Şimdi Ara

Raspberry Pi 2 - Bilgisayar Mühendisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayar mühendisliği 2. sınıftayım şimdilik c# var orta derecede sadece. Raspberry Pi 2 uzun zamandır almak istiyorum ama sizce bana bir katkısı olur mu? Yani aklımda raspberry pi ile gerçekleştirilebilecek proje fikri yok ama alıp uğraşasım var. Sizce bilgisayar mühendisliği okuyan biri için katkısı olur mu raspberry pi alıp uğraşmanın. Sıkılıp kenara atmaktan korkuyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam linux da vs kendinizi geliştirmenize yardım edebilir. Hobi olarak alın isterseniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raspberry pi dediğin şey küçük bir bilgisayar işte başka bir özelliği yok. Ne yapacağını bilmiyorsan boşuna para harcama, yoksa atarsın bi köşeye çürür gider.
  • En iyisi alayım ben baktım heyecan yaratmadı bende takarım elimdeki monitörlerden birine dizilerimi izlemekamaçlı kullanırım . Uğraşması zevkli gibi duruyor. Çok ilginç projeler var deneyebilirim bir kaçını...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Python Dilini öğrenerek GPIO portlarını kullanıp pek çok şey yapabilirsiniz(Sensör okuma, relay kontrol etme). Yada Python için test ortamı olarak kullanırsın. Arduinoya göre avantajı çok daha gelişmiş bir programlama dili, bütünleşik internet bağlantısı, veritabanı kullanımı diyebiliriz. Eksi yanı Arduino dan çok dah apahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakc

Python Dilini öğrenerek GPIO portlarını kullanıp pek çok şey yapabilirsiniz(Sensör okuma, relay kontrol etme). Yada Python için test ortamı olarak kullanırsın. Arduinoya göre avantajı çok daha gelişmiş bir programlama dili, bütünleşik internet bağlantısı, veritabanı kullanımı diyebiliriz. Eksi yanı Arduino dan çok dah apahalı.

Hocam diyelim belli bir seyden sonra sıkıldım ve artık uğraşmak istemiyorum. Elimde ki monitorlerden birine baglayip bir html5 video icrerikli dizi sitesinde dizileri mi online izleyebilir miyim? (Raspberry'nin kendi dağıtımı veya farklı bir linux dağıtımı üzerinden?)

Eğer online izleyemezsem torrentden dizi ve altyazisini indirip izlememe izin verir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 16 Eylül 2015; 13:17:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

quote:

Python Dilini öğrenerek GPIO portlarını kullanıp pek çok şey yapabilirsiniz(Sensör okuma, relay kontrol etme). Yada Python için test ortamı olarak kullanırsın. Arduinoya göre avantajı çok daha gelişmiş bir programlama dili, bütünleşik internet bağlantısı, veritabanı kullanımı diyebiliriz. Eksi yanı Arduino dan çok dah apahalı.

Hocam diyelim belli bir seyden sonra sıkıldım ve artık uğraşmak istemiyorum. Elimde ki monitorlerden birine baglayip bir html5 video icrerikli dizi sitesinde dizileri mi online izleyebilir miyim? (Raspberry'nin kendi dağıtımı veya farklı bir linux dağıtımı üzerinden?)

Eğer online izleyemezsem torrentden dizi ve altyazisini indirip izlememe izin verir mi?

Online dizi izleme işi sıkıntılı malesef. Çünkü linux için yazılmış güncel bir flash sürümü yok. Gnash da yeterli performansı vermiyor maşesef.

Onun yerine kodi yükleyip transmission ile indirdiğin film dizi vs izleyebilirsin. Altyazı bulma özelliği de var. 2 tıklama ile direk bulup entegre edebiliyorsun.

Onun dışında linux sistem olması dolayısıyla eğitimine katkısı olacaktır. Html, php, mysql, Java gibi web dilleri; c, cpp, c#, python gibi bilgisayar dilleri için mükemmel bir geliştirme platformu sağlar. Ssh ile istediğin yerden bağlanıp tam admin kontrolü ile herşeyi yapabilirsin. Bir nevi özel sunucu yani.

Elektronik anlamda özellikle IoT üzerine kendini geliştirebilirsin. Arm tabanlı embaded sistemler yapabilirsin. Hatta bunu ticari hale getirebilirsin. Computable modül sayesinde daha kompakt tasarımlar yapabilir ürün geliştirebilirsin. Tüm bunlar sadece hayellerinle sınırlı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Raspberry pi yerine Orange pi de alabilirsiniz. Hem cok daha ucuz, hem de daha fazla ozellige sahip. Ayrica raspberry pi ile de uygumlu. Birkac modeli var. 15 Dolarlik modeli isini gorecektir. aliexpress de satiliyor.

Sahsen, arduino da oneririm, raspberry pi gibi cihazlari da oneririm. Zira kucuk ve basit projeler yaparak program yazma yeteneginizi eglenerek gelistirebilirsiniz.

Ancak sunu bilmelisiniz, muhendislerin daha derin detaylara vakif olmasi beklenir. Arduino veya raspberry pi ile proje gelistirmeyi yeterli saymamalisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarnageTR

quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

quote:

Online dizi izleme işi sıkıntılı malesef. Çünkü linux için yazılmış güncel bir flash sürümü yok. Gnash da yeterli performansı vermiyor maşesef.

Onun yerine kodi yükleyip transmission ile indirdiğin film dizi vs izleyebilirsin. Altyazı bulma özelliği de var. 2 tıklama ile direk bulup entegre edebiliyorsun.

Onun dışında linux sistem olması dolayısıyla eğitimine katkısı olacaktır. Html, php, mysql, Java gibi web dilleri; c, cpp, c#, python gibi bilgisayar dilleri için mükemmel bir geliştirme platformu sağlar. Ssh ile istediğin yerden bağlanıp tam admin kontrolü ile herşeyi yapabilirsin. Bir nevi özel sunucu yani.

Elektronik anlamda özellikle IoT üzerine kendini geliştirebilirsin. Arm tabanlı embaded sistemler yapabilirsin. Hatta bunu ticari hale getirebilirsin. Computable modül sayesinde daha kompakt tasarımlar yapabilir ürün geliştirebilirsin. Tüm bunlar sadece hayellerinle sınırlı.

Flash konusunda problem cikarabilecegini bende dusunmustum, html5 videolarda sorun cikarmaz gibi geliyor bana cikarir mi acaba? Html5 video ekleyen dizi sitelerini takip ediyorum zaten...

• quote:

Orijinalden alıntı: xargs

Raspberry pi yerine Orange pi de alabilirsiniz. Hem cok daha ucuz, hem de daha fazla ozellige sahip. Ayrica raspberry pi ile de uygumlu. Birkac modeli var. 15 Dolarlik modeli isini gorecektir. aliexpress de satiliyor.

Sahsen, arduino da oneririm, raspberry pi gibi cihazlari da oneririm. Zira kucuk ve basit projeler yaparak program yazma yeteneginizi eglenerek gelistirebilirsiniz.

Ancak sunu bilmelisiniz, muhendislerin daha derin detaylara vakif olmasi beklenir. Arduino veya raspberry pi ile proje gelistirmeyi yeterli saymamalisiniz.

Sağolun hocam dusuncelerinizi belirtiginiz icin evde bir rasperry pi 2 bulundurmak sart gibi bilgisayar muhendisligi okuyor olunca daha yeni yeni emekliyorum ama mutlaka bir katkisi olacaktir diye dusunuyorum bana.

• Raspberry pi yi kullanarak home-serverda kurabilirsin. Evdeki eski bilgisayara ubuntu server kurmusttuk gayet kullanisli oluyor. Bende pi 2 ile evde bir sunucu kurmayi dusunuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordWinchester

Raspberry pi yi kullanarak home-serverda kurabilirsin. Evdeki eski bilgisayara ubuntu server kurmusttuk gayet kullanisli oluyor. Bende pi 2 ile evde bir sunucu kurmayi dusunuyorum.

Aynen oyle benimde ilk aklima gelen oydu, web hosting yapmak icin kullanmak heyecanli olurdu

• Kefelon kullanıcısına yanıt
    Ben daha çok torrent,ftp falan için kullanmayı düşünüyorum. Tabii dediğiniz gibi web hostingde gayet güzel olur
  • Windows 10 da kurabilirsin

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Raspberry pi 2 için olan Windows 10 normal Win10 değil. Sadece uzaktan program geliştirmeye yarıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Growlithe

Raspberry pi 2 için olan Windows 10 normal Win10 değil. Sadece uzaktan program geliştirmeye yarıyor.

Evet sadece IOT versiyonu olduğunu gördüm

• raspberry pi ıle bırcok ıse kalkısabılırısn bırcok programlama dılıne olanak verır.ozellıkle daha cok yazılım amaclıdır.verı ısleme kullanma ve verı yorumlama gıbı cogu alanda kullanabılırsın.kendı arayuz tasarımını yapıp bırcok gomulu sıstemde kullana bılırısn.raspberry nın onu acıktır.arduıno ıse olayın cok farklı bır boyutudur cunku sadece gırıs ve cıkıs pınlerını kontrol etmeye yarıyan system on chıp tır.bellek ve yeterlı depolama alanı yoktur grafıksel tasarımlar yapmazsın shıeldları ıle sana daha pahallıya patlıyacaktır ethernet usb sd wırelles gıbı.

muhendıs ve helekı bılgısayar muhandısı ıcın raspberry pi daha uygun olacaktır. hem termınal kullanmasını hemde bır cok projeyı gelıstırebılecegın platform olur.

bu arada benım gorusum kesınlıkle raspberry pı den taraftır cunku diger raspberry benzerlerının guncelleme ve destek ve dokumantasyon yonunden raspberry nın yanına yaklasamazlar.bu yuzden ozellıklerı dusuk bıle olsa raspberry pı alman yonunde

sıkılırsanda 20 30 lıra zararla satabılrısın hatta ıkıncı el bıle alabılırısn 2 gun once dh ıkıncı elde bı kac tane raspberry pi2 1gb modelden gormustum

ıyı forumlar

kalvela

• Konuyu açan arkadaşa ve yanıtlayan arkadaşlara öncelikle teşekkürler.

Bende bu tarz bir işe kalkışmak istiyorum, düşüncesi bilr heyecanlandırıyor. Bilgisayar kısmı biraz sıktı ve elektroniğe yönelmek istedim.

Raspberry Pi ve ya Orange Pi almayı düşünmüştüm fakat kararsız kaldım. Tavsiyesi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSerhatY

Konuyu açan arkadaşa ve yanıtlayan arkadaşlara öncelikle teşekkürler.

Bende bu tarz bir işe kalkışmak istiyorum, düşüncesi bilr heyecanlandırıyor. Bilgisayar kısmı biraz sıktı ve elektroniğe yönelmek istedim.

Raspberry Pi ve ya Orange Pi almayı düşünmüştüm fakat kararsız kaldım. Tavsiyesi olan var mı?

Orange pi ucuz ama yazılım desteği çok kötü. Üreticinin kendi derlediği imajlar bile kararlı şekilde çalışmıyor, çekirdek sürümleri eski. Yeni başlayanlar için raspberry veya odroid-c1 öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSerhatY

Konuyu açan arkadaşa ve yanıtlayan arkadaşlara öncelikle teşekkürler.

Rasperry Pi 2 almayı planlıyorum hocam. Daha çok kullanıcısı ve haliyle rehberi mevcut. Yeni başladığım için bol bol yazı okumam gerek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.