba. Hdd üzerinden 4K, 10bit, Hdr, Dolby True Hd/Dts Hd-Ma filmlerimi oynatabileceğim ama hd sesleri kayıpsız pass edebilecek bir Raspberry sistemin maliyeti nedir? Doğru kurulumların yapılmış olduğu hazır şekilde satılıyor mudur?Merhaba;
Kendi işletim sistemi üzerine yüklediğim KODİ de ben Dolby Digital+ alabilsem de Dolby True Hd/Dts Hd-Ma sesleri alamadım. Bu durum kullandığım Mi Box ta da böyle.
Ayrı işletim sistemi olarak Kodi (Libreelec) yükleyip ardından internette bulduğum modlanmış versiyonlarından birine upgrade yapınca yazdığın sesleri sıkıntısız olarak passthrough yaptı. Ayrıca istersem Atmos da dahil kendi çözüp 5+1 olarak PCM olarak HDMI üzerinden gönderebiliyor. Atmosu Passthrough şekilnde gönderirsem Amfi de Dolby Thrue HD olarak çıkıyor (Amfim Atmos destekli olmadığı için böyle olması normal).
Yalnız 4K TV im olmadığı için 1080P de deneyebildim. Muhtemelen 4K da da sıkıntı çıkmaz diye umuyorum.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X